Als het om bakken gaat, behoren appels tot de populairste ingrediënten. Van appeltaart tot appeltaart en zelfs appelcrumble, er zijn zoveel manieren waarop je deze veelzijdige vrucht in je baksels kunt gebruiken. Als er één ding is dat al deze recepten gemeen hebben, is het hun eenvoud. Ze zijn allemaal heel gemakkelijk te maken en vragen een minimale voorbereidingstijd. Je hebt ook geen speciale apparatuur of gespecialiseerde ingrediënten nodig. Of je nu op zoek bent naar een snel dessert na het eten, iets eenvoudigs voor kinderen om thuis te maken op een regenachtige middag, of een indrukwekkende traktatie voor een etentje met vrienden, wij hebben zoveel fantastische ideeën voor je! AppeltaartAppeltaart is een van de beroemdste en meest gebruikte appels in baksels. Dit recept levert een klassieke appeltaart op met een gouden korst en een zacht appelmengsel. Voor de taart heb je appels, bruine suiker, zout, boter, kaneel en citroensap nodig. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Het toevoegen van kaneel is optioneel, maar het geeft een heerlijke smaak aan de appels. Als de appelschijfjes gesneden zijn, doe ze dan in een kom en giet er citroensap overheen zodat ze niet bruin worden. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en roer alles goed door elkaar tot de boter gelijkmatig is verdeeld en de appels met suiker zijn bedekt. Dek de kom af en laat de appels 5 uur macereren. Daarna is je taart klaar voor de oven! En ik hoor je al denken, hoe bewaar je appeltaart als nog nog wat over hebt? Appeltaart bewaren is simpel, bedek wat je over hebt gehouden met een zilverfolie of plastic en leg het in de koelkast! AppeltaartvullingAppelcrumble is een heerlijk en gemakkelijk dessert dat je met vrijwel alle soorten appels kunt maken. Je kunt elke soort appels gebruiken die je lekker vindt, maar zure appels zoals granny smith zijn het beste voor het maken van dit dessert. Als je bijvoorbeeld nog wat wrange groene appels hebt liggen, kun je die voor dit recept gebruiken.
Dit recept is heel gemakkelijk te maken en duurt van begin tot eind slechts 30 minuten. Je hebt alleen boter, suiker, bloem en kaneel nodig. Verwarm de boter in een steelpan tot hij smelt en schuimig wordt. Voeg dan de suiker toe en meng alles tot de suiker gelijkmatig is opgelost. Voeg de bloem toe en meng tot er een deeg ontstaat. Als de crumble klaar is, verdeel je het kruimel mengsel over een bakplaat en zet je het 15 minuten in de koelkast. Appelcrumble kan warm of koud geserveerd worden.
|
Hoe maak je een lekkere appeltaart
