Gezondheid

Voor iedereen een geschikte rollator bij Rollz

Add-link

Een rollator vinden die bij je past kan best een lastige opgave zijn. Toch is het wel belangrijk dat je goede afwegingen maakt van wat je precies wil en verwacht van een rollator. Een goedkope optie is meestal duurkoop dus lees je goed in over verschillende soorten en merken rollators.

Rollz rollators

De rollators van Rollz zijn van zeer hoge kwaliteit. De ontwerpen van Rollz zijn sterk doordacht en stabiel. Ook worden er voor de Rollz rollators duurzame materialen gerbuikt. De lat ligt dus erg hoog bij Rollz. Rollz heeft bewegingswetenschappers ingezet om een ideaal ontwerp te maken voor het lichaam. Met een Rollz rollator neem je de juiste houding aan en zul je minder lichamelijke klachten ervaren. 

Welke rollator past bij jou?

Het is zeker dat je met een Rollz de juiste lichaamshouding aanneemt, maar de rollator moet ook passen bij jouw levensstijl. Hou je bijvoorbeeld van wandelen door bossen of andere hobbelige wegen zoals de duinen? Dan is de Rollz Motion Performance misschien wel iets voor jou. Door de met lucht gevulde banden blijf je stabiel lopen, ook op een oneffen ondergrond. Of houd je ervan om gezellig door de winkelstraten te lopen en te winkelen, dan is de Rollz flex iets voor jou. Door een grote waterdichte tas en een extra licht frame beweeg je je makkelijk door alle winkels en doe je jouw gekochte items in de tas. Ben je snel uitgeput en twijfel je over een rolstoel of een rollator? Dan is de Rollz Motion iets voor jou. Je kan de rollator makkelijk veranderen in een rolstoel. Zo hoef je niet bang te zijn dat je lange afstanden niet redt, je kan bijvoorbeeld beginnen met wandelen achter de rollator en wanneer je niet meer kan verbouw je heel gemakkelijk de Rollz Motion tot een rolstoel en laat je je verder duwen. 

 

Voor iedereen is er dus een Rollz te vinden, voor ieder lichaam en iedere levensstijl. Zodat jij kan blijven doen wat je het liefste doet!

 

Een beugel voor volwassenen wordt steeds populairder

Add-link

Er zijn steeds meer volwassenen die ervoor kiezen om een beugel te nemen. Ofwel omdat ze in het verleden geen beugel hebben gehad of omdat ze gewoon een mooier gebit willen. Maar een orthodontiebehandeling voor een volwassene werkt wel net even anders dan bij een jongere. Daarom in dit artikel meer informatie over de stappen die je kunt nemen wanneer je als volwassene een beugel wilt. In dit artikel richten we ons specifiek op de regio Breda maar de tips kun je uiteraard ook toepassen in je eigen regio.

De praktisch oplossing voor volwassenen die een mooi gebit willen

Als volwassene heb je te maken met een verantwoordelijke baan, misschien de zorg voor de kinderen en talloze andere zaken waar kinderen zich niet druk om hoeven maken. De beugel van Invisalign is daarom de praktische oplossing voor volwassenen. De bitjes zijn uitneembaar zodat je normaal kunt eten of je tanden poetsen. Ook bij vergaderingen of andere belangrijke zaken kun je de beugel tijdelijk uitnemen. Ook de behandelduur is vaak een stuk korter dan bij een slotjesbeugel. Informeer naar de mogelijkheden voor een Invisalign behandeling bij je tandarts in Breda.

Verschillen in vergoedingen voor orthodontie bij volwassenen en jongeren

Een ander ding om rekening mee te houden wanneer je als volwassene een beugel wilt zijn de kosten. Anders dan bijvoorbeeld een bezoek aan de mondhygiënist in Breda, is er voor volwassenen weinig vergoeding mogelijk vanuit de aanvullende tandartsverzekering. Voor jongeren is vaak een eenmalige vergoeding tot €2.500,- mogelijk maar voor volwassenen is dit vaak maar een paar honderd euro.

Voor de precieze kosten van een beugel kun je terecht bij je ortho in Breda maar reken er op dat je enkele duizenden euro’s zelf moet betalen. Hou ook rekening met een behandelduur van 12 tot maximaal 36 maanden.

Wat je moet weten over de Invisalign beugel voor volwassenen

Add-link

De Invisalign beugel is een beugel die het gebit corrigeert op een manier die past bij de levensstijl van volwassenen. Steeds meer mensen willen op latere leeftijd hun gebit laten corrigeren. Soms is dat gewoon omdat ze het mooi vinden maar even vaak vanwege slechte mondzorg in het verleden. Om je te helpen in je zoektocht naar meer informatie, vind je in dit artikel alles dat je moet weten om te besluiten of de Invisalign beugel iets voor jou is.

Wat is Invisalign?

De Invisalign beugel is een zogenoemde aligner die helpt om je tanden op latere leeftijd recht te zetten. Voorheen moest je als volwassenen een gewone ‘slotjesbeugel’ dragen. En iedereen die een slotjesbeugel heeft gehad weet hoe ongemakkelijk dat op bepaalde momenten kan zijn! De Invisalign beugel wordt speciaal voor jouw gebit op maat gemaakt en je tandarts in Amsterdam maakt er met speciale software bitjes van. De beugel is doorzichtig, dun en uitneembaar en daarmee een stuk gebruiksvriendelijker dan een reguliere beugel.

Wat zijn de voor- en nadelen van Invisalign?

Gebruiksvriendelijkheid is één van de grootste voordelen van de Invisalign beugel. De beugel is uitneembaar zodat je geen last krijgt met eten of drinken. Ook tanden poetsen is geen probleem. Omdat de beugel speciaal voor jouw gebit op maat wordt gemaakt, is de behandeltijd vaak korter. Vraag dit voor een meer precieze indicatie na bij je tandartsenpraktijk in Amsterdam.

Het grootste nadeel van Invisalign is dat je de beugel iedere dag 22 uur moet dragen. en draagt om de nodige discipline. Wil je horen wat de alternatieven zijn? Bekijk dan de mogelijkheden voor reguliere tandheelkunde bij jou in de buurt in Amsterdam Oost.

WAT IS BUTEYKO volgens jou?

Add-link

Buteyko behandeling  is de naam van de arts die iets heel geweldigs heeft ontworpen. Deze ontdekking is daarom ook naar hem genoemd. Buteyko was een Russische arts die een bepaalde methode heeft ontworpen om de ademhaling te verbeteren. Deze methode is niets anders dan een ademhalingstechniek om uw ademhalingspatroon te wijzigen ter bevoordeling van uw algemene gezondheid. Deze revolutionaire ontdekking gedaan door deze arts heeft gemaakt dat vele mensen met ademhalingsproblemen, hetzij acute of chronische problemen verholpen zijn geworden. Deze methode leert jou hoe beter te ademen en hoe u uw ademhaling zelf en beter kunt reguleren zodat u medische problemen tenminste niet erger worden maar juist verbetering optreedt. Deze ademhalingstechniek zorgt ervoor dat de gaswisseling wordt verbeterd in het lichaam, waardoor u meer zuurstof en minder schadelijke stoffen overhoudt in uw lichaam hetgeen alle processen in het lichaam verbeterd.   

VOOR WIE IS BUTEYKO? 

Deze methode is voor een ieder geschikt, jong, oud chronische patiënt of niet. In tegenstelling tot andere ademhalingsmethoden die worden aanbevolen door andere instituten is deze buteyko methode een wetenschappelijk bewezen methode. Dus geen twijfels bestaan er over zijn effectiviteit. Zoals eerder genoemd, is deze methode heel geschikt voor eenieder maar het best voor mensen met ademhalingsproblemen. Mensen met hyperventilatiesyndroom, met astma, bronchitis, copd, slaapapneu etc. elke aandoening in het lichaam dat de ademhaling aantast kan met deze methode verholpen worden. Maar ook aandoening die niet rechts met de ademhaling te maken hebben, bijvoorbeeld hoge bloeddruk, suikerziekte, nierfalen, zijn enkele aandoeningen die met deze ademhalingstechniek verholpen kunnen worden.   

HOEVEEL KOST BUTEYKO? 

Zoals eerder vermeld is buteyko voor een ieder geschikt, jong oud, gezond en ziek. We hebben geen specifieke doelgroepen. Weliswaar hebben wij voor elke doelgroep een ander vorm van doceren. Wij spelen in op uw huidige gezondheidstoestand. Wij geven de basisprincipes aan een ieder maar voor bijvoorbeeld sporters is het heel anders dan voor bijvoorbeeld iemand met astma. De lessen kunnen zowel online als op locatie verzorgd worden. Wij zijn de enige die deze methode aanbieden en zijn daarom zeer exclusief. Onze prijzen zijn dat weliswaar niet. Wij bieden de laagste prijzen in heel Europa, omdat wij de noodzaak maar meer nog ook de impact van onze dienstverlening inzien. 

 

Goede Diëtistenpraktijk Schiedam

Add-link

Er zijn veel verschillende trends in diëten. Dan is het lastig om het juiste dieet voor uzelf te vinden. Sommige mensen hebben geen probleem met het OMAD dieet, waarbij het de bedoeling is dat u zo een beetje de hele dag vast en één maaltijd per dag eet, of in ieder geval in één uur alles op eet wat u die dag eet. Dit is echter voor veel mensen niet reëel, simpelweg omdat eten ook iets leuks is. Daarom zal u het advies om het OMAD dieet te volgen niet zo snel horen in een geschikte Diëtistenpraktijk Schiedam. Hier zullen ze eerder op zoek gaan naar een dieet dat past bij uw dagelijks leven en waarbij u ook kunt genieten van het eten dat u eet. Bij Diëtistenpraktijk Schiedam gaat het ook om meer dan afvallen. Het gaat om een gezond lichaam. Dit betekend dus niet te zwaar, maar zeker ook niet te licht. Ook betekend dit rekening houden met allergieën, een dieet met eiwitten voor sporters en het gebruiken van groenten en fruit. Dat is natuurlijk veel beter voor u dan een strikt dieet dat misschien helemaal niet bij uw lichaam of uw levensstijl past.

Samenstellen dieet

Het samenstellen van uw dieet doet u in Diëtistenpraktijk Schiedam samen met een professionele diëtist. Dat is natuurlijk een stuk makkelijker dan dat u het hele internet af gaat struinen naar een dieet dat u leuk lijkt. Het is beter om een dieet te volgen dat bij u past en wat u langere tijd vol kunt houden. Dat lukt het beste door steeds kleine veranderingen in te brengen. Daar zult u dus ook veel over horen in Diëtistenpraktijk Schiedam, langzaam aan veranderen totdat u een gezonde levensstijl heeft die u lang kunt volhouden. Dat is het doel van de Diëtistenpraktijk Schiedam. Samen met Diëtistenpraktijk Schiedam gezond worden.

 

Zachter water en een gezonde huid dankzij een elektrische boiler met anti- kalk functie.

Zachter water en een gezonde huid dankzij een elektrische boiler met anti- kalk functie.

Een elektrische boiler met anti- kalk functie is niet alleen fijn voor het millieu maar wist je dat het ook beter is voor je huid en je haren?
En voor het behoudt van je boiler ook, want de boiler kan door deze functie zijn werk goed blijven doen doordat kalk zich niet kan gaan hechten.
Zo bespaar je ook nog maximaal op de onderhoudskosten.

Een duurzaam alternatief voor je gasboiler is het; de elekrische boiler. De energietransitie komt gestaag dichterbij, de co2 uitstoot moet naar beneden en dus moeten we af van het gebruik van fossiele brandstoffen zoals aardgas. All electric gaat de norm worden. Bewuster leven met oog voor de toekomst.

Maar uit angst voor hoge kosten houden veel mensen de boot nog even af. Helaas. Want dat is helemaal niet nodig. De aanschaf van een elektrische boiler of elektrische cv is namelijk veel goedkoper dan je zou denken.

Op de website van elektrischeboiler.eu vind je sowieso de beste deals als het aankomt op elektrisch aangedreven apparatuur zoals; elektrische boilers, elektrische kachels, zonneboilersets, doorstrooom apparaten, elektrische cv’s, combi cv’s en zelfs antikalk magneten. 

Alle producten op deze website zijn geweldig scherp geprijsd doordat zij groot inkopen en eigen voorraad hebben, dus kan je alles de volgende dag meteen in huis hebben, maar afhalen is ook een optie. Dan kan je meteen al je prangende vragen stellen aan de vakmensen daar ter plaatse.

De website zelf is lekker overzichtelijk met Nederlandstalige handleidingen bij elk product die je eenvoudigweg kunt downloaden en de bijbehorende opties zijn simpel aan te vinken bij het produkt van je keuze. Je kunt zelfs gebruik maken van een on-line calculator, zodat je in no- time ziet wat voor jou de beste optie is. 

 

 

De anti- kalk elektrische boilers van het merk DAT, de DAT Aparici Eficiente Plus zijn boilers die werken met een droge weerstand, de verwarmingselementen in deze boilers komen zodoende niet direct in contact met het water in de boiler en kunnen hierdoor niet aangetast worden door kalk in het water en hoeven daarom ook niet vervangen of schoongemaakt te worden!

Dit type elektrische boiler is voorzien van twee tanks, wat voor minder warmte verlies zorgt en is er minder menging met het inkomende koude water, dat scheelt weer enorm in opwarmtijd. 

Andere energiezuinige en eveneens zeer betaalbare elektrische boilers op de website van elektrischeboiler.eu zijn van de merken; Wesen, Ariston en Lemet. 

Allen met energielabel A of B. 

Neem dus eens een kijkje op deze site en laat je adviseren door de gedreven vakmensen van elektrischeboiler.eu.

https://elektrischeboiler.eu/DAT-Elektrische-Boilers

Hoe kun je emoties uit het verleden loslaten?

Add-link

Het is een vraag die velen van ons zichzelf elke keer stellen als we hartzeer of emotionele pijn ervaren: hoe laat je pijn uit het verleden los en ga je verder?

Vasthouden aan het verleden kan een bewuste beslissing zijn, net zoals loslaten en vooruitgaan een bewuste beslissing kan zijn.

 

Tips om emoties los te laten

Een ding dat ons als mens verbindt, is ons vermogen om pijn te voelen. Of die pijn nu fysiek of emotioneel is, we hebben allemaal ervaringen met gekwetstheid. Wat ons echter scheidt, is hoe we met die pijn omgaan.

Deskundigen hebben de vertrouwde bron ontdekt dat wanneer emotionele pijn u verhindert om uit een situatie te genezen, dit een teken is dat we niet op een groeigerichte manier vooruitgaan.

Een van de beste manieren om van pijn te genezen, is door lessen te trekken uit de situatie en die te gebruiken om je te concentreren op groei en voorwaarts momentum. Als we blijven nadenken over wat ‘had moeten zijn’, kunnen we geïmmobiliseerd raken in pijnlijke gevoelens en herinneringen.

Als je probeert vooruit te komen na een pijnlijke ervaring, maar je weet niet zeker hoe je eraan moet beginnen, volgen hier 12 tips om je te helpen los te laten.

 

1. Creëer een positieve mantra om de pijnlijke gedachten tegen te gaan

Hoe je tegen jezelf praat, kan je vooruit helpen of ervoor zorgen dat je vast blijft zitten. Vaak kan het hebben van een mantra die je jezelf vertelt in tijden van emotionele pijn, je helpen om je gedachten opnieuw te formuleren.

Bijvoorbeeld, zegt klinisch psycholoog Carla Manly, PhD, in plaats van vast te komen zitten: “Ik kan niet geloven dat dit mij is overkomen!” probeer een positieve mantra zoals: “Ik heb het geluk een nieuw pad in het leven te kunnen vinden – een die goed voor me is.”

 

2. Creëer fysieke afstand

Het is niet ongebruikelijk om iemand te horen zeggen dat u afstand moet nemen van de persoon of situatie die u van streek maakt.

Volgens klinisch psycholoog Ramani Durvasula, PhD, is dat niet zo’n slecht idee. “Het creëren van fysieke of psychologische afstand tussen onszelf en de persoon of situatie kan helpen bij het loslaten om de simpele reden dat we er niet zo vaak over hoeven na te denken, het te verwerken of eraan herinnerd te worden”, legt ze uit.

 

3. Doe je eigen werk

Focussen op jezelf is belangrijk. Je moet de keuze maken om de pijn die je hebt ervaren aan te pakken. Als je denkt aan iemand die je pijn heeft gedaan, breng jezelf dan terug naar het heden. Concentreer je vervolgens op iets waar je dankbaar voor bent.

 

4. Oefen mindfulness

Hoe meer we onze aandacht op het huidige moment kunnen richten, zegt Lisa Olivera, een erkende huwelijks- en gezinstherapeut, hoe minder impact ons verleden of onze toekomst op ons heeft.

“Wanneer we beginnen te oefenen om aanwezig te zijn, hebben onze pijn minder controle over ons en hebben we meer vrijheid om te kiezen hoe we op ons leven willen reageren”, voegt ze eraan toe.

 

5. Wees voorzichtig met jezelf

Als je eerste reactie op het niet kunnen loslaten van een pijnlijke situatie is om jezelf te bekritiseren, is het tijd om wat vriendelijkheid en mededogen te tonen.

Olivera zegt dat dit lijkt alsof we onszelf behandelen zoals we een vriend zouden behandelen, onszelf medeleven bieden en vergelijkingen tussen onze reis en die van anderen vermijden.

‘Pijn is onvermijdelijk, en we zijn misschien niet in staat om pijn te vermijden; we kunnen er echter voor kiezen om onszelf vriendelijk en liefdevol te behandelen als het komt ”, legt Olivera uit.

 

6. Laat de negatieve emoties stromen

Als je bang bent dat negatieve emoties ervoor zorgen dat je ze vermijdt, maak je geen zorgen, je bent niet de enige. Durvasula zegt zelfs dat mensen vaak bang zijn voor gevoelens als verdriet, woede, teleurstelling of verdriet.

In plaats van ze te voelen, proberen mensen ze gewoon buiten te sluiten, wat het proces van loslaten kan verstoren. “Deze negatieve emoties zijn als riptides”, legt Durvasula uit. “Laat ze uit je stromen … Het kan een interventie van de geestelijke gezondheid vereisen, maar als je ertegen vecht, kun je vastlopen”, voegt ze eraan toe.

7. Accepteer dat de andere persoon zich niet mag verontschuldigen

Wachten op een verontschuldiging van de persoon die je pijn heeft gedaan, zal het loslaten vertragen. Als je pijn en pijn ervaart, is het belangrijk dat je voor je eigen genezing zorgt, wat kan betekenen dat je moet accepteren dat de persoon die je pijn heeft gedaan zich niet zal verontschuldigen.

 

8. Neem deel aan zelfzorg

Als we pijn hebben, voelt het vaak alsof er alleen maar pijn is. Olivera zegt dat het beoefenen van zelfzorg eruit kan zien als het stellen van grenzen, nee zeggen, de dingen doen die ons vreugde en troost brengen, en eerst naar onze eigen behoeften luisteren.

“Hoe meer we zelfzorg in ons dagelijks leven kunnen toepassen, hoe sterker we zijn. Vanuit die ruimte voelen onze pijn niet zo overweldigend aan, ”voegt ze eraan toe.

 

9. Omring jezelf met mensen die je opvullen

Deze eenvoudige maar krachtige tip kan je door veel pijn heen helpen.

We kunnen het leven niet alleen doen, en we kunnen ook niet van onszelf verwachten dat we onze pijn alleen doorstaan, legt Manly uit. “Onszelf toestaan ​​om te steunen op dierbaren en hun steun is zo’n geweldige manier om niet alleen isolatie te beperken, maar om ons te herinneren aan het goede dat in ons leven is.”

Heeft u chronische hyperventilatie symptomen?

Add-link

Denkt u last te hebben van nieuwe chronische hyperventilatie symptomen? Dan is het wellicht raadzaam u te gaan verdiepen in deze aandoening. Kampt u al enige tijd met lichamelijke klachten en wordt hier alsmaar geen verklaring voor gevonden? Wellicht heeft u wel chronische hyperventilatie symptomen. Hyperventilatie heeft u vast weleens van gehoord. Dat hyperventileren iets met een snelle ademhaling te maken heeft, weten de meeste mensen wel. Maar wat er daadwerkelijk bij hyperventilatie gebeurt en wat chronische hyperventilatie symptomen zijn, is veel mensen onbekend. Lees u in over chronische hyperventilatie symptomen en wellicht vindt u daarmee een verklaring voor uw lichamelijke klachten.

De gevolgen van chronische hyperventilatie

Hyperventilatie wordt door veel mensen gezien als simpelweg snel ademhalen vanwege paniek. Echter, hyperventilatie is een veel verder gaande aandoening. De chronische hyperventilatie symptomen liegen er niet om. Het gaat om een serieuze aandoening welke u veel hinder kan geven in het dagelijks leven. De keerzijde is wel dat het iets is wat op een goede manier behandeld kan worden. Verdiep u in de mogelijkheden en kom middels een goede begeleiding af van uw chronische hyperventilatie symptomen. Een ademhaling is van levensbelang, een gezonde ademhaling is van belang voor een fijn leven. Ga met uw ademhaling aan de slag en elimineer de chronische hyperventilatie symptomen.

Wat is hyperventilatie nou precies?

Dat hyperventilatie met de ademhaling te maken heeft, weten de meeste mensen wel. Maar, wat gebeurt er met de ademhaling als iemand hyperventileert? Als iemand een hele snelle en hoge ademhaling heeft ten gevolge van bijvoorbeeld stress of paniek, spreekt men van hyperventilatie. Wat veel mensen niet weten, is dat chronische hyperventilatie symptomen heel serieus zijn. Hyperventilatie heeft namelijk niet alleen betrekking op de ademhaling, maar ook op de rest van het lichaam. Als u de chronische hyperventilatie symptomen bekijkt, zult u zien hoe vergaand de gevolgen van een slechte ademhaling zijn. Trek aan de bel als u chronische hyperventilatie symptomen ervaart en ga voor een gezonde ademhaling!

Het behandelen van hypertrofische en keloïde littekens

Add-link

Het begrip ‘litteken’ is een verzamelnaam voor een aantal soorten littekens. De meeste mensen hebben ergens op hun lichaam een ‘gewoon’ litteken, dat hij of zij heeft opgelopen door een kleine beschadiging aan de huid. Vervolgens is de huid niet goed geheeld, waardoor er een oneven plekje ontstaat op de huid, wat we een litteken noemen. Vervolgens zal je weinig tot geen last meer hebben van deze plek. Echter, dit is zeker niet het geval bij alle littekens. Naast gewone littekens bestaan er namelijk ook atrofische, hypertrofische en keloïde littekens. Atrofische en hypertrofische littekens lijken antoniemen, gezien het feit dat atrofische littekens ontstaan door gebrek aan littekenweefsel, waar hypertrofische littekens hun oorzaak vinden bij te veel littekenweefsel. Toch zullen mensen met hypertrofische littekens veel meer lichamelijke klachten ondervinden, evenals mensen met keloïde littekens. De huid zal geïrriteerd raken en gaan jeuken, waarbij het litteken bij keloïde littekens groter zal zijn dan de oorspronkelijke wond.

Geïrriteerde littekens zullen veel problemen opleveren, die je te allen tijde wil voorkomen. Medimast begrijpt deze zorg en voorziet in het belang van de juiste littekenbehandeling door middel van littekenproducten. Al onze producten zijn op siliconenbasis, wat ervoor zorgt dat het litteken zal verzachten, afvlakken en verkleinen. Door een continue toepassing van siliconengel of siliconenverband zal het effect binnen drie tot zes maanden zichtbaar zijn. De silliconengel zal zich tot een tweede huidlaag vormen, die transparant en luchtdoorlatend is. Op die manier zal het litteken aangetast worden en uiteindelijk het gewenste verkleiningseffect bewerkstelligen.

Al onze producten zijn uitvoerig getest en zijn altijd van hoge kwaliteit. Voor een uitgebreide gebruiksaanwijzing kunt u kijken op onze website. Hebt u vragen over één van onze producten? Twijfel dan niet over het opnemen van contact met ons, maar contacteer ons gerust! Wij helpen u graag en denken met u mee.

https://medimast.nl/nl/

Wat is surmenage?

Heb jij wel eens van surmenage gehoord? Nee? Wat is dat surmenage? Surmenage is een lastig woord voor een veelvoorkomend probleem. Surmenage is het synoniem van overspannenheid, en die term is heel wat bekender bij de meesten. Want, wie is er nog nooit overspannen geweest? Dat gevoel heb je toch ook wel eens ervaren? Er zijn verschillende factoren waardoor je zenuwstelsel soms overprikkeld raakt. Ik vertel er zo meer over. Het goede nieuws is, je kan surmenage niet alleen stoppen, je kan het zelfs voorkomen.

Draagkracht en draaglast uit balans

Wordt er constant meer van je gevraagd dan wat je aankan? Dan moet je opletten, want dat moet je toch proberen te minimaliseren. Doe je dat niet, dan geraak je op den duur volledig uitgeput. Je lichaam probeert al die overdaad te verwerken en te compenseren, en slaagt daar lange tijd ook in. Maar verandert die teveel-toestand niet, dan raak je vroeg of laat uitgeput én overspannen. Stress op zich is positief. Stress geeft je een boost, stimuleert en motiveert je, stuurt je aan. Maar stress mag niet chronisch worden. Blijft de stress aanhouden, dan leidt dat tot functievermindering, soms zelfs tot een burn-out. Laat het niet zo ver komen en reageer op tijd op de signalen.

Hoe herken je chronische stress? Met andere woorden, wat is surmenage? Eerst ben je slechts af en toe moe, maar op het laatst loop je voortdurend oververmoeid rond. Je concentratie vermindert en je vergeet meer. En dan komen de emotionele klachten er nog bij. Je bent snel geïrriteerd en prikkelbaar of net andersom, je loopt rond als een zombie.

In drie eenvoudige stappen voorkom je surmenage

Onze snelle veeleisende maatschappij kan zelf de meest dynamische persoon stress bezorgen

Overspannen zijn kan je voorkomen, en zelfs op een zeer haalbare manier. Wat is surmenage en hoe pak je het aan? Eigenlijk komt het op het volgende neer. Zodra je zicht krijgt op je stressbronnen kan je ze ook aanpakken. Kennis van je authentieke zijn, van je talenten, weten wat je sterke punten zijn en welke zwakke je het best vermijdt, voorkomt dat je overspannen thuis komt te zitten. En dan nog 3 tips:

 1. Krijg inzicht in waar je stress van krijgt

  We leven in een hele drukke wereld. Zelfs de kleinste dingen kunnen voor veel stress zorgen. Probeer te achterhalen welke bronnen van stress bij jou voor de meeste stress zorgen.
  Dit zijn voor de meesten de meest voorkomende:
  – Dagelijkse gebeurtenissen die je zo irriteren dat je bij de gedachte alleen al stress krijgt.
  – Chronische overbelasting op het werk en privé vreet energie, de tijd ontbreekt om je weer op te laden.
  – Ingrijpende levensgebeurtenissen zoals een sterfgeval, maar ook een verhuis of een nieuw kindje.
  – Persoonlijke eigenschappen zoals perfectionisme, 100% inzet, een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je blijft maar doorgaan.
  – Ook je levensstijl zoals ongezond eten, veel drinken, weinig slapen vermindert je weerstand en heeft surmenage als gevolg.

 2. Leer accepteren wat je niet kan veranderen

  Wil jij ook zo graag je leven controleren, de touwtjes 100 procent in handen houden? Hoog tijd om te beseffen dat dit niet kan, dat dit onmogelijk is, dat dit een onvervulbare droom is. Bij veel mensen leidt een verlies van controle tot stress. Zelfs het inzicht dat volledige controle überhaupt niet kan, zorgt bij sommigen voor stress. Mijn tip aan jou: leer dit gewoon te accepteren en leer te relativeren. Je neemt meteen een reuzenstap vooruit in het ontspannen.

 3. Verander waar je wel invloed op hebt

  Hè he, dat is een makkelijke, want dit heb je zelf in de hand. Zodra je leert te accepteren dat je niet alles kan beïnvloeden en sturen zoals jij het wilt, overvalt je een gevoel van rust. Je kan dan meer aandacht, tijd en energie schenken aan die zaken die je wel kan beïnvloeden. Hoe? Door inzicht te krijgen in je talen, je authentieke zijn. Ze geven je een perfect beeld van jouw maximale positieve rekbaarheid!

Mijn gratis tip aan jou?

Wat is surmenage en hoe pak je die overspannenheid aan? Weet wat je aangeboren talenten zijn, maakt je leven zoveel makkelijker. Kennis hebben van je talenten geeft een boost aan je leven. Als je bij elke keuze rekening houdt met je talenten, wordt je leven gemakkelijker, aangenamer en zoveel rijker. Klaar met surmenage! Alleen nog maar positieve stress.

https://liberi.nl/