Rechten

Ondernemingsrecht Advocaten

Add-link

Het ondernemingsrecht is een breed rechtsgebied, waarin eigenlijk meerdere rechtsgebieden samenkomen. Als ondernemer krijg je hoe dan ook te maken met onderdelen van het ondernemingsrecht, dit begint al vanaf de oprichting. Alle rechten en plichten van de onderneming vallen onder het ondernemingsrecht. Als ondernemer dien je dus kennis te hebben van een hoop zaken, wat natuurlijk in de praktijk onmogelijk is. Daarom is het helemaal niet raar om bij problemen een ondernemingsrecht advocaat in de arm te nemen. Hoe is bijvoorbeeld je onderneming ingericht, hoe zijn de aandelen geregeld, hoe hou je je administratie goed bij, welke diensten bied je aan of welke overeenkomsten ga je aan met bedrijven of particulieren. Dit zijn zo maar een aantal zaken waar je als ondernemer mee te maken kunt krijgen. Zorgeloos ondernemer wenst natuurlijk elke ondernemer, maar de kans is groot dat je vroeg of laat problemen gaat ondervinden met leveranciers, personeel of cliënten, waardoor de hulp van een advocaat ondernemingsrecht zomaar gewenst kan zijn.

Ondernemingsrecht advocaten hebben kennis van meerdere rechtsgebieden

Zoals eerder aangegeven zijn advocaten die zich hebben gespecialiseerd in het ondernemingsrecht vaak juridisch onderlegd in meerdere rechtsgebieden. Ga maar na, je wilt personeel aannemen. Dan komt het arbeidsrecht om de hoek kijken. Wil je vervolgens personeel ontslaan? Dan krijg je te maken met het ontslagrecht. Maak je afspraken met een leverancier of biedt je een dienst aan aan cliënten? Dan zal er een contract worden opgesteld en kom je dus in aanraking met het contractenrecht. Betaald een cliënt zijn of haar rekening voor jouw diensten niet? Dan heb je kennis nodig over het incassorecht. Komt je onderneming in zwaar weer en heb je veel schuldeisers? Dan bestaat de kans dat het faillissementsrecht om de hoek komt kijken. Dit zijn direct ook de meest voorkomende onderdelen van het ondernemingsrecht, maar zo zijn er nog meerdere rechtsgebieden waarmee je in aanraking kunt komen als je een onderneming runt. Juridische ondersteuning kan bij geschillen een hoop zorgen verlichten en ervoor zorgen dat jij je volledig kunt focussen op je onderneming. Schroom dan ook niet om bij een geschil of vragen je te wenden tot een ondernemingsrecht advocaat.

Schakel een advocaat in bij een reorganisatie tot aan een eventuele verkoop van de onderneming

De vraagstukken binnen het ondernemingsrecht zijn dus erg divers. De juridische rompslomp is vaak tijdrovend en brengt direct een hoop negativiteit met zich mee. Hoe voer je bijvoorbeeld een reorganisatie uit, welke ook nog is juridisch stand houdt of voor welke prijs verkoop je bedrijf of aandelen? Als je een advocaat nodig hebt, kun je kiezen voor een advocaat die zich heeft gespecialiseerd in het ondernemingsrecht in breedste vorm. Je kunt er ook voor kiezen om een specialist te kiezen in het rechtsgebied waarin de vraag, het probleem of het geschil zich in afspeelt.

De beste advocaat in Enschede wint de rechtszaak

Add-link

Bent u op zoek naar een advocaat in Enschede of wilt u gewoon die rechtszaak heel graag winnen? Zoek dan niet verder want hier bent u aan het goede adres. Wij zijn al jaren de beste advocaat in Enschede. Door de jaren heen hebben wij veel zaken opgelost als advocaat in Enschede en omgeving. Onze advocaat in Enschede een goede manier om succes te behalen in uw rechtelijke verlangens. Bent u op zoek naar een advocaat in Enschede? Zoek dan niet verder want hier vindt u de beste advocaat in Enschede met de meest uitgebreide kennis van de wet. Wij winnen die zaak en zorgen dat u er goed vanaf komt. 

Brede kennis van de wet bij onze advocaat in Enschede

Bent u op zoek naar iets specifieks, een echtscheiding, voogdijschap? Of wilt u juist een groot aanbod hebben om uit te kiezen? Zoek niet verder want hier bent u aan het juiste adres. Wij hebben een uitgebreide kennis van de wet met talloze gevallen van succes en bij ons slaagt u gegarandeerd. Of u nou op zoek bent naar iets met een budget of juist iets duurders met luxe, u bent hier aan het goede adres. Wij hebben uitgebreid aanbod van services dus bij ons zult u nooit ontevreden vertrekken. Ook voor zakelijk advies op bijvoorbeeld het gebied van import en export, handelsaktes en milieu zijn wij in te zetten.

advocaat in Enschede is er voor iedereen, ook al bent u een beetje gemeen

Wij willen graag toegankelijk blijven voor iedereen in Enschede. Ook als wij niet achter uw standpunt staan. Neutraliteit is belangrijk voor ons en daarom houden wij onze prijzen betaalbaar. Toegankelijkheid is iets wat steeds belangrijker wordt, en daarom stellen wij ons open voor alle mensen in de wereld. Enschede is ten slotte een internationale stad.

 

Een goede huurrecht advocaat in Amsterdam

Add-link

Wanneer u op zoek bent naar een goede huurrecht advocaat in Amsterdam, zult u merken dat er best wel wat huurrecht advocaten in Amsterdam te vinden zijn. Als u een juridisch conflict heeft met bijvoorbeeld uw huurbaas, wilt u bijgestaan worden door een goede advocaat. Het in de arm nemen van aan advocaat kost geld, u wilt dan ook waar voor uw geld krijgen. U zoekt een huurrecht advocaat in Amsterdam die u goed bij kan staan en u daadwerkelijk kan helpen het juridische probleem op te lossen. Kies voor een kundige advocaat die juridisch sterk is en u daarnaast op uw gemak kan stellen.

Werkwijze van een huurrecht advocaat

We kennen in Nederland tal van verschillende rechtsgebieden. Een huurrecht advocaat in Amsterdam is een advocaat die gespecialiseerd is op het gebied van huurrecht. Wanneer u bijvoorbeeld als huurder een geschil heeft met uw huurbaas en er samen echt niet uitkomt, kunt u een huurrecht advocaat in de arm nemen. Een huurrecht advocaat in Amsterdam zal uw specifieke situatie toetsen aan de regels in de wet en u vervolgens uitleggen wat uw rechten zijn. Een huurrecht advocaat is er dus om u bij te staan op juridisch vlak en u duidelijkheid te verschaffen over de mogelijkheden in uw specifieke situatie.

Wat kan een huurrecht advocaat voor mij betekenen?

Heeft u al een lange tijd een conflict met uw huurbaas? Heeft u het idee dat er bepaalde dingen omtrent uw huurcontract niet in de haak zijn? Of wilt u vóórdat u een huurcontract aangaat, advies krijgen van een juridisch professional op dit gebied? Dan is het in de arm nemen van een huurrecht advocaat in Amsterdam voor u dé oplossing. Een goede huurrecht advocaat in Amsterdam kan u helpen de wettelijke regels op het gebied van huurrecht beter te begrijpen, u uitleggen wat uw rechten precies zijn en u daarnaast ondersteunen en bijstaan in deze gehele situatie.De beste Advocatenkantoor in Soest

Add-link

Huurrecht is iets waar bijna iedereen wel eens een keer mee te maken krijgt. Op een gegeven moment ga je uit het huis van je ouders en ga je zelf iets huren. Dit kan dan een studentenkamer zijn of een studio. Misschien ga je eerst wel even antikraak wonen. Daarna ga je vaak een appartement of een huis huren. Wanneer je iets gaat huren teken je altijd een contract. Je gaat namelijk een overeenkomst aan met de huurder zodat je een ruimte kan huren. Dit is dan in combinatie met een tegenprestatie. Meestal is dit dus in de vorm van het betalen van de huur. Soms komt het voor dat er geschillen ontstaan tijdens de duur van dit contract. Met problemen kun je dan een advocatenkantoor in Soest inhuren die gespecialiseerd is huurrecht.

Voorbeelden geschillen huurcontract

Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een huurder of een verhuurder zich niet aan een contract houdt. Misschien heeft de verhuurder afgesproken dat diegene dingen zou maken als die kapot zijn. Is dit niet gebeurd? Dan kun je dus een advocatenkantoor in Soest inhuren. Maar het komt ook regelmatig voor dat de huurders geen huur betalen of achterlopen. Dan kan de verhuurder laten zien aan het advocatenkantoor in Soest dat er niet is voldaan aan de betalen. De advocaat gaat dan in gesprek en zorgt voor een oplossing. Maar ook voor het opstellen van zo’n huurcontract kan een advocatenkantoor in Soest je helpen. Zo’n huurcontract bestaat uit de huurprijs, servicekosten, beschrijving huurobject, boetebeding, borgstelling, indexering huurprijs en de datum van ingang overeenkomst.

Juridisch advies

Dus heb je juridisch advies nodig bij een kwestie omtrent huurrecht? Maak dan een afspraak met het advocatenkantoor in Soest voor meer informatie. Huurrecht wordt dus gekoppeld aan het verhuren van huizen of kamers. Maar het is ook van toepassing bij de (ver)huur van een auto of fiets e.d.Op zoek naar een ‌‌vreemdelingenrecht advocaat Amsterdam?

Add-link

Het Nederlandse migratierecht ofwel vreemdelingenrecht kan grofweg worden ingedeeld in twee gebieden: het asielrecht en het “reguliere” migratierecht. De vreemdelingenrecht advocaat Amsterdam kan u me allebei helpen.

Asielaanvraag of regulier migratierecht

Een asielaanvraag dient tot een verblijfsvergunning te leiden als u uw land bent ontvlucht. Uit vrees voor uw leven vanwege een gevaar waartegen uw eigen overheid u niet beschermt. Het reguliere vreemdelingenrecht omvat alle overige mogelijkheden om legaal verblijf in Nederland te verkrijgen. De vreemdelingenrecht advocaat Amsterdam helpt u daarbij. Dit kan uiteenlopen van gezinshereniging, kennismigranten, tot verblijf als zelfstandig ondernemer of een visum kort verblijf. Doorgaans dient een vreemdeling bij reguliere aanvragen wel te beschikken over een zogenaamd “machtiging tot voorlopig verblijf”. Een mvv is een inreisvisum dat de vreemdeling voordat hij naar Nederland komt moet aanvragen in het land van zijn nationaliteit. Of waar hij een vast verblijfsrecht heeft. Ook hierin kan de vreemdelingenrecht advocaat Amsterdam ondersteuning bieden.

Nederlands vreemdelingenrecht

De regels van het Nederlandse vreemdelingenrecht zijn vaak erg strikt. In veel gevallen worden er barrières opgeworpen die moeilijk te overbruggen zijn. Het is echter niet uitgesloten dat er toch andere wegen zijn die bewandeld kunnen worden. Om alsnog het gewenste resultaat te bereiken. Gelukkig heeft de vreemdelingenrecht advocaat Amsterdam alle kennis daarvan. Naast de Nederlandse Vreemdelingenwet en het Vreemdelingenbesluit zijn er namelijk ook vele internationale en Europese regels die rechtstreekse werking hebben in Nederland. En waar de IND dus aan gebonden is, bijvoorbeeld de Europese Gezinsherenigingsrichtlijn. Als de Vreemdelingenwet of het beleid van de IND er niet mee in overeenstemming is, dan gaat de internationale regelgeving zelfs voor. Hierdoor is het vreemdelingenrecht in Nederland tot een onoverzichtelijk web van regels geworden. Maar geen nood, de vreemdelingenrecht advocaat Amsterdam weet precies welke wegen hij moet bewandelen en heeft alle kennis paraat om u het beste te helpen.Letselschade opgelopen in Hengelo centrum

Add-link

 

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar kan soms hele vervelende gevolgen hebben. Zo kunt u bijvoorbeeld letselschade hebben opgelopen in Hengelo. Wat moet en kunt u doen als u letselschade in Hengelo heeft opgelopen?

Wat is letselschade?

Letselschade is schade die u bijvoorbeeld bij een ongeluk heeft opgelopen, dit kan schade zijn door lichamelijke verwondingen of schade zoals het oplopen van psychische problemen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door een bedrijfsongeval, verkeersongeluk of medische fout. Letselschade in Hengelo kan bestaan uit kosten zoals verlies van inkomen omdat u tijdelijk of helemaal niet meer kunt werken, medische kosten die uw verzekeraar niet vergoedt, het kunnen kosten zijn zoals hulp in de huishouding of aanpassingen aan uw auto of woning door de lichamelijke verwondingen van uw ongeval. Letselschade in Hengelo omvat dus meerder dingen en is niet alleen de zichtbare schade die uw aan uw lichaam heeft opgelopen. U kunt bijvoorbeeld ook smartengeld ontvangen als u letstelschade in Hengelo heeft opgelopen door immateriële schade, bijvoorbeeld het verdriet of de die het gevolg zijn van het incident.

Wat kunt u doen als u letselschade in Hengelo heeft opgelopen?

Heeft u letselschade opgelopen? Als de veroorzaker van de schade aansprakelijkheid erkent, dan kun u vragen of hij de letselschade in Hengelo wil vergoeden. U kunt dan in gesprek met uw verzekeraar om letselschade te claimen. Met uw verzekeraar bespreekt u dingen zoals hoe het ongeval is gebeurd, wat voor letselschade in Hengelo u eraan heeft overhouden, welke kosten u heeft gemaakt en hoe uw huidige situatie is omtrent uw lichamelijke en psychische gezondheid. Met uw verzekeraar maakt u samen een proces op en de verzekeraar dient een claim in om de letselschade in Hengelo te claimen. Komt u er samen niet uit, dan kunt u naar de rechter. Maar in de meeste gevallen wordt letselschade gemakkelijk met verzekeringswerk opgelost.Wat is strafbeschikking?

Add-link

Een strafbeschikking is een opgelegde straf van Officier van Justitie, oftewel de aanklager. De wet OM Afdoening heeft ervoor gezorgd dat het Openbaar Ministerie bevoegd is een straf uit te delen, zonder dat een rechter hiervoor gebruikt wordt. Het opleggen van een strafbeschikking is mogelijk als een strafbaar feit is begaan waarop maximaal een gevangenisstraf van zes jaar is gesteld in het Wetboek van Strafrecht.

Bezwaar indienen

Dit heeft ervoor gezorgd dat veel strafbare feiten vallen onder het bereik van strafbeschikking, voorbeelden hiervan zijn mishandeling, bedreiging, stalking, diefstal en nog veel meer. Kortom, de Officier van Justitie kan voor veel strafbare feiten een straf opleggen buiten de rechter om. Door het opleggen van een strafbeschikking staat zowel de straf als de schuld van de aangeklaagde vast, tenzij diegene in actie komt en op tijd verzet biedt in de vorm van een bezwaar. Dit bezwaar dient twee weken na het verkrijgen van de strafbeschikking te worden ingediend. Als het termijn verstrijkt dan zal de straf en het delict op het strafblad worden vermeld.

Strafbeschikking ontvangen

Je kan een strafbeschikking op twee manieren opgelegd krijgen, de eerste is tijdens een gesprek met de Officier van Justitie. Dit wordt ook wel een OM-zitting of een TOM-zitting genoemd. OM staat voor Openbaar Ministerie, terwijl TOM staat voor Taakstraf Openbaar Ministerie. Je krijgt dan een uitnodiging voor een gesprek waarbij het voornemen is om een strafbeschikking op te leggen. Tijdens dit gesprek wordt de straf voorgesteld, die jij kan accepteren of weigeren. Uit ervaringen van Advocaat Strafbeschikking blijkt dat jij weinig aan dit voorstel kan veranderen. Je kan ook een strafbeschikking opgelegd krijgen via CJIB, het Centraal Justitieel Incassobureau. Hierbij ben je dus niet bij een OM-zitting aanwezig geweest. Bij beide manieren kan je bezwaar aantekenen, hierdoor gaat de zaak alsnog naar de rechter. Het is belangrijk om te weten dat de rechter vaak een lager voorstel aanbiedt dan het OM, wat voor jou beter is.

Wat te doen wanneer u een verdachte bent?

Add-link

Je maakt het natuurlijk liever nooit mee, je wordt verdacht van een strafbaar feit. Toch is het handig om te weten wat je moet doen wanneer je verdacht wordt. Wij geven u in dit artikel daarom graag wat tips en trucs over uw rechtspositie bij de politie bij een aanhouding.

 

Maak gebruik van uw zwijgrecht

 

U bent niet verplicht om mee te werken aan uw eigen veroordeling. U kunt daarom een beroep doen het op het zwijgrecht. We raden u in veel gevallen ook zeker aan om dit te doen. U en uw advocaat weten in dit stadium over het algemeen nog wat de bewijslast tegen u is. Het is daarom niet aan te raden om een verklaring van het bewijs tegen u zelf te leveren of de losse eindjes bij de politie in te vullen.

 

Houd uw zwijgrecht vol

 

De politie zal altijd proberen een verklaring uit u te krijgen. Hier hebben ze ook de nodige trucs en ervaring voor. Wanneer het gaat om jonge verdachten wordt er vaak gevraagd wat hun ouders van de aanhouding zal vinden. Hiermee spelen ze in op het gevoel van de verdacht waarmee ze een verklaring proberen te ontlokken. Ook wil de politie nog eens de indruk wekken dat je na een verklaring wordt vrijgelaten. Laat u hierdoor vooral niet misleiden.

 

Denk goed na voor u een verklaring aflegt.

 

Wanneer u iets niet zeker weet raden we aan dit ook gewoon te zeggen. Ga nooit wat verzinnen, voorkomen dus dat u zinnen gebruikt als “dat zal dan wel zo zijn gegaan”. U bevestigt hier mogelijk iets mee wat helemaal niet juist is.

 

Lees uw verklaring na het verhoor goed door

 

In het proces-verbaal hoort uw verklaring zoveel mogelijk in uw eigen woorden te zijn genoteerd. Wanneer er iets in de verklaring staat dat u niet heeft gezegd vraag dan aan de politie dit te wijzigen. U moet begrijpen dat het uw verklaring is en niet die van de politie. Als u het niet eens bent met de inhoud van de verklaring raden wij u aan het document ook niet te ondertekenen.

 

Recht op een advocaat

 

Meestal is dit gratis voor u. Wanneer u al een advocaat heeft mag u ook de naam van uw voorkeursadvocaat doorgeven aan de politie. Deze wordt dan opgeroepen in plaats van de piketadvocaat. Het recht op een advocaat geldt voor zowel volwassenen als jongeren.

 

Juridische hulp

 

Wanneer u verdacht wordt van een strafbaar feit kunt u altijd contact opnemen met advocaten kantoor Delft of advocaten kantoor Westland.

https://www.ebhlegal.nl/