Entertainment

Is het mogelijk om in heel België te ballonvaren?

Een ballonvaart kan concreet niet overal georganiseerd worden. In welke regio’s is het dan wel mogelijk en waar niet? In België zijn er gebieden die verboden om te ballonvaren. Het luchtruim bestaat uit allemaal blokjes, die aan elkaar aansluiten. Elk gebied heeft zijn specifieke eigenschappen. Bij bepaalde gebieden is het verplicht contact te hebben met de luchtverkeersleiding via de radio of een transponder. De luchthaven van Brussel, Oostende en Charleroi zijn bijvoorbeeld al gebieden waar hete luchtballonnen niet welkom zijn.

Naast deze luchthaven gebieden hebben we ook nog ‘prohibited areas’: het koninklijk paleis, de kerncentrale van Doel en het havengebied van Gent horen daar bij.

Kunnen wij overal opstijgen voor een ballonvaart?

Wij kunnen niet overal opstijgen, er zijn een aantal factoren waar we rekening mee moeten houden. Een belangrijke factor zijn de hindernissen in de omgeving waar we onze ballonvaart starten. In de buurt van een hoogspanning, windmolens is opstijgen bijvoorbeeld niet mogelijk. Ook moeten we rekening houden met kerken, gebouwen…

Hindernissen is verder ook niet het enige waar we rekening mee moeten houden. De richting waar we naartoe varen is ook zeer belangrijk. We bepalen namelijk voor onze ballonvaart waar we opstijgen. We willen ongeveer weten waar we ergens gaan uitkomen na een ballonvaart van circa 1 uur. Een luchtballon valt niet te sturen. Wat we wel tot de mogelijkheden behoort is door onze hoogte aan te passen onze richting een klein beetje veranderen. De wind aan de grond is niet altijd hetzelfde als op hoge hoogte.

Hoe bepalen we het landingsterrein tijdens het ballonvaren?

Geen schade is één van de belangrijkste factoren waar wij rekening mee houden. Wat wil dit concreet zeggen? We kijken altijd zeer aandachtig naar het landingsterrein om geen schade te doen. Als we zien dat er dieren of gewassen op een mogelijk landingsterrein staan gaan we hier zeker niet op landen. We houden ook zeker rekening met de bereikbaarheid.

Heb je nog andere vraagjes over ballonvaren neem even vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag verder.

http://www.ballonvaart-antwerpen.be

Het Crafty Pony springconcours set, om op een regenachtige dag toch nog met je knuffelpaard te sprin

Add-link

Het Crafty Pony springconcours set, om op een regenachtige dag toch nog met je knuffelpaard te springen.

 

Het springconcours set is een geweldig alternatief om met je Crafty Pony paardenknuffel te spelen wanneer je niet buiten kunt spelen. Doe een wedstrijd met bijvoorbeeld je vrienden of familie, of gewoon in je eentje. Eerst maak je het springconcours, vervolgens probeer je de baan over te komen. Diegene met de minste fouten wint, net als bij een echt concours. Het instructieboekje wat erbij wordt geleverd helpt kinderen uit te leggen wat een springconcours allemaal inhoudt.
 
Kinderen kunnen leren wat de bouwers van de hindernisbaan precies doen en kunnen hun eigen parcours bedenken op het meegeleverde blad. Ze kunnen ook hun eigen parcours hindernissen bouwen van blikken en deze versieren met de kleurrijke wikkels welke meegeleverd worden bij de set. Het is de bedoeling om drie palen door een hindernis te steken. Kinderen kunnen hierdoor leren hoe ze het juryblad moeten invullen. Al deze activiteiten helpen kinderen de behendigheid, creativiteit en verbeeldingskracht te ontwikkelen.

In de Youtube video hieronder kun je zien wat er allemaal bij zit. 

Wat word er allemaal bij het Crafty Pony springconcours geleverd?

  • 6 palen
  • 3 hindernissen
  • 3 wikkels
  • 2 hindernisbaan bouwvellen
  • 2 score vellen
  • 1 dobbelsteen
  • Een A5 instructieboekje van 8 pagina’s

 

Wat te dragen bij een Crafty Pony springconcours?

Het is belangrijk dat je de juiste kleding draagt tijdens het rijden van concoursen. Als je niet de juiste kleding draagt, mag je misschien niet meedoen. Paardrijcaps moeten altijd gedragen worden tijdens het paardrijden, ook met shows en concoursen. Witte overhemden met witte stropdassen zijn gebruikelijk voor jongens, meisjes mogen witte wedstrijd blouses dragen zonder stropdas. Wedstrijdjassen voor jongens en meisjes zijn meestal effen, zoals marineblauw voor meisjes en zwart voor jongens, sommige andere kleuren zijn ook toegestaan. Witte of lichtgekleurde jodhpurs worden gedragen door zowel jongens, als meisjes. Zwarte rijlaarzen of jodhpurs is de gebruikelijke kleur voor springconcoursen.

 

Welke regels volgt een jury voor het Crafty Pony springconcours?

Beginnen voor de bel is uitsluiting. Het omver werpen van een hindernis is 4 strafpunten. Van je knuffelpaard afvallen is uitsluiting. Eerste weigering bij een hindernis is 4 strafpunten en een tweede weigering bij een hindernis is uitsluiting. De ruiter met de minste strafpunten wint het concours. Als er een gelijkspel is voor de eerste plaats, rijden de deelnemers opnieuw over een verkorte koers (met minder sprongen) in een barrage, dit is de beslissende ronde. Er kunnen meerdere mogelijkheden zijn om een beslissing af te dwingen, wie bijvoorbeeld het snelste een rondje kan rijden (barrage op tijd) of wie de beste stijl heeft tijdens een extra ronde (barrage op stijl). Bij een barrage is een foutloze ronde de eerste bepalende factor, bij een bepalende factor en bij gelijke stand speelt de tijd of stijl de doorslaggevende factor.

 

Wil jij nou ook dit coole en educatieve springconcoursset voor je paardenknuffel? ->> springconcoursset Crafty Pony

https://craftyponies.nl/

Verhoog je libido

Add-link

 

Sommigen mensen hebben te maken gehad met radicale prostatectomie. Dit is het bestralen van de prostaat omdat er verkeerde cellen inzitten. De meeste patiënten die dit hebben zijn jonger dan 70 jaar en zijn dus nog intiem actief. Door zo een bestraling kan het voorkomen dat ze hier problemen mee krijgen. Soms komt er erectiele dysfunctie voor. Er kunnen zenuwbundels beschadigen bij deze behandeling en dit kan leiden tot vermindering van de kwaliteit van het klaar komen. Als er geopereerd wordt dan kunnen bloedvaten beschadigd raken. Soms gaat er iets mis en ontstaat er een bloeding waardoor iets gehecht moet worden. Dit kan ook zorgen voor problemen. De zenuwtjes moeten bespaard worden als iemand nog een erectie wilt kunnen krijgen na een operatie. Zelfs als ze gespaard worden heeft het soms geen succes. Soms zorgt het zelfs voor volledig verlies van de functionaliteit. Er zijn veel operatie en bestralingstechnieken die steeds verbeterd worden, maar toch zijn er nog veel mensen die last hebben van problemen. De kwaliteit van iemands leven veranderd hierdoor sterk, vooral als zij echt veel vreeën met een geliefde partner. Mensen wensen na een behandeling of operatie dan ook actieve hulp om de functie weer op gang te krijgen. Er zijn wel een aantal mogelijkheden om dit weer op gang te krijgen. Als er een of twee zenuwbundels gespaard zijn gebleven dan is er nog kans op herstel. Een arts kan dan tabletten voorschrijven die ervoor kunnen zorgen dat iemand weer intiem actief kan worden. Er zit in deze tabletten een stofje die zorgt voor een betere bloed aanvoer in het geslachtsdeel. Gelukkig is het niet zo dat je na het innemen van zo een pil gelijk intimiteit moet hebben. De pil blijf langer werkzaam dus dit is wel fijn voor de intimiteit. Je kan ook zelf opzoek gaan naar middelen die je intimiteit kunnen verhogen. Misschien dat de libidopil ook zou kunnen bijdragen.

 

 

 

 

 

 

 

http://www.libidoforte.nl