Add Link
Image default
Electronica en Computers

3D printen

Hebt u weleens aan 3D printen gedacht gehoord? 3D printing is de techniek van het 3D printen. Deze techniek bestaat al enkele decennia maar was tot op heden niet erg winstgevend. Het werd dan ook voornamelijk gebruikt in de wetenschap en bij grote bedrijven die genoeg geld hebben om hier gebruik van te maken. Tegenwoordig is het 3D printen niet meer weg te denken uit onze samenleving en het is goed mogelijk dat het in de toekomst de 2D printer helemaal vervangen wordt door deze nieuwe printer. 3D printen is immers veel handiger omdat u geen blauwdrukken meer nodig hebt om handmatig iets in elkaar te zetten. U scant uw ontwerp in en laat de printer zijn gang gaan. Er zijn tegenwoordig diverse materialen waar u het 3D printen op los kunt laten. Zo kan 3D printing worden toegepast op hout, nylon en diverse soorten plastics. Dat maakt het wel heel erg aanlokkelijk om de 3D printer te gaan gebruiken en daar zult u dan ook zeker de vruchten van kunnen plukken. Als er bijvoorbeeld iets kapot gaat in uw huis, dan zoekt u de blauwdruk er van op via het internet en dan download u dit model. Vervolgens kiest u natuurlijk voor 3D printen, print het onderdeeltje uit met behulp van het door u geselecteerde materiaal en u kunt het direct gaan vervangen. U hoeft er dus niet eens meer uw huis voor uit en daarnaast hoeft u het gehele product niet meer te vervangen maar kunt u nu dit enkele onderdeeltje creëren dankzij het 3D printen. Eerder was het zo dat u maar moest hopen dat een object nog te repareren viel en dat kostte enorm veel tijd. Het scheelt u dus geld, tijd en moeite. U hoeft er het weer niet meer voor te trotseren dus stap ook over op het 3D printen. Op llowlab.nl vindt u in ieder geval vele merken die u in een handomdraai kunt gaan bestellen.

3D printen heeft de toekomst

In de 3D printer zelfbouw is het mogelijk om zelf uw 3D printer te bouwen. Zelf een printer bouwen is een stuk goedkoper dan de totale printer te bestellen. Hebt u dus wel zin in een flinke uitdaging en beschikt u niet over twee linkerhanden? Dan kunt u er voor kiezen om een zelfbouw printer te bestellen via onze website. U krijgt er een uitgebreide handleiding bij. Materialen die worden gebruikt voor het 3D printen zijn onder andere:

  • nylon
  • diverse typen plastic zoals ABS, PLA en PVA
  • polycarbonaat
  • hout

Dit zijn in principe vloeibare oplossingen maar wel met een behoorlijke viscositeit zodat ze snel hard worden en op hun plek blijven zitten. Ze worden aangeleverd in de vorm van poeder of als latexachtige substantie. Aangezien de printer het in een keer uitprint, ontstaan er geen scheuren en is het object als het ware een geheel. Het is dan ook na het 3D printen niet meer te onderscheiden van het originele object. Natuurlijk kunnen er wel verschillen zijn maar die hebben niets te maken met de stevigheid van het ding dat u zojuist hebt uitgeprint. U kunt hierbij denken aan de kleur of het gewicht. De kans is groot dat het object lichter is dan zijn origineel en dat heeft vaak een groot voordeel. Zeker als u besluit om als hobby 3D printen te doen en een hele auto na te gaan bouwen, hoe lichter hoe minder brandstof u nodig zult hebben en hoe eenvoudiger het te verplaatsen is. En mocht de kleur niet bevallen, dan kunt u dit gaan oververven want dit materiaal is eenvoudig te bewerken.

Wilt u hier meer informatie over? Neemt u dan gerust eens contact op

U kunt naast de 3D printers bij ons terecht om aan 3D scanners te komen maar dat is nog lang niet alles. Zoals we al eerder zeiden zijn er diverse materialen geschikt om te gebruiken als printmateriaal voor het 3D printen. Deze materialen lopen uiteen van plastics tot hout tot aan nylon. In de toekomst zullen deze materialen enkel in totaliteit meer worden zodat u een nog grotere keuze krijgt om te 3D printen. Dan kunt u echt het object vervangen door dit uit te printen in het originele materiaal. Het lijkt wel een manier van klonen of kopiëren en dat is dan ook zeker iets waar we langzamerhand naartoe gaan. Zeker als u ook een scanner hebt want dan kunt u het originele object inscannen tot er een model ontstaat op uw beeldscherm. Dit biedt veel perspectieven, kijk alleen maar naar de zorg. Er is nu al een grote vraag naar artificiële onderdelen om bijvoorbeeld organen en ledematen te vervangen en het kost veel tijd en moeite om dat voor iedereen op maat te maken. Dankzij het 3D printen kan dit bij wijze van spreke in een middagje nagemaakt worden en dat zal er voor zorgen dat de wachtlijst een stuk korter wordt. Dat is tevens goed nieuws voor mensen die dringende vervanging nodig hebben maar hier al helemaal niet voor in aanmerking komen zoals mensen in derdewereld landen. Mensen die de dupe zijn geworden van oorlog en geweld kunnen met het 3D printen ook hun ledematen vervangen zodat ze hopelijk minder pijn hoeven te lijden. Nu is het maar te hopen dat hulporganisaties zoals het rode kruis binnenkort het 3D printen gaan gebruiken zodat iedereen in de wereld hier de vruchten van kan gaan plukken. Neem contact op!

http://www.llowlab.nl/