Internet

Wat is domeinnaamregistratie?

De domeinnaam speelt een centrale rol op internet. Wie op een bepaalde pagina wil uitkomen doet dit door de domeinnaam in te typen in de balk, of door via een link in een zoekmachine op deze domeinnaam uit te komen.

Wanneer je dus zelf plannen hebt met een website of webshop, dan zal het vastleggen van een domeinnaam één van de allerbelangrijkste stappen zijn.

Het is dan belangrijk om meer te weten te komen over domeinnaamregistratie. Wat is dit eigenlijk precies en hoe werkt het?

Vastleggen

Heel simpel gezegd is domeinregistratie niets anders dan het vastleggen van de naam van de website of webshop die je voor ogen hebt. Dit kan je vaak doen via het bedrijf dat de hosting voor je website verzorgt.

Let wel op, een naam kan maar eenmaal voorkomen op internet. Wanneer deze al in gebruik is, dan kan je er niets mee. Doordat het internet al zo groot en dichtbevolkt is met websites, betekent dit dus dat je goed moet nadenken en creatief moet zijn.

Zo kan je een goede naam vastleggen.

De extensie

Naast de naam zelf is het ook belangrijk om te weten dat er een extensie nodig is. Dit was in Nederland lange tijd bijna uitsluitend .nl. Internationaal ging het vaak om .com of .org. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden zeer veel uitgebreider.

Dit geeft daardoor ook veel meer mogelijkheden om creatief met je naam om te gaan. Dat maakt het beter mogelijk om een domeinnaam te laten registreren die nog niet eerder gebruikt is.

https://www.swx.be

Excursie

Roy, 17 jaar, zit in het laatste jaar van zijn middelbare school. Hij woont zelf in Leidschendam en gaat naar school in Den Haag waar hij de Havo opleiding dus bijna heeft afgerond. Als onderdeel van het laatste jaar van zijn middelbare school staat de excursie naar Brussel gepland. De volgende dag zal Roy om half acht in de ochtend op school moeten zijn waarna ze om acht uur met de bus zullen vertrekken. Roy verheugd zich best wel op de excursie.

Ter voorbereiding van de busreis gaat Roy nog even de stad in om inkopen te doen. Hij gaat als eerst langs de Primera om tijdschriften te kopen. Hij is een groot autoliefhebber dus de keuze om de Autoweek te kopen was al snel gemaakt.  Naast de Autoweek koopt Roy ook de biografie van Wim Kieft. Hij is enorm geïnteresseerd in het verhaal achter deze man. Hoe kan nu een succesvolle profvoetballer veranderen in een drugsverslaafde denkt Roy? Nadat Roy in de Primera is geweest gaat hij nog even langs de supermarkt om lekkere snoep, chips en drinken voor onderweg te kopen.

Nadat Roy al om half zeven is opgestaan en heeft ontbeten komt Roy ruim op tijd aan op zijn middelbare school in Den Haag. Eenmaal in de bus aangekomen kiest Dennis samen met zijn vrienden goede zitplaatsen uit en haalt hij de tijdschriften en snoep uit zijn rugzak. Roy is een fan van de radiozender 100 nl en gaat snel op zijn mobiel opzoek naar de radiozender. Online radio is ontwikkeld zodat mensen overal ter wereld toegang hebben tot hun geliefde radiozenders. De busreis verloopt erg snel want de sfeer in de bus is uitstekend. Samen met zijn vrienden gaat hij ook nog een potje kaarten in de bus. Eenmaal aangekomen in Brussel wacht Roy nog drie hele leuke dagen want de school heeft een druk programma opgesteld.

http://www.radioguide.fm/

Website maken

Website maken

Wat voor bedrijf, vereniging, kerk, school of andere organisatie u ook hebt, het is altijd belangrijk dat deze beschikt over een webpagina. Een website maken is daarom tegenwoordig ook een van de eerste dingen waar aan gedacht wordt als men iets nieuws opricht. Het is immers een heel goede manier om bekendheid te creëren en om contact te leggen met nieuwe leden, klanten of bezoekers. Sommige mensen hebben zelf voldoende verstand van internet en kunnen zelf een website maken. Eigenlijk is er in iedere grotere groep wel iemand te vinden die dit zou kunnen doen. Kan iemand binnen de organisatie de website maken, dan scheelt u dit natuurlijk behoorlijk in kosten. Dit is ook een van de redenen waarom mensen hiervoor kiezen. Zij willen graag wat geld besparen en helemaal in de beginfase van bijvoorbeeld een nieuwe vereniging zijn alle financiële meevallers natuurlijk zeer welkom. U hebt dan nog weinig geld te besteden en het is dan fijn als u in ieder geval kunt besparen op de kosten van een website maken. U houdt dan immers geld over om te besteden aan andere zaken, zoals het aanschaffen van benodigd materiaal en het laten maken van visitekaartjes en flyers. Moet u iemand inhuren voor de website maken, dan houdt u hier minder geld voor over. Velen vinden dit zonde en proberen daarom toch zelf de presentatie via internet te regelen.

Niet zelf de website maken

Er zijn dus vaak vooral financiële redenen die ervoor zorgen dat mensen ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan met de site. Maar vaak is het ook een verkeerde vorm van zuinigheid. Het is immers heel erg van belang om een goede webpagina te hebben. Het is uw visitekaartje op het wereldwijde web en deze zal hopelijk door heel veel mensen bekeken worden. Daarom zijn de volgende punten bij een website maken ook zo belangrijk:

  • de informatie moet accuraat en up-to-date zijn
  • de pagina moet er stilistisch mooi uitzien
  • de kleuren moeten passen bij uw organisatie, denk bijvoorbeeld aan de kleuren van uw logo
  • bezoekers moeten gemakkelijk de informatie kunnen vinden die zij zoeken

Vaak gaat men heel enthousiast aan de slag met het website maken, maar schieten uiteindelijk nogal wat van deze punten erbij in. Zo wordt er over het algemeen vooral gedacht aan het plaatsen van de benodigde informatie. Natuurlijk is dit ook een heel belangrijk aspect, maar om een aantrekkelijke site te creëren, moet u toch echt ook aan de andere punten voldoen. Want de juiste informatie vertrekken is natuurlijk van groot belang, maar het moet voor bezoekers van de site ook eenvoudig zijn om die gegevens te vinden waar zij naar op zoek zijn. Gaat u een website maken, dan is het dus goed om goed na te denken over de volgorde van de informatie, de indeling in kopjes en sub kopjes en over welke informatie voor bezoekers van de pagina vooral van belang is. Want u kunt wel heel veel gegevens plaatsen, maar teveel tekst kan ook afschrikken en ervoor zorgen dat mensen uw site juist snel weer verlaten. Dan bereikt u dus precies het tegenovergestelde van wat u eigenlijk wilt bereiken. Voordat u echt bezig gaat met de website maken, is het dus belangrijk om na te denken welke informatie voor de bezoeker het belangrijkst is en hoe u deze teksten zo overzichtelijk mogelijk aan kunt bieden. Een duidelijk menu met goede kopjes en sub kopjes is daarbij van groot belang. Daarnaast zijn de kleuren ook erg belangrijk als u een website maken gaat. Niet alleen voor de leesbaarheid van de teksten, maar ook voor de sfeer die de pagina uitstraalt. Het is natuurlijk helemaal mooi als de gebruikte kleuren ook nog aansluiten bij uw eigen logo. Dan straalt het wel meteen heel veel eenheid uit.

Laat uw website maken door een professional

Het is u uit bovenstaande misschien wel duidelijk geworden: een goede website maken is niet iets wat u zomaar even doet. Wilt u dat uw site echt een goed visitekaartje is, dan kunt u er toch het beste voor kiezen om de site te laten maken door professionals. Zij houden zich dagelijks met deze materie bezig en hebben dan ook een goede kijk op wat werkt en wat niet werkt. Daardoor kunt u er ook op vertrouwen dat de kwaliteit van de pagina goed is en dat bezoekers de site waarderen. Wilt u deze klus over laten aan echte professionals, dan kunt u terecht bij Webdesignwijzer. Niet alleen kunnen zij voor u een zeer goede website maken, zij kunnen u ook helpen met het bereiken van meer bezoekers. Hiervoor is het van belang dat u een goede positie verovert in de zoekresultaten van zoekmachines. Er zijn verschillende manieren om een hoge positie te bereiken en de mensen van Webdesignwijzer kunnen u daar zeker bij helpen. Een van de punten die meespeelt bij het bereiken van een hoge positie, is het de kwaliteit van de pagina en de tijd die bezoekers erop doorbrengen. Het is ook om deze reden van groot belang dat professionals uw website maken. Zij weten precies waar zij op moeten letten en kunnen tijdens het ontwerpen van de site meteen al rekening houden met de eisen van zoekmachines. Daarom is het ook zo verstandig om meteen professionals in te schakelen die uw website maken. Kies dus meteen voor kwaliteit en huur de professionals van Webdesignwijzer in.

http://www.webdesignwijzer.nl/website-maken-geen-peulenschil/