Add Link
Image default
Woning en Tuin

Een gezellig huis creëren met een houtkachel

Warmte en gezelligheid creëer je door middel van een houtkachel. Het kan een grote klus zijn om een houtkachel in jouw woning te plaatsen, maar het is zeker de moeite waard. Het maakt niet uit of het huis groot of klein is, een houtkachel is er voor elk soort woning! Lees in dit artikel hoe een houtkachel zorgt voor een gezellig en warm huis. 

Je kunt er elke dag van genieten

Zowel overdag als in de avond kan je genieten van een houtkachel. Vooral in de wintermaanden is het heerlijk om de kachel aan te hebben. Een mooi ingericht huis met prachtige interieur items wordt helemaal afgemaakt door een houtkachel. De houtkachel kan je elk moment aansteken en er dus elke dag van genieten. De sfeer die een houtkachel geeft is heel bijzonder. Niet alleen het knisperende geluid van het hout maar ook het vuur dat je ziet!

Hout opslaan in de woning

Het vergt wat werk om een houtkachel te hebben. Je huis moet namelijk een rookkanaal hebben en wanneer een woning dit niet heeft, moet deze eerst aangelegd worden. Ook moet je haardhout van Golden Flame hebben om de kachel brandend te houden. Dit hout opslaan, kun je op een leuke manier doen in de kamer zelf. Creëer bijvoorbeeld een leuk plekje naast de kachel. Dit ziet er vaak super sfeervol uit!

Maak een leuke zitplek om de kachel heen

Wanneer je een houtkachel in je huis hebt, is het tijd om de ruimte eromheen leuk in te richten. Creëer een leuke zitplek bij de kachel in de buurt. Het middelpunt is dan natuurlijk de mooie houtkachel! Een heerlijke plek om helemaal tot rust te komen na een lange dag werken. Hier kun je lekker zitten voor de TV, met een boek of een lekker kopje koffie. Hoe leuk klinkt dat?!