Add Link
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het beplanten van uw tuin

Als u van plan bent om uw tuin opnieuw aan te leggen, dan is het verstandig om een plan te maken voor de beplanting. Zo kunt u in kaart brengen welke planten het beste op welke plek kunnen komen. Hiervoor moet u eerst goed onderzoek doen naar de grond en de belichting van de tuin. Waar staan de planten continu in de zon, waar is halfschaduw en waar komt de zon helemaal niet? Op deze informatie moet u uw beplantingsplan aanpassen. In deze blog geven wij tips voor het beplanten van uw tuin!

 

Grondig onderzoek

Om te beginnen is het handig om te kijken naar de kwaliteit en eigenschappen van de grond waar de beplanting in wordt gezet. Is de grond over het algemeen erg droog of juist kletsnat? Ook kan het zijn dat de grond is dichtgeslagen doordat er door de tuin is gereden of dat er containers in hebben gestaan. Dan is het tijd om diep te spitten voordat u verder gaat met het beplanten. De grond is overal anders. Met een bodemtest krijgt u veel informatie over het soort grond waar u mee te maken heeft. Ook kunt u informeren bij een hovenier of tuincentrum in de buurt. 

 

Lekker in het zonnetje, of toch niet?

Om planten in uw tuin te zetten die perfect passen bij de zonuren van de plek waar ze komen te staan, moet u een goede studie maken van waar de zon in uw tuin komt, en hoe lang deze hier schijnt. Er zijn planten die in de volle zon moeten, maar er zijn ook schaduw en halfschaduw planten. Gelukkig staat er precies op het plantenlabel wat de perfecte standplaats is. Het symbool van het zonnetje geeft aan dat deze plant minimaal 6 uur zon op een dag nodig heeft. Een half zwart zonnetje betekent halfschaduw. Hierbij mag de plant maximaal 4 uur per dag in de volle zon staan, daarbij heeft hij voorkeur aan lichte schaduw. Voor schaduwplanten (symbool met het zwarte zonnetje) hebben de voorkeur om maximaal 2 uur per dag in de volle zon te staan en de rest van de dag staan ze lekker koel in de schaduw. Pas dus deze informatie toe in uw beplantingsplan!

 

Kruiwagen nodig?

Bij het beplanten van uw tuin is het gebruiken van een kruiwagen erg handig en eigenlijk wel een must-have! Wilt u een kruiwagen kopen? Dan bent u bij Visser & Visser op het juiste adres. In ons uitgebreide assortiment zit er altijd een kruiwagen bij die precies bij uw werkzaamheden past!

 

https://www.visserenvisser.nl/