Add Link
Image default
Electronica en Computers

Verschillende soorten inkjet printers

Heel veel mensen die een printer thuis hebben staan hebben een inkjet printer. Maar dan zijn er nog een heleboel soorten. Ten eerste is het wel handig om te weten hoe zo’n printer werkt.

Je kunt een inkjet printer aansluiten aan je computer en dan vanuit de computer dingen sturen. Deze worden dan afgedrukt en het is vaak precies wat je wilt hebben. Inkjet printers kennen twee technologieën. Dit zijn onder andere continuous inkjet en drop-on-demand printers (DOD).

Een continuous inkjet printer worden vaak gebruikt voor het coderen van producten en pakketjes. Bij deze printers komt er vloeibare inkt uit de cartridges. De voordelen zijn dat het een vrij snelle manier is van printen. De inkt droogt ook snel. Helaas is het zo dat je de cartridges vaak moet vervangen bij veel printen. Bij heel weinig printen kan het ook zijn dat de inkt uitdroogt.

Bij een DOD printer wordt de inkt die uit de cartridge komt een klein beetje verwarmd. De druk wordt daarom groter en de inkt komt op die manier als een bel uit de cartridge. Dit is de uiteindelijke druppel. De printer is over het algemeen het goedkoopst, omdat er geen speciale materialen vereist zijn.

Het is zo dat er een heleboel merken en soorten van zijn. De continuous printers zijn vooral in handen van de merken zoals videojet en domino. Verder zijn de DOD merken wat bekender. Dit zijn merken zoals Canon, Lexmark en HP. Omdat deze merken vaak ook particulier gebruikt worden zijn deze wat bekender.

Als je een printer gaat aanschaffen is het belangrijk om te weten welk doel hij gaat vervullen. Dat is dan ook iets waar je goed over na moet denken. Bijvoorbeeld moet er veel mee geprint worden? Of is het maar af en toe? En hoe snel moet er geprint worden?

http://www.kba-metronic.com/nl

Gerelateerde artikelen

Wandlampen van DirectLampen.nl

Track en trace systeem met rittenregistratie en keurmerk Belastingdienst

Laserprinter kopen? Neem dan de volgende punten even door