Add Link
Image default
Bedrijven

De geschiedenis van de film; hoe het allemaal begon

We kijken ze allemaal; films. We zijn er waarschijnlijk allemaal mee opgegroeid. Of het nu om films of animaties gaat: video is een kunstvorm die overal ter wereld gebruikt wordt. Denk bijvoorbeeld aan Hollywood en Bollywood. Hieronder lees je hoe de films van nu tot stand zijn gekomen.

Duizenden jaren geleden

Sinds de prehistorie werden er al bewegende beelden gemaakt. Dit begon al zo’n 36.000 jaren geleden. Toen werden er bijvoorbeeld grottekeningen gemaakt van mensen, stieren, paarden en mammoeten. Het was toen voor de mensen een manier om vast te leggen wat er zoal te zien was in het dagelijks leven. Enkele duizenden jaren later lukte het mensen om licht te gebruiken om zo stralingen vast te leggen op speciaal materiaal. Zo werden de eerste echte afbeeldingen gevormd.  

Echter komt de echte video pas tevoorschijn in de 19e eeuw. Er werd toen heel veel geëxperimenteerd met bewegende beelden. Toen was er uiteraard nog niet de technologie van nu. Daardoor zagen films er toen nog lang niet uit zoals we die nu kennen.

Van animatie naar film

Later in de 19e eeuw werden flexibele filmrollen ontwikkeld die konden draaien om zo frames op te nemen. Gek genoeg is de naaimachine een van de technieken geweest die dit heeft kunnen realiseren. Frames zijn in feite individuele beelden die een animatie maken. Het maken van animaties wordt ook wel animeren genoemd. De meest bekende animatie die mensen in het verleden hebben proberen te maken is de tekenfilm.

Animaties werden steeds meer een vorm van entertainment. In de jaren 50 van de vorige eeuw werden films dan ook steeds meer in huishoudens te zien. Dit kwam ook door de enorme opkomst van de televisie. Deze zorgde ervoor dat men steeds vaker naar video’s kon kijken. Bovendien groeide hierdoor ook de reclame-industrie. Men ontdekte dat reclames op televisie de juiste manier waren om mensen te bereiken en te beïnvloeden.

In de jaren 90 van de vorige eeuw maakte de ontwikkeling van films grote stappen. Waar mensen vroeger alleen een animatie kon maken, in de jaren 90 werden animaties zo realistisch dat ze van echt te onderscheiden waren. Dit kwam door de toevoeging van de zogenaamde special effects. Een mooi voorbeeld hiervan is de film de Titanic.

https://animatievideokoning.nl/animaties-maken/

Gerelateerde artikelen

Waar kan ik online EOS kopen?

Fysiotherapie Zutphen

Mooie en bijpassende grafstenen in Assen