Gezondheid

Letselschade in Almelo opgelopen?

Heeft u pas geleden letselschade in Almelo opgelopen? Dan is dit erg vervelend. Er komen waarschijnlijk allemaal dingen op u af waar u totaal geen rekening mee had gehouden vooraf en misschien komen er ook wel kosten bij die u helemaal niet kunt betalen. Bent u echter niet aansprakelijk  voor het ongeval? Dan kunt u in de meeste gevallen een schadevergoeding krijgen van de tegenpartij. In dit geval kunt u een letselschade specialist in Almelo in het leven roepen, zodat deze partij u kan helpen met deze lastige kwestie. Het meemaken van letselschade in Almelo is natuurlijk al erg genoeg en op dit moment zit u natuurlijk niet te wachten op een lange en meeslepende rechtszaak. Echter is dit soms wel nodig om je gelijk te halen, maar hier zal de letselschade specialist in Almelo je vanzelfsprekend mee helpen. Er wordt bijna altijd samengewerkt met een letselschade advocaat, omdat deze precies weten hoe deze juridische vraagstukken in elkaar zitten en wat de mogelijkheden zijn betreft de schadevergoeding als gevolg van de letselschade in Almelo. Letselschade in Almelo kan natuurlijk op verschillende manieren ontstaan. U kan het slachtoffer zijn van een ongeval, maar er kan ook iets gebeurd zijn op uw werk. Dit vaststellen is natuurlijk stap 1, maar vervolgens moet er nog bepaald worden wat dan de daadwerkelijke schadevergoeding is. Je hebt 2 soorten schadevergoedingen, namelijk materiële schadevergoeding en immateriële schadevergoeding. Als je een vergoeding wilt voor de geleden schade aan roerende zaken, dan is dit vaak moeilijker vast te stellen dan schade op mentaal gebied. Hiermee kan een letselschade specialist in Almelo je ook helpen en hij zal ervoor zorgen dat het onderste uit de kan wordt gehaald. Heb jij letselschade in Almelo opgelopen en wil je weten of je recht hebt op een schadevergoeding? Neem dan zo snel mogelijk contact op met een letselschadespecialist in Almelo.Letselschadebureau Hengelo

Ben jij op zoek naar een bureau die gespecialiseerd is in alles wat te maken heeft met letselschade in Hengelo? Dan hoef je hiervoor niet meer verder te zoeken, want hiervoor ben je bij ons namelijk aan het juiste adres. Als je zelf ooit iets hebt meegemaakt wat te maken heeft met letselschade in Hengelo, dan is dit altijd een vervelende en vreselijke gebeurtenis. Het laatste wat je in deze situatie dan ook wil is dat je ook nog problemen krijgt met de schuldenaar en daarom kan het goed van pas komen op een bureau die gespecialiseerd is in letselschade in Hengelo in te schakelen. Geld maakt zeker niet gelukkig, maar op bepaalde punten kan het wel de pijn verzachten en in sommige gevallen heeft u het ook gewoon nodig voor de revalidatie of voor andere zaken die te maken hebben met de letselschade in Hengelo. In dat geval is het dan ook belangrijk dat u er een goede schadevergoeding uit kunt halen, maar waarschijnlijk heeft u hier zelf helemaal geen kaas van gegeten. Daarom doet u er goed aan om ons bureau in Hengelo in te schakelen, want wij zijn namelijk specialist in alles wat te maken heeft met letselschades. Over de oorzaak van letselschade in Hengelo hoeven we niet eens te beginnen, want het kan natuurlijk op allerlei diverse manieren ontstaan. U kunt het slachtoffer zijn van een ongeval in het verkeer of op het werk, of misschien bent u wel aangevallen door een wild dier. Allemaal dingen waarbij u letselschade in Hengelo kunt oplopen en waarbij uiteraard iets zal moeten worden gedaan om er een schadevergoeding uit te halen. Vaak wordt er bij een schadevergoeding bij letselschade in Hengelo gedacht aan een vergoeding voor de roerende zaken die kapot zijn, maar wat te denken van de geleden emotionele schade?

Kijk eens naar het ADL hulpmiddelen aanbod

Wat is ADL? De Afkorting ADL staat voor Algemene dagelijkse levensverrichtingen. Dit begrip wordt gebruikt om te kijken in hoeverre een persoon voor zichzelf kan zorgen. Wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen, is het belangrijke om de dagelijkse handeligen zelfstandig uit te blijven voeren. Soms heeft u hier wat extra hulp bij nodig. Zo kunnen hulpmiddelen u ondersteunen. Zonder dat een zorghulp of familie ingeschakeld hoeft te worden. Er zijn veel verschillende hulpmiddelen die u kunnen ondersteunen. Zo zijn er hulpmiddelen die helpen bij het aankleden of hulpmiddelen voor in de keuken. Door gebruik te maken van hulpmiddelen kan u een stukje zelfstandigheid terugkrijgen. Lees deze blog en kom alles te weten over ADL hulpmiddelen om zelfstandig te blijven. 

Waarom ADL hulpmiddelen?

Steeds meer mensen ondervinden problemen bij hun algemene dagelijkse levensverrichtingen. Dit wordt ook wel ADL genoemd. Wat betekent ADL? dit houdt in dat iemand bepaalde dagelijkse handelingen niet meer goed kan uitvoeren. Onder ADL verstaan we handelingen zoals: aankleden, eten, uit bed komen, lopen enzovoort. Dit heeft een negatieve invloed op uw dagelijkse handelingen. ADL hulpmiddelen kunnen u tijdens deze handelingen ondersteunen. Hierdoor ervaart u minder last tijdens uw dagelijkse handelingen. Deze hulpmiddelen zorgen voor u extra ondersteuning. Hierdoor ervaart u mindering hinderingen tijdens uw dagelijkse handelingen. Bovendien kunt u hierdoor een groot deel van uw zelfstandigheid behouden. Hierdoor bent u minder afhankelijk van andere personen, zoals familie of vrienden. Door gebruik te maken van ADL hulpmiddelen zorgt u ervoor dat u niet alleen zelfstandig blijft, maar ook dat u minder inspanning nodig heeft tijdens uw dagelijkse handelingen. Zo zijn bepaalde verrichtingen weer mogelijk. De hulpmiddelen verminderen uw klachten niet, maar werken wel ondersteunend. 

ADL hulpmiddelen keuken

Heeft u lichamelijke beperkingen, waardoor u belemmeringen ervaart in uw eigen huis en waardoor bepaalde handelingen moeilijker zijn? Hierdoor kunnen onveilig situaties ontstaan in uw keuken. ADL hulpmiddelen zorgen ervoor dat u minder inspanning nodig heeft in de keuken. Dit zorgt niet alleen voor gemak, maar ook zal de veiligheid in de keuken toenemen, want een veilige keuken begint bij keukenhulpmiddelen. Zo zijn er verschillende hulpmiddelen als:
• Antislip onderlegger: voorkom dat uw bord verschuift tijdens het eten met een antislip onderlegger. 

• Potopener: heeft u moeite met het openen van potten? Dan kan het gebruik maken van een potopener een geschikte oplossing zijn. Zo hoeft u minder kracht te zetten bij het openen van een pot. 

• Aangepaste messen: ergonomisch messen zijn voorzien van gehoekte grepen. Zo is er minimale krachtinspanning nodig en ligt het comfortabel in de hand.

• Drinkhulp: ondervindt u problemen tijdens het drinken? Bijvoorbeeld doordat uw nek of hoofd niet goed meer kunt bewegen? Dan zijn aangepaste bekers iets voor u. Denk aan bekers met twee handvaten of bekers met een opzet deksel. Deze hulpmiddelen zorgen voor fijnere ervaring in uw eigen keuken. 
 

Wat is ADL?

De afkorting ADL staat voor algemene dagelijkse levensverrichtingen. Dit wordt gebruikt om te kijken in hoeverre een persoon in staat is om dagelijkse handelingen uit te voeren. Voor mensen met een beperking of ouderdom kunnen de dagelijkse handelingen zoals uit bed komen of eten een hele opgave zijn. Hierdoor zijn ze vaak minder mobiel en hebben hulp nodig van andere personen. Door gebruik te maken van ADL hulpmiddelen kunnen dagelijkse problemen verholpen worden. Dit zorgt niet alleen voor gemak, maar ook voor comfort en veiligheid. Hierdoor wordt een verhuizing naar een aangepaste woning een tijdje uitgesteld.. Met een aantal hulpmiddelen kunnen deze mensen vaak al een stuk beter uit de voeten. Zo kunt u zich altijd veilig voelen in een vertrouwde omgeving. Het gebruik maken van hulpmiddelen zorgt ervoor dat het voor u in huis een stuk veiliger is, want mensen die beperkingen ervaren voelen zich vaak niet meer veilig in hun eigen huis en dit is natuurlijk geen fijn gevoel. Daarnaast kunnen ongelukken voorkomen worden door ADL hulpmiddelen en voorkomen is beter dan genezen.

Om uw dagelijkse handelingen te blijven uitvoeren is het gebruik maken van ADL hulpmiddelen belangrijk. ADL hulpmiddelen zorgen ervoor dat u zelfstandig kunt blijven. Zie dit daarom niet als een achteruitgang. Hulpmiddelen bij het aankleden, hulpmiddelen voor slechtzienden of een ander hulpmiddel, alle soorten hulpmiddelen bieden zelfstandigheid.

https://hetohc.nl/

Hoe wordt de fysiotherapie in Almelo op jou afgestemd?

Bij de fysiotherapie in Almelo is het belangrijk dat er gekeken wordt naar jouw klachten. Mensen kunnen namelijk om verschillende redenen last krijgen van bepaalde klachten. Het is dan wel de bedoeling dat de oorzaak van de klachten wordt aangepakt, zodat de klachten verdwijnen. Als je niet weet wat de oorzaak is, dan ga je de symptomen aanpakken, maar dan is de kans groot dat de klachten weer terug komen. Bij de fysiotherapie in Almelo krijg je dan ook eerst een onderzoek. Je klachten worden in kaart gebracht en vervolgens gaat de therapeut uitzoeken wat de oorzaak is. Heb je last van een triggerpoint? Dan is dry needling de beste behandelmethode. Worden je klachten juist veroorzaakt doordat je een verkeerde houding hebt? Dan zal je leren welke houding wel goed voor je is. Door de juiste behandelmethoden te kiezen zal je snel baat hebben bij de fysiotherapie in Almelo.

Hoe vaak moet je naar fysiotherapie in Almelo?

Vaak zal je elke week of om de paar weken langs moeten komen voor een behandeling. Je krijgt ook oefeningen mee die je thuis uit zal moeten voeren. Door deze combinatie zal je nog sneller van je klachten af komen. Tevens kan je samen met de therapeut gaan sporten zodat je op de juiste manier leert trainen. Mocht een bepaalde behandeling geen effect hebben, dan zal de therapeut de behandeling aanpassen. Het doel is om jou zo snel mogelijk van de klachten af te helpen. Je kan uiteraard ook de therapeut om advies vragen als je ergens mee zit. Denk je dat de fysiotherapie in Almelo ook iets voor jou is? Kijk dan op onze website voor meer informatie. Ook kun je ons telefonisch bereiken. Wij vertellen je graag of we jou kunnen helpen met je klachten. Je kan dan meteen een afspraak maken voor een intake voor de fysiotherapie in Almelo.

https://deschipbeekfysio.nl/Home/Fysiotherapie+Almelo.html

Wat veroorzaakt uw nekklachten? De fysiotherapeut in Rotterdam helpt u ervan af

De pijn in uw nek kan veroorzaakt worden door verschillende elementen. Het is van belang dat u weet waar de oorzaak ligt voordat u uw nekklachten gaat behandelen. Denk bijvoorbeeld aan stress. Een hoge mate van stress zorgt ervoor dat uw nekspieren onder spanning komen te staan, waardoor u een stekende pijn kunt ervaren. Het kan ook zijn dat u zittend werkt en geen goede houding aanneemt. Door de verkeerde houding kunnen nekklachten in een rap tempo ontwikkelen. Wilt u hier zo snel mogelijk en effectief vanaf? Schakel dan de hulp in van VondersFysioFit. De goed opgeleide fysiotherapeuten en manuele therapeuten zorgen ervoor dat u op een gerichte wijze van uw nekklachten in Rotterdam afkomt.  

Snel van uw nekklachten af door de specialist in Rotterdam

Heeft u al een langere tijd nekklachten, maar geen idee wat de oorzaak hiervan is? Dit kan bijvoorbeeld komen door de manier waarop u achter uw bureau zit. Ook stress kan een veroorzaker zijn van nekklachten. Uw spieren staan hierdoor veel onder spanning, waardoor u pijn ervaart. Als u van uw nekklachten af wilt, gaat u naar VondersFysioFit in Rotterdam. Met goed opgeleid personeel en jarenlange ervaring weten de fysiotherapeuten en manuele therapeuten precies wat de beste behandelmethode is voor uw nekklachten in Rotterdam. Zorg ervoor dat u snel van uw klachten afkomt door een afspraak te maken met de specialist in Rotterdam.

Nekklachten? Ga naar de fysiotherapeut in Rotterdam

Is het bij uw beroep zo dat u heel de dag achter uw bureau zit? Dan kan het goed zijn dat daar uw nekklachten vandaan komen. Op dit moment is het slim om een afspraak te maken bij een fysiotherapeut. Deze zorgt ervoor dat u snel van uw nekklachten in Rotterdam afkomt. Hoe dit precies in zijn werk gaat? Voordat er ook maar een behandeling plaatsvindt, wordt u eerst uitgenodigd voor een intakegesprek. In dit gesprek worden de verschillende mogelijkheden besproken en wordt er een plan opgesteld om u zo snel mogelijk van uw nekklachten af te helpen in Rotterdam. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met VondersFysioFit.

Hebben uw kinderen moeite met bewegingen? Fysiotherapie in Breda is de oplossing

Fysiotherapie voor kinderen is nog niet zo lang bekend. Toch is het hebben van lichamelijke klachten helaas al mogelijk bij jongere leeftijd. Gelukkig is bij Fysiotherapie Bredero in Breda een kinderfysiotherapeut aanwezig. Deze heeft zich gespecialiseerd in het bewegend functioneren van kinderen tussen de 0 en 16 jaar. De specialist houdt een intakegesprek, zodat precies duidelijk wordt wat de lichamelijke klachten zijn. Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld die past bij de situatie van uw kind. Heeft uw kind chronische klachten? Dan duurt de behandeling vaak wat langer. Bij zuigelingen komt het vaak voor dat zij kampen met motorische problemen. Deze worden door met fysiotherapie in Breda vaak verholpen door middel van adviezen. Als uw kind wat ouder is en een verkeerde houding heeft aangeleerd, kan dit ook voor lichamelijke klachten zorgen. Een kinderfysiotherapeut helpt u hierbij!

Met fysiotherapie in Breda worden uw lichamelijke klachten verminderd

Er zijn verschillende situaties waarbij een bezoek aan de fysiotherapeut een goed idee is. De meest voorkomende oorzaak van lichamelijke klachten is met een sportblessure. Ook kan het zo zijn dat u een langere tijd in de verkeerde houding hebt gezeten en dit nu voor klachten zorgt. Voor de specialist in Breda komt u langs bij Fysiotherapie Bredero. Zij bieden verschillende mogelijkheden voor een behandeling. Er wordt zorgvuldig gekeken naar uw klachten en op basis daarvan wordt een passend behandelplan gemaakt. Elke behandeling wordt op maat gemaakt zodat u snel van uw klachten af bent. U krijgt de persoonlijke begeleiding die u verdient! Heeft uw kind lichamelijke klachten? Fysiotherapie Bredero beschikt ook over een kinderfysiotherapeut. Voor een blessure of andere sport gerelateerde klachten wordt er sportfysiotherapie overwogen. Een ding is zeker, uw lichamelijke klachten worden door deze specialist verminderd.

Meer dan alleen fysiotherapie bij de specialist in Breda

Bij de praktijk van Fysiotherapie Bredero in Breda komt u voor meer dan alleen een fysiotherapeut. Zo is het ook mogelijk om met uw kind langs te komen als deze last heeft van lichamelijke klachten. Deze professionele praktijk beschikt namelijk over een ervaren kinderfysiotherapeut. Als u blessures heeft opgelopen tijdens een sportwedstrijd, wordt dit verholpen met sportfysiotherapie. Wilt u daarna trainen onder persoonlijke fysiotherapeutische begeleiding? Maak dan gebruik van medische fitness. Daarnaast beschikt deze praktijk over verschillende beweegprogramma’s voor bijvoorbeeld lage rugklachten, reuma en COPD. Van tevoren wordt er een behandelplan opgesteld, die past bij uw lichaam en uw situatie. Dit zorgt voor een positief eindresultaat. Neem contact op met de specialisten van Fysiotherapie Bredero en deze zorgt ervoor dat uw lichamelijke klachten worden verminderd!

Een professionele podotherapeut in Dordrecht helpt u van uw klachten af

U wordt goed en professioneel van uw klachten af geholpen bij Podotherapie Van der Nat in Dordrecht. Wanneer uw voeten niet goed functioneren of een verkeerde stand hebben, kunt u last krijgen van uw enkels, knieën, heupen en lage rug. Als dit het geval is kan de podotherapeut zolen aanmeten om de stand en de functie van de voeten te corrigeren. De zolen worden voor iedere patiënt op maat gemaakt en kunnen in de meeste confectie-schoenen gebruikt worden. Er wordt ook een 3D scan gemaakt van uw voeten om de drukverdeling goed te beoordelen en de correctie juist te plaatsen.

Voetproblemen? Voor podotherapie kunt u terecht bij de praktijk in Dordrecht

Heeft u al langere tijd last van uw voeten? Een goede podotherapie praktijk in Dordrecht en Barendrecht helpt u graag van uw klachten af. De podotherapeut behandelt klachten die voortkomen uit een afwijkende werking van uw voeten of looppatroon. Bovendien is een behandeling voor een huid- of nagelaandoening ook mogelijk. Wist u dat een podotherapeut niet hetzelfde is als een podoloog? Een podotherapeut is vaker hoge opgeleid en ingeschreven bij het kwaliteitsregister Paramedici. De specialisten in podologie en podotherapie bij Podotherapie Van der Nat in Dordrecht zijn in staat om een eigen podotherapie voor te stellen. Of u nu een podoloog of podotherapeut zoekt in de regio Dordrecht, bij Podotherapie van der Nat bent u verzekerd van een goede therapie.

Hoe gaat podotherapie bij de specialist in Dordrecht in zijn werk?

U heeft de stap genomen om een afspraak te maken bij Podotherapie Van der Nat in Dordrecht. Nu wilt u graag weten hoe uw afspraak eruitziet. Er vindt een onderzoek plaats, dit is het belangrijkste deel van uw bezoek aan de podotherapeut. In dit consult wordt u met veel aandacht en zorgvuldigheid onderzocht. Houdt er wel rekening mee dat het tijdens een deel van het onderzoek meestal noodzakelijk is dat u uw schoenen, sokken en lange broek uit heeft. Zo kan op de juiste manier de stand van uw bekken, heupen en knieën worden onderzocht. Een compleet onderzoek bestaat uit verschillende onderdelen. Dit neemt ongeveer 30 tot 45 minuten in beslag.  

Een uitgebreid assortiment werkschoenen en veiligheidsschoenen met topmerken

Goede werkschoenen zijn onmisbaar wanneer je in de bouw- of transportsector werkt. Werkschoenen, die ook wel veiligheidsschoenen worden genoemd, zijn hier zeer van belang. De voetbescherming van Schoenen van Staal zijn zeer stijlvol. Hier vind je namelijk de combinatie van veilig en trendy. In het assortiment vind je topmerken zoals Quick, Python, Maxguard en Apache. Alle veiligheidsschoenen in het assortiment voldoen aan de EN 345 normering welke is vastgelegd in de EC-wetgeving 89/686. Dit wil zeggen dat de schoenen voorzien zijn van een gesloten hiel en een stalen of kunststof neus met een indeukresistentie van 2-joule. Daarnaast hebben de werkschoenen een schokabsorberende hak. Welke veiligheidsschoenen of werkschoenen zijn het meest geschikt voor jouw werksituatie?  

Comfortabele werkschoenen en veiligheidsschoenen die rug-, heup- en voetklachten verminderen

Heeft je op je werk veel last van uw rug of heup? Of heb je voetklachten? Komt dit omdat je elke dag veel moet staan of lopen? Kies dan voor zeer comfortabele (lichte) werkschoenen en veiligheidsschoenen, met een schokabsorberende hak. Hierdoor heb je geen last meer van je rug, heupen en/of voeten. Schoenen van Staal vindt het belangrijk dat de schoen veiligheid, deskundigheid, beweeglijkheid, ergonomie en comfort biedt tegen een scherpe prijs. In het assortiment vind je comfortabele werkschoenen die de nodige bescherming tegen beknellingen, vallende en scherpe voorwerpen en gevaarlijke stoffen bieden. In welke branche je ook werkzaam bent, bij de schoenenspecialist vind je zeker de ideale, comfortabele werkschoenen en veiligheidsschoenen van de hoogste kwaliteit.

Verplicht werkschoenen dragen? Kies voor sportieve veiligheidsschoenen

Heb je een baan of beroep waarin het verstandig is om werkschoenen te dragen? Of is het zelfs verplicht? Als je tijdens je werk werkschoenen of veiligheidsschoenen moet dragen, zoek je een sportieve schoen. Dan is Schoenen van Staal de specialist die je zoekt. In het assortiment vind je de perfecte werkschoenen voor zowel dames als heren. Wil jij extra lang genieten van je werkschoenen en veiligheidsschoenen? Hier speciaal voor jou wat onderhouds- en gebruikerstips. Maak de sleutel altijd volledig los. Hierdoor houdt je de schoen zo goed mogelijk in vorm. Is het nodig een schoenlepel te gebruiken? Doe dat dan ook. Loop de schoenen goed in voordat je ermee gaat werken en spray ze in met een speciale beschermingsspray. En ook niet geheel onbelangrijk: wanneer de schoen nat is geworden, deze niet onder de verwarming zetten. Met deze tips zorg je ervoor dat jouw werkschoenen en veiligheidsschoenen zo lang mogelijk mooi blijven.

Wat is het verschil tussen Chinese en Westerse Voetreflexologie?

Er bestaan verschillende soorten behandelwijze van Voetreflexologie. De Chinese en Westerse behandelwijze. Deze verschillen nogal wat van elkaar. Zo wordt bij de Westerse voetreflexologie enkel de voeten met een speciale duimtechniek behandeld. De Chinese voetreflex massage daarentegen bestaat uit glijdende technieken waarbij met lichaamsbeweging druk wordt uitgeoefend op de voeten. Ook masseren ze meer dan alleen de reflexzones op de voeten. Zo worden ook de meridiaan banen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën gemasseerd. Door beide methodes met elkaar te combineren ontstaan er oneindig veel mogelijkheden wat de behandeling versnelt en versterkt. Tijdens de opleiding Voetreflexologie van Total Health leer je dan ook beide methodes zodat je alle wonderen van de energetische voetreflexmassages onder de knie krijgt.

Voor wie is een opleiding Voetreflexologie geschikt?

Heb je interesse in gezondheid en massagetechnieken om lichaam en geest te bevorderen? Dan is de opleiding Voetreflexologie echt iets voor jou. Daarnaast vind je het interessant om meer te weten over de samenhang tussen lichaam en geest om anderen hiermee te helpen. Ook als je in de toekomst je eigen massagebedrijf wilt opzetten, is de opleiding Voetreflexologie van Total Health een echte aanrader! Twijfel je nog of de opleiding Voetreflexologie iets voor jou is? Volg dan een gratis kennismakingsworkshop. Ben je wel geïnteresseerd in Chinese geneeskunde, maar wil je je niet alleen richten op voetreflexologie? Bekijk dan eens een van de andere opleidingen zoals Kruidengeneeskunde, Chinfood Voedingsleer of Accupunctuur.

Hoe ziet de opleiding Voetreflexologie eruit?

Je wilt de opleiding Voetreflexologie gaan volgen. Maar hoe ziet de opleiding eruit? De opleiding Voetreflexologie duurt in totaal drie jaar. In het eerste jaar krijg je les rondom bepaalde thema’s zoals de ontwikkeling, werking en filosofie van de voetreflextherapie, voetdiagnostiek, handreflexmassage, rustgevende en balancerende oefeningen en Traditionele Chinese geneeskunde en filosofie. Ook is het belangrijk om tijdens het eerste jaar praktijkervaring op te doen middels een externe stage in bijvoorbeeld een bejaardentehuis of ziekenhuis. Wanneer je het eerste jaar met succes hebt afgerond, mag je doorstromen naar het tweede jaar. Hier verdiep je je verder in de Chinese en energetische geneeswijzen. Ook krijg je les over verschillende massagetechnieken zoals meridiaan beenmassage, armmassage, 5- elementenmassage en polariteitsmassage. Tijdens het tweede jaar loop je zowel een interne als externe stage om genoeg praktijkervaring op te doen. Tijdens het derde en laatste jaar van de opleiding Voetreflexologie verdiep je je in jezelf. Wat zijn jouw interesses en wat vind jij belangrijk. Het studieprogramma bestaat uit vier therapeutische lessen, een les ‘therapeut als ondernemer’ en ‘omgaan met kanker’. Wanneer je ook het derde jaar voltooid hebt, je scriptie en stage met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je het diploma VoetreflexPlus.

Hoe werkt ooglaseren met de LASIK methode?

Draagt u een bril? Of lenzen? En wilt u niet meer iedere dag een bril dragen of uw lenzen in en uit doen? Dan is het kiezen voor een ooglaserbehandeling via de LASIK methode door Refractiecentrum Haaglanden een goede optie. Tijdens het uitvoeren van de LASIK methode wordt het oog verdooft met oogdruppels, waarna een hoornvliesflapje wordt gemaakt. Dat is meestal 0,16 of 0,18 mm groot en wordt zo gemaakt dat deze scharniert naar één kant. Daarna volgt de laserbehandeling met een Excimer laser of Femtosecond laser. Deze methode wordt veruit het meeste gebruikt om ogen met een gemiddelde bijziendheid, verziendheid en een cilinderafwijking te corrigeren.

Een gratis Quickscan om de status van uw cilinderafwijking te bepalen

U heeft besloten om uw ogen te laten laseren. Dit is een belangrijke stap in uw leven, waardoor onderzoek erg belangrijk is. Als u last heeft van een cilinderafwijking is het afhankelijk van de ernst van de afwijking of u uw ogen daadwerkelijk kunt laten behandelen. Bij Refractiecentrum Haaglanden kunt u daarom geheel gratis een Quickscan laten uitvoeren. Tijdens deze Quickscan wordt gekeken naar de status van uw oog en geven wij u passend advies over de behandeling ervan. Wat de voordelen van de LASIK behandeling zijn? Tijdens deze behandeling wordt er een hoornvliesflapje gemaakt waarna het door middel van een laser boller of vlakker wordt gemaakt.

Een cilinderafwijking corrigeren met de LASIK methode

Symptomen van een cilinderafwijking? Dat zijn hoofdpijn, wazig zien of vermoeide ogen. Bij een cilinderafwijking komt het licht niet goed op het netvlies terecht door een verkeerde vorm van het hoornvlies. Het licht komt zo op meerdere plekken op het netvlies terecht, waardoor u wazig ziet en uw ogen sneller vermoeid raken. Gelukkig biedt de LASIK methode uitgevoerd door Refractiecentrum Haaglanden uitkomst. Deze ooglaserbehandeling zorgt ervoor dat uw hoornvlies boller of vlakker wordt gemaakt, waardoor het lichtinval weer gelijkmatig wordt verdeeld. Deze methode wordt vaak toegepast, waardoor complicaties tot een minimum worden beperkt. Het kan voorkomen dat u in de dagen na de operatie last heeft van droge ogen.