Gezondheid

Genieten met een e smoker

Add-link

Ikzelf ben verknocht aan mijn e smoker. Nooit een vieze asbak, geen kamer die blauw ziet van de rook, maar bovenal de smaak. Het is heerlijk om te variëren met de smaken olie die te verkrijgen zijn om de e smoker te vullen.

Praktisch in de auto

Het is begonnen voor enkel in de auto. Menig auto kon ik nog maar lastig inruilen of verkopen omdat die van binnen zo stonk. Elke keer als ik dan toch mijn andere wagen had nam ik me stellig voor om niet meer in de auto te roken. Maar ja, dat werd een sigaretje met het raampje open vanwege de stress door een file, en nog één en nog één. Na enkele maanden pafte ik tijdens het rijden de ene na de andere sigaret weg. En als ik dan de auto drie jaar had en het werd weer tijd voor een jongere wagen, dan begon het verhaal van de stinkende auto weer van vooraf aan. Totdat ik enkel een elektrische sigaret in de auto ging gebruiken. Lekker ontspannen rijden, en de auto bleef net zo fris ruiken en de asbak schoon en leeg.

 

Van het één kwam het ander

Als het lukt om een auto fris te houden, dan moet het ook lukken om de gordijnen en kleding fris te laten ruiken? Ik ging de elektrische sigaret ook in huis gebruiken. Ondertussen was ik ook flink verknocht geraakt aan de smaakjes olie. Vaak mengde ik wat smaken. Een fruitsmaakje met een vleugje mint. Maar soms vul ik het tankje van de elektrische sigaret met enkel vanillesmaak. Ook ondertussen bespaarde ik veel geld; sigaretten zijn duur vergeleken bij olie. Door al deze voordelen, een frisser huis, kleding wat beter ruikt, besparing van geld en het variëren met smaken; wil ik niets anders meer als de elektrische sigaret.

 

Nog meer voordeel

Door de jaren heen zijn de startersetjes fors goedkoper en beter geworden. Over het algemeen bestaat een setje uit een oplader en alles dubbel. Vooral de batterij moet je dubbel hebben; één voor op de oplader één om te gebruiken, dus daar is goed over nagedacht. Daarbij is het op veel meer plaatsen te koop. Voor de eerste kon ik bij een enkele online shop terecht, nu wordt de elektrische sigaret en olie op veel meer plekken verkocht. En de echte sigaretten, zelden rook ik er nog wel eens één, maar eigenlijk gebruik ik volledig de ea-sigaret.

 

Regionale zorgverzekeraar Salland

Add-link

Wilt u voor komend jaar een zorgverzekeraar die betrokken is bij haar klanten? Dan is een regionale zorgverzekeraar een goede keuze voor u. Deze richt zich specifiek op een bepaalde regio, waardoor u kunt rekenen op een persoonlijke benadering. Salland is er speciaal voor iedereen die woont in de provincies Gelderland en Overijssel. Al anderhalve eeuw geleden is Salland begonnen met het bieden van zorgverzekeringen, met als doel om goede zorg voor iedereen bereikbaar te maken. We vinden het belangrijk dat u de beste zorg kunt ontvangen, zo dicht mogelijk bij huis en we doen er alles aan om dit mogelijk te maken.

Berekenen zorgpremies 2020

Bij Salland vinden we dat zorg van kwaliteit voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarom doen we er elk jaar weer alles aan om de zorgpremie zo betaalbaar mogelijk te houden. Zo gaan we in gesprek met diverse zorgverleners en zorgen we ervoor dat onze zorgpremies in 2020 scherp zijn. Of u nu jong of oud bent, veel of weinig hulp behoeft; bij Salland zorgen we voor elkaar en is iedereen gelijk. Ook de premie voor de basisverzekering is voor iedereen gelijk. Bent u benieuwd naar de nieuwe premie? Deze kunt u binnenkort eenvoudig berekenen op onze website aan de hand van de verzekering die u nodig heeft.

Collectieve zorgverzekering via werkgever

Als u werkt bij een bedrijf waarmee Salland afspraken heeft gemaakt, dan kunt u rekenen op korting op uw zorgverzekering. U kunt dan namelijk een collectieve zorgverzekering via werkgever afsluiten. Hiermee betalen zowel u als uw meeverzekerde gezinsleden een lagere premie. U heeft tevens recht op een collectiviteitskorting als u lid bent van een van de (sport)verenigingen waarmee wij een contract hebben. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een collectieve verzekering? Kijk dan op onze website, of neem contact met ons op.

https://www.salland.nl

De beste zorg voor kwetsbare patiënten met goede medische alarmering

Add-link

Kwetsbare patiënten die bij u worden opgenomen hebben baat bij goede medische alarmering. Als zij goed in de gaten worden gehouden kan er direct worden ingegrepen als er wat misgaat. Denk bijvoorbeeld aan een patiënt die een zware operatie heeft ondergaan. Maar ook als iemand een hartinfarct, hartstilstand of herseninfarct heeft gehad is goede medische alarmering erg belangrijk. Het hart of de hersenen hebben immers een zware klap te verduren gehad en daarom moet de patiënt goed in de gaten worden gehouden om te zien of alles nu weer goed gaat.

Tijdig ingrijpen bij een calamiteit

Goede medische alarmering stelt u en het verplegend personeel in staat om tijdig en adequaat in te grijpen als een patiënt acute zorg nodig heeft. De apparatuur houdt de patiënt 24 uur per dag in de gaten en geeft direct een signaal als er reden is om te moeten ingrijpen. Dit kan het geval zijn bij een probleem met de bloeddruk, de hartslag of de ademhaling. Deze drie zijn immers essentieel. Maar ook als een patiënt via een infuus vocht, voeding of geneesmiddelen krijgt moet er natuurlijk een signaal komen als hier iets mee mis is of als de infuuszak leeg is en dus moet worden vervangen.

Welk bedrijf levert betrouwbare apparatuur voor medische alarmering?

De zorg voor kwetsbare patiënten heeft in iedere zorginstelling de hoogste prioriteit. Als u op zoek bent naar zeer betrouwbare apparatuur voor medische alarmering dan kunt u bijvoorbeeld contact opnemen met CLB in Raamsdonksveer. Dit bedrijf ontwikkelt en produceert oplossingen voor medische alarmering. Daarnaast verzorgen zij het onderhoud van zowel de hardware als de software. Uw personeel wordt adequaat getraind in het gebruik van de apparatuur zodat zij er met vertrouwen mee om kunnen gaan. U kunt een vrijblijvende offerte aanvragen of contact opnemen voor meer informatie. De contactgegevens vindt u op de website.

https://clbintegratedsolutions.nl/

Kinderfysiotherapie bij aangeboren aandoeningen

Add-link

Kinderfysiotherapie gaat er hoogstwaarschijnlijk niet voor zorgen dat aangeboren aandoeningen verdwijnen. Veel aandoeningen kunnen namelijk niet meer ongedaan gemaakt worden. Wat deze vorm van kinderfysiotherapie wel kan doen, is ervoor zorgen dat uw kind zo goed mogelijk met een aangeboren aandoening of afwijking kan leven en dat hij of zij hier er zo min mogelijk hinder van ondervindt. Paramedisch Centrum Slikkerveer, een praktijk voor fysiotherapie in Ridderkerk, is onder andere gespecialiseerd in het verlenen van therapie aan kinderen met een aangeboren aandoening of afwijking. Het is belangrijk om de geconstateerde aandoening zo vroeg mogelijk te behandelen. Hoe eerder er therapie verleend wordt, des te kleiner de kans dat uw kind hiervan op latere leeftijd (ernstige) hinder ondervindt. Sommige aandoeningen zijn echter dermate ingrijpend dat een kind nooit zo kan functioneren als een kind zonder deze aandoening. Ook dan is kinderfysiotherapie ontzettend belangrijk: het streven is dan om het kind zo vrij, volledig en gelukkig mogelijk te laten functioneren.

Hulp van een praktijk voor fysiotherapie in Ridderkerk

Zoekt u hulp van een praktijk voor fysiotherapie in Ridderkerk? Dan zit u bij Slikkerveer helemaal goed. In gespecialiseerde praktijken zoals deze, zijn kinderfysiotherapeuten werkzaam die ervaren en bedreven zijn in het werken met kinderen. Bij kinderfysiotherapie houdt men uiteraard rekening met de unieke kenmerken van kinderlichamen, maar de therapeut stelt de kinderen ook gerust en communiceert op hun niveau. Hierdoor ervaren veruit de meeste kinderen de therapie als prettig.

Kom altijd in actie bij twijfel

Misschien heeft u vragen over de aangeboren aandoening van uw kind, of twijfelt u of het verstandig is om specialistische hulp in te schakelen. U maakt nooit een verkeerde beslissing door de hulp van deze praktijk voor fysiotherapie in Ridderkerk in te schakelen. Bij twijfel of vermoedens, kunt u beter ingrijpen dan zaken op hun beloop te laten. Hoe eerder uw kind wordt geholpen, hoe beter.

Deze alternatieve geneeswijze zorgt voor de behandeling van een hernia zonder operatie

Add-link

Wilt u graag een behandeling van uw hernia zonder operatie? Dan biedt Shiatsu-therapie u deze mogelijkheid. In een Shiatsu praktijk kunt u terecht voor een verscheidenheid aan behandelingen die resulteren in de afname of het verdwijnen van lichamelijke en psychische klachten. In het kader van alternatieve geneeswijzen worden Shiatsu behandelingen tegenwoordig ook steeds vaker door zorgverzekeringsmaatschappijen vergoed. Dit is wel afhankelijk van uw specifieke polis. Het is dus wijs dit te controleren bij uw verzekeraar met betrekking tot uw persoonlijke situatie.

Behandeling van hernia zonder operatie in Shiatsu praktijk

Een praktijk waar u terecht kunt voor de behandeling van een hernia zonder operatie is de Shiatsu praktijk van Maria van der Sar in Tilburg. Deze gecertificeerde Shiatsu therapeut verzorgt Oosterse wijzen van behandeling voor uiteenlopende klachten zoals rugpijn, nek klachten en migraine klachten. Maar ook voor het herstel na chemo en bestraling kunt u terecht bij deze Shiatsu therapeut. Tijdens een Shiatsu behandeling wordt met behulp van de handen en de vingers druk uitgevoerd op specifieke punten op het lichaam. Door deze drukpunttherapie wordt de energiedoorstroming in het lichaam hersteld. De meridianen zijn de energiebanen in het lichaam die bijdragen aan een goede geestelijke en lichamelijke gezondheid. Vaak komen gezondheidsklachten voort uit een verstoord evenwicht in de meridianen. Door de balans te herstellen wordt de genezing van rugklachten bevordert en kunnen zo de pijnklachten van hernia verlicht of volledig verholpen worden.

Herstel na chemo en bestraling met behulp van Shiatsu-therapie

Shiatsu behandelingen dragen bij aan het herstel na chemo en bestralingen. De gifstoffen die tijdens een chemokuur in het lichaam komen tasten de kwade cellen in het lichaam aan, maar ook de gezonde cellen kunnen hieronder lijden. Dit resulteert in vermoeidheid, misselijkheid en futloosheid. Het herstel van het lichaam kan bevorderd worden door de drukpunttherapie tijdens Shiatsu behandelingen. De klachten die u ervaart nemen af doordat de energiebanen in het lichaam weer in evenwicht worden gebracht. Na een Shiatsu behandeling volgt dan ook een gevoel van ontspannenheid in combinatie met een toename in energie. Meer informatie over Shiatsu-therapie bij het herstel na chemo en bestraling en de behandeling van een hernia zonder operatie vindt u op de website van de Shiatsu praktijk van Maria van der Sar.

Een tandarts in Heythuysen waar u zich op uw gemak voelt

Add-link

Een nieuwe tandarts in Heythuysen zoeken en vinden kan een uitdaging zijn. Hoe weet u dat u een praktijk vindt waar u op uw gemak bent en waar bovendien goede mondzorg geboden wordt? Veel mensen hebben onbewust een ongemakkelijk gevoel bij een bezoek aan de tandarts en het is daarom belangrijk om een goede keuze te maken. Bij Maat Tandtechniek Heythuysen B.V. wordt zorgvuldig met iedere patiënt omgegaan en wordt persoonlijke aandacht centraal gesteld. Wanneer u een tandartsbezoek liever uitstelt wordt u bij Maat Tandtechniek gerustgesteld en op de best mogelijke manier geholpen.

Maat Tandtechniek is gespecialiseerd in protheses

Waar bent u bij deze tandarts in Heythuysen voor aan het juiste adres? Maat Tandtechniek Heythuysen B.V. is gespecialiseerd in protheses in alle vormen en maten. Van het aanmeten tot het vervaardigen, u wordt van begin tot eind in het proces begeleidt. Het is belangrijk dat een kunstgebit goed blijft zitten en iedere vijf jaar vervangen wordt. Bij dagelijks gebruik treedt slijtage op en ook verandert uw mond in de loop van de tijd. Een goed zittend kunstgebit is heel belangrijk en moet daarom steeds gecontroleerd worden. Maat Tandtechniek is een allround tandtechnisch laboratorium en kan u hierin begeleiden.

Ruim veertig jaar ervaring in mondzorg

Naast kunstgebitten kunt u bij de tandarts in Heythuysen ook terecht voor andere protheses, zowel volledig als partieel of frame. Daarnaast is Maat Tandtechniek de plek voor orthodontie en kroon- en brugwerk. De praktijk is een verlengstuk van de tandarts, orthodontist en kaakchirurg en heeft al ruim veertig jaar ervaring in mondzorg. Door een combinatie van vakkennis, ervaring en beheersing van de nieuwste technieken wordt voor iedere patiënt een uniek werkstuk geproduceerd. Elke situatie is uniek en wordt als zodanig behandeld. Uw wensen staan centraal en er wordt altijd een oplossing geboden. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk op de website voor meer informatie of maak een afspraak voor een intakegesprek.

https://www.maattandtechniek.nl

Bang voor de tandarts? Laat uw tanden trekken onder narcose

Add-link

Tanden trekken onder narcose is een uitkomst voor patiënten die erg bang zijn voor de tandarts. Heeft u last van stress of (extreme) angst als u een behandeling van de tandarts ondergaat? Als er tanden getrokken moeten worden, is het misschien beter om te kiezen voor het tanden trekken onder narcose. Dat kan bij gespecialiseerde tandartsen die goed weten hoe ze om moeten gaan met patiënten die angstig of zenuwachtig zijn. Tandartsenpraktijk St. Jozef is zo’n bedrijf. Wilt u meer weten over deze verdoving, en over de kosten van een narcose bij de tandarts? Lees dan vooral verder.

Tanden trekken onder narcose in geval van angst

Tanden laten trekken is voor niemand leuk, maar soms is het noodzakelijk voor uw gebit. In die gevallen is het natuurlijk gebruikelijk dat u wordt verdoofd. Maar voor patiënten die bang zijn voor de tandarts, is dat misschien niet genoeg. Zij zijn zo bang dat ze de behandeling niet kunnen ondergaan – tenzij ze tanden trekken onder gehele narcose.

De voordelen van volledige narcose

Angst voor de tandarts kan een serieus probleem zijn. Soms is die angst zo erg, dat bepaalde behandelingen niet uitgevoerd kunnen worden. Uitstel van een behandeling die nodig is, kan veel schade opleveren. In die gevallen is het onder narcose brengen van de patiënt een goede oplossing. Bij een gespecialiseerde tandarts wordt u met zorg en aandacht behandeld, en kan de noodzakelijke behandeling toch worden uitgevoerd.

Wie betaalt de kosten van narcose bij de tandarts?

Hoewel volledige narcose soms de enige oplossing is om een behandeling uit te kunnen voeren, dekken de meeste verzekeringen deze speciale behandelingen niet. De kosten voor narcose bij de tandarts zijn over het algemeen dan ook voor eigen rekening. Wilt u meer weten over de bijkomende kosten, als u overweegt volledig onder narcose te gaan? Neem dan contact op met de specialist.

Laat bewegingen u niet meer belemmeren en kies voor specialistische fysiotherapie in Den Bosch

Add-link

Heeft u klachten zoals pijn in uw benen, schouders, nek of een blessure door het sporten? Dan kan fysiotherapie u uitkomst bieden. Mensen met dit soort klachten zijn in goede handen bij Fysiotherapie en Manuele Therapie Dirkse van den Heuvel in Den Bosch. Hier zijn vier algemeen fysiotherapeuten in dienst met allen hun eigen specialiteiten. Zij behandelen patiënten die belemmerd worden bij het bewegen in hun dagelijkse leven en geven hen deskundig advies. Heeft u of iemand in uw omgeving behoefte aan fysiotherapie? Lees dan snel verder!

 

Ontvang een behandeling en advies op maat

Fysiotherapie bij deze praktijk in Den Bosch ontvangt u al voor uiteenlopende redenen. Heeft u RSI-klachten, pijnklachten in uw ledenmaten of een sportblessure? Dan bieden de specialisten bij deze praktijk u graag de juiste behandeling aan. Ook is het mogelijk om uw conditie bij hen te verbeteren wanneer u aan het revalideren bent na een operatie of ongeval. Door uw conditie te verbeteren zal u namelijk sneller herstellen om weer zo optimaal mogelijk te bewegen. De therapeuten zijn deskundig om een goede diagnose te stellen en u advies te geven.

Behandel gewrichtsklachten met acupunctuur in Den Bosch

Acupunctuur in Den Bosch kan u uitkomst bieden wanneer u pijnklachten, krachtsverlies, orgaanklachten en bewegingsbeperking ondervindt. Deze eeuwenoude Chinese behandelmethode wordt uitgevoerd middels meerdere dunne en steriele naalden. Door deze op meerdere plaatsen in uw lichaam te zetten verhelpt u de klachten.

Plan een kennismakingsgesprek in

Zou u graag fysiotherapie of acupunctuur in Den Bosch willen? bij Fysiotherapie en Manuele Therapie Dirkse van den Heuvel helpen ze u graag. Voor een behandeling bij deze praktijk heeft u geen verwijsbrief nodig waardoor u zonder een bezoek aan de huisarts bij hen terecht kunt. Maak direct een afspraak door contact met hen op te nemen. Kies voor een optimale behandeling, want een leven zonder pijn is veel waard.

Een huisarts in Eindhoven met een breed pakket aan eerstelijns zorg

Add-link

Bent u onlangs verhuisd naar Eindhoven of wilt u wisselen van huisarts in Eindhoven? Dan is het goed om te weten dat u terecht kan bij Huisartsenpraktijk Keunen. Deze huisarts biedt zeer gespecialiseerde zorg aan. U kunt terecht voor een breed aanbod van zorg op het gebied van kleine ingrepen en advies. Maar ook voor zorgvragen waarbij u bij veel huisartsen doorverwezen wordt, kunnen de dokters en praktijkondersteuners u bij deze praktijk gewoon van dienst zijn. Zo hoeft u voor verschillende onderzoeken geen bezoek te brengen aan het ziekenhuis of een andere zorginstelling, maar wordt u geholpen door uw vertrouwde dokter. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een hartfilmpje (ECG).

U kunt terecht voor verschillende spreekuren en zorgprogramma’s

Wanneer u zich aanmeldt bij een nieuwe huisarts, wilt u natuurlijk zeker zijn van een goed opgeleide huisarts. Bij Huisartsenpraktijk Keunen maakt u zich geen zorgen over de kennis en ervaring van de dokters en praktijkondersteuners. U wordt namelijk geholpen door een gediplomeerd team. Daarbij staat persoonlijke aandacht centraal. Ongeacht of u een consult, een zorgvraag of een spoedgeval heeft: het gediplomeerde team staat altijd voor u klaar. Om optimale zorg aan te bieden kunt u daarnaast terecht bij de volgende spreekuren:

  • Wrattenspreekuur
  • Risico hart- en vaatziekten spreekuur
  • Spreekuur chronische longziekten

Heeft u het voornemen om te stoppen met roken? Dan kunt u bij deze huisarts in Eindhoven rekenen op intensieve begeleiding. Hierbij is het mogelijk om ondersteunende farmacon te ontvangen. Met behulp van een praktijkondersteuner is het een stuk makkelijker om te stoppen met roken.

Meldt u eenvoudig aan bij deze fijne huisarts in Eindhoven

Naast specialistische zorg, voorziet deze huisartsenpraktijk u van snelle service. Wanneer u bij deze huisarts voor 09.30 belt, heeft u dezelfde dag nog een afspraak. Wilt u zich aanmelden bij Huisartsenpraktijk Keunen? Dan vult u gemakkelijk het online inschrijfformulier in. Vervolgens neemt de assistente zo snel mogelijk contact met u op. Wilt u liever telefonisch aanmelden? Neem dan gerust contact op met deze huisartsenpraktijk.

https://www.huisartsenpraktijk-keunen.nl

Maak kennis met de stijl van de opticien in Eindhoven

Add-link

Bent u op zoek naar tijdloze stijl en klasse in de keuze voor uw nieuwe bril, ga dan naar uw gespecialiseerde brillenwinkel in Eindhoven. Maak kennis met alle mogelijkheden in een ruime collectie van brillen voor iedere situatie. Of het nou gaat om een op maat gemaakte leesbril of een strakke zonnebril op sterkte voor de zonnige dagen; u vindt het bij Optiek Verhoeven. Ook wanneer u net iets meer advies nodig hebt, kunt u bij de opticien in Eindhoven terecht. Zo bent u verzekerd van een bril waarvan u jaren plezier ervaart. Wacht niet langer en bezoek de opticien in Eindhoven.

Een brillenwinkel in Eindhoven voor ieder type brillendrager

Ieder persoon draagt een bril om eigen overwegingen. Soms is het onderdeel van uw stijl en imago, soms is het een noodzaak. Wat de reden voor uw bril ook is, u wilt graag gezien worden met een bril vol elegantie en klasse, welke tegelijk beschikt over de benodigde functionaliteiten. Daarom krijgt u bij de opticien in Eindhoven een persoonlijke benadering. Een enkelvoudige of meervoudige bril, dan wel een multifocale bril wordt altijd op maat gemaakt. Na een scherpe oogmeting kiest u uit een ruim assortiment van de beste brillen voor ieder doeleinde. Uw persoonlijke voorkeur en stijl staat daarbij voorop, zodat u op ieder moment kunt genieten van het comfort van uw nieuwe bril.

Op maat gemaakte brillen bij de brillenwinkel in Eindhoven

Een op maat gemaakte bril volgt de contouren van uw gezicht. Daarom is het interessant om diverse monturen te proberen in zowel glasdiameter als neusbrug. Het comfort van uw bril is namelijk erg belangrijk, zeker wanneer u de bril doorlopend op hebt. Bij de opticien in Eindhoven is veel aandacht voor comfort én optimale functionaliteit van de bril. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ga dan langs op de vestiging van uw brillenwinkel in Eindhoven. De mooiste monturen speciaal voor u op maat gemaakt.