Gezondheid

Het behandelen van hypertrofische en keloïde littekens

Add-link

Het begrip ‘litteken’ is een verzamelnaam voor een aantal soorten littekens. De meeste mensen hebben ergens op hun lichaam een ‘gewoon’ litteken, dat hij of zij heeft opgelopen door een kleine beschadiging aan de huid. Vervolgens is de huid niet goed geheeld, waardoor er een oneven plekje ontstaat op de huid, wat we een litteken noemen. Vervolgens zal je weinig tot geen last meer hebben van deze plek. Echter, dit is zeker niet het geval bij alle littekens. Naast gewone littekens bestaan er namelijk ook atrofische, hypertrofische en keloïde littekens. Atrofische en hypertrofische littekens lijken antoniemen, gezien het feit dat atrofische littekens ontstaan door gebrek aan littekenweefsel, waar hypertrofische littekens hun oorzaak vinden bij te veel littekenweefsel. Toch zullen mensen met hypertrofische littekens veel meer lichamelijke klachten ondervinden, evenals mensen met keloïde littekens. De huid zal geïrriteerd raken en gaan jeuken, waarbij het litteken bij keloïde littekens groter zal zijn dan de oorspronkelijke wond.

Geïrriteerde littekens zullen veel problemen opleveren, die je te allen tijde wil voorkomen. Medimast begrijpt deze zorg en voorziet in het belang van de juiste littekenbehandeling door middel van littekenproducten. Al onze producten zijn op siliconenbasis, wat ervoor zorgt dat het litteken zal verzachten, afvlakken en verkleinen. Door een continue toepassing van siliconengel of siliconenverband zal het effect binnen drie tot zes maanden zichtbaar zijn. De silliconengel zal zich tot een tweede huidlaag vormen, die transparant en luchtdoorlatend is. Op die manier zal het litteken aangetast worden en uiteindelijk het gewenste verkleiningseffect bewerkstelligen.

Al onze producten zijn uitvoerig getest en zijn altijd van hoge kwaliteit. Voor een uitgebreide gebruiksaanwijzing kunt u kijken op onze website. Hebt u vragen over één van onze producten? Twijfel dan niet over het opnemen van contact met ons, maar contacteer ons gerust! Wij helpen u graag en denken met u mee.

https://medimast.nl/nl/

Wat is surmenage?

Heb jij wel eens van surmenage gehoord? Nee? Wat is dat surmenage? Surmenage is een lastig woord voor een veelvoorkomend probleem. Surmenage is het synoniem van overspannenheid, en die term is heel wat bekender bij de meesten. Want, wie is er nog nooit overspannen geweest? Dat gevoel heb je toch ook wel eens ervaren? Er zijn verschillende factoren waardoor je zenuwstelsel soms overprikkeld raakt. Ik vertel er zo meer over. Het goede nieuws is, je kan surmenage niet alleen stoppen, je kan het zelfs voorkomen.

Draagkracht en draaglast uit balans

Wordt er constant meer van je gevraagd dan wat je aankan? Dan moet je opletten, want dat moet je toch proberen te minimaliseren. Doe je dat niet, dan geraak je op den duur volledig uitgeput. Je lichaam probeert al die overdaad te verwerken en te compenseren, en slaagt daar lange tijd ook in. Maar verandert die teveel-toestand niet, dan raak je vroeg of laat uitgeput én overspannen. Stress op zich is positief. Stress geeft je een boost, stimuleert en motiveert je, stuurt je aan. Maar stress mag niet chronisch worden. Blijft de stress aanhouden, dan leidt dat tot functievermindering, soms zelfs tot een burn-out. Laat het niet zo ver komen en reageer op tijd op de signalen.

Hoe herken je chronische stress? Met andere woorden, wat is surmenage? Eerst ben je slechts af en toe moe, maar op het laatst loop je voortdurend oververmoeid rond. Je concentratie vermindert en je vergeet meer. En dan komen de emotionele klachten er nog bij. Je bent snel geïrriteerd en prikkelbaar of net andersom, je loopt rond als een zombie.

In drie eenvoudige stappen voorkom je surmenage

Onze snelle veeleisende maatschappij kan zelf de meest dynamische persoon stress bezorgen

Overspannen zijn kan je voorkomen, en zelfs op een zeer haalbare manier. Wat is surmenage en hoe pak je het aan? Eigenlijk komt het op het volgende neer. Zodra je zicht krijgt op je stressbronnen kan je ze ook aanpakken. Kennis van je authentieke zijn, van je talenten, weten wat je sterke punten zijn en welke zwakke je het best vermijdt, voorkomt dat je overspannen thuis komt te zitten. En dan nog 3 tips:

 1. Krijg inzicht in waar je stress van krijgt

  We leven in een hele drukke wereld. Zelfs de kleinste dingen kunnen voor veel stress zorgen. Probeer te achterhalen welke bronnen van stress bij jou voor de meeste stress zorgen.
  Dit zijn voor de meesten de meest voorkomende:
  – Dagelijkse gebeurtenissen die je zo irriteren dat je bij de gedachte alleen al stress krijgt.
  – Chronische overbelasting op het werk en privé vreet energie, de tijd ontbreekt om je weer op te laden.
  – Ingrijpende levensgebeurtenissen zoals een sterfgeval, maar ook een verhuis of een nieuw kindje.
  – Persoonlijke eigenschappen zoals perfectionisme, 100% inzet, een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je blijft maar doorgaan.
  – Ook je levensstijl zoals ongezond eten, veel drinken, weinig slapen vermindert je weerstand en heeft surmenage als gevolg.

 2. Leer accepteren wat je niet kan veranderen

  Wil jij ook zo graag je leven controleren, de touwtjes 100 procent in handen houden? Hoog tijd om te beseffen dat dit niet kan, dat dit onmogelijk is, dat dit een onvervulbare droom is. Bij veel mensen leidt een verlies van controle tot stress. Zelfs het inzicht dat volledige controle überhaupt niet kan, zorgt bij sommigen voor stress. Mijn tip aan jou: leer dit gewoon te accepteren en leer te relativeren. Je neemt meteen een reuzenstap vooruit in het ontspannen.

 3. Verander waar je wel invloed op hebt

  Hè he, dat is een makkelijke, want dit heb je zelf in de hand. Zodra je leert te accepteren dat je niet alles kan beïnvloeden en sturen zoals jij het wilt, overvalt je een gevoel van rust. Je kan dan meer aandacht, tijd en energie schenken aan die zaken die je wel kan beïnvloeden. Hoe? Door inzicht te krijgen in je talen, je authentieke zijn. Ze geven je een perfect beeld van jouw maximale positieve rekbaarheid!

Mijn gratis tip aan jou?

Wat is surmenage en hoe pak je die overspannenheid aan? Weet wat je aangeboren talenten zijn, maakt je leven zoveel makkelijker. Kennis hebben van je talenten geeft een boost aan je leven. Als je bij elke keuze rekening houdt met je talenten, wordt je leven gemakkelijker, aangenamer en zoveel rijker. Klaar met surmenage! Alleen nog maar positieve stress.

https://liberi.nl/

Maak een scheidingswand in Junglestyle met de Jungle kunststof wandmat

Scheidingswand in Jungle style

Met de Jungle Wandmat Kunststof kunt u eenvoudig een scheidngswand cq. roomdivider maken. Want volgens de richtlijnen van de RIVM dient de werkvloer veilig te zijn door voldoende en veilige ruimte te maken met scheidingswanden. Dit is met de huidige Covid-19 crisis van groot belang en veilig voor werknemers. Met een Kunststof Jungle mat maakt u een gezellige groene divider.

Een saaie scheidingswand gezelliger met de Jungle wandmat

Veel scheidingswanden zijn doorzichtig of saai omdat het doorzichtig is of een witte plaat, en dit kan eenvoudig worden opgelost door een fraaie jungle er tegen aan te bevestigen, bovendien zorgt de wandmat voor meer privacy en werkt bovenal ontspannen. 

Als u dus een tijdelijke oplossing wilt met een scheidingswand op kantoor, wachtruimte, kapsalon, massagestudio om het virus tegen te houden en u wilt toch gezelligheid en meer sfeer denk er dan eens aan om een kunsthaag te plaatsen.

Wist u dat… Deze Jungle Wandmat tevens Akoustisch werkt? Het neemt dus vervelende bijgeluiden weg.

Ontsmetten met Ozon UV-c Ledlamp

Deze matten zijn tevens makkelijk te ontsmetten indien u dit nodig vindt, dit kunt u bijvoorbeeld doen met stoom. Maar tevens met een UV-C ledlamp met Ozon die u vervolgens ‘s avonds 30 minuten of 60 minuten aanzet, de volgende ochtend is de hele ruimte weer ontsmet. De UV-C lampen worden verkocht door onze college webshop van www.ontsmet.eu.

De Kunsthaag Jungle Wandmat is eenvoudig te installeren en zijn onderhoudsarm, mocht er toch wat stof op zijn gekomen dan is dit eenvoudig met een microvezel doekje af te nemen, en het trekt ook geen insecten aan.

De mat bestaat uit 16 tegeltjes van 25cm x 25 cm en zijn los van elkaar te halen. Op deze manier kunt u elk gewenst formaat maken. De totale afmeting van deze mat is 1m2.

Waarom een Kunststof Wandmat als scheidingswand?

 • Sfeerverhogen en Groen 
 • Jungle effect
 • Meer privacy
 • Betere akoustiek
 • Ontsmetten is eenvoudig
 • Makkelijk te plaatsen en te verplaatsen
 • Geen onderhoud
 • Vrij van insecten
 • Vlamdovend
 • Duurzame en voordelige oplossing
 • Geschikt voor interieur en buitengebruik
 • Elk gewenst formaat
 • Schoonmaken eenvoudig 

Zoekt u een divider/afscheiding voor uw saaie scheidingswand om een veilige werkplek te creeeren? Wilt u het wel sfeervol ? Wilt u regelmatig de ruimte ontsmetten?

Is uw antwoord hierop JA? KunsthaagEU heeft voor u de oplossing in de webshop. Deze is 24/7 geopend om te bekijken en te bestellen, gewoon vanuit uw (buro) bestellen en binnen 2 werkdagen afgeleverd. Naar de webshop www.kunsthaag.eu.

 

https://kunsthaag.eu/winkel/kunsthaag-wandmat-white-jungle-1×1-mtr/

Welke hulpmiddelen bestaan er voor de diagnose autisme?

Add-link

Iedereen heeft wel eens gehoord van de diagnose autismespectrumstoornis, ook wel ASS genoemd. ASS is een overkoepelende naam voor verschillende soorten autisme, namelijk: klassiek autisme, PDD-NOS, Syndroom van Rett, asperger en desintegratieve stoornis. Maar wat ervaart iemand met autisme nou eigenlijk? Nemen zij de wereld anders waar dan mensen zonder autisme? Zijn er manieren om de zintuigelijke prikkelverwerking voor mensen met autisme verdraaglijker te maken?  

Prikkelverwerking in relatie tot autisme

Mensen met autisme kunnen problemen ondervinden in de zintuiglijke prikkelverwerking, ook wel sensorische integratie genoemd. Laten we even inzoomen op de hersenen. Vanuit de zintuigen komen de prikkels via het zenuwstelsel aan in de hersenen. Het zenuwstelsel past modulatie toe, wat er voor zorgt dat een prikkel verzwakt of verzwerkt binnenkomt, afhankelijk van de urgentie. Prikkels die niet van belang zijn, kunnen zo worden weg gefilterd. Dit voorkomt overprikkeling. Bij mensen met Autisme werkt het moduleren van de prikkels vaak niet goed. Hierdoor nemen zij veel meer prikkels bewust waar, wat erg vervelend kan zijn. Daarnaast worden prikkels die in de hersenen binnen komen direct vertaald naar een geheel. Bij mensen met autisme is dit vaak niet het geval. Zij nemen de prikkels in dat geval afzonderlijk waar, waardoor het moeilijk voor hen is om een samenhang te zien tussen de verschillende prikkels die ze binnen krijgen. Een totaalbeeld creëren kost voor hen extra tijd en energie, terwijl dit bij mensen zonder Autisme vanzelf gaat.  Dit in combinatie met een modulatie stoornis kan zorgen voor veel onrust en overprikkeling, wat zich weer kan uiten in vlucht gedrag, concentratie problemen, dichtklappen, woede uitbarstingen, paniek aanvallen of zelfs sociale isolatie of een burn-out.

Tips voor hulpmiddelen

Er bestaan verschillende soorten hulpmiddelen die helpen om overprikkeling bij mensen met autisme tegengaan. Het grootste doel van deze hulpmiddelen is het bieden van structuur of het dempen van de hoeveelheid prikkels dat een persoon dagelijks binnen krijgt. We zullen hieronder een aantal hulpmiddelen opsommen.

Tip 1: Planbord of agenda

Mensen met autisme kunnen veel baat hebben bij een duidelijke structuur. Denk hierbij aan een vaste dagplanning met vaste routines tijdens de dag. Hierdoor wordt een dag voorspelbaar en komen prikkels minder overweldigend over. Een planbord met de dag structuur of een duidelijke agenda kan hier goed bij helpen.

Tip 2: Verzwaringsvest

Een verzwaringsvest is een vest dat door middel van gewicht diepe druk geeft op de huid, spieren en gewrichten. Het help bij het beter voelen van je eigen lichaam. Dit zorgt voor een veilig en geboren gevoel, waarbij externe prikkels die een overweldigend gevoel kunnen bezorgen, minder hard binnen komen. Een verzwaringsvest kan bijvoorbeeld goed ingezet worden in de klas tijdens concentratiemomenten, op het werk of tijdens het winkelen in een druk winkelcentrum. 

Tip 3: Koptelefoon

Vaak komt het voor dat mensen met autisme last hebben van onverwachte harde geluiden of omgevingsgeluiden in de omgeving waar zij zelf geen invloed op hebben. Een verminderde concentratie of totale overprikkeling kan hier een gevolg van zijn. Om te voorkomen dat mensen met autisme locaties gaan vermijden waar veel geluid is, kan een koptelefoon een oplossing bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een winkelcentrum of het maken van een toets in een klaslokaal met 30 andere kinderen. Houd hierbij wel rekening met het feit dat een koptelefoon met achtergrond ruis, bijvoorbeeld muziek, beter werkt dan een koptelefoon die alle omgevingsgeluiden dempen. Deze zorgen er namelijk voor dat het gehoor nog gevoeliger wordt voor prikkels.

Tip 4: Verzwaringsdeken

Een verzwaringsdeken kan bij mensen het autisme ideaal ingezet worden om weer tot rust te komen na overprikkeling, stress of een woede uitbarsting. De verzwaring van de deken zorgt voor een diepe druk op het gehele lichaam, waardoor het lichaam kan herstellen en weer tot rust kan komen. Ook kan de verzwaringsdeken preventief worden ingezet tijdens een time-in momentje. 

Tip 5: Time-in plekje

Overprikkeling ontstaat niet opeens uit het niets. Dit is een opeen stapeling van een heleboel prikkels, die uiteindelijk te veel worden. ‘De druppel die de emmer laat overlopen’ is hier het perfecte metafoor voor. Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt ook bij overprikkeling. Een time-in plekje kan hier ideaal voor dienen. Dit een plekje waar iemand zich regelmatig even in kan terug trekken om zijn of haar prikkelverwerking te reguleren.

Verzwaringskussen

Een verzwaringskussen is een kussen met extra gewicht. Dit kussen kun je bijvoorbeeld op schoot leggen tijdens zittende activiteiten, of op een lichaamsdeel naar wens wanneer je tot rust wilt komen in bed of op de bank. Het voordeel van een verzwaringskussen is dat je het mee kunt nemen en dus in iedere gewenste situatie kan toepassen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vergadering waarin goede concentratie vereist is of het tijdens het wachten in een wachtkamer voor een spannende afspraak. 

 

https://www.sensolife.nl/c-4628900/producten/

Genieten met een e smoker

Add-link

Ikzelf ben verknocht aan mijn e smoker. Nooit een vieze asbak, geen kamer die blauw ziet van de rook, maar bovenal de smaak. Het is heerlijk om te variëren met de smaken olie die te verkrijgen zijn om de e smoker te vullen.

Praktisch in de auto

Het is begonnen voor enkel in de auto. Menig auto kon ik nog maar lastig inruilen of verkopen omdat die van binnen zo stonk. Elke keer als ik dan toch mijn andere wagen had nam ik me stellig voor om niet meer in de auto te roken. Maar ja, dat werd een sigaretje met het raampje open vanwege de stress door een file, en nog één en nog één. Na enkele maanden pafte ik tijdens het rijden de ene na de andere sigaret weg. En als ik dan de auto drie jaar had en het werd weer tijd voor een jongere wagen, dan begon het verhaal van de stinkende auto weer van vooraf aan. Totdat ik enkel een elektrische sigaret in de auto ging gebruiken. Lekker ontspannen rijden, en de auto bleef net zo fris ruiken en de asbak schoon en leeg.

 

Van het één kwam het ander

Als het lukt om een auto fris te houden, dan moet het ook lukken om de gordijnen en kleding fris te laten ruiken? Ik ging de elektrische sigaret ook in huis gebruiken. Ondertussen was ik ook flink verknocht geraakt aan de smaakjes olie. Vaak mengde ik wat smaken. Een fruitsmaakje met een vleugje mint. Maar soms vul ik het tankje van de elektrische sigaret met enkel vanillesmaak. Ook ondertussen bespaarde ik veel geld; sigaretten zijn duur vergeleken bij olie. Door al deze voordelen, een frisser huis, kleding wat beter ruikt, besparing van geld en het variëren met smaken; wil ik niets anders meer als de elektrische sigaret.

 

Nog meer voordeel

Door de jaren heen zijn de startersetjes fors goedkoper en beter geworden. Over het algemeen bestaat een setje uit een oplader en alles dubbel. Vooral de batterij moet je dubbel hebben; één voor op de oplader één om te gebruiken, dus daar is goed over nagedacht. Daarbij is het op veel meer plaatsen te koop. Voor de eerste kon ik bij een enkele online shop terecht, nu wordt de elektrische sigaret en olie op veel meer plekken verkocht. En de echte sigaretten, zelden rook ik er nog wel eens één, maar eigenlijk gebruik ik volledig de ea-sigaret.

 

Regionale zorgverzekeraar Salland

Add-link

Wilt u voor komend jaar een zorgverzekeraar die betrokken is bij haar klanten? Dan is een regionale zorgverzekeraar een goede keuze voor u. Deze richt zich specifiek op een bepaalde regio, waardoor u kunt rekenen op een persoonlijke benadering. Salland is er speciaal voor iedereen die woont in de provincies Gelderland en Overijssel. Al anderhalve eeuw geleden is Salland begonnen met het bieden van zorgverzekeringen, met als doel om goede zorg voor iedereen bereikbaar te maken. We vinden het belangrijk dat u de beste zorg kunt ontvangen, zo dicht mogelijk bij huis en we doen er alles aan om dit mogelijk te maken.

Berekenen zorgpremies 2020

Bij Salland vinden we dat zorg van kwaliteit voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarom doen we er elk jaar weer alles aan om de zorgpremie zo betaalbaar mogelijk te houden. Zo gaan we in gesprek met diverse zorgverleners en zorgen we ervoor dat onze zorgpremies in 2020 scherp zijn. Of u nu jong of oud bent, veel of weinig hulp behoeft; bij Salland zorgen we voor elkaar en is iedereen gelijk. Ook de premie voor de basisverzekering is voor iedereen gelijk. Bent u benieuwd naar de nieuwe premie? Deze kunt u binnenkort eenvoudig berekenen op onze website aan de hand van de verzekering die u nodig heeft.

Collectieve zorgverzekering via werkgever

Als u werkt bij een bedrijf waarmee Salland afspraken heeft gemaakt, dan kunt u rekenen op korting op uw zorgverzekering. U kunt dan namelijk een collectieve zorgverzekering via werkgever afsluiten. Hiermee betalen zowel u als uw meeverzekerde gezinsleden een lagere premie. U heeft tevens recht op een collectiviteitskorting als u lid bent van een van de (sport)verenigingen waarmee wij een contract hebben. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een collectieve verzekering? Kijk dan op onze website, of neem contact met ons op.

https://www.salland.nl

De beste zorg voor kwetsbare patiënten met goede medische alarmering

Add-link

Kwetsbare patiënten die bij u worden opgenomen hebben baat bij goede medische alarmering. Als zij goed in de gaten worden gehouden kan er direct worden ingegrepen als er wat misgaat. Denk bijvoorbeeld aan een patiënt die een zware operatie heeft ondergaan. Maar ook als iemand een hartinfarct, hartstilstand of herseninfarct heeft gehad is goede medische alarmering erg belangrijk. Het hart of de hersenen hebben immers een zware klap te verduren gehad en daarom moet de patiënt goed in de gaten worden gehouden om te zien of alles nu weer goed gaat.

Tijdig ingrijpen bij een calamiteit

Goede medische alarmering stelt u en het verplegend personeel in staat om tijdig en adequaat in te grijpen als een patiënt acute zorg nodig heeft. De apparatuur houdt de patiënt 24 uur per dag in de gaten en geeft direct een signaal als er reden is om te moeten ingrijpen. Dit kan het geval zijn bij een probleem met de bloeddruk, de hartslag of de ademhaling. Deze drie zijn immers essentieel. Maar ook als een patiënt via een infuus vocht, voeding of geneesmiddelen krijgt moet er natuurlijk een signaal komen als hier iets mee mis is of als de infuuszak leeg is en dus moet worden vervangen.

Welk bedrijf levert betrouwbare apparatuur voor medische alarmering?

De zorg voor kwetsbare patiënten heeft in iedere zorginstelling de hoogste prioriteit. Als u op zoek bent naar zeer betrouwbare apparatuur voor medische alarmering dan kunt u bijvoorbeeld contact opnemen met CLB in Raamsdonksveer. Dit bedrijf ontwikkelt en produceert oplossingen voor medische alarmering. Daarnaast verzorgen zij het onderhoud van zowel de hardware als de software. Uw personeel wordt adequaat getraind in het gebruik van de apparatuur zodat zij er met vertrouwen mee om kunnen gaan. U kunt een vrijblijvende offerte aanvragen of contact opnemen voor meer informatie. De contactgegevens vindt u op de website.

https://clbintegratedsolutions.nl/

Kinderfysiotherapie bij aangeboren aandoeningen

Add-link

Kinderfysiotherapie gaat er hoogstwaarschijnlijk niet voor zorgen dat aangeboren aandoeningen verdwijnen. Veel aandoeningen kunnen namelijk niet meer ongedaan gemaakt worden. Wat deze vorm van kinderfysiotherapie wel kan doen, is ervoor zorgen dat uw kind zo goed mogelijk met een aangeboren aandoening of afwijking kan leven en dat hij of zij hier er zo min mogelijk hinder van ondervindt. Paramedisch Centrum Slikkerveer, een praktijk voor fysiotherapie in Ridderkerk, is onder andere gespecialiseerd in het verlenen van therapie aan kinderen met een aangeboren aandoening of afwijking. Het is belangrijk om de geconstateerde aandoening zo vroeg mogelijk te behandelen. Hoe eerder er therapie verleend wordt, des te kleiner de kans dat uw kind hiervan op latere leeftijd (ernstige) hinder ondervindt. Sommige aandoeningen zijn echter dermate ingrijpend dat een kind nooit zo kan functioneren als een kind zonder deze aandoening. Ook dan is kinderfysiotherapie ontzettend belangrijk: het streven is dan om het kind zo vrij, volledig en gelukkig mogelijk te laten functioneren.

Hulp van een praktijk voor fysiotherapie in Ridderkerk

Zoekt u hulp van een praktijk voor fysiotherapie in Ridderkerk? Dan zit u bij Slikkerveer helemaal goed. In gespecialiseerde praktijken zoals deze, zijn kinderfysiotherapeuten werkzaam die ervaren en bedreven zijn in het werken met kinderen. Bij kinderfysiotherapie houdt men uiteraard rekening met de unieke kenmerken van kinderlichamen, maar de therapeut stelt de kinderen ook gerust en communiceert op hun niveau. Hierdoor ervaren veruit de meeste kinderen de therapie als prettig.

Kom altijd in actie bij twijfel

Misschien heeft u vragen over de aangeboren aandoening van uw kind, of twijfelt u of het verstandig is om specialistische hulp in te schakelen. U maakt nooit een verkeerde beslissing door de hulp van deze praktijk voor fysiotherapie in Ridderkerk in te schakelen. Bij twijfel of vermoedens, kunt u beter ingrijpen dan zaken op hun beloop te laten. Hoe eerder uw kind wordt geholpen, hoe beter.

Deze alternatieve geneeswijze zorgt voor de behandeling van een hernia zonder operatie

Add-link

Wilt u graag een behandeling van uw hernia zonder operatie? Dan biedt Shiatsu-therapie u deze mogelijkheid. In een Shiatsu praktijk kunt u terecht voor een verscheidenheid aan behandelingen die resulteren in de afname of het verdwijnen van lichamelijke en psychische klachten. In het kader van alternatieve geneeswijzen worden Shiatsu behandelingen tegenwoordig ook steeds vaker door zorgverzekeringsmaatschappijen vergoed. Dit is wel afhankelijk van uw specifieke polis. Het is dus wijs dit te controleren bij uw verzekeraar met betrekking tot uw persoonlijke situatie.

Behandeling van hernia zonder operatie in Shiatsu praktijk

Een praktijk waar u terecht kunt voor de behandeling van een hernia zonder operatie is de Shiatsu praktijk van Maria van der Sar in Tilburg. Deze gecertificeerde Shiatsu therapeut verzorgt Oosterse wijzen van behandeling voor uiteenlopende klachten zoals rugpijn, nek klachten en migraine klachten. Maar ook voor het herstel na chemo en bestraling kunt u terecht bij deze Shiatsu therapeut. Tijdens een Shiatsu behandeling wordt met behulp van de handen en de vingers druk uitgevoerd op specifieke punten op het lichaam. Door deze drukpunttherapie wordt de energiedoorstroming in het lichaam hersteld. De meridianen zijn de energiebanen in het lichaam die bijdragen aan een goede geestelijke en lichamelijke gezondheid. Vaak komen gezondheidsklachten voort uit een verstoord evenwicht in de meridianen. Door de balans te herstellen wordt de genezing van rugklachten bevordert en kunnen zo de pijnklachten van hernia verlicht of volledig verholpen worden.

Herstel na chemo en bestraling met behulp van Shiatsu-therapie

Shiatsu behandelingen dragen bij aan het herstel na chemo en bestralingen. De gifstoffen die tijdens een chemokuur in het lichaam komen tasten de kwade cellen in het lichaam aan, maar ook de gezonde cellen kunnen hieronder lijden. Dit resulteert in vermoeidheid, misselijkheid en futloosheid. Het herstel van het lichaam kan bevorderd worden door de drukpunttherapie tijdens Shiatsu behandelingen. De klachten die u ervaart nemen af doordat de energiebanen in het lichaam weer in evenwicht worden gebracht. Na een Shiatsu behandeling volgt dan ook een gevoel van ontspannenheid in combinatie met een toename in energie. Meer informatie over Shiatsu-therapie bij het herstel na chemo en bestraling en de behandeling van een hernia zonder operatie vindt u op de website van de Shiatsu praktijk van Maria van der Sar.

Een tandarts in Heythuysen waar u zich op uw gemak voelt

Add-link

Een nieuwe tandarts in Heythuysen zoeken en vinden kan een uitdaging zijn. Hoe weet u dat u een praktijk vindt waar u op uw gemak bent en waar bovendien goede mondzorg geboden wordt? Veel mensen hebben onbewust een ongemakkelijk gevoel bij een bezoek aan de tandarts en het is daarom belangrijk om een goede keuze te maken. Bij Maat Tandtechniek Heythuysen B.V. wordt zorgvuldig met iedere patiënt omgegaan en wordt persoonlijke aandacht centraal gesteld. Wanneer u een tandartsbezoek liever uitstelt wordt u bij Maat Tandtechniek gerustgesteld en op de best mogelijke manier geholpen.

Maat Tandtechniek is gespecialiseerd in protheses

Waar bent u bij deze tandarts in Heythuysen voor aan het juiste adres? Maat Tandtechniek Heythuysen B.V. is gespecialiseerd in protheses in alle vormen en maten. Van het aanmeten tot het vervaardigen, u wordt van begin tot eind in het proces begeleidt. Het is belangrijk dat een kunstgebit goed blijft zitten en iedere vijf jaar vervangen wordt. Bij dagelijks gebruik treedt slijtage op en ook verandert uw mond in de loop van de tijd. Een goed zittend kunstgebit is heel belangrijk en moet daarom steeds gecontroleerd worden. Maat Tandtechniek is een allround tandtechnisch laboratorium en kan u hierin begeleiden.

Ruim veertig jaar ervaring in mondzorg

Naast kunstgebitten kunt u bij de tandarts in Heythuysen ook terecht voor andere protheses, zowel volledig als partieel of frame. Daarnaast is Maat Tandtechniek de plek voor orthodontie en kroon- en brugwerk. De praktijk is een verlengstuk van de tandarts, orthodontist en kaakchirurg en heeft al ruim veertig jaar ervaring in mondzorg. Door een combinatie van vakkennis, ervaring en beheersing van de nieuwste technieken wordt voor iedere patiënt een uniek werkstuk geproduceerd. Elke situatie is uniek en wordt als zodanig behandeld. Uw wensen staan centraal en er wordt altijd een oplossing geboden. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk op de website voor meer informatie of maak een afspraak voor een intakegesprek.

https://www.maattandtechniek.nl