Cadeau

Originele housewarming cadeaus, vind ze hier!

Heb je binnenkort een housewarming van een vriend, een collega of van je familie? Leuk! Natuurlijk kan je niet met lege handen aankomen. Denk dus na over een leuk cadeau. Hiermee maak je een goede indruk. Maar wat voor geschenk moet je nu geven? Dan hangt natuurlijk af van de gene die een huis heeft gekocht. Maar vind je het lastig om te bedenken wat diegene leuk vindt? Hier hebben we wat originele en populaire cadeaus voor housewarmings voor je op een rijtje gezet. Lees dus snel verder!

Een nieuw huisnummer

Is het een housewarming voor een nieuwbouwhuis? Nieuwe huizen worden veelal opgeleverd met saaie, standaard huisnummers. Deze zijn vaak alles behalve opvallend. Dankzij de kleine afmetingen zijn ze zelfs lastig te zien van afstand. En een nieuw huis vraagt natuurlijk om een huisnummer. Een leuke cadeautip is dus een nieuw huisnummer. Geef bijvoorbeeld een RVS huisnummer of een op maat gemaakt naambordje van een site als https://rvshuisnummers.nl/ cadeau. Hier kan je kiezen uit diverse formaten en kleuren. Roestvaste huisnummers hebben veel voordelen. Ze zijn duurzaam (dus gaan lang mee) en zijn bovendien erg mooi. Dit cadeau zal dus erg gewaardeerd worden.

Een andere tip: geef een verlicht RVS huisnummer. Deze zijn immens populair! Een nadeel is dat deze relatief duur zijn.

Een buitenlamp

Naast een huisnummer, is ook een buitenlamp een goed en origineel idee voor nieuwbouwhuizen. De meeste huizen worden immers opgeleverd zonder buiten wandlamp. Peil van te voren wel even wat de ontvanger mooi en niet mooi vindt. Dit voorkomt teleurstelling.

Een cadeaubon

Waarom een cadeau bedenken, als de ontvanger dat ook zelf kan doen? Dat is de gedachte achter een cadeaubon. Een cadeaubon geven is een stuk leuker dan het geven van geld. Toch kan de ontvanger zelf een cadeautje uitkiezen. Dit bespaart jou niet alleen een hoop tijd en kopzorgen. Ook kan de ontvanger iets kiezen wat hij of zij écht nodig heeft. Kortom, een gift die altijd gewaardeerd wordt. Voeg eventueel nog een kaart met een zelfgeschreven boodschap toe. Dit zorgt voor een persoonlijke touch.

Een barbecue

Toegegeven: het is een ietwat prijzig cadeau. Toch is het zeker het overwegen waard. Dit cadeau heeft een leuk voordeel: je kan jezelf gelijk uitnodigen voor een leuk avondje barbecueën. Zo is het niet alleen een leuk cadeau voor de ontvanger, maar ook voor jezelf ;).

Een ferme handdruk: not done

Niet is gênanter dan met lege handen aankomen op een housewarming. Neem hoe dan ook een kleine gift mee. Al is het maar een bloementje, of een kaartje met een persoonlijk geschreven boodschap of gelukswensen. Het gaat om het gebaar, en een klein gebaar is een goed gebaar.

Hebben jullie nog leuke ideeën voor housewarming cadeautjes? Laat het ons gerust weten. We zijn benieuwd naar jullie reacties!

Geschiedenis Kubus

 

Het verhaal van de Rubik’s Cube begon in maart 1970, toen Larry Nichols een puzzel van 2x2x2 uitvond met roterende stukjes die op magneten waren gemonteerd. De uitvinder vroeg onmiddellijk een Canadees octrooi aan en al op 11 april 1972 ontving Nichols een Amerikaans octrooi onder nummer 3655201 (later, in 1986, bevestigde het hof van beroep dat de Rubik’s pocket kubus 2 × 2 × 2, vanwege de gelijkenis van uitvindingen, inbreuk maakt op het copyright van Nichols ). Op 9 april 1970 vroeg Frank Fox een 3 × 3 × 3 bolvormige puzzel aan, en op 16 januari 1974 ontving hij een octrooi (1344259).

Halverwege de jaren zeventig werkte Ernö Rubik op de afdeling Binnenhuisarchitectuur van de Academie voor Toegepaste Kunsten in Boedapest. Het lukte hem niet om de wiskundige theorie van groepen aan de studenten uit te leggen. Rubik werkte in groepen en maakte ooit 27 houten kubussen, elk geverfd in zes kleuren. Het bleek ineens best moeilijk om er één kubus van toe te voegen, zodat elk gezicht in een andere kleur werd geverfd. Rubik zelf worstelde een maand met het probleem (hoewel er wordt gemeld dat de eerste Rubiks kubus werd gebouwd als een leermiddel om zijn studenten te helpen driedimensionale objecten te begrijpen, in feite was het oorspronkelijke doel van Rubik om het probleem van de structurele beweging van onafhankelijke delen op te lossen). Maar het moeilijkste was om een ​​mechanisme te bedenken dat bestond uit 26 kubussen (er was geen centrale nodig) en een structurele bevestiging. Op 30 januari 1975 ontving E. Rubik een Hongaars octrooi (HU170062) voor zijn uitvinding, “Magic Cube” (Bövös kocka).

De eerste batches van Rubik’s kubussen werden eind 1977 uitgebracht voor de speelgoedwinkel in Boedapest. Tibor Latsi, een Duitse computerondernemer van Hongaarse afkomst, raakte geïnteresseerd in het speelgoed [wanneer?] (Hij was tijdens een zakenreis naar Hongarije een café binnengegaan om koffie te drinken en zag een leuk klein ding in de handen van een ober). Lazi, die dol is op wiskunde, was in de wolken met het speelgoed en kwam letterlijk de volgende dag bij de staatshandelsmaatschappij Konsumex en bood aan om de kubus in het Westen te verkopen. Toen ontmoette hij Rubik. Een geïnteresseerde Tibor Latsi nam contact op met de eigenaar van Seven Towns Ltd., een Engelsman Tom Kremer, ook een Hongaar door zijn moeder. Kremer beloofde belangstelling te wekken voor het veelkleurige wonder.

In september 1979 werd tijdens onderhandelingen in Boedapest een overeenkomst gesloten met een groot Amerikaans bedrijf Ideal Toy Corporation (later gekocht door CBS Corporation) voor de levering van een miljoen blokjes aan de Verenigde Staten. Tijdens de onderhandelingen kwam een ​​ander probleem aan de oppervlakte: de Cubic was alleen in Hongarije gepatenteerd. De Amerikanen konden daarentegen goederen verhandelen waarvan het copyright officieel in de Verenigde Staten is geregistreerd. Om dit obstakel op de een of andere manier op te lossen, werd de Magische Kubus begin 1980 omgedoopt tot Rubik’s Kubus. [Verduidelijken]

Door de inspanningen van Lazi en Kremer vond in januari-februari 1980 het internationale debuut van de kubus plaats. In februari 1980 maakte de puzzel zijn debuut op speelgoedbeurzen in Londen, Parijs, de speelgoedbeurs van Neurenberg en New York. De Amerikaanse première vond plaats op 5 mei in Hollywood en werd gepresenteerd door de Hongaarse filmster Gabor. De volgende twee jaar werden een tijd van wereldwijde waanzin, door het tekort aan kubussen begonnen namaakproducten in verschillende landen te worden geproduceerd. Alleen al tot eind 1982 werden er meer dan 100 miljoen officiële kubussen en anderhalf keer meer vervalsingen verkocht. Er waren geen problemen met het verkopen van de puzzel, er waren problemen met de productie. Hongarije kon fysiek niet meer dan een paar miljoen stuks per jaar maken. Kubieke fabrieken openen zich in Hong Kong, Taiwan, Costa Rica en Brazilië. De kubus kwam in 1981 naar de Sovjet-Unie (volgens sommige bronnen kostten de rechten om het speelgoed vrij te geven de USSR op dat moment een onvoorstelbaar bedrag van $ 3 miljoen).

In 1980 ontving de Rubik’s Cube de Hongaarse nationale prijs voor de beste uitvinding en won hij wedstrijden voor het beste speelgoed in de VS, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. De populariteit van de puzzel groeide. De moeilijkheid om de kubus samen te stellen leidde tot een stroom van speciale edities over het probleem: er werden meer dan 60 boeken uitgegeven. De polsen van mensen waren gewoon verkrampt van de aaneengesloten uren spelen. In veel restaurants was de kubus een onmisbare tafelaankleding, samen met een zoutvaatje en peperstrooier. De Rubik’s Cube Art verscheen – de kunstenaars verzamelden niet alleen de kubussen zelf, maar verzamelden ook hun werken uit de kubussen. In 1981 werd de kubus in Engeland gepresenteerd aan prins Charles en Lady Diana (tegelijkertijd een limited edition-versie gewijd aan hun huwelijk, gehouden op 29 juli 1981, “Royal Puzzle”), de puzzel komt op de expositie van het New York Museum of Modern Art, en een jaar later wordt de Rubik’s cube opgenomen in de Oxford Dictionary.

Tegenwoordig behoren de rechten op Rubiks kubus en andere puzzels van Ernö Rubik toe aan het Engelse bedrijf Seven Towns Ltd., dat al 40 jaar eigendom is van Ernö Rubiks goede vriend Tom Kremer. Op het spel

 

rubiks cube kopen

 

https://breinbrekers.be

Dit moet je weten over kerstpakketten en belasting

Add-link

Koop jij kerstpakketten voor je personeel? Dan moet je rekening houden met de werkkostenregeling (WKR) en de omzetbelasting (BTW). Lees meer over kerstpakketten en de fiscus.

Bij het uitzoeken van kerstpakketten verdienen de fiscale regels in de werkkostenregeling bijzondere aandacht.

Door de werkkostenregeling hoef je je niet meer te verdiepen in allerlei verschillende regelingen. Zo gelden voor het kerstpakket nu dezelfde regels als voor bijvoorbeeld een fiets die je aanschaft voor je werknemers. Waar moet je op letten bij de werkkostenregeling? En hoe zit het met de BTW?

Kerstpakketten in de werkkostenregeling (WKR)

De werkkostenregeling ziet bijna alles wat je aan werknemers verstrekt als loon, waaronder kerstpakketten. Daarbij mag je maximaal 1,2 procent van je totale fiscale loon besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor je werknemers.

Dit is de vrije ruimte, het gedeelte waarover je geen loonbelasting betaalt. Daarboven betaal je loonbelasting in de vorm van een eindheffing van 80 procent.

Voor een fiscaal vriendelijk kerstpakket moet je dus de vrije ruimte goed in het oog houden. Want als je boven de vrije ruimte komt, kan dit door de eindheffing duur uitpakken.

Let daarbij onder meer op de secundaire voorwaarden die je aan je personeel biedt, zoals bedrijfsfitness, een fietsplan of een vergoeding voor vakliteratuur. Dit soort extraatjes hebben net als het kerstpakket invloed op de vrije ruimte.

Gebruikelijkheidstoets WKR

Bij de werkkostenregeling moet je ook rekening houden met de zogenaamde gebruikelijkheidstest. Die houdt in dat de vergoedingen en verstrekkingen die je aanwijst als eindheffingsloon niet meer dan 30 procent mogen afwijken van wat in vergelijkbare omstandigheden gebruikelijk is. Dit betekent onder meer dat je rekening moet houden met wat in je sector normaal is.

BTW en kerstpakketten

De omzetbelasting is bij luxe kerstpakketten ook een aandachtspunt. De BTW over giften, relatiegeschenken en personeels­voorzieningen is namelijk maar tot op een zekere hoogte aftrekbaar; dat geldt ook voor het kerstpakket.

De Belastingdienst gaat uit van een drempelbedrag van 227 euro exclusief BTW per ontvanger per boekjaar. Zijn je jaarlijkse uitgaven niet meer dan dit bedrag? Dan kun je volgens de Belastingdienst de BTW hierover aftrekken.

 

Gepersonaliseerd cadeau laat zien hoe speciaal iemand is

Wil je graag op een originele manier laten zien hoe speciaal iemand voor je is? Dan kan je een gepersonaliseerd cadeau geven. Dit is een cadeau die met veel passie en liefde gegeven wordt. Het cadeau is namelijk persoonlijk gemaakt door er een tekst of naam op te graveren. Denk bijvoorbeeld aan jullie trouwdatum verwerkt in een persoonlijk cadeau. Dit is absoluut een geschenk dat blijft hangen. Het is de perfecte manier om te laten zien hoe speciaal iemand is.

Graveer een bijzondere quote op een fotolijstje

 

Het ultieme cadeau van de liefde is een gegraveerd fotolijstje. Dit fotolijstje gemaakt van teakhout wordt voorzien van een tekst die je zelf bedacht hebt. Dit kan een quote van jullie samen zijn. Of de datum dat jullie elkaar voor het eerst de liefde verklaard hebben. Voeg een mooie foto aan het fotolijstje toe en je hebt echt een bijzonder cadeau om iemand mee te verrassen. Het is de perfecte manier om iemand te laten zien hoe speciaal hij of zij is. Wij weten zeker dat je hier indruk mee gaat maken.

Geef champagne glazen als gepersonaliseerd cadeau

 

Nog een prachtig gepersonaliseerd cadeau is een set champagne glazen. Hiermee kunnen jullie samen proosten op een toekomst samen. Dit doe je met een fles champagne die je erbij aanschaft en cadeau geeft. We weten zeker dat je hiermee indruk gaat maken. Persoonlijker dan dit gepersonaliseerde cadeau ga je het bijna niet vinden.

Verras jouw grote liefde met een origineel geschenk

 

Als je al wat langer samen bent wordt het soms nog best lastig om elkaar echt te verrassen. De algemene geschenken heeft eigenlijk iedereen al eens gegeven. Je vindt het juist fijn om je vriend(in), man of echtgenoot echt te verrassen met een uniek geschenk. Maak het daarom persoonlijk en wij helpen je er uiteraard heel graag bij. We zorgen ervoor dat dit een herinnering is die je nooit meer zal vergeten. Samen gaan we dit soort herinneringen maken met unieke geschenken die niet snel meer vergeten worden.

https://www.gegraveerdcadeau.nl/

Gepersonaliseerd cadeau voor hem

Add-link

 

Vol overgave ga je op zoek naar een gegraveerd cadeau voor hem. Al snel blijkt dat het aanbod wel erg groot is. Waar moet je voor kiezen? Is een gepersonaliseerd cadeau wel echt leuk? Natuurlijk wil je hem iets unieks geven, maar wat als die uniciteit niet in de smaak valt? Ben jij op zoek naar een persoonlijk cadeautje? Geen paniek: met een gepersonaliseerd cadeau sla jij vrijwel nooit de plank mis!

 

Een gepersonaliseerd cadeau

Is jouw partner, beste vriend of broer binnenkort jarig en wil je hem iets speciaals geven? Of is er een andere speciale gebeurtenis waarvoor jij graag met een uniek presentje langs wilt komen? Dan is een gepersonaliseerd cadeau zeker een goed idee! Dit valt vrijwel bij iedere man in de smaak en je kunt het helemaal naar eigen wens samenstellen. Hou hierbij vooral de wensen, hobby’s en andere interesses van hem in je achterhoofd. Waar kan je hem nou echt blij mee maken?

 

Nieuwe glazen voor bier- of wijnliefhebber

 

Drinkt hij graag een biertje of wijntje op zijn vrije avond? Heeft hij verder eigenlijk geen belangrijke hobby’s of interesses? Geen paniek! Glazen zijn uitstekend geschikt om te graveren. Kies daarom voor een gegraveerd wijn- of bierglas en jouw cadeautjes zal altijd in de smaak vallen. Met een gepersonaliseerd cadeau geef je niet alleen iets heel persoonlijks, maar ook iets wat hij later nog kan gebruiken. Een blijvende herinnering met een lieve boodschap, dat is de kracht van een gepersonaliseerd cadeau.

 

Voor elk budget

 

Natuurlijk wil je hem graag verrassen met een lief en betekenisvol cadeautje, maar als je financieel een beetje krap zit kan dit lastig zijn. Gelukkig is dit probleem met een gepersonaliseerd cadeau verleden tijd. Deze kan je namelijk geheel naar eigen wens samenstellen en door het brede assortiment is er binnen ieder budget wel een geschikt cadeau te vinden. Een persoonlijk cadeau hoeft niet veel te kosten, als dit maar uit je hart komt.

 

Gepersonaliseerd cadeau: hoe kies ik een passende tekst?

 

Veel mensen vinden het lastig om een passende tekst te laten graveren. Wat schrijf je dan? Hoe laat je jouw liefde voor hem zien? Kort maar krachtig is vaak het beste antwoord. Denk vooral niet te moeilijk. Een ‘ik hou van jou’ of een andere liefdevolle tekst is vaak al voldoende. Het gaat immers om het gebaar. Met een gegraveerd cadeau weet jij een gevoelige snaar te raken, daardoor zal het resultaat altijd met een glimlach ontvangen worden.

https://www.gegraveerdcadeau.nl/gepersonaliseerd-cadeau/

Dosering CBD-olie

Add-link

U heeft al veel gehoord en gelezen over CBD-olie en nu heeft u besloten ook CBD-olie te gaan gebruiken. Maar u weet niet precies met welke dosering CBD-olie u moet starten. Dat is ook een moeilijk dilemma. Want de dosering van CBD-olie is namelijk uniek en persoonlijk. Is voor de ene gebruiker 3×2 druppels per dag voldoende, voor de andere gebruiker kan dit misschien 3×10 druppels CBD-olie zijn.

Dit heeft ook te maken met het waarom u CBD-olie wilt gebruiken. Heeft u reeds klachten? Zijn die klachten licht of zwaar? Of wilt u de CBD-olie preventief gebruiken? Ons advies is altijd: begin met een lage dosering, b.v. 3x 2 druppels, luister goed naar uw lichaam, hoe reageert uw lichaam? Zo nodig verhoogt u het aantal druppels, en voelt u de positieve uitwerking op uw lijf.

http://www.cbd-olie-online.nl

Gewoon online zilveren ringen kopen

Add-link

Sieraden kun je gewoon online kopen en zilveren ringen dus ook. Je hebt zelfs veel dingen in je voordeel wanneer je online zilveren ringen koopt.

Argument tegen online winkelen

Een argument dat winkeliers vaak voeren tegen online zilveren ringen is dat je het niet fysiek ziet of kan dragen. Dus kun je spijt van hebben als de zilveren ringen aankomen. Deze argument is juist voor online winkelen maar dit hebben ze helaas niet door. In de winkel zie je de zilveren ringen en kun je ze ook dragen. Zo kun je ook een beslissing maken. Maar als je dan na een dag of twee spijt hebt kun je weinig.

De winkel bepaalt namelijk of ze de zilveren ringen terugnemen of ruilen. Ze kunnen ook geen van beide doen en je zit dan met de zilveren ringen. Je hebt immers de zilveren ringen kunnen zien en passen.

Beter beschermt

Online ben je beter beschermt juist omdat je de zilveren ringen niet fysiek ziet of kan passen. Als de zilveren ringen aankomen heb je 14 dagen wettelijk de tijd om na te denken. Ga je het houden of niet? Je bent dus veel beter beschermt tegen een miskoop. Vooral impulsieve shoppers zijn zo beschermt.

Cadeautjes

Add-link

Het is weer zover. Binnenkort is er een familielid of iemand uit je vriendenkring jarig en je moet weer een leuk cadeautje verzinnen. Dit kan soms wel eens een hele opgave zijn en als je dan ook nog eens weinig tijd hebt om naar de winkel te gaan, dan is het soms erg lastig om iets leuks te vinden. Gelukkig bestaat tegenwoordig het internet. Met een paar klikken kan je allerlei sites tevoorschijn toveren die jou ideeën geven voor een leuk of origineel cadeau. Wanneer jij je keuze hebt gemaakt, kan je alweer met een paar klikken zorgen dat jij dit cadeautje binnen een paar dagen in huis hebt door de webwinkels waar tegenwoordig alles wat je kan bedenken te kopen is. Hiermee kan je voor iedere gelegenheid een leuk cadeau bestellen. Gaan je buren trouwen? Zoek je een leuk cadeau voor moederdag? Of een zomaar een cadeautje voor je vriend of vriendin? Doe inspiratie op online en bezoek daarna een van de duizenden webwinkels en zo heb jij zomaar een leuk cadeautje voor de gelegenheid.

Waar vele mensen het tegenwoordig afgezaagd vinden om een luchtje of andere beautyproducten te geven, wordt dit vaak juist wel veel gewaardeerd. Ook worden cadeaubonnen over het algemeen als saai beschouwd om te geven, maar om het te krijgen wordt vaak als erg leuk en nuttig beschouwd. Steeds vaker geven mensen niet iets materialistisch meer, maar iets leuks om te doen. Vriendinnen vinden het vaak leuk om een high tea voor een verjaardag te geven. Vaak omdat je dit minder snel zomaar gaat doen, maar iedereen het toch wel heel erg leuk vindt en een verjaardag dus een uitgelezen kans is om zoiets te plannen. Ook geven mensen steeds meer een weekendje weg voor een vriend of vriendin zijn of haar verjaardag. Hieruit lijkt het dat mensen het vaak leuker vinden om iets te doen in plaats van iets te krijgen.

http://cadeau-cadeau.nl

31 weken zwanger

Add-link

Week 31 van de zwangerschap

Uw baby kan nu nog lekker genieten van de geborgenheid die hem of haar nog rest in de baarmoeder. Uw ongeboren kindje weegt nu ongeveer 1600 gram en heeft ongeveer een lengte van 40 centimeter. De smaakpapillen zijn de zintuigen die de baby in principe als laatste ontwikkelt. Omdat de baby rond deze week ook de smaakpapillen ontwikkelt, kan hij of zij genieten van uw kookkunsten. Uw baby komt in uw baarmoeder vanaf nu in de baarmoeder veel in contact met allerlei verschillende smaken. Zijn of haar smaak heeft echter niets te maken met de voedingsstoffen die de baby uit uw bloed haalt. Wel heeft uw kind een voorkeur voor zoetigheid. Het is dan ook niet zo verbazend dat de moedermelk wat zoetig is. Het huidje krijgt langzaam aan wat meer vet waardoor het zich begint te spannen. De rimpels worden minder en de baby zal er na de geboorte mooi glad uitzien.

Voor de voorbereiding op de bevalling is het belangrijk dat uw leert om uw spieren te ontspannen.

 

Ik ben voor de tweede keer zwanger. Vier jaar geleden was ik met mijn vroegere partner zwanger en hadden wij de baby een naam gegeven, Lisette. Helaas is zij door complicaties laat in de zwangerschap dood geboren, wat uiteindelijk leidde tot het uitgaan van mijn relatie. Ik ben nu 6 maanden zwanger van mijn “nieuwe” man en weet dat het een meisje word. Ik wil haar dezelfde naam geven als mijn eerste kind. Maar mijn man is daar op tegen. Hij vind dat dat dat te veel een herrienering is aan het verleden, een verleden waar hij geen deel van uitmaakte. Aan de ene kant begrijp ik dat wel, maar het is een naam die ik al sinds dat ik met poppen speelde wilde geven aan mijn dochter. En als ik nu aan mijn ongeboren kind denk, is Lisette ook de naam die ik in mij hoofd en hart heb. Is het een goed idee om heer zo te noemen?

http://www.wekenzwangertips.nl/product/alecto-blx-10-baby-sound-luisteraar-voor-de-ongeboren-baby/