Energie

Wat is grijze energie?

egenwoordig worden we op allerlei manieren gemotiveerd en gestimuleerd om ons steentje bij te dragen voor een beter milieu. Dit hoeven geen grootste dingen te zijn zoals zonnepanelen op je dak te leggen. Op een duurzame manier kiezen voor energie kan ook al genoeg zijn. Het is algemeen geweten dat groene energie een flinke opmars maakt omdat dit veel beter is voor het milieu. Maar waarom eigenlijk? Waarom is grijze energie zo slecht en wat is grijze energie eigenlijk? Wel wanneer je dit artikel hebt gelezen, zal je vanzelf de overstap willen maken naar een energieleverancier die groene energie aanbiedt!

 

Wat is grijze energie?

 

Dat grijze energie niet zo goed is voor het milieu, dat weten we allemaal. Maar waarom eigenlijk niet? Wel, grijze energie wordt eigenlijk opgewekt op manieren die schadelijk zijn voor het milieu. Denk maar aan fossiele brandstoffen zoals aardolie, gas en steenkool. Maar wanneer uit deze brandstoffen energie wordt opgewekt, ontstaan er veel schadelijke stoffen zoals koolstofdioxide, zwaveldioxide en stikstofdioxide. Deze gassen zijn onder andere verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde en het versterken van het broeikaseffect.

 

Wil je graag grijze energie of toch groene energie

 

Vaak denken we dat we niet anders kunnen dan de energie te gebruiken die we van onze leverancier krijgen. Niet is echter minder waar, de keuze is immers aan jezelf. Je kan perfect op een groene manier je energie gaan verbruiken zoals werken met zonne-energie en windenergie. Ok, toegegeven niet iedereen heeft de mogelijkheid om een windmolen in zijn tuin te zetten of om zonnepalen op zijn dak te leggen, maar je kan evengoed al eens beginnen met kiezen voor een leverancier die groene stroom levert. Helemaal niet moeilijk, toch?

 

Overstappen naar een nieuwe leverancier

 

Uiteraard heb jij zelf het recht om je eigen keuze te maken wat betreft de energie. Maar het zou natuurlijk wel fijn zijn om aan het milieu te werken en goedkoper af te zijn, toch? Daarom moet je misschien toch eens overwegen om de overstap te maken naar een groene energieleverancier. Er zijn er meer dan genoeg, het enige dat je hoeft te doen is het aanbod te vergelijken op het internet. Wanneer je dit op een juiste manier doet, schiet er nog maar 1 ding over om te doen: overstappen. De nieuwe energieleverancier die je gekozen hebt, zal voor jou alles in orde brengen. Zowel het nieuwe contract in orde maken als het stopzetten van jouw oude contract, wordt allemaal voor jou geregeld zonder dat je je er zorgen over hoeft te maken!

 

https://123vergelijkers.nl/energie/

Zonnepanelen kopen? Zonnepanelen van Soloya

Met de groene stroom van Soloya kan u nu zelf energie produceren en bewust een contributie leveren aan een lagere CO2 emissie. Zonnepanelen zijn een inspanning die we allen kunnen leveren om een mooie en gezonde toekomst te kunnen aanbieden aan volgende generaties. De beste zonnepanelen prijs plaatsen helpt om actief bij te dragen aan een gezond leefklimaat. Welke installateur? Vertrouw op  de  meer dan 10 jaar ervaring van installateur zonnepanelen Soloya!

Deze zonne-energiespecialist is al meer dan 10 jaar actief in Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant met een opgebouwd klantenbestand van meer dan 1000 klanten. Door de recente stijging van de BTW op elektriciteit van 6 naar 21% is het plaatsen van een zonnepaneel installatie nog interessanter geworden.

Bij Soloya kan u terecht over het rendement, de terugverdientijd, de prijs van zonnepanelen en wat een installatie nou precies inhoudt. De REC zonnepanelen van Soloya zijn prijs/kwaliteit de beste zonnepaneel i op de markt en hier rekent u dus ook op topkwaliteit om zelf te voorzien in elektriciteitsproductie van stroom voor uw huishoudelijke toestellen!

 

Meer info op www.soloya.be

http://www.soloya.be/zonnepanelen/

Klassieke woningen en klassieke schakelaren

In klassieke woningen, bijvoorbeeld de steeds populairdere jaren ‘dertig woningen, kan het benodigd zijn om additionele electrische voorzieningen aan te zetten. Toch ook bij veelal modernere verblijven kan de aanbieding van voeding niet op je smachten aansluiten. Alvorens het bijstellen van het licht en de stopcontacten is bouwmateriaal mogelijk dat geen speciale inbouw nodig heeft. Dit opbouw schakelmateriaal voorkomt dat je plaats vrij moet maken in de muur, puur en uitsluitend om de schakelknop te plaatsen. Dit maakt het een eenvoudigere oplossing voor het plaatsen van schakelaars op de gewenste plaats. 

Tijden veranderen en dat geldt ook voor de aankleding van het woonhuis. Het gebruik van stroom is aangaande de vorige 100 jaar diepgaand veranderd. Betreffende de vernieuwende functies zijn ook de eisen veranderd. Jij wilt jouw hardware gaarne kunnen aanwenden op de plekken die jij Geschikt vindt plus je houdt van elegant levenslicht in jouw verblijf.

Systeem schakelmateriaal is verkrijgbaar in diverse soorten schakelingen. Zo kun jij onder andere kiezen voor een enkelpolige lichtknop, die adequaat is voor droge plaats, ofwel een 2-polige schakelaar, geschikter voor minder droge vertrekken.

Geschikt voor verscheidene verdiepingen is de wisselschakelaar. Hiermee vermag de verlichting immers worden bediend vanaf 2 plekken. Deze schakeling is alsmede beschikbaar met meer dan twee bedieningspunten en wordt vervolgens een kruisschakelaar genoemd. Wilt u twee lichtpunten vanaf een plaats bedienen dan kan dat ook. Deze schakelaar heet een serieschakelaar en bestaat uit een tweetal halve schakelaars.

Voor sommige vertrekken kan het tactvol zijn de verlichting na een bepaalde tijd uit te doen gaan. Hiervoor heb je een trappenhuisautomaat nodig. Verlangen je een schakelaar die je telkens nogmaals in kunt drukken zonder dat hij van peil veranderd? Een impuls relais is daarvoor de oplossing.