Onderwijs

Middelbare School niveau’s

Add-link

Na de Basisschool gaan kinderen verder met studeren aan de Middelbare School. Het grootste verschil tussen de Middelbare School en de Basisschool, zijn de verschillende opleidingsniveaus. Van de Basisschool krijg je een studieadvies mee, maar het is daarnaast ook belangrijk om te kijken naar wat de verschillende niveau’s inhouden en niet blindt af te gaan op het studieadvies. 

Praktijkonderwijs 

Bij praktijkonderwijs krijg je vooral lessen over wonen, werken en leven. Daarbij krijg je verschillende praktische vakken als koken, zorg, bouw of solderen. In dit onderwijs wordt je al direct opgeleid voor het werk dat je uiteindelijk gaat doen. 

VMBO

Het VMBO biedt voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs. De focus ligt dus op de voorbereiding voor het beroepsonderwijs. Het VMBO bestaat uit 4 jaar en eindigt in het laatste jaar met echt examen. In het VMBO zijn er verschillende opleidingsniveau’s te kiezen. Waarbij het verschil ligt in de hoeveelheid praktijk en theorie. 

Havo

De Havo duurt 5 jaar en is meer gericht op zelfstandig werken. Daarnaast worden er vooral theorielessen gegeven. Het verschil met VMBO ligt vooral in de leerstof en het tempo waarin de stop opgenomen moet worden.

Vwo

Bij het Vwo ligt het tempo nog een tandje hoger en krijg je moeilijkere theorie. Daarnaast krijg je meerdere vakken en soms ook Grieks en Latijn. Het Vwo duurt 6 jaar en bereid je voor op het wetenschappelijk universitair onderwijs.

SvPO

Het SvPO is gericht op het beste halen uit de leerlingen. Veel leerlingen halen hierdoor een hoger niveau dan het studieadvies. Daarnaast wordt je extra voorbereid op het universitair onderwijs door het aanbieden van bachelorvakken uit het eerste jaar universiteit.

https://nl.wikipedia.org/wiki/SvPO

Volledige ontzorging dankzij dit examenbureau

Add-link

Bent u verantwoordelijk voor de organisatie van examens voor een onderwijsinstelling? Het regelen van examens is een hele klus. Er moet vaak meer voor geregeld worden dan men denkt. Een rustige locatie met voorzieningen zoals stoelen, tafels, toiletten en vaak ook computers, is niet overal eenvoudig te vinden. Zeker als veel mensen tegelijkertijd hun examen moeten kunnen afleggen, kan een geschikte locatie vinden lastig zijn. Schakel daarom de hulp in van examenbureau Eureka Examens. De experts die hier werken zorgen voor een locatie die aan al uw wensen en eisen voldoet. Ze vinden altijd een locatie bij u in de buurt, want de organisatie is actief door heel Nederland. Zo hoeven kandidaten nooit ver te reizen om hun examen te kunnen doen. Dat scheelt een hoop reistijd en stress.

Het gemak van digitaal toetsen

Eureka Examens is een examenbureau waar u ook terecht kunt voor digitaal toetsen. Steeds meer onderwijsinstellingen en bedrijfsopleiders kiezen voor deze optie. Dat komt omdat digitaal toetsen flexibel, veilig en efficiënt is. Eureka Examens biedt speciale software aan waarmee u eenvoudig toetsen maakt. Kies bijvoorbeeld uit meerkeuzevragen, openvragen, hotspotvragen, sorteervragen en cases. Uiteraard kunt u de verschillende soorten vragen ook combineren in een toets. De vragen worden random gepresenteerd, waardoor niemand dezelfde toets krijgt. Afkijken heeft hierdoor geen zin en de kans op fraude wordt verkleind. Bovendien zijn digitale toetsen sneller en gemakkelijker na te kijken dan de papieren variant. Ook dat maakt deze methode zeer geliefd bij docenten.

Deze professional staat voor u klaar

Bent u geïnteresseerd in digitaal toetsen of wilt u graag een goede examenlocatie reserveren? Dan staan de experts van Eureka Examens voor u klaar. Ze vertellen u graag over alle mogelijkheden en luisteren goed naar uw wensen en eisen. Zo krijgt u zeker precies wat u nodig heeft. Wacht dus niet langer en neem contact op met dit ervaren examenbureau.

Muziekworkshop op school

add-link

Tijd om vooruit te kijken?

Wil jij weer activiteiten op school inplannen?

Met de coronacrisis die op volle toeren draaide de afgelopen maand zijn voor veel scholen de activiteiten rondom kunst en cultuur op een laag pitje komen te staan. De focus lag op het draaiende houden van de dagelijkse gang van de schoolzaken en men leefde van dag tot dag. Ondertussen hebben meeste scholen hun draai weer gevonden en is het tijd om ook weer een blik vooruit te hebben. Kunstvakdocenten willen graag weer een betekenisvolle invulling geven aan hun lessen en met name de groepsopdrachten, teamwork en samenspel zijn gemist. Kleinkunstig helpt jullie graag hiermee  in het nieuwe schooljaar en een mooie invulling hiervan is bijvoorbeeld een muziekworkshop. Daarnaast is Kleinkunstig druk geweest met het creeren van online workshops.
Behoefte aan gemak? Kleinkunstig staat voor je klaar!

Behoefte aan gemak? Kleinkunstig staat voor je klaar!

Tijdens of na zware tijden is het des te prettiger als je als docent niet zo veel hoeft te organiseren voor een mooie workshop of cultuurdag. Het voordeel van door Kleinkunstig deze workshop op school te laten organiseren is dat Kleinkunstig vrijwel alle organisatie uit handen neemt én daarbij ook nog eens alle materialen/instrumenten verzorgt. Dus wil jij een workshop Djembé voor 25 leerlingen? Dan verzorgen wij niet alleen een steengoede workshopdocent, maar óók 25 Djembés en daarnaast ook voorbereidend lesmateriaal indien je de workshop graag meer wil inbedden in het curriculum. 

Ambachtelijk of innovatief? 

Kleinkunstig heeft meer dan tien diverse muziekshops in hun bestand. Van Songwriting tot Beatmaking en van Djembé tot Ringtones maken. Een workshop van 75, 90, 100 of 120 minuten geeft de leerlingen een laagdrempelige maar uitdagende kans om kennis te maken met een bepaalde muzikale techniek. Kleinkunstig is enorm gericht op innovativiteit maar gelooft ook sterk in de waarde die de ambachtelijke workshops hebben. Zij vormen de basis waar de moderne muziek op heeft voort kunnen bouwen. Het is dan ook heel erg leuk om leerlingen met beide vormen van muziek kennis te laten maken en ze zo bijvoorbeeld ook een stukje muziekgeschiedenis mee te geven. 

Liever een Cultuurdag?

Daarbij biedt de muziekworkshop ook een mooie invulling om te combineren met andere kunstvormen of -disciplines. Zo kan je een Cultuurdag rondom het thema Urban Streetlife organiseren waarbij je de East Side Crew een gave voorstelling laat geven, je de leerlingen een workshop Graffiti of Breakdance laat volgen én ze laat kennismaken met DJ-techniek, Rap of Beatmaking. Een gevarieerde dag die met de workshops rondom muziek een blijvende indruk achterlaten op de leerlingen. 

https://kleinkunstig.nl

Een microscoop bestellen die perfect is voor uw toepassing

Add-link

Er zijn verschillende redenen om een microscoop te bestellen. Zo kunt u ze gebruiken om basisschoolleerlingen meer over biologie te leren, maar ook voor onderzoek in uw laboratorium. Natuurlijk kan niet elk type microscoop zomaar voor iedere toepassing benut worden. Een microscoop voor een basisschool hoeft bijvoorbeeld aan minder eisen te voldoen dan een model voor een laboratorium. Daarom is het bij het bestellen van een nieuwe microscoop van belang dat u de juiste microscoop voor uw toepassing bestelt. Natuurlijk is het dan wel zo gemakkelijk om een microscoop te bestellen bij een webshop met een uitgebreid assortiment. Daarom koopt u uw microscoop het best bij Eurofysica. Dit bedrijf heeft namelijk een webshop met een zeer ruim aanbod.

Keuze uit diverse modellen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Wat voor microscoop u ook nodig heeft, in de webshop van Eurofysica vindt u zeker een model dat perfect geschikt is voor de toepassing die u voor ogen heeft. Zij verkopen diverse microscopen van gerenommeerde merken met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Zo koopt u de beste microscoop zonder daar de hoofdprijs voor te betalen. Het vinden van de juiste microscoop is bovendien erg gemakkelijk, want de modellen zijn aan de hand van overzichtelijke categorieën gesorteerd. Dus gaat u voor een basismodel, een bovenbouw microscoop of een laboratorium model? Bij Eurofysica ontvangt u altijd een microscoop van goede kwaliteit tegen een scherpe prijs.

Eenvoudig online bestellen

Wilt u een microscoop bestellen voor uw laboratorium, dierenartsenpraktijk of school? Bestel deze dan eenvoudig online in de webshop van Eurofysica. Hier kunt u zelfs accessoires en losse onderdelen voor de microscoop bestellen. Ook preparaten en lensreinigingsartikelen behoren tot het ruime assortiment van deze webshop. Zo vindt u eenvoudig alles wat u nodig heeft op het gebied van microscopen. Bovendien ontvangt u de producten snel, waardoor u er al spoedig mee aan de slag kunt.

https://www.eurofysica.nl/

Waar vind je een leuke typecursus voor kinderen?

Add-link

Een typecursus voor kinderen: wat is leuk?

 

We leven in een digitale wereld en kinderen worden daar al van jongs af aan mee geconfronteerd. Tijden veranderen steeds sneller, waardoor er veel meer wordt gedigitaliseerd. Kinderen hebben dan ook al op jonge leeftijd een laptop nodig, want zelfs basisscholen en middelbare scholen werken tegenwoordig digitaal. Dit brengt natuurlijk veel praktische voordelen met zich mee. Allereerst is het beter voor het milieu. Er hoeft namelijk minder papier en dergelijke gebruikt te worden. Daarnaast versnelt het veel processen, zodat er meer tijd aan onderwijs kan worden besteed en minder aan administratieve rompslomp. Een nadeel is echter dat kinderen al snel moeten leren typen. Al op jonge leeftijd is het al belangrijk om kinderen te laten deelnemen aan een typecursus, zodat ze zeer snel leren typen. Maar wat is een leuke typecursus voor kinderen? Een typecursus waarbij een kind echt wordt gestimuleerd? Lees snel verder en kijk naar de belangrijkste vereisten voor een typecursus voor kinderen.

 

Typecursus kinderen: passend bij het niveau

 

Natuurlijk moet er bij de typecursus kinderen rekening worden gehouden met het individuele niveau van de kinderen. Daarom is het belangrijk om voor een typecursus te gaan waarbij dit wordt ondersteund. Een typecursus waarbij niet op het niveau wordt gelet is namelijk een stuk minder effectief. Misschien is de typecursus dan wel te simpel voor je kind, waardoor de kans groot is dat hij of zij niet snel genoeg gaat bijleren. Daarnaast kan het ook andersom werken: dat de cursus te ingewikkeld is voor je kind, waardoor hij of zij achterblijft en niet effectief leert. Een typecursus passend bij het niveau is dan ook een zeer belangrijke vereiste. Hiervoor kun je overigens een typecursus proefles nemen. Je weet dan gelijk hoe de vork in de steel zit.

 

Op een speelse manier lesgeven

 

Kinderen houden ervan om te spelen. Een typecursus wordt door veel kinderen dan ook als saai gezien. Een volwassen typecursus is ook erg saai, maar bij kinderen moet dat natuurlijk niet het geval zijn. Het is belangrijk dat bij kinderen het typen wordt gestimuleerd op een ludieke manier. Een typecursus waarbij er met spelletjes wordt gewerkt is dan ook ideaal. Gelukkig zijn die typecursussen er dan ook. Op die manier leert je kind op een speelse manier typen.

 

De prijs typecursus proefles

 

Bij een typecursus moet je als ouder natuurlijk ook altijd rekening houden met de prijs. Misschien heb je wel meerdere kinderen. Dan kunnen de kosten aardig hoog oplopen en dat is niet per se noodzakelijk. Een typecursus hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. Er zijn tegenwoordig overigens ook alternatieven op een reguliere typecursus. Soms is het bijvoorbeeld ook mogelijk om begeleiding via het internet te krijgen. Vaak is dit goedkoper dan een praktische cursus. Een ander voordeel daarvan is ook nog eens dat je kind dan extra aandacht krijgt. Deze krijgt dan persoonlijke begeleiding en niet enkele collectieve begeleiding. Bij persoonlijke begeleiding kunnen sneller de pijnpunten naar voren komen. Zaken die echt lastig zijn kunnen sneller worden verholpen dan bij collectieve begeleiding.

 

Bekijk dus altijd goed welke typecursus het beste bij je kind past. Vergelijk alle prijzen, maar natuurlijk ook de kwaliteit van de typecursussen. Vaak kun je wel onafhankelijke recensies op het internet vinden, zodat je een deugdelijk oordeel kunt vellen.

https://typeapp.nl/typecursus-kinderen/

Een beroep in een uitdagende tijd

Add-link

Als jij klaarstaat voor de ander

We leven in een tijd waarin klanten van bedrijven steeds meer klaar willen staan voor de klant. Dat is niet zo heel verwonderlijk, want klanten worden steeds veeleisender. Ze verwachten dat een bedrijf hun als een koning behandelt. Daarnaast verwachten consumenten dat een bedrijf met hun meedenkt bij keuzes die gemaakt moeten worden. Om aan die vraag tegemoet te kunnen komen is er een toenemende vraag naar accountmanagers. Wanneer het jou wel een interessante zaak lijkt om je zo op te stellen in een bedrijf is de opleiding accountmanager absoluut iets voor jou. Het maakt daarbij niet uit wat voor beroep je momenteel uitoefent; een volledige opleiding ligt altijd binnen handbereik. Dit is tevens een functie die heel geschikt is voor mensen die willen her instromen op de arbeidsmarkt. Heb jij langere tijd thuis gezeten omdat de kinderen klein waren of ben je al langere poos werkeloos; ook dan is deze opleiding een mogelijkheid.

Een gewaardeerd diploma

Bij deze opleiding denk je waarschijnlijk aan een studie waarbij je jarenlang in de schoolbanken moet plaatsnemen. Gelukkig is niets minder waar. Er zijn gespecialiseerde opleidingsinstituten die jou opleiden voor jouw droombaan. Op het moment dat jij de keuze maakt om deze opleiding te gaan volgen stroom je in met de eerst volgende groep studenten om aan de slag te gaan. Je doet een deel van je studie thuis en een aantal dagen of dagdelen studeer je in een groepsomgeving. Dat doe je bijvoorbeeld in een buurthuis waar de studie wordt gegeven door een vakleerkracht. Je ontmoet er studiegenoten die allemaal dezelfde droombaan voor ogen hebben. Daarnaast streven jullie samen naar het einddoel; een gewaardeerd diploma. Daarmee kan je aan de slag gaan in jouw nieuwe baan na het behalen ervan.

Blijf op de hoogte

Add-link

Jouw kennis is verouderd

Op het moment dat men een opleiding volgt in de techniek weet men één ding heel zeker. Heeft iemand na jarenlang in de schoolbanken het diploma behaald, dan is de kennis verouderd. Zeker wanneer men een opleiding volgde in de technische richting is dit van toepassing. Werkgevers die personeel hebben in deze richting maken dit ook dagelijks mee. Het personeel wat op de werkvloer actief is heeft voldoende motivatie, maar de parate kennis die erbij komt kijken is behoorlijk gedateerd. Zeker wanneer men alarminstallaties levert is dit van toepassing. De installaties die jaren geleden werden geleverd en geplaatst bieden nu een schijnveiligheid. Criminelen zijn behendiger geworden bij de techniek die gebruikt wordt. Daarnaast is de techniek verouderd geraakt. Het is om deze reden dat steeds meer mensen kiezen voor een opleiding MBV TBV binnen hun bedrijf. Dit is namelijk de opleiding die de brug vormt tussen het personeel en de praktijk.

Werken volgens de eisen van verzekeraars

Steeds meer consumenten en bedrijven ontdekken dat de verzekeraar kan meebetalen aan de kosten van een alarminstallatie. De verzekeraar zal in dat geval wel een aantal eisen stellen. Die eisen hebben vooral te maken met de mate waarin jij een risico loopt. In de zogeheten risicoklassen indeling staat vermeld welke risico’s je loopt in een bepaalde omgeving. Het is dan ook pas mogelijk om een korting te verkrijgen op de aanschaf en het onderhoud van een alarmsysteem wanneer de installatie aan deze eisen voldoet. Personeel bij een bedrijf wat beveiligingsinstallaties levert moet op de hoogte zijn van deze indeling. Daarnaast moet men in staat zijn om een installatie op te leveren die aan al deze eisen voldoet. Het onderhoud en het opsporen van problemen is een extra onderdeel van de opleiding.

Schoolinrichting op maat laten maken?

Add-link

Wat heb je nodig voor de schoolinrichting? Voor de schoolinrichting heb je diverse meubels nodig. Dit geldt vooral voor de middelbare school. De klaslokalen zullen voorzien moeten worden van kasten zodat proefwerken, boeken en opdrachten makkelijk en overzichtelijk opgeborgen kunnen worden. Daarnaast zal elk klaslokaal voldoende bureaus en stoelen moeten bevatten voor de leerlingen, evenals een bureau en een bureaustoel voor de docent. Zo heeft elke leerling een goede plek om te werken. De schoolinrichting bestaat natuurlijk niet alleen uit de lokalen. Je zal ook na moeten denken over de inrichting van de gangen, de kantine en de ruimte bij de kluisjes. In de kantine worden vaak grote tafels geplaatst zodat leerlingen met een grote groep aan één tafel kunnen zitten. Natuurlijk zullen er dan ook voldoende stoelen moeten staan. Om nog meer zitplekken te maken kunnen bankjes langs de wanden van de kantine worden geplaatst. Je moet bij de schoolinrichting niet alleen nadenken over de meubels die je nodig hebt, maar ook over het aantal meubels dat je nodig hebt om voldoende opbergruimte, werkplekken en zitplekken te maken. Door op de bovenstaande tips te letten voor de schoolinrichting vergeet je geen meubels en zorg je voor een goed ingerichte school.

Waarom is de schoolinrichting zo belangrijk?

De schoolinrichting is zo belangrijk om meerdere redenen. Ten eerste zorgt een goede inrichting ervoor dat de sfeer die de school neer wil zetten ook zo overkomt bij de leerlingen. Het is voor leerlingen van groot belang dat zij zich prettig voelen op school en dat zij zich goed kunnen concentreren. De meubels spelen daarbij een grote rol. Elke school ziet er namelijk compleet anders uit als je voor andere meubels zou kiezen. Ook kunnen de kleuren van de meubels afgestemd worden op de huisstijl zodat een helder beeld van de school neergezet wordt dat overal in doorgevoerd wordt. Ten tweede zorgt een goede schoolinrichting voor voldoende werkplekken en zitplekken.

https://schoolmeubelopmaat.nl/schoolinrichting/

Rijschool Utrecht

Add-link

Rijschool Utrecht

Rijschool Snel is gevestigd in Utrecht en heeft kwaliteit, hoogslagingspercentage, goedkope pakketten en goede service. Rijschool Snel geeft jarenlang rijles in Utrecht en omstreken.

Eindelijk 16,5 jaar geworden en kom je uit Utrecht of omgeving? Nu kun je vast niet wachten om de weg op te gaan. Het is de hoogste tijd voor rijlessen van Rijschool Snel in Utrecht!

Een proefles aanvragen is bij Rijschool Snel in Utrecht geheel vrijblijvend. Deze proefles wordt aangeboden voor een goede start van de rijlessen. Je wordt in Utrecht opgehaald. Door onze proefles ontdekken we samen welk lespakket bij jou past. We passen de rijlessen aan jouw tempo aan. Wachttijden vinden we verloren tijd. Daarom hebben we die niet. Je kan deze week nog aan de slag in Utrecht!

Zin om rijlessen te volgen in Utrecht tegen een betaalbare prijs? Wacht dan niet langer! Neem vandaag nog contact op met Rijschool Snel in Utrecht en vraag direct geheel vrijblijvend een proefles aan en volg je lessen samen met onze instructeur in Utrecht!

http://www.rijschoolsnel.nl

Rijschool Nieuwegein

Add-link

Rijschool Snel is gevestigd in Nieuwegein en heeft kwaliteit, professionaliteit, lage lesprijzen en goede service. Rijschool Snel geeft jarenlang rijles in Nieuwegein, Utrecht en omgeving.

Eindelijk 16,5 jaar geworden en kom je uit Nieuwegein? Nu kun je vast niet wachten om de weg op te gaan. Het is de hoogste tijd voor rijlessen van Rijschool Snel in Nieuwegein!

Een proefles aanvragen is bij Rijschool Snel in Nieuwegein geheel vrijblijvend. Deze proefles wordt aangeboden voor een goede start van de rijlessen. Je wordt in Nieuwegein opgehaald. Door onze proefles ontdekken we samen welk lespakket bij jou past. We passen de rijlessen aan jouw tempo aan. Wachttijden vinden we verloren tijd. Daarom hebben we die niet. Je kan deze week nog aan de slag in Nieuwegein!

Zin om rijlessen te volgen in Nieuwegein tegen een betaalbare prijs? Wacht dan niet langer! Neem vandaag nog contact op met Rijschool Snel in Nieuwegein en vraag direct geheel vrijblijvend een proefles aan en volg je lessen samen met onze instructeur in Nieuwegein!

http://www.rijschoolsnel.nl