Woningen

Zo kun je kalkaanslag gemakkelijk verwijderen

Add-link

Het verwijderen van kalkaanslag is een veel voorkomende schoonmaakklus in huis, die vaak terugkeert. Het kost best wat tijd om de badkamer, het toilet, de kranen en alle apparaten kalkvrij te houden. In dit artikel geven we je wat tips over hoe je kalkaanslag het best kunt verwijderen. 

Alles over kalkaanslag

Kalkaanslag ontstaat tijdens op opwarmen of koken van water. Kalkaanslag wordt veroorzaakt door het opwarmen van water met een hoge hardheid. Een goede manier om kalkaanslag te voorkomen is dan ook om de waterhardheid aan te passen. Dit kan heel makkelijk met een zuinige, slimme waterontharder van Soft Water Systems. Een waterontharder, ook wel waterverzachter genoemd, zorgt ervoor dat de kalkdeeltjes uit het water gefilterd worden. Met het plaatsen van zo’n waterontharder zorg je er dus voor dat er geen kalkaanslag meer ontstaat. 

Kalkaanslag verwijderen

Wanneer je geen waterontharder hebt, kun je dus last hebben van kalkaanslag in de badkamer of keuken. Gelukkig zijn er ook huis-tuin-en-keukenmiddelen waarmee je kalkaanslag eenvoudig kunt verwijderen. Hieronder noemen we er een paar en vertellen we je hoe en waar ze het best gebruikt kunnen worden. 

 

 • Natuurazijn. Dit middel is vooral goed te gebruiken wanneer je last hebt van kalk op een glazen douchedeur. Je maakt een doek vochtig met natuurazijn en wrijft ermee over de douchedeur. Spoel de deur af met wat water zodra het azijn is opgedroogd en je zult zien dat de kalkaanslag verdwenen is. 

 • Wasverzachter. Voor het verwijderen van kalkaanslag op de tegels van je badkamer kun je wasverzachter gebruiken. Meng wat wasverzachter in een emmer warm water en poets de tegels hiermee. Laat dit even inwerken en spoel de tegels vervolgens goed af met water. 

 • Citroenzuur. Je kunt het sap van twee citroenen in je waterkoker doen en de waterkoker verder aanvullen met water. Zet de waterkoker vervolgens aan en laat het water met de citroensap koken. Spoel de waterkoker hierna wel goed om met water, om een nasmaak van citroen te voorkomen. 

 • Cola. Wanneer je last hebt van kalkaanslag in je toilet, kun je cola in de toiletpot schenken en het een nachtje laten staan. Wanneer je het toilet de volgende dag doorspoelt en poetst, zul je zien dat de kalkaanslag in je toilet verdwenen in. 

Kalkaanslag voorkomen

Nu weet je hoe je kalkaanslag kunt verwijderen, maar het is natuurlijk nog beter om het te voorkomen. Dit kan heel makkelijk door een waterontharder van Soft Water Systems aan te schaffen. 

 

Huis V.S. appartement kopen in Amsterdam (voor- en nadelen)

Add-link

Bij het kopen van een woning zijn er veel dingen waarmee u rekening moet houden. Maar nog voor u de keuze heeft gemaakt moet u natuurlijk kiezen in welk type woning u wilt intrekken. Raadpleeg alvast onze website voor meer informatie en bekijk gerust ons breed aanbod aan huizen en appartementen bij makelaar Amsterdam. Als u een twijfelt tussen een huis of een appartement moet u vooral kijken naar uw toekomstplannen.

 

Aankoopmakelaar Amsterdam

Zoals wij al eerder hebben aangekaart zijn de toekomstplannen enorm belangrijk, maar zolang u misschien niet genoeg geld kan lenen, kan u het huis of appartement niet kopen. Wij als aankoopmakelaar Amsterdam kunnen u eventueel ook hier adviseren. De locatie blijft ook belangrijk bij het kopen van een woning, zo heeft u bijvoorbeeld de voordelen bij een appartement dat alles wat u nodig heeft dicht in de buurt is. Misschien wilt u verhuizen naar een grootstad en heeft u daarom zelfs geen auto nodig(waardoor u nog meer kan besparen op brandstof). Het voordeel gaat wel gepaard met een nadeel, geluidsoverlast komt meer voor bij dichtbevolkte steden of dorpen als besluit om een appartement te kopen.

Nogmaals locatie speelt hier een grote rol in, want er zijn natuurlijk ook appartementen die net buiten de stadsrand liggen of eerder in kleine dorpjes. Het vanzelfsprekend nadeel bij een appartement is ook de woonruimte, als u nog van plan bent om mensen te laten intrekken of misschien nog kinderen wilt speelt dit zeker een grote rol. De algemene kosten zullen ook lager liggen bij een appartement, omdat u als het ware de kosten “draagt” met de andere bewoners van het appartement. Natuurlijk zal u wel vaak te maken hebben met servicekosten, maar die blijven meestal beperkt. Als laatste voordeel willen wij melden dat u misschien sneller vrienden zal maken of uw kennissen groep kan uitbreiden. Dit werkt ook in de tegenovergestelde richting en kan er misschien voor zorgen dat u zo snel mogelijk weg wilt uit uw appartement. U zal wel altijd rekening moeten met de leeftijd van de appartementbewoners, iedereen zal waarschijnlijk wel op een ander moment gaan slapen of een middagdutje willen doen.

Woningaanbod Amsterdam

Aangezien het woningaanbod Amsterdam enorm is, heeft u tal van mogelijkheden om op verschillende plaatsen een huis te bezichtigen en dus ook te kopen. Het eerste voordeel dat een huis te bieden heeft is uiteraard de ruimte en het licht, zowel letterlijk als figuurlijk. Als u een huis koopt bent u ook zelf de volledige eigenaar, oké dit geldt ook voor een appartement maar u zal waarschijnlijk minder last hebben van buren of ander lawaai. Bovendien zijn er dus ook minder personen waarmee u rekening moet houden als u bijvoorbeeld laat thuis komt of eens een feestje wilt organiseren. Een huis heeft wel bijna altijd wel meer kamers dan een appartement, dus u kan met een gerust hart gasten ontvangen die eventueel kunnen blijven slapen. Bovendien heeft een huis meestal een tuin wat echt een verademing kan zijn voor uzelf en uw kinderen. Een huis heeft ook altijd wel nog ruimtes waar u uw materialen kunt opbergen, de extra ruimtes in uw huis kunnen ook perfect dienen voor het inrichten van een aparte kamer met een specifieke bestemming, een bureau waar u rustig kunt werken, een fitnessruimte of een kinderkamer.

Wij hebben een zeer groot woningaanbod Amsterdam in onze portefeuille en u bent verzekerd van een snelle en correct aankoop. Hopelijk hebben wij nu alvast enkele twijfels weggenomen!

https://www.grootamsterdam.nl/

Het beste advies over het afsluiten van een hypotheek in Arnhem

Add-link

Wilt u een hypotheek afsluiten omdat u wilt verhuizen naar een woning in Arnhem of omgeving? Dan moet u hier goed over nadenken. Wat heeft u te besteden en hoe hoog kan de hypotheek dus zijn? Om dit te bepalen moet u goed nadenken over uw maandelijkse uitgaven, maar ook over uw plannen in de toekomst. Wilt u bijvoorbeeld kinderen? Dan is het goed om hier alvast rekening mee te houden in de financiering van uw nieuwe woning. Omdat u met zoveel dingen tegelijkertijd rekening moet houden, kan het soms erg lastig zijn om de juiste hypotheek te vinden. Daarom kunt u het best een professionele hypotheekadviseur inschakelen. Maar waar vindt u een hypotheekadviseur die u het beste advies kan geven? Wanneer u in Arnhem of omgeving zoekt naar een woning kunt u voor advies over uw hypotheek het beste contact opnemen met de medewerkers van Heuveling Adviesgroep. Zij zijn namelijk uiterst ervaren en kijken naar uw persoonlijke situatie. Hierdoor weet u zeker dat u een advies op maat ontvangt waar u echt wat aan heeft.

Houd ook rekening met kosten voor verbouwingen en inrichting

Bij de zoektocht naar een passende hypotheek moet u niet alleen rekening houden met de koopsom en uw maandelijkse uitgaven, maar ook met eventuele aanpassingen die u aan de woning wilt verrichten. Wilt u graag gaan verbouwen? Of wilt u een compleet nieuwe inboedel kopen? In beide gevallen zal het betekenen dat u hier aardig wat geld aan kwijt bent. Het is daarom verstandig om ook met deze aspecten rekening te houden wanneer u een hypotheek wilt afsluiten voor een huis in Arnhem. De hypotheekadviseurs van Heuveling Adviesgroep gaan samen met u een lijstje af met aspecten die belangrijk zijn bij het bepalen van een hypotheek. Zo weet u zeker dat u niets over het hoofd ziet.

Maak een afspraak

Wilt u graag gedegen financieel advies ontvangen van de adviseurs van Heuveling Adviesgroep? Bezoek dan hun website en maak gebruik van de contactgegevens om een afspraak in te plannen. Waar wacht u nog op?

https://www.heuveling-adviesgroep.nl/

woningadvies

Add-link

Hoe kan ik het huis verkopen? U wilt verhuizen of bent verhuisd; in beide gevallen is het belangrijk om de woning zo snel mogelijk en tegen de best mogelijke prijs te verkopen. Het behalen van de beste verkoopprijs hangt nauw samen met het aantal views. erg makkelijk. Als niemand meekijkt, is de kans op verkoop natuurlijk vele malen kleiner. Meer views vergroot de kans op hoge prijzen. Behaal de hoogste verkoopprijs en het aantal views houdt gelijke tred. Als er maar een paar potentiële kopers worden benaderd, zal niemand het merken en is de kans op verkoop nog kleiner. Veel huizenverkopers vertrouwen blindelings op makelaars. “Mijn makelaar zorgt ervoor dat de koper arriveert.”

Dit is fout. Makelaars hebben het al erg druk, en ze voeren echt geen aparte marketingactiviteiten uit voor uw huis. “De makelaar is niet gespecialiseerd in promotionele activiteiten” Dit kan nog steeds door hun aandacht te trekken in een fysieke winkel of webwinkel en via een bekende familiewebsite. Makelaars in onroerend goed zijn erg goed in het regisseren van het kopen en verkopen van huizen. Ze weten veel van woningtaxaties, weten waar ze op moeten letten bij aan- en verkoop van woningen en bemiddelen bij de overdracht. Vermijd het huis binnen 2 jaar te verkopen U wilt de verkoop van woningen na twee jaar voorkomen! Wanneer er veel huizen verkocht gaan worden, is het belangrijk om uw huis op internet te vinden en op de juiste manier de aandacht te trekken.

https://www.steefkoopt.nl/zelf-huis-verkopen/

3-stappenplan voor het verkopen van je huis in de regio Rotterdam

Add-link

Je woning verkopen in de regio Rotterdam vergt behoorlijk wat tijd. Dat is op zich niet erg want de tijd die je erin steekt is een investering zodat je de best mogelijke prijs voor je huis krijgt. In de overspannen markt van de randstad is het wel aan te raden om een makelaar in de arm te nemen die je helpt bij de promotie en verkoop van het pand. Volg de drie stappen uit dit artikel om je huis op een winstgevende manier te verkopen volgens een methode die jij prettig vindt.

Ga zelf op zoek naar informatie over de markt

Probeer zoveel mogelijk informatie over de huizenmarkt te verzamelen. Hoe meer je zelf al weet, des te beter kun je het kaf van het koren scheiden bij het zoeken van een makelaar in Rotterdam-Zuid. Zo weet je wat een realistische verkoopprijs is en hoe lang een woning gemiddeld te koop staat in de regio.

Breng je verkoopwensen in kaart

Bij het verkopen van je woning draait het om meer dan alleen de prijs. Wil je bijvoorbeeld de bezichtigingen zelf doen of besteed je dit liever uit? Laat je zelf al een bouwkundige inspectie uitvoeren of laat je dit over aan de potentiële nieuwe eigenaren? Binnen welke termijn wil je de woning verkocht hebben? Wat wil je aan makelaarskosten betalen? Stel je zelf deze vragen en maak een lijstje zodat je daarna gerichte vragen kunt stellen aan de makelaar die verkoop gaat begeleiden.

Schakel een lokale makelaar in

Het grote voordeel van een lokale makelaar is dat deze goed op de hoogte is van de huizenmarkt, de demografie en de woonwensen van mensen in de buurt. Een makelaar is meestal niet gebonden aan één stadsdeel maar specialiseert zich vaak in een aantal gebieden. Zo zijn er veel makelaars in Rotterdam zelf actief maar als je een woning verkoopt in een van de omliggende plaatsen kan het lonen om daar op zoek te gaan naar een makelaar. Denk aan een makelaar in Capelle aan den IJssel of een makelaar in Schiedam. Die kunnen geïnteresseerden veel meer vertellen over bijvoorbeeld de nabijheid van scholen, of er voornamelijk ouderen of jongeren in de buurt wonen en waar de leuke uitgaansgebieden zijn. Mensen zijn immers eerder geneigd om te kopen wanneer ze het totaalplaatje zien!

Wat je mag verwachten voor de makelaarskosten die je betaalt in de regio Rotterdam

Add-link

Wanneer je een makelaar inschakelt voor de verkoop van je woning in Rotterdam of één van de omliggende gemeenten, is het logisch dat je daar makelaarskosten voor betaalt. Die makelaarskosten kunnen per makelaar verschillen en dat ligt vooral aan de diensten die je daarvoor terug krijgt. In dit artikel krijg je meer informatie over wat je minimaal mag verwachten voor de prijs die je een makelaar betaalt.

Dit regelt een goede makelaar in Rotterdam voor je

Het is aan de makelaar die je inhuurt om jouw woning binnen de door jullie samen opgestelde termijn te verkopen. Een lokale makelaar uit Rotterdam Zuid bijvoorbeeld heeft vaak al meerdere kanalen klaarstaan waarlangs hij jouw woning bij geïnteresseerden onder de aandacht kan brengen. Daarnaast regelt een makelaar de volgende zaken:

 • Het onder de aandacht brengen van je woning op de website, op verkoopplatforms en via social media
 • Professionele foto’s die je woning, vrij letterlijk, in een goed daglicht zetten
 • Een verkoopbord voor in de voortuin of aan de gevel
 • Het verzorgen van bezichtigingen voor potentiële kopers
 • Het afhandelen van administratieve zaken bij de notaris

Extra diensten voor meer gemak en maximale exposure

Misschien vind je de standaard werkzaamheden van je makelaar in Schiedam niet ver genoeg gaan. Of zoek je een makelaar in Capelle aan den IJssel die net even een stapje bij zet om je woning snel voor een zo goed mogelijke prijs te verkopen? Sommige makelaars bieden extra diensten aan zoals:

 • Een 3D- rondleiding van je woning zodat mensen vanuit hun eigen woonkamer een goede indruk van je huis krijgen
 • Een drone video voor extra sfeerimpressie
 • Één-op-één rondleidingen. Onderzoek toont aan dat mensen eerder geneigd zijn om te kopen of een hoger bod uit te brengen wanneer ze het belang van een woning inzien.

Hou er wel rekening mee dat dergelijke werkzaamheden ook hoger makelaarskosten met zich meebrengen.

Wat gebeurt er met een archeologische opgraving op mijn kavel?

Add-link

Moet er een onderzoek worden uitgevoerd?

Wanneer u de grond van uw kavel gaat ontgraven, is het mogelijk dat een archeologisch onderzoek verplicht is voor u de bouw op het terrein start. In het bestemmingsplan voor het gebied is bepaald of dit onderzoek moet plaatsvinden en zo ja, welk type onderzoek dit moet zijn. Er zijn namelijk soorten archeologisch onderzoek. De overheden hebben een inschatting gemaakt of er sprake is van een hoge of minder hoge archeologische grondwaarde. Bij een hoge waarde is er uitgebreider onderzoek nodig.

 

Hoe gaat het onderzoek in zijn werk?

Standaardonderdeel is het archeologisch bureauonderzoek. Hierbij wordt in beeld gebracht welke historie de grond kent en welke verwachtingen op basis hiervan bestaan voor het aantreffen van archeologische vindingen. Bij een kleinschalig archeologisch onderzoek is het over het algemeen voldoende om het bureauonderzoek aan te vullen met een beperkt booronderzoek. Dit houdt in dat op ongeveer zes plaatsen een archeologische grondboring wordt verricht. Dit wordt veelal handmatig uitgevoerd. Er zijn verschillende soorten booronderzoek. Het onderzoeksbureau kan u helpen bepalen welk type er op uw kavel uitgevoerd moet worden. Wanneer de archeologische waarde van de grond hoger wordt ingeschat, is er een proefsleuvenonderzoek. Bij dit type onderzoek worden er machinaal sleuven aangebracht, waardoor gedetailleerder onderzoek kan plaatsvinden. Er worden bij dit onderzoek grondmonsters genomen, die nauwkeurig worden geanalyseerd. Ook wordt er gewerkt met veldtekeningen, waarin wordt aangeven waar de grondmonsters zijn afgenomen.

 

Wie kan dit onderzoek uitvoeren?

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een archeologisch onderzoeksbureau. De medewerkers van dit bureau zijn gespecialiseerd in dit zeer specifieke onderzoek. Er gelden diverse kwaliteitscriteria waarin het onderzoek moet voldoen. Van een archeologisch onderzoekbureau kunt u verwachten dat zij goed geïnformeerd zijn over welk onderzoek er nodig is in uw specifieke situatie!

 

De onderzoekskosten

Op basis van archeologische wetgeving is degene die het archeologische archief in de grond aan wil roeren verantwoordelijk voor een goed onderzoek vooraf. Ook de kosten vallen onder de verantwoordelijkheid van deze partij. De kosten zijn driedelig. Allereerst zijn er de voorbereidingskosten, de kosten voor het veldonderzoek en tenslotte de kosten voor het opstellen van de vereiste rapportage. Vondst van waardevolle archeologische aspecten Het onderzoek op uw kavel is afgerond. In veel gevallen zal er niets van waarde worden gevonden, maar soms is er wel een waardevolle vondst. Bij de uitvoer van een sleuvenonderzoek is de kans hierop aanzienlijk groter dan bij alleen een booronderzoek. Wanneer er sprake is van een vondst of sterk vermoeden van grond met archeologische schatten, is de kans groot dat u niet direct kunt start met de bouwwerkzaamheden. U zal moeten aantonen dat uw bouwwerkzaamheden de archeologische structuren niet beïnvloeden. Het archeologisch onderzoeksbureau kan ook hierin een adviserende rol spelen, bijvoorbeeld door het aanpassen van het palenplan.

 

https://transect.nl/

Vrijstaand bad kopen? Hier moet je op letten.

Add-link

Het plaatsen van een bad dat vrijstaat.

Wanneer je badkamer groot genoeg is, kun je een bad dat vrij staat op meerdere plaatsen neerzetten. Kun  je om het bad heenlopen, dan kun je aan alle zijden instappen. In veel gevallen wordt een vrijstaand bad in een badkamer in de buurt van een muur geplaatst. Op die manier bereik je dat je maar via een zijde in het bad kunt stappen. Je hebt dan wel een vrijstaand bad, maar het ruimteverlies is gering. Plaats voor een mooie uitstraling het vrijstaande bad diagonaal. Dat geeft een spannend en een speels effect.

 

Het gebruik van een vrijstaand bad.

Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die graag een bad dat vrijstaat willen hebben. Zelfs bij de inrichting van een grote slaapkamer wordt regelmatig een vrijstaand bad opgenomen. Je moet je er wel van bewust zijn dat het plaatsen van een bad dat vrij staat in een bestaande slaapkamer niet zonder slag of stoot kan plaatsvinden. Leidingen moeten worden gelegd, maar ook de vloer, waarop het bad komt te staan, moet stevig genoeg zijn. Laat de sterkte van de vloer, voordat je het bad plaats, eerst berekenen om toch zeker niet achteraf problemen te krijgen met de vloer. Ook een bad in de badkamer dat vrij staat is een trend van de laatste jaren. In de badkamer zijn de vloer en aansluitingen wel berekend op een bad. Een bad die vrij staat is een stijlvol element in een badkamer of slaapkamer.

 

De soorten vrijstaande baden.

Er zijn veel verschillende soorten leverbaar. Eerst moet je bepalen wat voor een vorm je wilt hebben. Wil je een langwerpige of misschien een ronde. Wil je een bad van acryl of mineraalmarmer. Moet het bad op pootjes staan of juist niet. Ook de grootte speelt een belangrijke rol bij een vrijstaand bad kopen. Een vrijstaand bad kopen doe je bij een speciaalzaak. Ze kunnen je ook de juiste informatie verschaffen. Je moet er vanuit gaan dat je voor een bad dat vrij staat meer ruimte nodig is dan voor een ingebouwd bad. Dat hoeft niet veel te zijn, maar je moet er wel rekening mee houden. Er zijn ook vrijstaande baden met wellness-elementen. Hierbij kun je denken aan massagestralen en ledverlichting in de bodem van het bad. Ga naar een showroom waar er tientallen uitgestald staan. Op die manier kun je de voor- en nadelen met elkaar vergelijken.  

 

https://www.badkamerwinkel.nl/baden/vrijstaand

Hoeveel kost een architect?

huis te huur

Elke architect bepaalt zelf de kosten, er is geen standaardtarief. Het honorarium kan worden berekend op basis van een percentage van de waarde van het verrichte werk, en het kan een eenmalige betaling zijn of een uurloon. Maar dit kan ook een combinatie zijn van deze opties. Hoeveel heb je eigenlijk betaald?

Kosten architect: Teken een duidelijke overeenkomst

Ereloon

Het percentage van de projectprijs, het uurloon, het vast te bouwen bedrag per vierkante meter of een combinatie van deze opties … iedere architect bepaalt zijn eigen berekeningswijze.

De kosten zijn een onderwerp dat tijdens het eerste gesprek met de architect besproken moet worden. Naarmate het werk vordert, en in overeenstemming met de contractuele methode, zal het beetje bij beetje betalen. Daarom is het het beste om de overeenkomst vanaf het begin duidelijk te maken.

Ter referentie: de volgende zijn verschillende methoden om budgetten te schatten: Deze budgetten moeten worden geschat op basis van het geplande werk, de taken die aan de architect zijn toevertrouwd en de geselecteerde berekeningsmethode om de architect te betalen.

Mogelijke formules en budgetramingen voor architectentaken

Nieuwbouw: forfait per te bouwen m²

De kostprijs wordt berekend op basis van het vaste bouwvolume per vierkante meter (inclusief muren en eventuele open of gesloten ruimte groter dan of gelijk aan 1m). Dit is een eenvoudige rekenmethode. U als klant kunt de onderzoekskosten evenredig beheersen aan de eisen van. Als u deze methode gebruikt, heeft uw keuze voor voltooiing geen invloed op de berekening van de architectkosten.

Om u een idee te geven van de prijzen:

 • Haalbaarheidsstudiefase: een forfaitaire vergoeding van 30 euro (exclusief btw) per vierkante meter;
 • Voor het volledige contract van de architect: een vaste vergoeding van 100 euro / m² plus belasting;
 • Gedetailleerde schatting: vaste prijs 10 euro / m² + belasting;
 • Voor al deze kosten wordt 21% btw in rekening gebracht.

Voorbeeld: bouwoppervlakte 150 vierkante meter x 140 euro / vierkante meter (30 euro + 100 euro + 10 euro) = 21.000 euro (inclusief belasting)

Renovatie / herinrichting: percentage uit te voeren werkzaamheden

Laten we in dit geval de kosten van de architect berekenen op basis van het percentage van het werk dat door de algemene aannemer in het bestek is geschat of gekwantificeerd. Deze berekeningswijze is transparant, maar fluctueert op basis van de kosten van de verschillende uit te voeren activiteiten.

Voorbeelden van tarieven geven hier natuurlijk ook informatie:

 • Voor het volledige contract van de architect: 12% van het uitgevoerde werk, plus belastingen;
 • Kwantitatieve meting voor detail, samenvatting en schatting: 1,2% van de uit te voeren werklast, plus belasting;
 • Deze kosten worden hier ook 21% BTW in rekening gebracht.

Houd er rekening mee dat stabiliteit, bodemonderzoek, veiligheid en gezondheidscoördinatie, EPB of subsidies niet de verantwoordelijkheid zijn van de architect.

Zware renovaties: vraag een globale studie aan uw architect

Overweegt u een ingrijpende renovatie, dan is het gezien de middellange en lange termijn situatie geen overbodige luxe om een ​​globaal onderzoek naar uw project te doen: nadat het ontwerp klaar is, is de renovatie meestal goedkoper omdat er in de toekomst geen tussenkomst meer komt. nodig hebben.

Uiteraard zal uw architect u specificaties en nauwkeurige beschrijvingen bezorgen. Als u besluit om met hem samen te werken, verwerkt hij offerteaanvragen op basis van de prijs / kwaliteitverhouding en helpt u bij het maken van de juiste keuze: alleen een architect kan u met zijn werkwijze helpen het echte werk te bepalen. Is de juiste aankoop, wat is de juiste en eerlijke prijs.

Om u een beter inzicht te geven in de kosten van architecten, heeft de KU Leuven in opdracht van Orde van Architecten een tool ontwikkeld die het aantal uren dat nodig is voor een project kan inschatten.

Hoe een architect kiezen?

Ga zeker een kijkje nemen op de site van de site van de Orde van Architecten. Daar vindt u de lijst van Nederlandstalige architecten, maar ook heel wat nuttige tips.

woning te koop

https://be.propenda.com

Hypotheek aanvragen? Schakel het hypotheekadvies in Den Bosch in!

Add-link

Ga jij een huis kopen? Denk er dan eens aan om handige hypotheekadvies in Den Bosch in te winnen voor de beste beslissingen omtrent deze situatie. Wanneer jij een huis gaat kopen komt daar veel bij kijken en zo ook de vraag of het voor jou te betalen is om deze aankoop te doen. En wat als je het dan kan betalen, wat is dan de invloed dat deze uitgave heeft op jouw leven en jouw financiële mogelijkheden en situatie? Kijk goed naar een hypotheekadvies in Den Bosch dat onafhankelijk is, zodat er geen sprake is van een verstrengeling van de belangen van de partijen. Kijk hierbij dus naar een adviseur die afhankelijk werkt voor zijn of haar eigen bedrijf en niet voor een bank. Bij een bank is et belang dat zijn kunnen ontvangen te groot en zal di geen onafhankelijke partij zijn die hypotheekadvies in Den Bosch geeft. 

Ondernemers

Het krijgen van hypotheekadvies in Den Bosch is voor velen van belang. Wanneer je in loondienst bent bij een werkgever dan is het wel een makkelijkere zaak om een hypotheek aan te vragen dan wanneer je een ondernemers of een zelfstandige ondernemer, ofwel zzp’er bent. Dat komt omdat hen inkomen een stuk minder stabiel is dan van iemand die maandelijks gewoon een vast salaris ontvangt. Maar ook voor deze mensen moet het mogelijk zijn een hypotheek aan te vragen en daar helpt het hypotheekadvies in Den Bosch je bij. 

Afspraak

Om een goede beslissing te maken voor welke hypotheek je het beste kunt afsluiten, kan je dus terecht bij de hypotheekadvies in Den Bosch. Zij zullen jouw situatie helemaal bekijken en samen met hen zal je dan kijken naar de mogelijkheden die er voor jou zijn en die het meest positief voor jou zijn. Waar haal jij voordeel uit en waaruit juist niet?