Add Link
Image default
Management

Is uw ondernemingsplan geschikt voor financiering

Het laten maken van uw ondernemingsplan is een werkelijke investering. U verkrijgt daarmee inzicht in uw vaardigheden, doelstellingen, marktpositie en de haalbaarheid van uw bedrijfsidee. Dit is zeer belangrijk om in aanmerking te komen voor financiering.

Een ondernemingsplan beschikt in ieder geval over de volgende onderdelen:

Personalia en persoonlijke eigenschappen

In het business plan toont u met een beschrijving uzelf aan de investeerder, crowdfunder of bank. Zodoende is niet alleen de bedrijfsformule relevant maar ook uw achtergrond en vaardigheden. Dus enkel de persoonlijke gegevens vermelden is niet voldoende, u dient ook de behaalde opleidingen en certificaten te vermelden. Laat ook zien waarom u ondernemer wil worden. Een weergave van uw ambities en visie is dus noodzakelijk.

Het bedrijfsidee

De formule waar u mee bezig bent beschrijft u hierin. Het is belangrijk om uw idee in enkele regels samen te vatten, de kern van het idee moet makkelijk uit te leggen zijn. Een bedrijfsplan moet niet te kort maar ook weer niet te lang zijn.

De onderneming

In deze paragraaf beschrijft u wat de activiteiten zijn, uw targets en de target groups (doelgroep. Derhalve zal u opmerken of de plannen haalbaar en realistisch zijn. De tradename, entiteit, offline- en online locatie, personeelsbestand en uw visie en missie worden hier vermeld.

Market resreach

Het market research vormt de kern van uw marketingplan. Hier komt met grondig onderzoek en statistieken de noodzaak van uw bedrijfsformule naar boven. Tevens wordt hier de concurrentie-analyse geplaatst met kenmerken en plus- en minpunten.

Marketingplan

In dit deel van het ondernemersplan worden de doelgroepen en de markt verder uitgewerkt. Als onderdeel van het marketingplan zet de marketing-mix de doelstellingen van het plan verder in kaart. Dit houdt de zaken Product, Plaats, Personeel, Prijs, Presentatie en Promotie in. Zij staan bekend  als de Marketing P’s.

De financiele sectie

De financiele sectie houdt de volgende begrotingen in. De investeringsbegroting en de financieringsbegroting komen samen als de beginbalans. Hierin is duidelijk welke investeringen nodig zijn en hoe dit wordt bekostigd met vreemd vermogen (de lening)  of eigen vermogen (spaartegoeden). In de exploitatiebegroting komen de opbrengsten en kosten voor de komende 3 jaar. Met de liquiditeitsbegroting ziet men wat er op de bankrekening gebeurt en of men op een bepaald moment een tekort aan liquide middelen heeft (kas, bank).

Er zijn bedrijven die ondernemingsplannen op maat maken. Mocht u door ons uw ondernemingsplan laten maken dan heeft u meteen ondersteuning naar financiering en bedrijfsadvies. Wij gaan met verder tot dat u slaagt.

https://www.ondernemingsplan-laten-schrijven.nl

Gerelateerde artikelen

Als u klaar bent om contact op te nemen met een bureau, volgen hier enkele tips.