Add Link
Image default
Dienstverlening

Asbestemming

Als je een dierbare hebt verloren, is er veel dat je moet gaan regelen en bedenken. Allereerst moet er een uitvaartdienst worden geregeld. In een dergelijke dienst worden vaak herinneringen opgehaald aan de overledene en worden verhalen verteld en liederen geluisterd en/of gezongen. In de meeste gevallen worden alle naasten, bekenden en kennissen voor een uitvaart uitgenodigd. Als de overledene of de naasten gelovig zijn, wordt er in de meeste gevallen voor een geloofsgebouw gekozen als locatie van de uitvaart. Er worden dan ook vaak liederen gezongen en teksten gelezen vanuit dit geloof. Als de uitvaart achter de rug is, wordt de overledene begraven of gecremeerd. Als de overledene begraven wil worden, gebeurt dit op een begraafplaats. Hier wordt de kist in de grond gelaten en er wordt later een steen, gras, tegels of bloemen op geplaatst, zodat de nabestaanden een plaats hebben om de overledene te gedenken. Als de overledene echter gecremeerd wordt, zijn er meerdere opties waar voor gekozen kan worden. Er moet worden nagedacht over de asbestemming. De asbestemming is de locatie waar de as naar toe gaat. Er zijn verschillende opties mogelijk. Als de overledene zelf heeft aangegeven waar de as naar toe moet, hoeven de nabestaanden hier niet over na te denken. Maar als dit niet bekend is, moet over de asbestemming worden nagedacht. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • de as verstrooien
  • de as in een urn op een speciale gedenkplek bewaren
  • de as mee naar huis nemen

Het is afhankelijk van wat de overledene gewild heeft of zou hebben en wat de nabestaanden willen, voor welke asbestemming het beste gekozen kan worden.

Asbestemming: verschillende mogelijkheden

Als je zeker weet wat de overledene graag had gewild, hoef je geen moeilijke beslissing te maken. Maar in het geval dat er geen wens voor de asbestemming is doorgegeven of deze niet uitgesproken is, moeten de nabestaanden deze moeilijke keuze maken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de as uit te strooien. Dit kan op een speciaal aangewezen plaats, bijvoorbeeld bij een begraafplaats. Hier zijn vaak speciale velden waar de as uitgestrooid kan worden. De as wordt hier uitgestrooid over een veldje of heuvel, waarna de nabestaanden een plaats hebben om de overledene te gedenken. Ook kun je as uitstrooien op een andere plek. Denk hier aan de achtertuin van het geboortehuis, een mooie plaats waar de overledene ooit op vakantie is geweest of het bos waar hij of zij altijd ging wandelen. Je kunt de as eigenlijk overal waar je maar wilt uitstrooien, mits het in de natuur is. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor asbestemming waarbij de as wordt bewaard in een urn. Je kunt deze urn bij een begraafplaats of herdenkingsplaats bewaren, bijvoorbeeld in een urnenwand. Hier staan meerdere urnen en het voordeel hiervan is dat je een specifieke plaats hebt om naar toe te komen om de overledene te gedenken. Je kunt een mooie urn uitzoeken en deze in de wand laten plaatsen. Ook kun je de as mee naar huis nemen en op de schoorsteenmantel zetten. Je geliefde is dan altijd een beetje bij je. Het is afhankelijk van wat je zelf fijn vindt of je voor deze keuze moet gaan. Sommige mensen vinden het heel fijn dat de geliefde eigenlijk weer mee naar huis is gegaan en voelen op deze manier de aanwezigheid nog een beetje. Andere mensen vinden het juist helemaal niet fijn en zelfs een beetje luguber. Welke asbestemming je het beste kunt kiezen hangt dus ook af van je persoonlijke voorkeuren.

Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort

Een betrouwbaar bedrijf wat betreft de begrafenis of crematie en de asbestemming van je dierbare, is Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort. Dit bedrijf is gespecialiseerd in uitvaarten en alles wat er hierna nog komt. Je kunt bij dit bedrijf kiezen voor verschillende manieren van asbestemming. Zo is er een urnenmuur met 200 nissen, waar urnen in geplaatst kunnen worden. Het voordeel van deze manier van asbestemming is dat je een vaste plaats hebt waar je naar toe kunt komen om de overledene te gedenken. Als je wilt dat de as wordt uitgestrooid, kun je ook een van de strooivelden of een plekje in de mooie tuin kiezen. Je kunt hier voor een aantal jaren een plaatsje reserveren. Natuurlijk is het bij dit bedrijf ook mogelijk om de as mee naar huis te nemen. Je kunt dan zelf de verdere asbestemming bepalen: wil je het uitstrooien of wil je de urn thuis laten staan? De keuze is aan jezelf. Ook is het mogelijk om de as te laten uitstrooien in bijvoorbeeld een familiegraf. Als je een keuze hebt gemaakt met betrekking tot asbestemming en je wilt een urn uitzoeken, kun je bovendien een afspraak maken om in de urnenwinkel te komen kijken. Hier kun je uit verschillende mooie exemplaren kiezen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden bij Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort wat betreft uitvaarten en asbestemming? Dan kun je het beste naar de website, www.cba-amersfoort.nl gaan. Hier vind je alle informatie met betrekking tot de mogelijkheden die het bedrijf biedt. Ook vind je hier verdere contactinformatie zoals het bezoekadres in Leuven en een uitgebreide routebeschrijving vanuit de verschillende delen van het land. Ook kun je gemakkelijk telefonisch contact opnemen. Je kunt al je vragen stellen en het bedrijf kijkt wat er mogelijk is. Ook als je nog niet helemaal zeker wat je wilt, bijvoorbeeld met betrekking tot de asbestemming.

http://cba-amersfoort.nl/asbestemming

Gerelateerde artikelen

Naamborden uit eigen fabriek te koop bij Naambordkopen.nl

Klop bij Kewodak aan voor werkzaamheden aan uw platte en licht hellende dak

Wat is beter: Een boekhouder huren of boekhoudsoftware gebruiken?