Dienstverlening

Hypotheken in Bergen op Zoom vergelijken: waar let je op?

Add-link

Wil je een appartement of huis in de regio kopen, dan loont het de moeite om hypotheken in Bergen op Zoom met elkaar te vergelijken. Je gaat immers een betalingsverplichting voor tientallen jaren aan en dan maakt een paar procentpunten op de rente al gauw een verschil van duizenden euro’s. Maar niet alleen de rente die je betaalt is belangrijk. Voor veel mensen is het krijgen van een hypotheek de grootste ‘bottle neck’. Kijk daarom goed naar de voorwaarden en schakel de hulp in van een hypotheekadviseur bij jou in de buurt in Bergen op Zoom.

Begin met het vergelijken van voorwaarden van hypotheken in Bergen op Zoom

Je maximale hypotheek is afhankelijk van je inkomen. Dat klinkt eenvoudig genoeg maar de waarheid is helaas een stuk ingewikkelder. Werk je bijvoorbeeld parttime of fulltime? Krijg je aanvullende vergoedingen die je bij je inkomen op mag tellen? Heb je schulden of een intentieverklaring vanuit je werk? Dit zijn slechts een paar voorbeelden van vragen die je moet beantwoorden voordat je weet onder welke voorwaarden je een hypotheek af kunt sluiten.

Waarom een hypotheekadviseur inschakelen?

Het uitzoeken van hypotheken in Bergen op Zoom kan dus behoorlijk ingewikkeld worden. En dan is de hulp van een hypotheekadviseur in Bergen op Zoom wel gewenst. Sterker nog, een ervaren professional verdient zichzelf terug door je attent te maken op besparingsmogelijkheden. En door je aanvraag zo goed mogelijk in te vullen zodat je de maximale hypotheek tegen de laagste lasten krijgt.

Bij één hypotheekadviseur alle hypotheken in Bergen op Zoom vergelijken

Je hoeft niet voor iedere hypotheek in Bergen op Zoom een andere adviseur in te schakelen. De meeste adviseurs hebben toegang tot een database waarin ze de voorwaarden van iedere hypotheekverstrekker kunnen bekijken. Het belangrijkste bij het kiezen van een hypotheekadviseur is dat jij er een goed gevoel bij hebt. Gedegen financieel advies wordt altijd gegeven op basis van vertrouwen. Succes bij het vinden van de juiste hypotheek voor jouw droomhuis in Bergen op Zoom!

Een helpende hand bij het ontruimen van een woning

Heeft u hulp nodig bij het opruimen van inboedel omdat een dierbare net overleden is? Zoekt u een bedrijf die op een respectvolle manier een woning ontruimt? Dit is precies wat Alle Rommel Opgeruimd te bieden heeft. Discretie en transparantie staan bij dit familiebedrijf immer op plek 1. De firma wordt geleid door Wilfred Meier Nolte. De afgelopen jaren heeft hij een hechte groep mensen om zich heen verzameld, waarvan de meesten directe familieleden zijn. De medewerkers beseffen stuk voor stuk heel goed dat dit voor u een moeilijk tijd is. En dat u het meest gebaat bent bij snelle, praktische hulp en niet al te veel gedoe. Als u kiest voor Alle Rommel opgeruimd bent u ervan verzekerd dat het huis op professionele wijze leeggehaald wordt tegen een scherpe prijs. Alle spullen worden verwijderd en het appartement wordt bezemschoon opgeleverd. De inspectieronde van de eigenaar of woningbouwvereniging is slechts een formaliteit. Voordat Alle Rommel Opgeruimd aan het werk gaat, krijgt u het verzoek belangrijke / waardevolle papieren mee te nemen. En ditzelfde geldt voor meubels, apparatuur of andere zaken die u wilt bewaren. De inboedel die daarna nog overblijft, zal zoveel mogelijk een tweede bestemming krijgen. Denkt u aan een tweedehandswinkel, het Leger des Heils of een vereniging in de buurt.

Voordelen van Alle Rommel Opgeruimd

-de kosten voor het ontruimen na overlijden blijven binnen de perken en u krijgt vooraf een offerte waarop het definitieve totaalbedrag staat vermeld;

-u wordt in een emotionele tijd ontzorgd: over het opruimen en schoonmaken van het huis hoeft u zich niet te bekommeren;

-witgoed en meubelstukken die overblijven, worden als het even kan hergebruikt;

-Alle Rommel Opgeruimd heeft een werkwijze die overeenkomt met verhuisbedrijven: open containers komen er niet aan te pas;

-iedere klant krijgt 100% garantie op de werkzaamheden: de klus is pas geklaard als u helemaal  tevreden bent.

Wilt u Alle Rommel Opgeruimd inschakelen? U kunt bellen naar 0252-742483 of mailen. Langskomen voor een persoonlijk gesprek kan ook. Maakt u dan eerst even een afspraak?

https://www.allerommelopgeruimd.nl/

Verschillende schoonmaakwerkzaamheden mogelijk in Losser en omgeving

Add-link

Schoonmaakbedrijf Losser staat voor u klaar voor verschillende schoonmaakwerkzaamheden die u nodig heeft in de omgeving van Losser. Bij ons schoonmaakbedrijf Losser kunnen we u verschillende werkzaamheden bieden voor in uw huis of kantoor. Vaak werken wij samen met meerdere bedrijven waarbij wij schoonmaken. Het schoonmaken gebeurt bij deze bedrijven vaak buiten de kantooruren zoals in de avond of in het weekend. Hierbij maken wij de kantoren en de kantoorpanden schoon. Ook in grote huizen of andere gebouwen kunnen wij schoonmaken. Via schoonmaakbedrijf Losser kunnen wij professionele en ervaren schoonmakers sturen die de schoonmaakklussen uitvoeren die u wenst. Dit kan op de dagen en tijdstippen van uw voorkeur. Ook kunt u zelf aangeven hoe vaak per week wij bij u komen schoonmaken en wij kunnen onze planning daarnaar invullen. Wij gaan graag met grote bedrijven een samenwerking aan zodat wij op alle locaties alle panden en kantoren van dit bedrijf kunnen schoonmaken en poetsen.

Onze diensten kunnen verschillen per aanvraag van u

Het personeel van schoonmaakbedrijf Losser kan verschillende diensten bieden aan u. Zo kunt u ons meerdere keren inhuren voor elke keer een andere klus. Ook kunt u ons meerdere schoonmaaktaken per dag laten doen en dit meerdere keren herhalen. Wij zijn te boeken voor een vaste dienst van een of meerdere keren per week met herhaling elke week, of u kunt schoonmaakbedrijf Losser boeken voor een eenmalige dienst. De schoonmaakwerkzaamheden die wij voor u kunnen doen kan bijvoorbeeld het stofzuigen en dweilen van de vloer zijn. Ook muren, tafels, stoelen en bureaus kunnen wij voor u schoonmaken. De keuken en de toiletten poetsen vallen ook onder de kwaliteiten van ons schoonmaakpersoneel. Daarnaast is schoonmaakbedrijf Losser ook gespecialiseerd in het poetsen van de ramen en de kozijnen aan zowel de binnen als buitenkant van het gebouw. Mocht uw bedrijf dus een kwalitatief goede ramenwasser nodig hebben, kunt u ons dus ook inhuren.Hoe herken je een burn-out? De bedrijfspsycholoog helpt je bij herstel

Add-link

Heb je last van spanningen, piekeren, slecht slapen of andere burn-out klachten? Het kan zijn dat je te maken hebt met een burn-out, maar hoe herken je een burn-out? De bedrijfspsycholoog kan je hierbij helpen. En natuurlijk kan de bedrijfspsycholoog je ook helpen met het herstel van een burn-out.

De bedrijfspsycholoog helpt je om een burn-out te herkennen

Om een burn-out te herkennen is het belangrijk om te weten wat het nou eigenlijk is. In de psychologie staat een burn-out bekend als een mentale uitputtingstoestand waarbij de balans tussen de eisen van het werk en je persoonlijke behoeften is verstoord. Ook voel je je afstandelijk naar je werk toe en minder competent om je werk goed uit te voeren.

Van burn-out klachten naar werkplezier met een bedrijfspsycholoog

Een bedrijfspsycholoog helpt je om de klachten inzichtelijk te maken, en je terug te begeleiden met het herstel van een burn-out naar gezondheid en werkplezier. Waarom een bedrijfspsycholoog vraag je je af? De bedrijfspsycholoog is niet alleen goed in het inzichtelijk maken van patronen die de burn-out veroorzaken, maar een bedrijfspsycholoog helpt je ook met het in de cruciale fase van je burn-out: namelijk de terugkeer naar werk.

Een bedrijfspsycholoog heeft een goed inzicht in wat er nodig is in de eerste fase van een werkhervatting. Het herkennen van een burn-out is één, maar terugkeren naar werk na een burn-out, is een ander verhaal. Tijdens de eerste stap naar werk bespreek je samen met de bedrijfspsycholoog hoe je je grenzen herkent, wat kun je doen om je grenzen te bewaken, maar ook hoe zorg je ervoor dat je de eerste signalen herkent. Ook het adequaat communiceren van je eigen behoeften hoort hierbij.

De bedrijfspsycholoog als schakel van burn-out klachten naar werkplezier

De bedrijfspsycholoog is bij alle stappen betrokken: van hoe herken je een burn-out, naar de terugkeer naar werk ná een burn-out. De terugkeer naar werk geeft structuur, zelfvertrouwen en is nodig om volledig te herstellen van een burn-out.

Ben je leidinggevende en wil je meer weten over het herkennen van een burn-out bij je collega’s? Of meer inzicht in de signalen die komen kijken bij een burn-out klachten? Kijk eens naar een burn-out training. Want zoals je weet: voorkomen is beter dan genezen.

http://www.evoli.nl

Ga je verhuizen?

Add-link

Heb je een verhuizing op de agenda staan maar weet je niet hoe je zo efficient mogelijk kan verhuizen? Lees dan snel verder, want in dit aritkel ga ik je uitleggen wat belangrijk is tijdens een verhuizing. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het lezen van dit artikel en laat me in de reacties weten wat je ervan vindt.

Wat voor een type verhuizing ga je doen? Is het een seniorenverhuizing, zakelijke verhuizing, een spoedverhuizing een particuliere verhuizing of heb je gewoon sjouwhulp nodig?

Seniorenverhuizing

Een seniorenverhuizing: waarschijnlijk denk je gelijk aan mensen die al op leeftijd zijn en een verhuizing gepland hebben, maar toch komen er wel meer zaken bij kijken. Het kan namelijk zo zijn dat er emotionele spullen aanwezig zijn en dat deze met grote zorg overgebracht moeten worden naar een nieuw adres. Een goedkoop verhuisbedrijf als verhuisbedrijf drechtsteden kan je daar goed bij helpen.

Zakelijk verhuizen

Ben je ondernemer en ga je verhuizen naar een nieuw locatie? Dan is het belangrijk dat alle spullen zo goed mogelijk worden overgebracht, misschien dat je belangrijke documenten hebt die absoluut niet beschadigd moeten raken, schakel dan hulp in van een erkend verhuisbedrijf – zij zorgen ervoor dat u al uw spullen onbeschadigd kan verhuizen.

Spoedverhuizing

Ga je verhuizen en zit daar spoed bij? Dan kun je hulp inschakelen van een verhuisbedrijf dat ook spoedverhuizingen doet, een verhuisbedrijf dat direct voor je klaar staat wanneer dat nodig is. Heb je een bepaalde deadline en moet je snel verhuizen? Een goed verhuisbedrijf heeft daar alle begrip voor, meestal komen hier extra kosten bij – dit kan je altijd overleggen.

Particulier verhuizen

Net een nieuw of appartement gekocht en wil je verhuizen? Heb je zelf geen vervoer of heb je gewoon hulp nodig van een verhuisbedrijf? Schakel dan hulp in van een verhuisbedrijf die je professioneel kan begeleiden met de verhuizing, ze houden rekening mee met tijd en proberen de kosten zo laag mogelijk te houden. Natuurlijk gebeurt alles in overleg, het is wel belangrijk dat je van te voren een offerte opvraagt bij het verhuisbedrijf.

Sjouwhulp

Heb je alles al ingepakt maar heb je zware dozen in huis die je niet in je eentje kunt tillen? Maak dan gebruik van een verhuisbedrijf met sjouwhulp, dit zijn verhuizers die je helpen met het verplaatsen van dozen en nog veel meer. Ga ervan uit dat elk verhuizer ongeveer 20 euro per uur kost.

Wat kost een verhuisbedrijf?

Een verhuisbedrijf hoeft in de meeste gevallen niet veel geld te kosten, om je toch een indicatie te geven hebben wij een overzicht voor je gemaakt. Zodat je in ieder geval weet wat je te wachten staat.

 • Verhuizer: 24 euro per uur.
 • Verhuiswagen: 95 euro (halve dag, maximaal 4 uurtjes)
  Hele dag: 125 euro
  Weekend: 145 euro
 • Inpakservice: 24 euro per uur (minimum van 3 uurtjes)

Om toch een betere indicatie te krijgen van wat de kosten ongeveer zullen zijn kun je toch het beste een offerte opvragen, dat kan gratis door naar de website te gaan van een goed verhuisbedrijf en zo uitgebreid de kosten. 

Het glaszetten

Add-link

Het glaszetten
Tegenwoordig wordt het enkel glas bij bestaande woningen regelmatig vervangen door dubbel glas. De reden daarvan is dat de bewoner zijn energieverbruik terug wil dringen. Energie wordt vooral de laatste jaren steeds duurder en daarom kan het nuttig zijn om het enkel glas te vervangen door dubbel glas of HR++. Voordat je als bewoner zo ver bent, is het verstandig om eerst een specialist langs te laten komen om een berekening te maken wat je grootste energieverlies post is. Hij zal, wanneer hij langskomt, een berekening maken van het dak, vloer, muren en ramen. Wanneer je de berekening bekijkt, zul je zien dat het energieverlies door de ramen groot is. Daarom zou je kunnen besluiten om het enkel glas te vervangen door dubbel glas. Je moet door enkele aannemers en offerte laten maken wat de kosten zijn om het enkel glas te vervangen door dubbel glas. Voor het maken van de offerte worden de kozijnen gecontroleerd. Zitten er geen rotte plekken in, dan zullen de kosten voor het vervangen van het glas meevallen. Dan moeten alleen de sponningen dieper worden uitgefreesd, omdat dubbel glas dikker is dan enkel glas. Zitten er in de kozijnen veel rotte plekken dan zal de aannemer je aanraden de kozijnen te vervangen. Geef je daarvoor toestemming, aan de aannemer die je uitgekozen hebt, dan zal hij de kozijnen in zijn werkplaats maken. Hij geeft aan de glaszetter de maten van het dubbel glas door, zodat deze het kan bestellen. Je hebt daarbij aangegeven welk glas je wilt hebben.
 
Werkvolgorde
De aannemer maakt de kozijnen in de werkplaats en de glaszetter heeft het dubbel glas besteld. Wanneer alle kozijnen klaar zijn, gaat hij in overleg met de glaszetter de kozijnen vervangen. Alle kozijnen zal de aannemer niet in een dag kunnen vervangen. Hij zal daarom alles weer dicht moeten maken voordat hij naar huis gaat. Hij zal op een bepaald ogenblik aan de glaszetter doorgeven dat het dubbel glas geplaatst kan worden. Het dubbel glas plaatsen moet je overlaten aan de vakman. Hij gebruikt speciale kit voor het glas en de glaslatten. Zo zal hij ook speciale glaslat spijkers gebruiken.
 
Glassoorten
Wanneer je het dubbel glas uitkiest, is het belangrijk dat je eerst een goede voorlichting krijgt wat de voor- en nadelen zijn. Er zijn verschillende prijsklassen. Je kunt kiezen voor gewoon dubbel glas, HR, HR+ en HR++. Het HR++ is duurder, maar heeft een betere isolatiewaarde. Bij de HR++ is de coating aan de binnenzijde aangebracht. Het is een zachte coating die niet tegen alle weersomstandigheden kan. Deze glassoort heeft een goede isolatiewaarde. Gewoon dubbel glas kost ongeveer € 65 per m². De energiebesparing vergeleken met een woning met enkel glas is ongeveer € 140 per jaar. HR++ kost ongeveer € 80 m² en levert een besparing op van € 220. Het is dus belangrijk welke glassoort je uitkiest om een maximaal voordeel te hebben voor je energiebesparing.
Het dubbel glas moet goed worden gemonteerd. Als je dat laat doen door een erkende glaszetter heb je er ook garantie op. Komt er bijvoorbeeld tussen de ramen condens, dan zal het dubbel glas gratis vervangen worden.

https://glaszetterdirect.nl/

Hoe voorkom je ongedierte?

Add-link

Hoe voorkom je ongedierte?
Wanneer je eenmaal een ongedierteprobleem hebt is een specialist inhuren vaak de enige oplossing. Als ratten- en muizenkolonies niet voor de volle 100% verwijderd worden, zijn ze binnen de kortste keren weer terug op volle sterkte. En we willen je graag even op het hart drukken: Als amateur een wespennest verwijderen is geen goed idee.
Maar gelukkig heb je over het voorkomen van ongedierte vaak meer controle. Door onderstaande tips te volgen, verklein je de kans op ongedierte al flink.
 
Vergeet containers niet schoon te (laten) maken
Uiteraard is hét beste preventiemiddel tegen ongedierte ervoor zorgen dat je huis goed schoon is. Maar toch zijn er vaak onderdelen die mensen over het hoofd zien. Zeker in hete zomermaanden kunnen containers en vuilnisemmers die niet goed schoongemaakt zijn een waar Walhalla voor ongedierte vormen. Ook stapels oude kranten die in de schuur liggen zijn vaak ideale woningen voor allerlei ongewenste diersoorten.
 
Haal je interieurtips voortaan uit Mission: Impossible
Het verwijderen van ongedierte heeft natuurlijk weinig zin als ze zonder moeite het gebouw in- en uit kunnen gaan. Alle gaten en kieren goed dichtmaken is sowieso beter voor de isolatie van je huis, maar vaak worden ventilatiesystemen over het hoofd gezien. Muizen kunnen makkelijk door kleine luchtroosters heen. De oplossing? Plaats wat fijn gaas over deze ingangen. Je ventilatie wordt er niet slechter door, maar het houdt je huis wel muisvrij.
 
Daar zit een luchtje aan
We hebben wel eens de tip gehoord om kattengrit in je woning neer te zetten, zelfs als je eigenlijk geen kat hebt. Knaagdieren zijn verrassend slim, en de geur van kattengrit leren ze vaak al vroeg in hun leven herkennen en vermijden. Nou klopt het dat dit best effectief kan zijn, maar waarom zou je de oplossing niet combineren met een geur die voor mensen prettig is? Een goed alternatief zou de geur van eucalyptus of pepermuntolie kunnen zijn. Niet alleen kunnen knaagdieren die geur maar moeilijk hebben, het verbergt sowieso de geuren die ze wél lekker vinden, zoals de geur van voedsel.
 
Met deze tips verklein je de kans op ongedierte al aanzienlijk. Toch kun je, ondanks al je goede voorbereidingen, altijd nog pech hebben. Zit je al met een ongedierteplaag in je huis? Dan kun je beter geen tips meer van het internet halen. Veel doe-het-zelf oplossingen zijn óf ineffectief, óf ook schadelijk voor mensen. Het beste is daarom om tegen die tijd een professionele ongediertebestrijder in te schakelen.

https://ongedierteassistent.nl/

Een vertrouwde slotenmaker nodig

Add-link

Een vertrouwde slotenmaker nodig
Je hoopt hem nooit nodig te hebben, maar toch zal het hoogstwaarschijnlijk wel een keer voorkomen dat je een slotenmaker nodig hebt. Wanneer je ’s avonds thuiskomt, kan het gebeuren dat je niet naar binnen kunt. Dat kan meerdere oorzaken hebben. Vaak laat je de sleutel in het slot aan de binnenkant van de deur zitten wanneer je weggaat en de deur achter je dichttrekt. Je hebt dat niet in de gaten en merkt pas dat er wat aan de hand is, als je weer thuiskomt. Je denkt in eerste instantie dat je de sleutel bent verloren. Wanneer je een reservesleutel bij de buren afgegeven hebt, kun je daarmee proberen het slot open te maken. Dan merk je pas dat je eigen sleutel op de binnenzijde van het slot zit, omdat je de reservesleutel niet ver genoeg in het slot gat kunt steken. Je kunt met de reservesleutel proberen de sleutel, die in het slot gat zit, eruit te duwen. Meestal lukt dat niet, omdat hij gedraaid is. Om binnen te kunnen zou je kunnen besluiten een raampje stuk te maken, maar het is eenvoudiger een slotenmaker te benaderen. Op de website van de slotenmaker kun je de dichtstbijzijnde slotenmaker vinden die 24 uurdienst heeft en dat voor 7 dagen in de week. Je kunt deze slotenmaker ook tijdens de nachtelijke uren bellen. Hij zal er snel zijn als je gebeld hebt. Op zijn website staat de prijs die hij rekent voor het openen van deuren.
 
De voordelen van een vertrouwde slotenmaker
Wanneer er een inbraak is geweest en er sloten zijn vernield, moeten deze vervangen worden. Nadat je bij de politie aangifte gedaan hebt, is het belangrijk dat de sloten snel vernieuwd worden. Wanneer je de slotenmaker opbelt en de situatie uitlegt, zal hij snel langskomen en zorgen dat hij de nieuwe sloten al bij zich heeft. Je weet dan zeker dat je weer snel veilig naar binnen kunt. Een slotenmaker weet ook altijd wel een oplossing als er niet ineens nieuwe sloten geplaatst kunnen worden. Ook dan kun je veilig thuis zitten of van huis gaan. Een slotenmaker is de persoon die het hele huis van je kunt beveiligen. Hij kan daarvoor een offerte maken, zodat je later kunt beslissen wat je wilt doen.
 
Vertrouwde slotenmaker
Wanneer je snel een slotenmaker nodig hebt en deze op google zoekt, kom je vaak bedrogen uit. Wanneer je er een via google gevonden hebt, kun je hem bellen. Vraag direct naar de prijs die hij rekent om een deur open te maken. Als hij geen prijs opgeeft, moet je hem zeker niet nemen. Laat ook de kosten als hij die doorgeeft op papier zetten en ondertekenen. Vaak komen ze met twee man als je zo’n slotenmaker laat langskomen. Het is vaak een karweitje van nog geen half uur, maar als je niets afgesproken hebt, kunnen ze gemakkelijk € 500 rekenen en wordt je opgelicht. Neem dus een vertrouwde slotenmaker. Dan weet je zeker dat je niet bedrogen wordt. De kosten die hij rekent staat op zijn website.

https://deslotenmaker.com/

Wat is beter: Een boekhouder huren of boekhoudsoftware gebruiken?

Add-link

Wat is beter: Een boekhouder huren of boekhoudsoftware gebruiken?

 

“Een boekhouder inhuren voor de administratie? Is daar geen app voor?”

Een opvatting die je zeker bij zzp’ers en kleine ondernemingen nogal eens tegenkomt. Waarom zou je immers geld betalen voor een boekhouder, wanneer je met behulp van boekhoudsoftware ook zelf een balans op kunt stellen? Veel kan geautomatiseerd worden en de technologie wordt steeds beter en slimmer. We leven tegenwoordig in een wereld leven waar auto’s zelf leren rijden en telefoons in staat zijn om onze muzieksmaak te leren herkennen. Wat simpele boekhoudsoftware zou dan geen enkel probleem meer moeten zijn, toch?

Maar toch – ondanks alle technologische vooruitgangen – blijft de vraag naar goede boekhouders nog altijd groeien. In 2019 is er zelfs meer vraag dan aanbod. Waarom zijn boekhouders dan nog steeds zo belangrijk? En hoe weet je wat je moet kiezen: een boekhouder, een app, of misschien allebei?

Software kan een boekhouder (nog) niet vervangen
Ja, het klopt dat veel financiële gegevens vrij simpel in een Excelsheet gezet kunnen worden. Sommige software gaat nog een stap verder en plaatst alle baten en lasten automatisch in nette kolommen. Maar wat dan? Kan een computer hieruit opmaken welke kosten ‘onnodig’ zijn? Weet software precies voor iedere mogelijke situatie te zeggen hoe fiscale wetgeving het beste toegepast kan worden, of kan het garanderen dat je zelf alles wel correct hebt ingevoerd? En bovendien: kan de software net zo slim als een mens bedenken waar onverwacht nog extra voordeel behaald kan worden? Veel apps bieden wel wat functionaliteit om hierin tegemoet te komen, maar aan het eind van de dag zijn computers simpelweg nog niet slim genoeg om de werkervaring van een specialist te vervangen.

Het beste van 2 werelden: hybride boekhouding
Een boekhouder huren heeft dus onontkenbare voordelen voor een bedrijf, maar de kosten van zo’n specialist kunnen vrij pittig zijn voor kleine ondernemers en zelfstandigen. Daarom is er de laatste tijd een trend te zien van kleine ondernemers die kiezen voor een mix tussen gedeeltelijk de boekhouding zelf doen en een gedeelte uitbesteden. Standaardwerk zoals het invoeren van alle gegevens zijn tegenwoordig tenslotte relatief eenvoudig zelf te doen dankzij apps, wat betekent dat dat soort uitbestedingskosten bespaard kunnen worden. Vervolgens kan een professionele boekhouder ingeschakeld worden om de gegevens te controleren met de ervaring van een specialist, op een manier die computers nog niet kunnen. Zo blijven boekhoudkosten dankzij handige software ook voor zzp’ers betaalbaar, maar boeken ze wel de extra winst die alleen een echte boekhouder weet te bewerkstelligen.

Laat een lokale boekhouder je adviseren over het automatiseren van je bedrijfsprocessen.

https://boekhouder-offertes.com/

Ken de symptomen van depressie om daarop te kunnen anticiperen

Add-link

Ongetwijfeld is depressie één van de ernstigste psychische aandoeningen, die kan worden veroorzaakt door vele factoren: klinisch of psychologisch of een combinatie en een accumulatie van beide, hoewel de belangrijkste oorzaak van depressie vaak een opeenhoping van stress is. 

Omdat depressie altijd en overal kan opkomen, zonder dat we het ons realiseren, is het cruciaal om de symptomen van depressie te kennen, zodat we kunnen anticiperen en zo snel mogelijk wat hulp kunnen krijgen, omdat het de depressieve persoon kan wegleiden van het normale leven, erger nog, het tot zelfmoord kan leiden.

Wees heel voorzichtig als jij of iemand die je kent problemen heeft zoals:

 • Moeilijkheden om zich op een detail te concentreren of iets uit het hoofd te leren; het is ook moeilijk om beslissingen te nemen.
 • Veelvuldige gevoelens van vermoeidheid en gebrek aan energie, die gepaard gaan met rusteloosheid.
 • Je altijd schuldig, verdrietig, leeg, niet waardig, hopeloos, pessimistisch en hulpeloos voelen.
 • Moeilijkheden om ‘s nachts te kunnen slapen, wakker zijn in de vroege ochtend of niet veel slaap kunnen verdragen.
 • Het verliezen van interesse voor elke activiteit, die je eerder leuk vond en graag deed.
 • Te veel eten of de eetlust verliezen.
 • Sommige pijnen, hoofdpijnen of andere problemen hebben die niet verdwijnen bij een klinische behandeling.
 • Altijd aan zelfmoord denken en daarom veel dingen doen alsof je je wilt voorbereiden om het leven te verlaten, zoals het doen van een doodswens of alles in orde brengen.

Als je denkt dat iemand die je kent, de bovengenoemde problemen heeft, zoek dan naar een psycholoog of een psychiater om een nader onderzoek te laten doen en om na te gaan of jouw beoordeling juist is of niet.

Omdat niemand bestempeld wil worden als ‘gek’ of ‘van ‘t padje’ is er misschien een klein trucje misschien nodig om je gedachten te bevestigen als je vermoedt dat een van je vrienden of familieleden in depressie verkeren. Organiseer bijvoorbeeld een informele ontmoeting tussen jou, de psycholoog en de persoon die hulp nodig heeft. Laat je vriend maar denken dat het slechts een vriendelijke sociale bijeenkomst is zonder te weten wat de echte bedoeling van de bijeenkomst is. Na enkele momenten heeft de psycholoog misschien al wel een idee of jouw vriend depressief is of niet.

Als er aanwijzingen zijn dat jouw vriend mogelijk in een depressie verkeert, vraag dan de psycholoog om advies over wat er moet gebeuren, om volledig te bevestigen of het een depressie is of niet zodat je er op kunt anticiperen.

https://www.depsycholoog.nl/eindhoven/