Fotografie

Veelzijde bedrijfsfotografie

Add-link

Als bedrijf heb je regelmatig een bedrijfsfotograaf nodig. Maar bedrijfsfotografie is enorm uit eenlopend. Bedrijfsfotografie is bijvoorbeeld interieurfotografie, portretfotografie, congresfotografie, culinaire fotografie, bedrijfsreportage, feestfotografie, productfotografie. Er zijn wellicht fotografen die zich hebben gespecialiseerd in al die takken van fotografie. Maar de meesten zullen zich beperken tot een aantal takken van deze bedrijfsfotografie.

Creatieve Fotomissies is bijvoorbeeld gespecialiseerd in culinaire fotografie, creatieve portretten, interieurfotografie en bedrijfsreportages. Nu zijn bedrijfsreportages ook best uiteenlopend. Dit kan een congres, seminar, feest, bijeenkomst, nieuwbouw, opening bedrijfspand zijn. Ik noem maar even wat.

Congresfotograaf Utrecht kan bijvoorbeeld ook, evenals bedrijfsfotografie Utrecht. Maar een beetje serieuze bedrijfsfotograaf zal door heel Nederland werken. Alhoewel het natuurlijk makkelijk is om een fotograaf te zoeken wacht dichter in de regio. Als je op zoek bent naar een foodfotograaf, kan het makkelijk zijn als deze fotograaf niet van heel ver komt. Op die manier bespaar je niet alleen reiskosten maar het ook het milieu! Bedrijfsfotograaf Corrine denkt ook heel graag met je mee. Moet deze fotograaf bijvoorbeeld vaker langs komen om diverse settings te fotograferen dan kan er een mooie prijs afspraak gemaakt worden, die voor beide partijen interessant is. Foodfotografie wordt bijvoorbeeld vaak gecombineerd met wat creatieve portretten van werknemers. En ook interieurfotografie is dan handig om mee te nemen. Niet alleen het interieur maar op verzoek kan natuurlijk ook de buitenkant van het bedrijfspand of restaurant gefotografeerd worden.

zakelijke fotomissies

Kortom een bedrijfsfotograaf moet veelzijdig zijn. Samen met de klant komen we tot een mooie overeenkomst. Moet er een congres gefotografeerd worden dan wordt van te voren keurig doorgenomen wat de verwachtingen zijn. Wanneer worden de beelden geleverd en hoe snel en in welke resolutie moeten deze aangeleverd worden. Zakelijke fotografie loopt enorm uiteen qua afspraken. Ieder bedrijf heeft zijn eigen wensen en zijn eigen stijl. Kies daarom altijd een bedrijfsfotograaf die aansluit bij de wensen van jouw bedrijf. Kies een bedrijfsfotograaf die je wensen kan vervullen en die met je mee kan denken als dat is gewenst. Zoek gerust het internet af en bekijk verschillende websites van verschillende bedrijfsfotografen. Zoek op woorden waarop je een fotograaf wil vinden. Dus zoek op foodfotograaf Utrecht, of congresfotografie Amsterdam, of juist interieurfotograaf Utrecht. Het zijn maar een paar tips die je kan gebruiken. Op die manier maak je al een goede selectie. Bel de desbetreffende fotograaf op of vraag deze langs te komen. Een persoonlijk gesprek maakt uit of er een klik is of niet en of je verder wilt met deze fotograaf.

 

 

 

https://www.zakelijkefotomissies.nl

wat kost een trouwfotograaf

Add-link

Wat kost nou een trouwfotograaf? Die antwoorden liggen enorm uiteen. Maar waar zitten die verschillen nou in? Kost een bruidsreportage Arnhem bijvoorbeeld hetzelfde als dat ik een trouwfotograaf Dordrecht zou in huren?

In principe heeft het niets met de plaatsnaam te maken. Het heeft te maken met hoe serieus een bruidsfotograaf zichzelf vind. Hoeveel ervaring deze fotograaf heeft en ook wat zijn professionaliteit is. Ook belangrijk is dat de fotograaf met de aller beste apparatuur werkt. Je mag verwachten dat zijn spullen zoals camera’s en lenzen up to date zijn. Goed onderhouden, maar ook netjes geordend en schoon zijn.

Een bruidsfotograaf Utrecht kan bijvoorbeeld hetzelfde tarief vragen als dat je na vraag doet voor bruidsfotografie Den Bosch.

Maar er kan dus ook een enorm verschil inzitten.

Een beetje fotograaf heeft geleerd voor het vak wat hij of zij uit oefent. Dit kan autodidact zijn, dit kan ook een vakopleiding zijn. Maar het meeste hoor je nog wel dat een fotograaf in het vak is gerolt. Daarna volgen vaak wel cursussen en masterclasses. Dit kan online zijn maar ook in Nederland of zelfs buitenland.

Een goede fotograaf in dit geval heb ik het over een bruidsfotograaf, zorgt ervoor dat hij of zij met 2 camera’s werkt. Stel je voor dat 1 camera ineens weigert, dan is het fijn om naar een back up te kunnen grijpen. Zonder dat het bruidspaar dat in de gaten heeft. Het werkt ook vaak fijner met 2 camera’s omdat je dan niet vaak hoeft te wisselen van lens.

Verder heeft de fotograaf natuurlijk geinvesteerd in een goede computer met een beeldscherm welke te kalibreren is. De fotograaf is goed verzekerd. Niet alleen voor zijn spullen maar stel je voor dat je tijdens een bruiloft per ongeluk iets omstoot van waarde.

Al die dingen kosten geld. En dat bedrag moet ook terug verdiend worden. Vraagt een bruidsfotograaf bijvoorbeeld 1300 euro voor een bruidsreportage van 16 uur inclusief een groot luxe album, kan je ervanuit gaan dat deze fotograaf zichzelf niet serieus neemt. Misschien zelfs niet is verzekerd, wellicht geen back up fotograaf bij ziekte kan inzetten. Of erger nog de afspraken niet nakomt en als klap op de vuurpijl dat de foto’s zwaar tegen vallen.

Ik heb zelfs als bruidsfotograaf dit soort dingen maar al te vaak gehoord. En je bruiloft die vier je maar 1 dag en kan je niet over doen. De momenten zijn weg en als de foto’s niet goed zijn kan je wel janken. Zoek daarom naar een bruidsfotograaf die zichzelf wel serieus neemt. Maak een afspraak nadat je de website hebt bekeken en de tarieven hebt doorgenomen.

Bekijk en lees recensies van de fotograaf. Dan weet je dat je goed zit.

Een beetje normaal uurtarief is 100,00 euro per uur en hoger. De bruidsfotograaf zal beginnnen met een startarief. Want vergeet niet dat er enorm veel niet declarabele uren zijn. De emails over en weer, het intakegesprek, misschien nog een vervolg gesprek, de reisuren, de administratie en ga zo maar door.

creatieve fotomissies

 

https://www.corrinep.nl

Leer fotograferen

Add-link

 Fotograferen is erg leuk en veel mensen houden zich hier ook mee bezig, maar wat heb je nodig om echte mooie en goede foto’s te maken? Ten eerste moet je je fotografie kunsten niet te veel laten afhangen door de camera die je gebruikt. Zo hoef je niet een hele nieuwe camera te hebben om mooie foto’s te maken. Het is maar van kleine invloed alhoewel je natuurlijk wel kwalitatief mooiere foto’s maakt met goede apparatuur, maar een goede fotograaf kan mooie foto’s maken met iedere camera. Dit komt omdat het in eerste instantie meer gaat om je techniek dan om de kwaliteit. Daarnaast hoef je ook niet alles te weten van de sluitertijd, diafragma, iso en witbalans om mooie foto’s te maken. Je leert dit namelijk vanzelf wanneer je veel bezig bent met fotografie. Wel is het belangrijk dat je goed weet welke instellingen nodig zijn voor welk effect. Je kan verschillende instellingen gebruiken voor hetzelfde plaatje, hierdoor zie je goed wat het met de foto doet en kan je zelf bepalen wat je het mooiste vindt. Dit leer je dus gaandeweg. Wat wel belangrijk is om aandacht aan te besteden is de compositie van een foto. Dit is namelijk veel belangrijker dan de techniek. Met de compositie wordt bepaald hoe goed je foto is, het maakt de foto interessanter en mooier als je een goede compositie kiest. Zo is het mooier als je iets niet helemaal in het midden van het beeld plaatst en zorg dat je niet bijvoorbeeld iemand zijn voeten niet op de foto zet. Ook is het belangrijk dat er niet allerlei vreemde dingen op de achtergrond staan. Als er bijvoorbeeld een vuilnisbak op de foto staat is dit niet zo mooi. Daarnaast heb je ook een mooiere compositie als je iets op dezelfde hoogte fotografeert. Als iemand op de grond zit, is het mooier om ook op die hoogte de foto te maken. Wil je meer van dit soort dingen leren? Dan is het aan te raden om een fotografiecursus te volgen. Deze wordt onder andere aangeboden als fotografie cursus Amersfoort of fotografie cursus Utrecht. Je kan kiezen voor bijvoorbeeld een basiscursus fotografie of een fotobewerking cursus.

http://beeldacademy.nl

Mooie foto’s heb je niet zomaar.

Add-link

Er zijn een hoop fotografen in Nederland die zich specifiek richten op het fotograferen van feesten en overige evenementen. Niet elke fotograaf heeft evenveel ervaring of het inzicht om de mooiste foto’s te maken. Remy de Klein is een fotograaf die zich speciaal richt op feesten, evenementen en gelegenheden waar mooie foto’s wel van pas kunnen komen. Event photographer Amsterdam noemt hij zichzelf ook wel. Amsterdam is zijn thuisbasis en dat is nou net een stad die nooit slaapt. Vorig jaar kwamen er maar liefst 17 miljoen toeristen/inwoners van Nederland naar deze stad om een bezoek te brengen aan De Dam of één van de andere bezienswaardigheden. Als fotograaf in Amsterdam kun je goed uit de voeten met de mooie gebouwen, architecturen en interieurs van de diverse winkels en shopping centers. Er is altijd wel ergens iets te vieren in Amsterdam. Een opening van een nieuwe winkel, bedrijfsfeestje of een beurskoers die nog nooit zo positief is geweest. Foto’s zorgen voor een aandenken, waardoor je zo’n gelegenheid niet snel meer zal vergeten. Een groot evenement was in 2014 toen de president van de Verenigde Staten Barack Obama een bezoek bracht aan Amsterdam en in het bijzonder aan het Rijksmuseum. Als event fotograaf wil je hiervoor natuurlijk de allermooiste foto maken, waardoor je binnen de kortste tijd beroemd kan worden. De concurrentie is nogal hoog onder de fotografen. Dus door je portfolio steeds meer uit te breiden met de mooiste foto’s van niet alleen evenementen maar ook van de prachtige gebouwen of natuurverschijnselen is de kans groter dat je benadert zal worden om foto’s te maken op feesten en/of andere gelegenheden. Een foto is meer dan een afbeelding alleen. Je kunt het inzetten als een marketingmiddel om niet alleen jezelf, maar ook het evenement onder de aandacht te brengen bij de medemens.

http://www.remydeklein.com/