Toerisme

Reisverzekering vergelijken voor senioren (Saoedi Arabië en Japan)

Add-link

Het is moeilijker, maar niet onmogelijk, om een betaalbare dekking te krijgen als u ouder bent. Sommige verzekeraars leggen leeftijdsgrenzen op aan hun polissen, dus u zult goed moeten rondkijken om waar voor uw geld te vinden. Daarom is een reisverzekering vergelijken voor senioren een goede keuze.

Reisverzekering voor gepensioneerden. Hoe ouder u wordt, hoe duurder uw reisverzekering zal zijn. Dit komt vooral omdat oudere mensen vaker een reeds bestaande medische aandoening hebben of eerder een dure medische behandeling zullen eisen. Sommige reisverzekeringen hebben ook een maximumleeftijd waarvoor u misschien niet in aanmerking komt. Het goede nieuws is dat polissen voor oudere reizigers meestal hogere dekkingsniveaus bieden voor zaken als medische behandeling, zodat u nog steeds waar voor uw geld kunt krijgen.

In 2020 kost de gemiddelde premie voor een eenmalige reispolis voor een 26- tot 34-jarige met medische aandoeningen £29,81. Dezelfde dekking voor een 61- tot 70-jarige met medische aandoeningen kost meer dan het dubbele, namelijk £ 67,78.

 

Dingen om te overwegen voor oudere reizigers:

 

 • De duur van uw vakantie

 • Voor korte reizen (minder dan 30 dagen) zal een jaarlijkse reisverzekering voor meerdere reizen of een reisverzekering voor één reis aan uw behoeften voldoen.

 • Voor langere reizen hebt u een reisverzekering voor lang verblijf nodig – deze wordt vaak backpackersdekking of uitgebreide reisverzekering genoemd. Hiermee bent u gedekt voor een reis die maximaal 18 maanden duurt.

 • Hoe vaak u reist

 • Als u van plan bent om twee of meer keer per jaar op vakantie te gaan, is een jaarlijkse multi-reisverzekering soms goedkoper dan een polis voor één reis voor elke vakantie.

 

Vergelijk uw reisverzekeringsopties om te zien of u kunt besparen.

Reisverzekeringen bevatten vaak standaard een lijst met avontuurlijke activiteiten, zoals fietsen of heteluchtballonvaren. Voor extremere activiteiten zult u waarschijnlijk iets extra moeten betalen om ze onder de dekking van uw seniorenreisverzekering te laten vallen. Hetzelfde geldt voor wintersporten, zoals skiën of bergtochten. Let op de leeftijdsgrenzen – sommige verzekeraars hebben die.

 

Gaat u naar Saoedi-Arabië?

Voordat u een verzekering koopt voor uw vakantie naar Saoedi-Arabië, moet u rekening houden met deze dingen:

 

 1. De kosten van je reis of vakantie – Onvoorziene gebeurtenissen betekenen soms dat je je vakantie moet annuleren; het is geruststellend om te weten dat je misschien je geld terug kunt krijgen

 2. De activiteiten die u waarschijnlijk gaat doen

 3. De kosten van uw bagage

Een reisverzekering Saoedi-Arabië helpt bij onverwachte tegenslagen.

 

Reisverzekering in Japan

De meeste reizen verlopen probleemloos, maar er zijn een paar reisrisico’s waar u zich bewust van moet zijn:

 

 1. Natuurrampen

Japan ligt in een belangrijk aardbevingsgebied en er hebben zich tsunami’s voorgedaan in het land. Er zijn verschillende actieve vulkanen in Japan, en het tropische cycloonseizoen (tyfoon) loopt van juni tot december. Een reisverzekering Japan biedt hier dekking voor.

 

 1. Nucleaire meltdowns

De kernramp in Fukushima Dai-ichi vond plaats in 2011 en als gevolg daarvan zijn er enkele verboden zones rond de kerncentrale

 

 1. Tast toe in treinen

Betasten in het openbaar vervoer is een probleem in Japan, waar het bekend staat als ‘chikan’. De politie adviseert om naar de dader te schreeuwen om de aandacht te trekken en een medepassagier te vragen het treinpersoneel te bellen.

 

https://www.vergelijkenvanreisverzekeringen.nl/

Bokreik, terugkerend naar het verleden.

bokrijk

Er is één plek die ik me nog heel goed herinner uit mijn jeugd, Bockrijk, een middeleeuws openluchtmuseum in Genk bij Maastricht. Ik herinner me dat ik lang in de auto zat en erg opgewonden raakte toen we van de snelweg af kwamen (want dat betekende dat we er bijna waren). Er zijn veel interessante activiteiten voor volwassenen en kinderen op dezelfde plek. Het laat je België zien uit het verre verleden en laat je op een leuke en mooie manier de geschiedenis kennen.

Geschiedenis

Bockrik maakte vroeger deel uit van het landgoed Herkenrode, maar is later verkocht. Op 6 oktober 1953 besloot de Provincie Limburg er een openluchtmuseum van te maken. Vijf jaar later, in 1958, werden de deuren van Bocriac voor het eerst geopend voor bezoekers. En nu wordt deze plek jaarlijks bezocht door ongeveer 1 miljoen mensen.

Vakmanschap

Elk gebouw in Bockrijk heeft zijn eigen geschiedenis, die u tijdens uw bezoek leert. Er zijn ook vrijwilligers die de oude zaken doen. Een voorbeeld hiervan is een vrouw die met de hand weeft. Je kunt ze aan het werk zien, ze vragen stellen over het vak of gewoon een gezellig praatje maken. Het verschil met een gewoon museum is dat er praktisch niets achter het glas zit. Je kunt de meeste gebouwen betreden en ze zijn gedecoreerd zoals ze vele jaren geleden zouden zijn geweest.

Dorp

Religie, en vooral het christendom, is een heel belangrijk iets geweest in uw dagelijks leven in België. Toen ze klein waren, moesten mijn ouders nog elke zondag naar de kerk. Tijdens een bezoek aan Hashpenguwa in Bokriika kun je acteurs tegenkomen die zich voordoen als socialisten, een priester, een onderwijzeres … van vroeger en elkaar op straat met argumenten bezighouden. En de priester roept u op om naar de kerk te gaan. U kunt de hele dag naar de kerk gaan en naar verschillende preken luisteren en ervaren hoe u zich in die tijd had moeten gedragen. In combinatie met humor en realiteit is dit een heel prettig gevoel. Zelfs toen ik een kind was, vond ik het erg leuk. Je kunt je kinderen ook laten ervaren hoe school decennia geleden was, ze op de schoolkust laten zitten, oude uniformen laten dragen en ze naar de leraar laten luisteren.

Producten

De hele dag door het museum wandelen is gegarandeerd hongerig. Er zijn verschillende picknickplaatsen in het park en er is ook een restaurant voor de lunch (ik zou aanraden om de lunch mee te nemen, aangezien het restaurant erg druk kan zijn). Ze hebben ook verschillende cafetaria’s waar je kunt genieten van heerlijk ijs (dat kan ik garanderen). Er is ook een kleine snoepwinkel waar ze handgemaakte snoepjes verkopen die mensen in het verleden hebben gegeten (ook heerlijk). Er is ook een winkel genaamd “De Superette” waar ze traditioneel gebakken brood verkopen, zoals zuurdesembrood. Alle broodingrediënten worden ook lokaal ingekocht.

Bockrik is absoluut een leuke en ontspannende activiteit voor elke leeftijdsgroep. Het omringt je volledig met het verleden en de combinatie van prachtige natuur en gebouwen is een echt pluspunt. Veel vrijwilligers die op straat werken, in huizen zitten enzovoort, maken de hele ervaring die je opdoet echt af.

https://www.dergatsjev.be/2020/09/bokrijk.html

Vakantiehuis in het buitenland

Add-link

Vakantiehuis in het buitenland

Een droom van veel mensen is het hebben van een tweede woning. Zeker als dit ook nog eens in het buitenland is. Overwinteren in Spanje? Daar zeggen niet veel mensen nee tegen. Verliefd geworden op een Franse boerderij? Ook daar wil je het liefst vol voor gaan. Maar een tweede huis kopen doe je niet zomaar. Je kan tegen veel dingen aanlopen…

Valkuilen

Het is verstandig om je eerst te oriënteren. Zo heb je meerdere valkuilen waar je niet in wilt trappen. Ten eerste wil je niet bieden tijdens het hoogseizoen. Als je graag een huis wilt kopen in het buitenland kun je het beste buiten de vakantieperiodes om onderhandelen over prijzen. Daarnaast is het altijd handig om te kijken of huizen bij verschillende makelaars in de verkoop staan. Het zou zonde zijn als je een huis koopt bij de makelaar die er het meest voor vraagt. Bovendien is het vaak zo dat verhuur niet is toegestaan. Ben je van plan om je woning te verhuren om zo een stuk van de kosten terug te verdienen? Controleer altijd eerst of dit wel is toegestaan. Het is ook altijd handig om een huis eerst door een expert te laten nakijken voordat je het gaat kopen. Deze kan eventuele verborgen gebreken opsporen zodat je niet voor verrassingen komt te staan als je het huis eenmaal hebt gekocht.

Voorbereiden

Ook zijn er een aantal dingen die je je moet afvragen voordat je een tweede huis gaat kopen in het buitenland:

–          Wat is de voertaal van het land?

–          Hoe is het weer gedurende het jaar?

–          Zijn er gezondheidsrisico’s in het land?

–          Kun je je tweede huis met de auto bereiken?

–          Zijn er gunstige verbindingen als je moet vliegen?

–          Wat zijn de huizenprijzen in de regio?

–          Staan er veel vakantiehuizen te koop in de regio? Waarom wel/niet?

–          Etc.

Zie je dit helemaal zitten en wil je het mooie Limburg verlaten? Een makelaar in Venray kan je helpen om je huidige huis te verkopen.

https://www.eugeneschreinemachers.nl/41-1b5/makelaar-venray

Goedkope zonvakantie

goedkope zonvakantie

 

Bulgarije (Republiek Bulgarije)
Bulgarije is een staat in Zuidoost-Europa en bezet het oostelijke deel van het Balkan-schiereiland. Het wordt gewassen door de Zwarte Zee en grenst aan Turkije en Griekenland in het zuiden, Macedonië en Servië in het westen en Roemenië in het noorden. Bulgarije is een parlementaire republiek die deel uitmaakt van de Europese Unie. Dit is een verrassend divers land, met prachtige stranden en oude antieke ruïnes, prachtige heilige monumenten en charmante oude steden, indrukwekkende bergketens en pittoreske bossen.

Bulgarije is een van de oudste staten van Europa. De oorsprong van de Bulgaarse staat gaat terug tot de vroege middeleeuwen. In de oudheid behoorde het grondgebied van het land consequent toe aan de Grieken, Romeinen en Byzantijnen. Vervolgens maakten de Bulgaarse landen lange tijd deel uit van het Ottomaanse rijk. Gedurende zijn geschiedenis stond Bulgarije op het kruispunt van belangrijke handelsroutes van Noord- en Oost-Europa naar de Middellandse Zee, evenals van West-Europa naar het Midden-Oosten. Daarom heeft het land een interessante combinatie van oosterse en westerse tradities, die terug te vinden zijn in architectuur, cultuur en zelfs religie. Bulgarije heeft ook een prachtig historisch erfgoed – van de graven van machtige Thracische koningen, oude Griekse theaters en Romeinse amfitheaters tot middeleeuwse kastelen, oude kerken en Ottomaanse moskeeën.

 

 

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html

Beleef een familiedag in Breda

Add-link

Het organiseren van een familiedag, kan best ingewikkeld worden. Je moet een goede locatie kiezen, natuurlijk. Dat stuk is nog het makkelijkst eigenlijk. Want als je wilt genieten van het Bourgondische en gezellige leven, op een plek waar historie hand-in-hand gaat met een moderne bruisende stad, dan heb je eigenlijk maar één optie: Breda.

Goed, de locatie is gekozen. Maar dan begint het echte werk: de activiteiten en het eten. Om je familiedag in Breda tot een succes te maken, moet je een activiteitenprogramma samenstellen waar voor iedereen wat te halen valt. De jongere generaties willen misschien actie, terwijl de opa’s en oma’s vooral rustigere activiteiten willen. En dan moet je ook nog het eten regelen, waarbij je rekening moet houden met alle dieetwensen. Dat is me nogal een puzzel.

BeleefBreda helpt

Gelukkig kunnen we je helpen met het plannen. Bij www.beleefbreda.nl weten we precies wat er in de stad (en regio) te doen is. We kunnen je dus helpen om het perfecte programma voor je familiedag samen te stellen. Begin bijvoorbeeld met een lunch op de lunchboot. Je slaat twee vliegen in één klap: heerlijk lunchen én een rondvaart over de singels van Breda. Terwijl je lekker zit te eten kom je onder meer langs het Kasteel van Breda en de Valkenberg.

Na het eten kies je een van de citygames, of misschien een fietstocht langs de highlights van Breda. Dat maakt hongerig, dus op naar het diner. Maar dan blijkt Patrick verdwenen te zijn. Nee, niet oom Patrick, maar Patrick van het Flikken Breda, een dinerspel waarbij een heerlijk 3-gangendiner  gecombineerd wordt met een onderzoek waarin jullie in verschillende teams proberen de oplossing te vinden.

Misschien dat je na deze drukke familiedag wat moe bent. Geen nood, ook voor groepsaccommodaties ben je bij ons aan het juiste adres.

Andere activiteiten? Alles kan, in Breda

Natuurlijk is het bovenstaande slechts een voorbeeld. Er zijn meer dan honderd verschillende activiteiten en culinaire belevenissen in Breda te boeken, die perfect te combineren zijn. Kijk eens op onze site, www.beleefbreda.nl voor het volledige aanbod, of neem contact met ons op om een perfect arrangement samen te stellen. Bij BeleefBreda vind je alles wat je nodig hebt voor een origineel familie-uitje.

https://beleefbreda.nl/

Turkije als vakantiebestemming

Add-link

Als je een vakantie gaat boeken met je partner dan zullen er misschien wat onenigheden ontstaan over de bestemming. De ene houdt misschien meer van zon zee en strand terwijl de ander liever op avontuur gaat. Bijvoorbeeld een vakantie naar Oostenrijk en wandelen door de bergen. Het is vervelend als je dan niet kan kiezen waar je heen wilt. Sommige mensen gaan echt al jaren naar dezelfde vakantiebestemming en gaan nooit opzoek naar iets anders. Zo een voorbeeld hiervan is het populaire vakantieland Turkije. In Turkije heb je een ontzettend groot aanbod aan 5 sterren resorts met een all inclusive pakket. Wie de ultieme ontspan vakantie wilt waar je niks hoeft te doen moet hier naartoe gaan. De Turken doen werkelijk alles voor je. Als je aan het zwembad ligt dan komen ze zelfs drinken en eten bij j brengen. En omdat het all inclusive is hoef je er dus niet voor te betalen. Zeker voor kinderen is zo een resort in Turkije heel erg leuk. Ze kunnen zich heel de dag vermaken in verschillen zwembaden met veel glijbanen. Vaak zijn er ook veel kinderen van hun nationaliteit aanwezig waardoor ze allemaal vriendjes met elkaar kunnen worden. Het is ook ideaal dat de kinderen heel de dag door overal eten en drinken kunnen halen. Ze kunnen zelfs heel de dag door ijsjes halen. Dat is toch wel een droomvakantie voor iedere kind. Maar ik kan me voorstellen dat je na een aantal jaar zo een vakantie in Turkije wel zat bent, want je ziet niks van het land behalve het resort waar je heel de dag zit te luieren. Als je nou opzoek bent naar iets nieuws dan kun je advies vragen bij verschillende reisorganisaties en kijken wat hun aanbod is. Je kunt bij dalreizen kijken naar verschillende ervaringen van reisorganisaties zoals kras reizen en djoser reizen. Je zult hier vast nog veel meer leuke vakantiebestemmingen tegen komen naast Turkije.

 

http://www.dalreizen.nl