Woningen

Wat je mag verwachten voor de makelaarskosten die je betaalt in de regio Rotterdam

Add-link

Wanneer je een makelaar inschakelt voor de verkoop van je woning in Rotterdam of één van de omliggende gemeenten, is het logisch dat je daar makelaarskosten voor betaalt. Die makelaarskosten kunnen per makelaar verschillen en dat ligt vooral aan de diensten die je daarvoor terug krijgt. In dit artikel krijg je meer informatie over wat je minimaal mag verwachten voor de prijs die je een makelaar betaalt.

Dit regelt een goede makelaar in Rotterdam voor je

Het is aan de makelaar die je inhuurt om jouw woning binnen de door jullie samen opgestelde termijn te verkopen. Een lokale makelaar uit Rotterdam Zuid bijvoorbeeld heeft vaak al meerdere kanalen klaarstaan waarlangs hij jouw woning bij geïnteresseerden onder de aandacht kan brengen. Daarnaast regelt een makelaar de volgende zaken:

 • Het onder de aandacht brengen van je woning op de website, op verkoopplatforms en via social media
 • Professionele foto’s die je woning, vrij letterlijk, in een goed daglicht zetten
 • Een verkoopbord voor in de voortuin of aan de gevel
 • Het verzorgen van bezichtigingen voor potentiële kopers
 • Het afhandelen van administratieve zaken bij de notaris

Extra diensten voor meer gemak en maximale exposure

Misschien vind je de standaard werkzaamheden van je makelaar in Schiedam niet ver genoeg gaan. Of zoek je een makelaar in Capelle aan den IJssel die net even een stapje bij zet om je woning snel voor een zo goed mogelijke prijs te verkopen? Sommige makelaars bieden extra diensten aan zoals:

 • Een 3D- rondleiding van je woning zodat mensen vanuit hun eigen woonkamer een goede indruk van je huis krijgen
 • Een drone video voor extra sfeerimpressie
 • Één-op-één rondleidingen. Onderzoek toont aan dat mensen eerder geneigd zijn om te kopen of een hoger bod uit te brengen wanneer ze het belang van een woning inzien.

Hou er wel rekening mee dat dergelijke werkzaamheden ook hoger makelaarskosten met zich meebrengen.

Wat gebeurt er met een archeologische opgraving op mijn kavel?

Add-link

Moet er een onderzoek worden uitgevoerd?

Wanneer u de grond van uw kavel gaat ontgraven, is het mogelijk dat een archeologisch onderzoek verplicht is voor u de bouw op het terrein start. In het bestemmingsplan voor het gebied is bepaald of dit onderzoek moet plaatsvinden en zo ja, welk type onderzoek dit moet zijn. Er zijn namelijk soorten archeologisch onderzoek. De overheden hebben een inschatting gemaakt of er sprake is van een hoge of minder hoge archeologische grondwaarde. Bij een hoge waarde is er uitgebreider onderzoek nodig.

 

Hoe gaat het onderzoek in zijn werk?

Standaardonderdeel is het archeologisch bureauonderzoek. Hierbij wordt in beeld gebracht welke historie de grond kent en welke verwachtingen op basis hiervan bestaan voor het aantreffen van archeologische vindingen. Bij een kleinschalig archeologisch onderzoek is het over het algemeen voldoende om het bureauonderzoek aan te vullen met een beperkt booronderzoek. Dit houdt in dat op ongeveer zes plaatsen een archeologische grondboring wordt verricht. Dit wordt veelal handmatig uitgevoerd. Er zijn verschillende soorten booronderzoek. Het onderzoeksbureau kan u helpen bepalen welk type er op uw kavel uitgevoerd moet worden. Wanneer de archeologische waarde van de grond hoger wordt ingeschat, is er een proefsleuvenonderzoek. Bij dit type onderzoek worden er machinaal sleuven aangebracht, waardoor gedetailleerder onderzoek kan plaatsvinden. Er worden bij dit onderzoek grondmonsters genomen, die nauwkeurig worden geanalyseerd. Ook wordt er gewerkt met veldtekeningen, waarin wordt aangeven waar de grondmonsters zijn afgenomen.

 

Wie kan dit onderzoek uitvoeren?

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een archeologisch onderzoeksbureau. De medewerkers van dit bureau zijn gespecialiseerd in dit zeer specifieke onderzoek. Er gelden diverse kwaliteitscriteria waarin het onderzoek moet voldoen. Van een archeologisch onderzoekbureau kunt u verwachten dat zij goed geïnformeerd zijn over welk onderzoek er nodig is in uw specifieke situatie!

 

De onderzoekskosten

Op basis van archeologische wetgeving is degene die het archeologische archief in de grond aan wil roeren verantwoordelijk voor een goed onderzoek vooraf. Ook de kosten vallen onder de verantwoordelijkheid van deze partij. De kosten zijn driedelig. Allereerst zijn er de voorbereidingskosten, de kosten voor het veldonderzoek en tenslotte de kosten voor het opstellen van de vereiste rapportage. Vondst van waardevolle archeologische aspecten Het onderzoek op uw kavel is afgerond. In veel gevallen zal er niets van waarde worden gevonden, maar soms is er wel een waardevolle vondst. Bij de uitvoer van een sleuvenonderzoek is de kans hierop aanzienlijk groter dan bij alleen een booronderzoek. Wanneer er sprake is van een vondst of sterk vermoeden van grond met archeologische schatten, is de kans groot dat u niet direct kunt start met de bouwwerkzaamheden. U zal moeten aantonen dat uw bouwwerkzaamheden de archeologische structuren niet beïnvloeden. Het archeologisch onderzoeksbureau kan ook hierin een adviserende rol spelen, bijvoorbeeld door het aanpassen van het palenplan.

 

https://transect.nl/

Vrijstaand bad kopen? Hier moet je op letten.

Add-link

Het plaatsen van een bad dat vrijstaat.

Wanneer je badkamer groot genoeg is, kun je een bad dat vrij staat op meerdere plaatsen neerzetten. Kun  je om het bad heenlopen, dan kun je aan alle zijden instappen. In veel gevallen wordt een vrijstaand bad in een badkamer in de buurt van een muur geplaatst. Op die manier bereik je dat je maar via een zijde in het bad kunt stappen. Je hebt dan wel een vrijstaand bad, maar het ruimteverlies is gering. Plaats voor een mooie uitstraling het vrijstaande bad diagonaal. Dat geeft een spannend en een speels effect.

 

Het gebruik van een vrijstaand bad.

Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die graag een bad dat vrijstaat willen hebben. Zelfs bij de inrichting van een grote slaapkamer wordt regelmatig een vrijstaand bad opgenomen. Je moet je er wel van bewust zijn dat het plaatsen van een bad dat vrij staat in een bestaande slaapkamer niet zonder slag of stoot kan plaatsvinden. Leidingen moeten worden gelegd, maar ook de vloer, waarop het bad komt te staan, moet stevig genoeg zijn. Laat de sterkte van de vloer, voordat je het bad plaats, eerst berekenen om toch zeker niet achteraf problemen te krijgen met de vloer. Ook een bad in de badkamer dat vrij staat is een trend van de laatste jaren. In de badkamer zijn de vloer en aansluitingen wel berekend op een bad. Een bad die vrij staat is een stijlvol element in een badkamer of slaapkamer.

 

De soorten vrijstaande baden.

Er zijn veel verschillende soorten leverbaar. Eerst moet je bepalen wat voor een vorm je wilt hebben. Wil je een langwerpige of misschien een ronde. Wil je een bad van acryl of mineraalmarmer. Moet het bad op pootjes staan of juist niet. Ook de grootte speelt een belangrijke rol bij een vrijstaand bad kopen. Een vrijstaand bad kopen doe je bij een speciaalzaak. Ze kunnen je ook de juiste informatie verschaffen. Je moet er vanuit gaan dat je voor een bad dat vrij staat meer ruimte nodig is dan voor een ingebouwd bad. Dat hoeft niet veel te zijn, maar je moet er wel rekening mee houden. Er zijn ook vrijstaande baden met wellness-elementen. Hierbij kun je denken aan massagestralen en ledverlichting in de bodem van het bad. Ga naar een showroom waar er tientallen uitgestald staan. Op die manier kun je de voor- en nadelen met elkaar vergelijken.  

 

https://www.badkamerwinkel.nl/baden/vrijstaand

Hoeveel kost een architect?

huis te huur

Elke architect bepaalt zelf de kosten, er is geen standaardtarief. Het honorarium kan worden berekend op basis van een percentage van de waarde van het verrichte werk, en het kan een eenmalige betaling zijn of een uurloon. Maar dit kan ook een combinatie zijn van deze opties. Hoeveel heb je eigenlijk betaald?

Kosten architect: Teken een duidelijke overeenkomst

Ereloon

Het percentage van de projectprijs, het uurloon, het vast te bouwen bedrag per vierkante meter of een combinatie van deze opties … iedere architect bepaalt zijn eigen berekeningswijze.

De kosten zijn een onderwerp dat tijdens het eerste gesprek met de architect besproken moet worden. Naarmate het werk vordert, en in overeenstemming met de contractuele methode, zal het beetje bij beetje betalen. Daarom is het het beste om de overeenkomst vanaf het begin duidelijk te maken.

Ter referentie: de volgende zijn verschillende methoden om budgetten te schatten: Deze budgetten moeten worden geschat op basis van het geplande werk, de taken die aan de architect zijn toevertrouwd en de geselecteerde berekeningsmethode om de architect te betalen.

Mogelijke formules en budgetramingen voor architectentaken

Nieuwbouw: forfait per te bouwen m²

De kostprijs wordt berekend op basis van het vaste bouwvolume per vierkante meter (inclusief muren en eventuele open of gesloten ruimte groter dan of gelijk aan 1m). Dit is een eenvoudige rekenmethode. U als klant kunt de onderzoekskosten evenredig beheersen aan de eisen van. Als u deze methode gebruikt, heeft uw keuze voor voltooiing geen invloed op de berekening van de architectkosten.

Om u een idee te geven van de prijzen:

 • Haalbaarheidsstudiefase: een forfaitaire vergoeding van 30 euro (exclusief btw) per vierkante meter;
 • Voor het volledige contract van de architect: een vaste vergoeding van 100 euro / m² plus belasting;
 • Gedetailleerde schatting: vaste prijs 10 euro / m² + belasting;
 • Voor al deze kosten wordt 21% btw in rekening gebracht.

Voorbeeld: bouwoppervlakte 150 vierkante meter x 140 euro / vierkante meter (30 euro + 100 euro + 10 euro) = 21.000 euro (inclusief belasting)

Renovatie / herinrichting: percentage uit te voeren werkzaamheden

Laten we in dit geval de kosten van de architect berekenen op basis van het percentage van het werk dat door de algemene aannemer in het bestek is geschat of gekwantificeerd. Deze berekeningswijze is transparant, maar fluctueert op basis van de kosten van de verschillende uit te voeren activiteiten.

Voorbeelden van tarieven geven hier natuurlijk ook informatie:

 • Voor het volledige contract van de architect: 12% van het uitgevoerde werk, plus belastingen;
 • Kwantitatieve meting voor detail, samenvatting en schatting: 1,2% van de uit te voeren werklast, plus belasting;
 • Deze kosten worden hier ook 21% BTW in rekening gebracht.

Houd er rekening mee dat stabiliteit, bodemonderzoek, veiligheid en gezondheidscoördinatie, EPB of subsidies niet de verantwoordelijkheid zijn van de architect.

Zware renovaties: vraag een globale studie aan uw architect

Overweegt u een ingrijpende renovatie, dan is het gezien de middellange en lange termijn situatie geen overbodige luxe om een ​​globaal onderzoek naar uw project te doen: nadat het ontwerp klaar is, is de renovatie meestal goedkoper omdat er in de toekomst geen tussenkomst meer komt. nodig hebben.

Uiteraard zal uw architect u specificaties en nauwkeurige beschrijvingen bezorgen. Als u besluit om met hem samen te werken, verwerkt hij offerteaanvragen op basis van de prijs / kwaliteitverhouding en helpt u bij het maken van de juiste keuze: alleen een architect kan u met zijn werkwijze helpen het echte werk te bepalen. Is de juiste aankoop, wat is de juiste en eerlijke prijs.

Om u een beter inzicht te geven in de kosten van architecten, heeft de KU Leuven in opdracht van Orde van Architecten een tool ontwikkeld die het aantal uren dat nodig is voor een project kan inschatten.

Hoe een architect kiezen?

Ga zeker een kijkje nemen op de site van de site van de Orde van Architecten. Daar vindt u de lijst van Nederlandstalige architecten, maar ook heel wat nuttige tips.

woning te koop

https://be.propenda.com

Hypotheek aanvragen? Schakel het hypotheekadvies in Den Bosch in!

Add-link

Ga jij een huis kopen? Denk er dan eens aan om handige hypotheekadvies in Den Bosch in te winnen voor de beste beslissingen omtrent deze situatie. Wanneer jij een huis gaat kopen komt daar veel bij kijken en zo ook de vraag of het voor jou te betalen is om deze aankoop te doen. En wat als je het dan kan betalen, wat is dan de invloed dat deze uitgave heeft op jouw leven en jouw financiële mogelijkheden en situatie? Kijk goed naar een hypotheekadvies in Den Bosch dat onafhankelijk is, zodat er geen sprake is van een verstrengeling van de belangen van de partijen. Kijk hierbij dus naar een adviseur die afhankelijk werkt voor zijn of haar eigen bedrijf en niet voor een bank. Bij een bank is et belang dat zijn kunnen ontvangen te groot en zal di geen onafhankelijke partij zijn die hypotheekadvies in Den Bosch geeft. 

Ondernemers

Het krijgen van hypotheekadvies in Den Bosch is voor velen van belang. Wanneer je in loondienst bent bij een werkgever dan is het wel een makkelijkere zaak om een hypotheek aan te vragen dan wanneer je een ondernemers of een zelfstandige ondernemer, ofwel zzp’er bent. Dat komt omdat hen inkomen een stuk minder stabiel is dan van iemand die maandelijks gewoon een vast salaris ontvangt. Maar ook voor deze mensen moet het mogelijk zijn een hypotheek aan te vragen en daar helpt het hypotheekadvies in Den Bosch je bij. 

Afspraak

Om een goede beslissing te maken voor welke hypotheek je het beste kunt afsluiten, kan je dus terecht bij de hypotheekadvies in Den Bosch. Zij zullen jouw situatie helemaal bekijken en samen met hen zal je dan kijken naar de mogelijkheden die er voor jou zijn en die het meest positief voor jou zijn. Waar haal jij voordeel uit en waaruit juist niet?Kasteel te koop in Limburg

Add-link

Er staan verschillende kastelen te koop in Limburg. Maar waarom zou je eigenlijk in een kasteel willen wonen?  De motivatie om in een kasteel te wonen is vaak erg zwart wit. De een zou supergraag in een kasteel willen wonen en willen genieten van de vele ruimte en het herbeleven van de geschiedenis. De andere lijkt het kopen van een kasteel weer helemaal niks. Deze partij vind het pand maar te groot en kil. Sommige vinden de sfeer in een kasteel niet prettig i.v.m. de geschiedenis.

Waarom zou je wel een kasteel kopen?

 1. Heel veel ruimte. Een kasteel heeft van nature vele ruimte. Zowel in het pand als rondom het pand. Ook ligt een kasteel vaak in de wijde natuur, wat veel wandelmogelijkheden aanbied. Binnen beschikt het kasteel vaak over een ruim aantal slaapkamers. Deze kamers kunnen eventueel gebruikt worden om te verhuren of kunnen ter beschikking worden gesteld als Bed and Breakfast.
 2. Eigen stijl creëren. Van de buitenkant blijft een kasteel een bepaald imago uitstralen, maar van de binnenkant kan je het helemaal naar je eigen wens vormgeven. Kastelen hebben vaak grote open ruimtes, waardoor je heel veel mogelijkheden hebt om de stijl aan te passen. Zo kan je een kasteel dus volledig moderniseren, mocht je deze wens hebben.
 3. Je eigen bedrijf stichten. Heb jij een eigen bedrijf of de wens om een eigen bedrijf te starten aan huis? Een kasteel biedt hier de ultieme mogelijkheid tot. Buiten dat een kasteel veel ruimte heeft, die je waarschijnlijk niet allemaal gaat gebruiken om te wonen, is een bedrijf in een kasteel ook een oog appeltje voor je potentiele klanten.  
https://www.klement2.com/kasteel-te-koop

Inbraak voorkomen in Loosduinen

Voor het voorkomen van inbraak kun je een aantal maatregelen nemen. De eerste is sloten laten installeren door een slotenmaker Den Haag. Voor het voorkomen van inbraak zijn sloten heel belangrijk.

Anti-inbraak sloten

Anti-inbraak sloten laten installeren door een Loosduinen slotenmaker Den Haag is een van de beste opties. De monteur komt de sloten installeren en weet precies hoe dit moet. De monteurs volgen regelmatig bijscholing om hier meer expertise in te vergaren. Zo leren van de nieuwe technieken dat inbrekers gebruiken en hoe ze hiertegen kunnen beschermen. Met hun ervaring en expertise is de inbraakpreventie van de slotenmakers dan ook heel effectief.

Sloten wel gebruiken

De anti-inbraak sloten dat door de Loosduinen slotenmaker Den Haag wordt geplaatst moet natuurlijk wel gebruikt worden. Dit betekent dat de sloten altijd op slot moeten worden gedraaid. De bewoners moeten hier een gewoonte van maken en als ze het huis uit gaan altijd alles op slot draaien. Als de deur of raam niet op slot zit kunnen inbrekers snel naar binnen. Hiervoor hebben ze maar een paar seconden nodig. Maak het ze niet te makkelijk en maak er daarom een gewoonte van om altijd alles op slot te draaien. Wanneer het een gewoonte wordt vergeet je het ook nooit meer.

slotenmakerdenhaag.nl/

locksecure.nl/

Bereken de juiste maat boiler met de online boiler calculator

Add-link

Bereken nu eenvoudig welke boiler u nodig heeft met de online boiler calculator.

 

Op de website van elektrischeboiler.eu staat een simpele en superhandige online calculator waarmee je in no time kunt berekenen welke boiler u nodig heeft.

Op de website van elektrischeboiler.eu vind u verschillende merken elektrische boilers. Mooie platte modellen en functioinele ronde types. Van 5 liter close-in elektrische boilers tot wel 2000 liter ketels. 

Elektrische boilers vanaf 200 liter worden vaak gebruikt bij campings, melkveehouders, zorginstellingen, sportscholen, wassalons, autowascentrales en glazenwassers en sommige modellen kunnen dankzij een speciaal verwarmingselement verwarmen tot 85 graden, wat noodzakelijk is bij bijvoorbeeld de melkveehouderij om de tanks te spoelen.

Ook voor het berekenen welk verwarmingselement voor uw situatie het meest geschikt is staat op de website van elektrischeboiler.eu een vermogenscalculator.

 

Maar er is meer!

Er worden bij elektrischeboiler.eu niet alleen elektrische boilers verkocht, ook elektrische cv’s, elektrische kachels, ECO douchekoppen en antikalk magneten. U vind op de overzichelijke website tevens duidelijke montage handleidingen, filmpjes hoe je onderdelen kunt vervangen, allerhande tips en antwoorden op de meest gestelde vragen. 

Elektrische apperatuur heeft de toekomst.

Voor 2050 moeten immers alle huishouden van het gas af zijn. Begin daarom nu al met het vervangen van uw oude gas ketel. Dat is eenvoudig te realiseren en hoeft helemaal niet duur te zijn. Bij elektrischeboiler.eu zijn er al elektrische boilers verkrijgbaar vanaf zo’n 120,- Euro.  Elektrische cv’s al vanaf 1.200,- Euro. Elektrisch verwarmen is ook nog eens veel veiliger, omdat er geen verbranding plaatsvindt is er geen kans op koolmonoxide vergiftiging en is er geen afvoer nodig.

En als u ook nog eens zonnepanelen zou aanschaffen, zit u helemaal gebeiteld. Dan kunt u nog eens hartelijk lachen om de energie rekening. 

 

 

 

Kortom, ga eens kijken op hun website. Daar kom je warm de winter mee door.

https://elektrischeboiler.eu/index.php?route=common/home