Add Link
Image default
Gezondheid

Elektrische sigaret

 

De elektrische sigaret.

HET alternatief voor rokers.
Veel rokers kennen het probleem wel. Je wil stoppen met roken maar het lukt niet!

De elektrische sigaret is het alternatief voor mensen die er problemen mee hebben om “cold-turkey” te stoppen met roken. Je krijg met de elektrische sigaret het gevoel van het roken en je mist de handeling niet.Het elektrisch roken heeft veel voordelen. Om er maar eens een paar te noemen

  • Geen rooklucht meer
  • Geen veel te dure sigaretten meer
  • Veel minder schadelijke stoffen
  • Veel betere conditie in korte tijd

Er zijn nog veel meer voordelen die genoemd kunnen worden maar deze zijn voor alle rokers herkenbaar en zeker voor mensen die willen stoppen met roken.

We zullen alle punten kort behandelen in deze blog.

Geen rooklucht meer:
De elektrische sigaret verdampt een liquid. Er ontstaat dus geen verbranding waar rook ontstaat en schadelijke stoffen vrij komen maar een soort waterdamp. Er zit wel een smaak/geur aan de liquids maar voor de omgeving zal dit niet ervaren worden als een rooklucht. Dit kan met zoete smaken zelf als prettig ervaren worden door niet-rokers.

Geen veel te dure sigaretten meer:
De aanschaf van een elektrische sigaret lijkt misschien duur maar dat is maar eenmalig. Na deze aanschaf ziet u het verschil al heel snel in de knip. Een gemiddelde dubbelset kost rond de €40,00 en daarbij komen dan nog de liquids. De liquids kosten meestal zo’n €3,95 en hiermee doet de gemiddelde roker ongeveer een week.
Waar een gemiddelde roker zo’n €4,50 uitgeeft per dag aan sigaretten maal 30 dagen dan ziet u hoe snel het terug verdient is. 
Naast de liquids moeten de verdamper nog wel eens vervangen worden maar is zo’n €5,- per maand of minder. U bent dus per maand dampen nog geen €25,00 kwijt terwijl dat met roken toch al snel €135,00 is.

Veel minder schadelijke stoffen:
Doordat er geen verbranding plaatsvind met de elektrische sigaret komen er ook geen schadelijke stoffen vrij zoals koolstof-monoxide. Ook zit er geen teer in de liquids. Wel zit er voor de meeste mensen nicotine in om de verslaving rustig af te bouwen. 

Veel betere conditie in korte tijd
Wat veel “dampers” ervaren is dat je na het gebruik van de elektrische sigaret veel meer adem krijgt. Dit is inderdaad het geval doordat je geen teer meer in je longen krijgt en je longen dus weer schoner worden van binnen. Je kan dus makkelijker adem halen en makkelijker gaan bewegen binnen een maand!

Heeft u het nog nooit de kans gegeven dan adviseer ik het u om toch te overwegen en wanneer u het al eens heeft getest dan zou ik u willen vragen om toch nog eens te vragen bij de specialist om u verder te helpen. Een goed advies kan u al een heel stuk verder helpen!

http://esigaretonline.nl