Add Link
Image default
Alarmsysteem

Lockpicking is een handige vaardigheid

Of je nu een spion bent of gewoon een man die zijn sleutels steeds weer vergeet, lockpicking is een handige vaardigheid om te beheersen. Met enige oefening kun er je zo mee worden dat je nooit meer beroep hoeft te doen op een slotenmaker.
 

1) Wees goed voorbereid

Professionele slotenmakers hebben een breed scala aan gespecialiseerde gereedschappen voor het kraken van sloten. Deze lockpick gereedschappen zijn zeer nuttig, maar alleen als je de vooruitziende blik had om ze van te voren te bestellen en mee te nemen voordat je jezelf uit jouw appartement opsloot. Als je gedwongen wordt om te improviseren, verzamel dan een paar stevige paperclips en maak ze recht.
 

2) Weet dat je je vijand

Voordat je een slot kunt verslaan, moet je weten hoe het werkt. Als je een sleutel in een slot steekt, worden de ribbels van het slot op een reeks kleine pinnen in een cilinder gedrukt. Met de juiste sleutel kommen alle pinnen van de cilinder los te zitten, zodat deze kan draaien en het slot kan openen. Het is jouw taak om deze pinnen op de juiste plek te krijgen.
 

3) Leer snel lockpicken

Slotenmakers moeten jarenlang oefenen om er achter te komen hoe ze een slot kunnen kraken. De kans is groot dat je deze tijd niet hebt, dus het is het beste om een ruwere aanpak te kiezen die “raking” wordt genoemd. In plaats van elk van de interne pennen van het slot nauwgezet te strelen, gebruikt raking snelheid, kracht en een beetje geluk om de pinnen te plaatsen. Om dit doel te bereiken, moet je een uiteinde van een van je gestrekte paperclips in een tang buigen. Dit zal je “rake” zijn. De andere, rechtgetrokken clip zal uw “spanner” zijn.

4) Doel voor de Spelden

Schuif eerst uw spanner in de bodem van het sleutelgat en gebruik lichte druk in de richting waarin u het slot wilt draaien. Neem vervolgens uw rake en schuif deze snel heen en weer om de pinnen op hun plaats te duwen.
 

5) Breng een beetje spanning aan op de rake.

Na het heen en weer raken door het slot, haal je de rake snel uit het sleutelgat terwijl u de spanner probeert te draaien. Als alles precies goed is gegaan, zal het slot openklikken.
 

6) Blijf proberen

Raken is een onnauwkeurige kunst, dus je slot gaat waarschijnlijk niet open bij je eerste poging. Wees geduldig en blijf volhouden, en uiteindelijk kom je terug in je huis. Op dat moment zul je waarschijnlijk ontdekken dat je sleutels de hele tijd in je zak zaten.