Zorg

Korting op de zorgverzekering

Wilt u genieten van korting op de zorgverzekering? Voor inwoners van Gelderland en Overijssel biedt Salland een collectiviteit zorgverzekering. Salland heeft met bedrijven en verenigingen goede afspraken gemaakt en hier profiteert u van!

Bij Salland kunt u terecht voor een basisverzekering, aanvullende verzekeringen en collectieve kortingen. Zorgverzekeraar Salland richt zich op de regio maar biedt landelijke dekking.

Vergoeding alternatieve zorg

Op de vergoedingenlijst voor alternatieve geneeswijzen staan dit jaar onder meer:

 • acupunctuur;
 • Chiro fonetiek therapie;
 • energetische therapie;
 • Gestalt therapie;
 • integratieve psychotherapie;
 • neurofeedback;
 • osteopathie;
 • psychotherapie;
 • reflexzonetherapie.

Voor de complete lijst verwijzen we u door naar de website. De aanbieder van de alternatieve zorg moet wel voldoen aan de voorwaarden zoals die staan vermeld in de Lijst Alternatieve Zorgaanbieders. Zo’n voorwaarde is bijvoorbeeld dat de zorgverlener aangesloten is bij een beroepsvereniging of koepelorganisatie. Aanvullend wordt verwacht dat zorgaanbieders zich inschrijven in officiële registers.

Als u in aanmerking wilt komen voor een vergoeding van een alternatieve behandelwijze, dient u een aanvullende verzekering af te sluiten. Bij Salland heeft u twee opties: Plus en Top. In beide gevallen geldt een maximumbedrag van € 40 per behandeldag. De maximale jaarbedragen zijn respectievelijk € 350,00 en € 400,00. Voor alternatieve behandelingen geldt geen eigen risico. Ook is er geen wettelijke eigen bijdrage. Dit heeft te maken met het feit dat de vergoedingen onder de aanvullende verzekeringen vallen.

Als u een nota indient bij Salland vragen we u de geldige persoonlijke en praktijk AGB-code van de zorgaanbieder erbij te vermelden. Evenals de koepelvereniging waarvan de zorgverlener lid is. De behandelingen kunt u gespecificeerd per dag invullen.

Aanvullende tandarts- of orthodontie verzekering

Naast ruime vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen kunt u bij Salland ook terecht voor een aanvullende tandarts- of orthodontie verzekering. Er zijn drie pakketten mogelijk: TandExtra, TandPlus en TandTop. De verzekerde bedragen per kalenderjaar bedragen respectievelijk € 250, € 500 en € 1000. Dit zijn totaalbedragen en het gaat om controle en overige behandelingen. Het premiebedrag kunt u online uitrekenen. Aangezien kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd worden is een aanvullende verzekering erg handig als uw zoon of dochter een beugel nodig heeft. Dit wordt namelijk niet vanuit de basisverzekering vergoedt. Wist u trouwens dat er tegenwoordig diverse transparante beugels bestaan?

Het zijn discrete, vrijwel onzichtbare gebitsoptimalisatie-hulpstukken. Ze kunnen eenvoudig in de mond geplaatst en er weer uit gehaald worden. De druk op de tanden en / of kiezen is subtiel, maar effectief. Sommige bieden al na 3 maanden resultaat.

https://www.salland.nl/

Met de software van Incura houd je meer tijd over je cliënten

De Incura patiënten software voor de zorg wordt steeds populairder. Waarom? Dit pakket maakt de administratie een stuk makkelijker én leuker!

Incura maakt het mogelijk de volgende terugkerende taken op één plek te doen (zonder steeds heen en weer te wisselen tussen programma’s dus):

 • bijhouden van de praktijkagenda;
 • opstellen en versturen van facturen;
 • toepassen van meetinstrumenten.

Alle gegevens worden veilig in de cloud bewaard. Je kunt altijd en overal inloggen: achter je bureau vanaf je laptop, in de trein via je tablet of thuis op de bank middels je telefoon. Er blijft geen werk liggen en de efficiency gaat omhoog. Jij bent als zorgverlener ‘in control’ en dat maakt je nog professioneler. Het allergrootste voordeel van Incura is dat je uiteindelijk extra tijd overhoudt voor je cliënten.

Per werkveld zijn er handige koppelingen

Incura is geschikt voor de volgende disciplines: ergotherapie, fysiotherapie, GGZ, logopedie en oefentherapie. Per werkveld zijn handige koppelingen te maken. Logopedisten kunnen audiobestanden integreren in patiëntendossiers. Ga jij binnenkort je eigen fysiotherapiepraktijk starten? Fysiotherapeuten maken veel gebruik van animaties met oefeningen die ze naar afzonderlijkere cliënte kunnen mailen. Incura sluit naadloos aan op het meetinstrument Canadian Occupational Performance Measure (COPM). Een uitkomst voor veel ergotherapiepraktijken!

Belangrijke features

Kijken we naar het algemene plaatje dan worden met name features als de volgende hoog gewaardeerd:

 • koppeling met NIVEL zorgregistratie eerste lijn;
 • vrije formulieren voor eigen notities;
 • Incura Pro app met automatische aanpassing aan alle mogelijke beeldformaten;
 • sms- en emailservice. 

Goede support en consultancy sessies

Incura is overzichtelijk ingedeeld en gebruikersvriendelijk. Nieuwe gebruikers hebben meestal voldoende aan de korte instaptraining die Incura standaard aanbiedt. Soms is extra support nodig. Dat kan op afstand door middel van VNC Instant Support. Een Incura-medewerker logt tijdelijk in om het probleem op te lossen. Gaat jullie hele team voortaan in Incura werken? Wellicht zijn jullie gebaat bij een aantal consultancy sessies. Mogelijke topics zijn:

 • een soepele overgang van het ene naar het andere boekjaar;
 • automatisch versturen van vragenlijsten naar nieuwe patiënten.

Hebben we je interesse weten te wekken? Neem contact op Incura (088 946 22 33, info@incura.nl) en vraag het demopakker aan!

https://www.incura.nl/

Omgaan met agressie in de zorg: hoe doe je dat?

Add-link

Zorgmedewerkers zetten zich dagelijks in voor het welzijn van de mens en komen daardoor in contact met een groot aantal en verschillende typen mensen. Waar de één bijvoorbeeld de verzorging regelt van mensen met een gebroken arm of been, houdt de ander zich bezig met het vermaken en verzorgen van gehandicapten of demente ouderen. Iedere zorgbehoevende reageert hierdoor anders op de hulp die hem of haar geboden wordt, waar de zorgmedewerkers vervolgens op moet anticiperen. Hoe ga je namelijk om met iemand die zich agressief opstelt en op welke manier zorg je ervoor dat de persoon in kwestie weer bij zinnen komt? ZelfSterk biedt omgaan met agressie trainingen aan zorgpersoneel, waarin geleerd wordt hoe je met verschillende situaties waarin agressie getoond wordt, omgaat.

De trainingen van ZelfSterk

Het is niet eenvoudig om grip te krijgen op een situatie, die uit de hand loopt. Om die reden is het van belang om te oefenen met vergelijkbare situaties, zodat het mogelijk om beter te begrijpen wat er precies gebeurt en op welke manier je zou kunnen handelen. Dit staat dan ook centraal in de trainingen van ZelfSterk, waarin er in een veilige omgeving verschillende scenario’s aan het licht zullen komen. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan het omgaan met ongewenste intimiteiten in de zorg, het herkennen van diverse vormen van agressie en het voorkomen van escalerende situaties. De training van ZelfSterk zal de persoonlijke ontwikkeling van zorgmedewerkers op die manier stimuleren en zelfvertrouwen vergroten. Het is daarom geen overbodige luxe om te oefenen met dit soort situaties, omdat het bijdraagt aan een veiligere omgeving voor zorgbehoevenden en zorgmedewerkers.

Meer weten?

Ben jij geïnteresseerd geraakt in de trainingen van ZelfSterk? Aarzel dan niet om een kijkje te nemen op de website voor meer informatie over de diverse trainingen, waaruit gekozen kan worden.

https://www.zelfsterk.nl/

Zorgverzekeraar kiezen voor volgend jaar

Voldoet uw huidige zorgverzekeraar nog steeds aan de verwachtingen? Of zijn er dingen veranderd waardoor uw zorgverzekering niet meer zo goed bij u past? Een zorgverzekering sluit u in principe af voor een jaar. Een nieuwe zorgverzekeraar kiezen 2021 doet u aan het einde van het jaar. Hierbij kunt u rekening houden met de kosten voor de zorgpremie en welke aanvullende verzekeringen er aangeboden worden. Daarnaast vindt u het misschien belangrijk dat uw zorgverzekeraar klaarstaat voor haar klanten, of zich bekommert over de zorg. Van zorgverzekering overstappen vergt daarom nog best enig zoekwerk.

Het gemak van Salland

Als u in Overijssel of Gelderland woont en een goede zorgverzekering zoekt, dan heeft u die nu gevonden. Salland biedt al 150 jaar lang zorgverzekeringen voor iedereen uit deze regio. Als regionale zorgverzekeraar zijn we kleinschalig en persoonlijk. Het geeft ons de mogelijkheid om de kwaliteit van de zorg in de omgeving in de gaten te houden. Zo zijn we op de hoogte van wachtlijsten en kunnen we u helpen met het vinden van passende zorg dicht bij huis. Daarbij overleggen we regelmatig met zorgaanbieders zelf over bijvoorbeeld de kosten van behandelingen. En om de zorg te kunnen verbeteren, investeert Salland in verschillende initiatieven op het gebied van zorg.

Voor iedereen de beste zorg

Bij Salland zijn we van mening dat iedereen de zorg moet kunnen krijgen die nodig is. Dit mag niet afhankelijk zijn van welke leeftijd u heeft, of wat uw financiële situatie is. Onze zorgpremie voor de basisverzekering is voor iedereen hetzelfde. Heeft u meer zorg nodig of wenst u ruimere vergoedingen? Overweeg dan het afsluiten van een aanvullende verzekering en/of tandartsverzekering. U heeft de keuze uit diverse aanvullingen om uw zorgverzekering naar wens te maken. Heeft u vragen? Raadpleeg de website. Contact opnemen kan natuurlijk ook altijd.

https://www.salland.nl

Het begint met uw ademhaling

Add-link

Bent u op zoek naar een fijne Buteyko therapie? Wilt u graag Buteyko leren en uw ademhaling onder controle krijgen? Zoek dan niet verder want hier bent u aan het goede adres. Met Buteyko vindt u rust in uw leven en herontdekt u uw eigen lichaam. Buteyko lost problemen op in de ademhaling en op zijn beurt de rest van het lichaam. Een goede ademhaling is de sleutel tot goede lichaamsfuncties en tot slot een goede gezondheid en welzijn. Buteyko haalt het beste in u naar boven met de ademhalingstechnieken die keer op keer zijn bewezen een positief effect te hebben op uw gezondheid.

Wat is buteyko?

Buteyko is een ademhalingstherapie gebaseerd op verscheidene ademhalingstechnieken, buteyko was een doktor in Rusland die ontdekte dat vele gezondheidsklachten en kwaaltjes voortkwamen uit een staat van hyperventilatie waar veel mensen zich niet bewust van zijn. Dit is veel vaker het geval dan mensen denken. Daarom is buteyko veel belangrijker dan de meeste mensen denken omdat u hier ook aan kan lijden zonder dat u zich daar wellicht bewust van bent. Buteyko stabiliseert uw ademhaling of beter gezegd, buteyko leert u technieken waardoor u zelf uw ademhaling kunt stabiliseren, u zult zich ongetwijfeld beter voelen met de technieken van buteyko op zak. Buteyko zorgt voor een betere concentratie, een innerlijke rust, een gevoel van stabiliteit en helderheid maar ook uw lichamelijke functies zoals u spijsvertering, uw spieren, uw hartslag zullen stabieler en fijner aanvoelen.

Klachten van alle markten thuis

Met buteyko kunnen vele klachten worden verlicht en zelfs verholpen worden aangezien zuurstof een intergraal deel is van ons lichaam en een verbeterde toevoer daarvan veel verschil kan maken. De zuurstof toevoer is van cruciaal belang en kan zo uw klachten verlichten. Geen klachten, Buteyko zorgt er voor dat het in het algemeen beter met u zal gaan ongeacht u zich bewust bent van uw klachten, ontdek uw lucht, uw wegen, uw pad. Met buteyko.Leuke dagbesteding in een landelijke omgeving op deze zorgboerderij nabij Dordrecht

Add-link

Zoekt u naar een plek waar dagbesteding wordt aangeboden voor mensen met een beperking op een zorgboerderij in regio Dordrecht? Daarvoor kunt u bij Zorgboerderij de Bernerboefjes goed terecht. Cliënten met beperkingen, van autisme tot dementie, zijn hier welkom voor een leuke dagbesteding. Zorgboerderij de Bernerboefjes ligt rustig gelegen en houdt naast ruim 150 koeien ook kippen en konijnen. Verder zijn er katten en vaak kalfjes op dit boerenbedrijf en honden die getraind worden. Cliënten op de dagbesteding mogen al deze dieren verzorgen en voederen. Ook mag er geholpen worden bij de hondentraining of lekker geknuffeld worden met bijvoorbeeld de katten en konijnen. Daarbij is er vriendelijke begeleiding van deskundig personeel.

Voor iedereen een passende activiteit

Naast het verzorgen van de dieren, vinden er andere activiteiten plaats op deze zorgboerderij in regio Dordrecht. Zo mogen cliënten aan de slag in de moestuin naast het huis, waar ze bijvoorbeeld groenten en fruit kunnen planten. Ook kan er iets gebakken of geknutseld worden. Tijd voor een spelletje? Daar is eveneens veel ruimte voor samen met andere cliënten of de begeleiding. Verder kan ervoor gekozen worden een uitstapje in de omgeving te maken of gewoon lekker te genieten van alle rust en ruimte. Door de diversiteit aan activiteiten kan er altijd iets aangeboden worden dat aansluit bij de specifieke wensen en mogelijkheden van een cliënt.

Zelfstandigheid stimuleren

Zorgboerderij de Bernerboefjes zet zich met warme begeleiding in bij het verzorgen van een dagbesteding die niet alleen leuk is maar ook zinvol. Daarbij kiest deze zorgboerderij in regio Dordrecht ervoor om de zelfstandigheid van de cliënten te stimuleren. Voor de cliënten is er dan ook veel ruimte voor eigen initiatief en het zelf ontdekken van de activiteiten. Verder wordt gepoogd de cliënten zelfstandig te laten klussen en ook deze klussen te laten voltooien. Op deze manier kan de dagbesteding op deze zorgboerderij nabij Dordrecht ook heel zinvol zijn voor cliënten die zich bijvoorbeeld voorbereiden op de arbeidsmarkt.

http://www.bernerboefjes.nl/

Voorkom gevaarlijke situaties met een toiletstoel

Add-link

Wanneer u of uw naaste slecht ter been is, kunt u ervoor kiezen om een toiletstoel aan te schaffen. Met een toiletstoel verkort u namelijk de weg naar het toilet aanzienlijk, waardoor er geen onnodig gevaarlijke situaties ontstaan en er altijd de juiste zorg geboden kan worden. Wanneer u gaat kijken voor een stoel, dan heeft u een ruime keuze aan kleuren en modellen, zodat er altijd een stoel bij zit die bij u en uw situatie past. U kunt de stoel eenvoudig bestellen via Zorgthuiswinkel.nl.

Met een toiletstoel is de hulpbehoevende direct geholpen

Deze stoel kan in iedere ruimte van het huis geplaatst worden. Wanneer u of uw naaste moeite heeft met lopen, dan is het wellicht verstandig om deze naast het bed te zetten. Zo kan de hulpbehoevende persoon direct geholpen worden en worden ongelukken voorkomen.

Pas de stoel aan uw wensen aan

Het is van belang dat u een toiletstoel aanschaft die naar wens is. Er zijn verschillende modellen te verkrijgen waarbij onderdelen te verstellen zijn naar gelang de situatie. Denk hierbij aan de armleuningen, waaraan de hulpbehoevende zich kan opdrukken om van de stoel af te komen.

Ook de kleur kan naar wens worden gekozen

Daarnaast is deze stoel in verschillende kleuren te verkrijgen. Zo heeft u toch nog het idee dat u de stoel aan uw interieur aan kunt passen of u kunt de favoriete kleur van u of uw naaste kiezen. Dit maakt een toiletstoel aangenamer. Ook bent u bij een toiletstoel verzekerd van comfort, doordat er met zachte materialen gewerkt wordt die ook nog eens waterafstotend zijn.

Altijd waar voor uw geld

Een toiletstoel is bij Zorgthuiswinkel.nl altijd van hoogwaardige kwaliteit. Zo heeft u alle jaren dat u de hulp nodig heeft een goedwerkende stoel waaraan geen gebreken zullen komen. U heeft daarom altijd waar voor uw geld.

https://www.zorgthuiswinkel.nl

Een broedmachine kopen: wat te doen als de eieren uitkomen?

Add-link

Wilt u een broedstoof, oftewel broedmachine, kopen bij Dierencompleet, dan doet u dat wellicht omdat u het verloop van het proces interessant vindt of graag zelf onder controle wilt houden. Besluit u een broedmachine te kopen, dan verhoogt u daarmee namelijk de kans op een goede ontwikkeling van de bevruchte eieren. Voor veel kippenhouders en voor de meeste hobbyisten geldt de laatste fase van het broedproces echter als mooiste fase: de uitkomst van de eieren. Wat is er nodig om deze fase succesvol te laten verlopen?

Hoe zorgt u ervoor dat het broedproces soepel verloopt?

Gaat u een broedmachine kopen en gebruiken, dan bereidt u zich telkens voor op een broedperiode van 21 dagen. Althans, wanneer het kippeneieren betreft. In de laatste dagen van de broedperiode speelt u een faciliterende rol. Dit doet u door de temperatuur en de luchtvochtigheid van de machine aan te passen. Zo wordt het openbreken en het verlaten van eieren makkelijker voor de kuikens. Het is beter om zwakke kuikens niet te helpen uit het ei te komen. In een latere levensfase zullen ze alsnog met hun zwakte geconfronteerd worden. Dit is alleen maar zielig voor het dier.

Wat u moet doen na de uitkomst van de eieren

Tussen het eerste aanpikken van het ei door het kuiken en het volledig uit de schaal kruipen, zal maximaal een etmaal verstrijken. Een proces dat voor u als dierenfokker, -bezitter of –liefhebber heerlijk is om te aanschouwen. De eerste 24 tot 48 uur na de uitkomst uit het ei kunt u de kuikens de tijd geven om rustig op kracht te komen. Ze hebben in deze periode nog geen water of voedsel nodig.

Is een speciale uitkomstkast nodig?

Gaat u een broedmachine kopen, dan twijfelt u wellicht of het ook verstandig is om een uitkomstkast aan te schaffen. Een uitkomstkast is een kast waar u de eieren vlak voor uitkomst naartoe verplaatst. Alhoewel het een zinvolle methode is, is het echter niet noodzakelijk. Staat u op het punt een broedmachine te kopen, dan kunt u erop gerust zijn dat u met alleen dit apparaat ook dezelfde resultaten behaalt. Wel is het van belang dat alle eieren in de broedmachine zich dan in dezelfde fase bevinden.

https://dierencompleet.nl

Verloskundige Wassenaar | Verloskundigenpraktijk Liva

Add-link

Een verloskundige in Wassenaar inschakelen?

Zoek je naar een betrouwbare en deskundige verloskundige om je te begeleiden tijdens je zwangerschap en de bevalling? Kijk dan eens naar de dienstverlening die Verloskundigenpraktijk Liva je te bieden heeft. Met een gespecialiseerd en bevlogen team staan wij voor je klaar in diverse plaatsen in Zuid-Holland, waaronder als verloskundige in Wassenaar. Met alle ervaring en kennis die onze praktijk voortbrengt kunt je erop vertrouwen dat jij samen met je ongeboren kindje bij ons in goede handen bent. Bovendien staan alle verloskundigen die in onze praktijk werken geregistreerd in het kwaliteitsregister voor verloskundigen.

Meer dan een verloskundige in Wassenaar

Onze verloskundigen werken in twee verschillende teams die bepaalde plaatsen zijn toebedeeld. Zo werkt team Groen in de woonplaatsen Zoeterwoude en Voorschoten en is Team Paars werkzaam als verloskundige in wassenaar, Valkenburg en Rijnsburg. Maar woon je buiten deze plaatsen, kun je ook op onze service rekenen, zoals op onze verloskundige in Katwijk. Onze verloskundigen geven je professionele begeleiding tijdens je zwangerschap, maar kunnen je ook voorzien van advies over diverse thema’s. Denk hierbij bijvoorbeeld aan thema’s als inentingen, onderzoeken (zoals de NIPT test)

Ook begeleiding van Verloskundigenpraktijk Liva?

Wilt je ook verzekerd zijn van professionele begeleiding tijdens je zwangerschap en de bevalling? Maak dan een afspraak bij verloskundigenpraktijk Liva, bijvoorbeeld met een verloskundige in Wassenaar. Wil je contact met ons opnemen? Ons team is op diverse manieren te bereiken en onze contactgegevens vind je op onze website. Daar vind je ook veel informatie over ons, maar ook over verschillende belangrijke thema’s waar je als toekomstige ouder mee te maken krijgt. Wij beantwoorden graag al je vragen!

https://www.verloskundigenpraktijkliva.nl/

ADD Coaching voor iedereen

Add-link

ADD is een stoornis. Een heftige, maar geen overduidelijke of fysieke stoornis, waardoor deze lastig is te herkennen. Bij veel mensen bij wie de diagnose van ADD gesteld wordt, gebeurt dit pas op een later moment in het leven. Pas dan ook begint het behandeltraject. Hoe leer je leven met ADD? Een ADD coach kan door middel van coaching helpen om de symptomen onder controle te houden of te helpen hoe er het beste mee om te gaan en op die manier toch doelen te bereiken.

Hoe werkt een ADD coach?

Een ADD coach helpt bij het opstellen van een persoonlijk traject. De ene persoon met ADD is namelijk de ander niet. Natuurlijk zijn er overeenkomsten. Aan de hand daarvan bestaat ADD coaching uit een aantal stappen die doorlopen worden om de rust in het hoofd terug te krijgen. Zo kan je met ADD je talenten versterken in plaats van dubbel zo hard te moeten werken. Een eenvoudige en effectieve methode om de valkuilen van ADD te omzeilen.

Aan de slag met jouw talenten

Met ADD loop je tegen een boel zaken aan; vergeetachtigheid, problemen met slapen en stemmingswisselingen zijn daar voorbeelden van. Aan de andere kant biedt het ook kansen op het gebied van empathie, ruimtelijk inzicht en creativiteit. Met de juiste coaching haal je het maximale uit de mogelijkheden van het leven.

Herken jij jezelf in de volgende eigenschappen? Moeite met concentratie, uitstelgedrag en overgevoeligheid? Ontdek dan de voordelen van ADD coaching door een professionele coach.

https://www.add-coaching.nl/