Bedrijven

Wat betekent het woord druktechnieken?

Add-link

Het woord druktechnieken bestaat uit twee delen: druk en technieken. Volgens het Van Dale woordenboek kent het zelfstandig naamwoord druk vier definities: (1) de kracht die op of tegen iets drukt; (2) moeilijke omstandigheid; (3) het vermenigvuldigen door drukken; en (4) verschijning in boekvorm. Het woord druk als bijvoeglijk naamwoord of bijwoord heeft twee betekenissen: (1) veel werk hebbend of meebrengend; en (2) onrustig en beweeglijk.

Het draait in deze tekst om het zelfstandige naamwoord met de derde definitie, het vermenigvuldigen door drukken, en in mindere mate om de vierde definitie, een verschijning in boekvorm. Technieken zijn volgens Van Dale het geheel van de bewerkingen of verrichtingen, nodig om een bepaalde tak van kunst, industrie enzovoort; iets tot stand te brengen. Druktechnieken zijn dan het geheel van verrichtingen nodig om te drukken, ofwel het vermenigvuldigen. Dit roept de volgende vraag op: wat wordt er precies vermenigvuldigd bij druktechnieken?  

Waar worden druktechnieken voor gebruikt?

Druktechnieken worden ingezet om teksten te vermenigvuldigen, zoals ook in de derde definitie van het woord druk aangegeven. Bij deze activiteit wordt inkt door middel van een vorm en kracht overgebracht op een materiaal. Het materiaal is in de meeste gevallen papier, maar het kan bijvoorbeeld ook om textiel gaan.

Tegenwoordig laat men de klassieke druktechnieken links liggen en wordt er veelal digitaal gedrukt. Er zijn binnen de digitale wereld twee soorten druktechnieken, namelijk: het drukken op een pers waarbij de platen direct op digitale wijze op de pers worden uitgevoerd en het digitaal printen.  

Waarom worden deze digitale druktechnieken verkozen boven de traditionele?

Digitale druktechnieken hebben als voordeel boven de klassieke soorten dat er per pagina variabelen toegevoegd kunnen worden en er dus meer mogelijkheden zijn. Digitaal printen is voornamelijk goedkoper bij spoeddrukken en kleine oplages, omdat de vaste kosten per opdracht lager zijn, maar wel hogere variabele kosten heeft. Tot slot is een belangrijke reden dat de digitale druktechnieken een snellere doorlooptijd hebben.

https://www.optimumgroup.nl/technieken

Beveiligingscamera

Add-link

Een woning beveiligen kan natuurlijk met een alarmsysteem. Maar alleen een sirene is soms niet voldoende om een inbreker af te schrikken. Daar komt nog eens bij dat een sirene in een afgelegen gebied weinig uithaalt. Een oplossing om je woning continu in de gaten te houden is met een beveiligingscamera. De camera zorgt ervoor dat je woning 24/7 vastgelegd wordt. Als er iets misgaat of er is een vandaal rond je woning wordt hij direct vastgelegd. De draadloze camera maakt direct opnames van de potentiële vandaal of inbreker. Dit zijn bewijzen die je kan overdragen aan de politie bij een aangifte. Of je kan de beelden gebruiken om iemand op te laten pakken. De camera is de perfecte oplossing als je duidelijkheid wilt en je graag wilt voorkomen dat inbrekers wegkomen met hun misdaad. Daarbij schrikt een beveiligingscamera inbrekers vrij snel af. Ze denken nog wel een keer na voordat ze ergens binnenkomen.

Draadloze camera ophangen

Met een beveiligingscamera hoef je niet bang te zijn dat je kabels hoeft te trekken. Een draadloze camera kan je eenvoudig ophangen. De camera’s werken op een accu en gaan extra lang mee zonder opgeladen te worden. Bij elke beweging legt de camera de beelden vast en wordt er voorkomen dat er een inbraak plaatsvindt. Mocht het helaas wel gebeuren dan heb je de bewijzen op de camerabeelden. We helpen je graag met een uitgebreid advies over de mogelijkheden voor je eigen beveiligingscamera. Samen zorgen we ervoor dat je woning beter beveiligd wordt tegen potentiële inbrekers.

Recherche bureau

Add-link

Een recherche bureau kan voor verschillende zaken ingeschakeld worden. We helpen je graag om te achterhalen wie bijvoorbeeld je nieuwe medewerker echt is. Met een pre-employment screening weet je precies wie je in dienst gaat nemen. Dit kan je uitvoeren voordat je besluit iemand in dienst te nemen. Dankzij onze jarenlange ervaring hebben we een plan van aanpak klaar liggen voor elke situatie. Onze recherche diensten zijn gericht op zowel bedrijven als consumenten. We hebben direct een plan klaar liggen om bewijzen te verzamelen. Handig als je bijvoorbeeld twijfelt wie je voor je hebt. Of als je privé problemen met je partner hebt. Je twijfelt of je partner wel trouw is. Met een onderzoek krijg je antwoord op de vragen die je aan je partner niet durft te stellen. We kunnen ook helpen met zakelijke problemen. Bijvoorbeeld personeel dat continu ziek is en zich ziek meld. Wij kunnen ervoor zorgen dat er antwoord komt of je personeel ziek is of dat het hier om valse meldingen gaat. 

Maak een afspraak met een recherche bureau

Heb je nog je twijfels? Dan kan je onze recherche diensten inschakelen voor een onderzoek. Wij zorgen ervoor dat je antwoorden krijgt op de vragen die nog voor je liggen. We zorgen ervoor dat je duidelijkheid krijgt inclusief een uitgebreide rapportage van onze werkzaamheden. Dankzij ons beeldmateriaal weet je precies wat er gaande is en krijg je antwoorden op je vragen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze recherche diensten.

Het kopen van LED inbouwspots voor jouw overkapping

Add-link

Je hebt heel wat mensen in ons land die in hun tuin een overkapping hebben. In jouw tuin is het natuurlijk wel van belang dat je alles kunt zien. Als je tot laat in de tuin wilt zitten is het natuurlijk niet de bedoeling dat je jouw hoofd stoot tegen je overkapping. Een gloeilamp is niet de beste keuze voor buiten, echter is LED een prima optie om voor te gaan. Bij ons ben je aan het juiste adres voor een grootschalig assortiment. Laten we je hier eens wat meer over zien.

Buitenverlichting voor de overkapping

In veel gevallen staat de buitenverlichting de hele nacht aan, dit doe je immers bij de verlichting overkapping om mogelijke zo inbrekers te weren. Wanneer je een gloeilamp neemt betaal je aanzienlijk veel voor het stroom, dit zijn nu eenmaal niet de meest duurzame opties van dit moment. Een LED buitenlamp is een aanzienlijk betere keuze, deze lampensoort is namelijk wel duurzaam. Dit betekent dan ook dat deze zonder problemen heel de avond kan branden. Hierdoor hoef je niet meer bang te zijn voor een hoge energierekening.

Tuin en veranda goed verlicht

Daarnaast is een led lamp voor de veranda vrij fel van kleur. Hiermee ben je in staat om de gehele overkapping te voorzien van de juiste verlichting. Hiermee voorkom je ook nog eens dat je ergens over zal struikelen in het donker. Wil je voor een langere tijd buiten zitten in de zomer dan is LED verlichting echt een must have voor bij jou in de tuin. Het makkelijkste is om zelf een kijkje te nemen in ons assortiment. Op die manier kan je precies zien wat voor soort LED verlichting er op dit moment allemaal te vinden is bij ons in het assortiment.

ABB HAF groepenkast samenstellen

Add-link

Als uw groepenkast aan vervanging toe is hebt u de keuze uit verschillende merken. Kiest u bijvoorbeeld voor een groepenkast van ABB, dan hebt u een compacte, overzichtelijk ingerichte kast waarbij relevante informatie gemakkelijk te vinden is. U kunt uw ABB groepenkast zodanig inrichten zodat hij helemaal past bij uw woonsituatie.

Vaste onderdelen

Elke zekeringskast, dus ook de groepenkast van ABB HAF, bevat een hoofdschakelaar en een aardlekschakelaar of aardlekautomaat. Deze onderdelen zijn verplicht volgens de NEN 1010 richtlijn.

De hoofdschakelaar

Met een hoofdschakelaar kunt u de installatie met één handeling spanningsloos maken. Deze hendel wordt meestal gebruikt als er werkzaamheden aan de installatie verricht moeten worden.

Aardlekschakelaar of Aardlekautomaat

Een aardlekschakelaar schakelt automatisch de stroom uit van de groepen die aan de schakelaar zijn verbonden wanneer er sprake is van lekstroom. Als er sprake is van kortsluiting of overbelasting zullen de installatieautomaten of groepen uitschakelen. Een aardlekautomaat is een zekering en aardlekschakelaar ineen. Zowel bij lekstroom als bij kortsluiting en overbelasting schakelt de groep waarin de storing optreedt uit.

Optionele onderdelen

Naast de gebruikelijke onderdelen kunt u uw ABB Groepenkast van onderdelen voorzien die passen bij uw woonsituatie. Wij belichten er een aantal:

Kookgroep of fornuisgroep

Een fornuisgroep bestaat eigenlijk uit twee aan elkaar gekoppelde automaten die samen voor voldoende vermogen kunnen zorgen voor bijvoorbeeld een inductiekookplaat of keramische kookplaat. Dit is vooral een goede oplossing als u een 1-fase groepenkast hebt. Verbruikt uw apparaat meer dan 7400 Watt vermogen, dan hebt u een kookgroep nodig. Dit is een krachtgroep die alleen geplaatst kan worden in een 3-fase groepenkast.

Let op: Voor een 3-fase groepenkast is het noodzakelijk dat u een 3-fase aansluiting hebt. Welke aansluiting u hebt kunt u navragen bij uw energieleverancier.

Beltrafo

Wilt u een elektrische deurbel installeren? Dan hebt u een beltrafo nodig. De beltrafo zorgt ervoor dat de 220V van de installatie wordt omgevormd naar zwakstroom.

Voor persoonlijk advies over groepenkasten van ABB HAF of andere merken kunt u terecht bij Elektro Oké. Mail uw vragen naar info@elektrooke.nl of kijk op www.elektrooke.nl

 

https://www.elektrooke.nl/

Een elektrische boiler kost u niet de wereld.

Add-link

Een elektrische boiler kost u niet de wereld.

U bent al lekker bezig met het millieu, u scheidt het afval, u issoleert uw huis, u eet een dagje (of meer) geen vlees, zet de thermostaat een graadje lager. Maar heeft u al gedacht aan het vervangen van de boiler? Elektrisch aangedreven apparatuur draagt namelijk ook bij aan een betere wereld. Bijkomend voordeel is dat bijvoorbeeld elektrische boilers en elektrische cv’s zeer voordelig in aanschaf zijn. 

Een super duurzaam alternatief voor het verwarmen van uw water en huis. Het gebruik van fossiele brandstoffen behoort straks gelukkig tot het verleden, veel te belastend voor het millieu en er zijn zo veel goede alternatieven.

 

Elektrische boilers zijn helemaal van nu.

Veel veiliger bovendien dan een gas ketel, er vindt immers geen verbranding plaats en dus is er geen kans meer op koolmonoxide vergiftiging. 
Je kunt een elektrische boiler dan ook in ruimtes hangen waar geen ventilatie is. Super handig! 

Allemaal leuk en aardig, maar waar moet u beginnen in de wirwar van alle aanbieders? 
Op de website van elektrischeboiler.eu vonden wij de allerbeste deals en er staat ook een handige on-line boilercalculator op, zo kunt u precies uitvogelen welke boiler voor u de meest geschikte is. 

Op dezelfde website worden ook elektrische cv’s, zonnecollectoren, elektrische kachels, doorstroomapparaten en zelfs anti- kalkmagneten aangeboden, alles zeer scherp geprijst en je kunt alles de volgende dag al in huis hebben. Er is bovendien een showroom waar alle apparatuur hangt en ze staan altijd voor u klaar met deskundig advies. 

 

Tijd om de energietransitie te maken dus, zorg voor een beter millieu voor u zelf en voor de toekomstige generaties zonder dat u daar diep voor in de buidel hoeft te tasten en zonder dat u in hoeft te boeten op comfort. Win, win, win dus! Neem voor de gein eens een kijkje op deze overzichtelijke website en laat u verrassen door het aanbod.

elektrischeboiler.eu

https://elektrischeboiler.eu/DAT-Elektrische-Boilers

Machine op maat bij Twin-Tech Enschede

Twin-Tech ingenieursbureau in Enschede

Maak kennis met Twin-Tech ingenieursbureau uit Enschede. Uw partner in het ontwerpen en bouwen van maatwerk machinebouw. Door de uitgebreide kennis en ervaring van ons ingenieursteam kunnen we ieder denkbare oplossing voor uw uitwerken en realiseren tot een machine. En dat is niet beperkt tot één branche. We werken in diverse branches. Van de agrarische sector tot de houtindustrie, opslag, metaalindustrie, beton en bouw. Alles is mogelijk. Bovendien bieden we onze ondersteuning in elk deel van het proces. Dus van concept tot ontwerp tot de uiteindelijke realisatie. Enkele van onze opdrachtgevers zijn Nestlé, Aircrete, AMF Den Boer en JCL Logistics Benelux.

Machines op maat en prototyping

Machinebouw en ontwerp gebeurd volledig in eigen huis bij Twin-Tech. Door een veelzijdigheid in kennis en engineering achtergrond van ons team zijn we in staat om vanaf 0 een machine op maat te ontwerpen voor diverse doeleinden. Enkele voorbeelden van maatwerk speciaal machinebouw zijn o.a..

  • Een klantspecifieke geautomatiseerde bovenloopkraan die een gehele frame (8 ton) oppakt en perfect horizontaal verplaatst;
  • Een speciaal fietsenrek waarbij de fietsen staand opgeslagen kunnen worden;
  • Het ontwikkelen van een vernieuwende beton mix-installatie, ter gebruik voor het mixen van een nieuwe grondstof;
  • Een mobiel rijdend uitschuifsysteem op wielen op basis van een tandheugel aandrijving voor het verplaatsen van woningen.

Welk project u ook laat maken of ontwerpen bij Twin-Tech, wij garanderen een 100% juiste werking van het eindresultaat en blijven nauw betrokken bij het gehele project. We werken daarom altijd eerst een machine prototype om ervoor te zorgen dat de werking ook goed is. Onze kundige engineers zullen aanwezig zijn bij elk stap tot het moment van realisatie. Maar ook daarna staan we paraat met advies en ondersteuning én uiteraard bij mogelijke defecten of storingen, zodat uw machine zo snel mogelijk weer operationeel is.

Meedenken in automatisering

Er zijn meerdere manieren om bedrijfsdoelstellingen te behalen die gerelateerd zijn aan winst en/of kosten. Eén daarvan is het productieproces efficiënter inrichten zodat de productiviteit verbeterd. Een machine op maat is een goede manier om de kosten van het productieproces te verlagen. Daarom gaan wij graag het gesprek aan met onze opdrachtgevers. We inventariseren duidelijk uw wensen, kaderen af wat wel en niet mogelijk is en stemmen dit duidelijk af met alle engineers innen ons team. Hierna zullen wij aan de slag gaan met het ontwerp en nemen we gaan de functionaliteiten met u door, waarbij wij onze deskundige advies zullen geven om gericht met u mee te denken. Nadat u akkoord gaat met het uiteindelijke design, starten wij met de machinebouw.

Waarom kiezen voor Twin-Tech engineering?

Twin-Tech engineering is een jong bedrijf opgericht in 2011. We zijn een hecht en gedreven team dat nadruk legt op klantspecifieke machines en kwaliteit. Vanuit onze locatie op het Kennispark Twente, bevinden we ons centraal gelegen in een regio waar innovatie en talent centraal staan. Wij plukken hier de vruchten van doordat wij samenwerken met andere ambitieuze ondernemers die alleen genoegen nemen met het beste. Voor het fabriceren, testen en produceren van onze machines maken wij gebruik van onze productielocatie in Halle (Gelderland).

Benieuwd wat wij voor u kunnen bieden op het gebied van machinebouw, machine ontwerp en engineering? Ga naar onze website en laat u terugbellen of vraag onze vrijblijvende brochure aan.

https://www.twin-tech.nl/

Een zeer goed vertaalbureau voor Frans

Add-link

Als je documenten laat vertalen heb je soms een Franse beëdigde vertaling nodig, dan kun je vertaalbureau Frans inschakelen. Een beëdigde vertaling is een rechtsgeldige vertaling van een formeel document dat door een beëdigd vertaler is gemaakt. Niet alle teksten vereisen een beëdigde vertaling. U hebt een beëdigde vertaling nodig als het document dat vertaald moet worden een officieel document is dat voor officiële doeleinden wordt gebruikt. Denkt u hierbij aan notariële akten, uittreksels uit de burgerlijke stand, processtukken, overeenkomsten en andere officiële documenten. Schakel het vertaalbureau Frans in voor een correcte vertaling.

De kwaliteit van de vertaling

Beëdiging zegt in beginsel niets over de kwaliteit van de vertaling. Het bijzondere van een beëdigde vertaling is dat het een officieel document is dat internationaal wordt erkend. Dat is dus hhandig als u op zoek bent voor de vertaling van een frans document. Bij vertaalbureau Frans kunnen wij u daarmee helpen. Bij een beëdigde vertaling is een verklaring van de beëdigd vertaler bijgevoegd dat de vertaling een waarheidsgetrouwe weergave is van het originele document. De ontvanger van een beëdigde vertaling weet dus dat in de vertaling geen zaken verkeerd zijn weergegeven, toegevoegd of weggelaten. Soms moet een beëdigde vertaling worden gelegaliseerd. Biijvoorbeeld als het voor voor het buitenland bestemd is. Gaat het om een buitenlands document dat bestemd is voor Nederlandse instanties, dan hoeft u de beëdigde vertaling doorgaans niet te laten legaliseren. Voorwaarde is wel dat de beëdigde vertaling gemaakt is door een beëdigd vertaler die staat ingeschreven in het Register beëdigde tolken. Gelukkig zijn alle vertalers van vertaalbureau Frans ingeschreven in dit register en kunt u dus zonder moeite een beeedigde vertaling aanvragen. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen beteken? Vraag dan een proefvertaling op bij vertaalbureau Frans of bel voor een kennismaking.Brandveiligheidskast kopen? Met deze tips koop je de juiste veiligheidskast

Add-link

Steeds meer bedrijven maken gebruik van een brandveiligheidskast voor de opslag van gevaarlijke stoffen op de werkvloer. In de PGS 15 wordt het gebruik van brandveiligheidskasten omschreven. De PGS 15 is de richtlijn voor de opslag van verpakte gevaarlijke stoffen in Nederland. Toch is de keuze van de juiste brandveiligheidskast niet zo eenvoudig. Bumax geeft je een handvol handige tips.

Formaat moet passen bij het doel van de veiligheidskast

Een goede en praktische veiligheidskast is voor ieder bedrijf weer anders. Belangrijk is om goed te inventariseren welke verpakkingen je in de veiligheidskast wilt opslaan. De grootte van de verpakkingen is vaak maatgevend voor het model en type veiligheidskast. Daarnaast is van belang waar je de veiligheidskast wilt inzetten in het bedrijf. Wij leveren bijvoorbeeld kleinere kasten die als onderbouwkast onder een bureau passen. Deze veiligheidskasten gebruik je direct tijdens de werkzaamheden op je werkplek.

Kies een brandveiligheidskast met Europees certificaat volgens EN 14470-1

Wanneer je een brandveiligheidskast koopt, doe je dat voor de langere termijn. Je wilt een kwalitatief goede veiligheidskast maar ook een veiligheidskast die over twee jaar nog steeds aan de regelgeving voldoet. Een belangrijk punt van aandacht is het productcertificaat volgens de Europese norm EN 14770-1. Brandveiligheidskasten met het certificaat EN 144770-1 zijn speciaal gemaakt voor de opslag van gevaarlijke stoffen en chemicaliën. Wanneer er brand uitbreekt, blijft het binnen koel en kan de brand niet in de veiligheidskast komen. De gevaarlijke stoffen blijven gegarandeerd veilig gedurende 30 of 90 minuten. Dit geeft je collega’s tijd om te vluchten en de hulpdiensten de tijd om de brand onder controle te krijgen.

Kies een veiligheidskast met automatisch sluitende deuren

Een veiligheidskast waarvan de deuren geopend blijven is natuurlijk erg handig. Verpakkingen plaatsen en uitnemen gaat makkelijker als de deuren niet steeds dichtvallen. Let op dat je veiligheidskast wel automatisch sluit bij brand, zodat de veiligheidskast goed afsluit. De deuren van een veiligheidskast vormen de zwakste schakel omdat deze open en dicht kunnen. Een goede veiligheidskast heeft ook ventilatiekanalen die automatisch sluiten bij brand, zodat het vuur onder geen enkele wijze de kast kan binnentreden.

Veiligheidskast met meerdere lekbakken

Misschien nog wel belangrijker zijn de gevaarlijke stoffen je in de brandveiligheidskast opslaat. Veel gevaarlijke stoffen kunnen met elkaar gevaarlijke reacties aangaan en mogen niet in dezelfde veiligheidskast worden opgeslagen. Deze onverenigbare combinaties moeten gescheiden van elkaar worden opgeslagen volgens de PGS 15. Tenzij je de veiligheidskast kast voorziet van lekbakken op alle niveaus. Op deze manier kun je verschillende gevaarlijke stoffen in een brandveiligheidskast opslaan en voorkom je gevaarlijke reacties bij lekkage, want iedere stof heeft zijn eigen lekbak.

Plaats je veiligheidskast volgens de gebruikshandleiding

Je hebt de juiste veiligheidskast gekozen, de kast is geleverd en geplaatst en je kunt beginnen met het veilig opslaan van je gevaarlijke stoffen. Let dan goed op de aanwijzingen in de gebruikershandleiding van je nieuwe veiligheidskast. Een juiste opstelling en ingebruikname van je veiligheidskast zijn net zo belangrijk als een certificaat van brandwerendheid. Let bijvoorbeeld op het waterpas plaatsen van de veiligheidskast. Hierdoor sluiten de deuren beter, sneller en zonder slijtage. Zorg ook dat de stiften in de deuren zijn aangebracht, deze zorgen voor het vergrendelen van de deur bij brand. Onze veiligheidskasten zijn voorzien van gebruikershandleiding en certificaat zodat je alles in een document bij je nieuwe veiligheidskast kan bewaren.

Heb je nog vragen over brandwerende veiligheidskasten en de PGS 15? Neem contact met ons op en we adviseren je graag.

https://www.bumax.com/nl/veiligheidskasten/brandwerende-veiligheidskasten

Muzikale ontwikkeling

Add-link

In de muziekwereld zijn er veel kansen om door te breken. Sinds de laatste jaren verstreken zijn, en de technologie opkomt zijn deze kansen echter wel een stuk gekrompen. Tegenwoordig bestaat de muziekwereld niet alleen uit de muzikanten die akoestische instrumenten bespelen, ook de artiesten die werken met digitale producties concurreren nu met de rest van de muziekwereld. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan diskjockeys, die via apparatuur zorgen voor een vermakelijke avond. Deze vorm van muziek produceren wordt door veel mensen vaak nog niet helemaal erkent als een legitiem iets: vooral de muzikanten van de oude stempel beschrijven het draaien van plaatjes als ‘knopjes drukken’. Het argument zou zijn dat er geen talent, ritmegevoel of inzet komt kijken bij het staan achter een draaitafel. Niets is echter minder waar, want ondanks dat je niet direct noten aan het spelen bent, komt er wel degelijk iets van muzikale kennis bij kijken. Ten eerste moet je beoordelen welke platen goed bij elkaar passen, en hoe je ze het beste in kunt mixen. Hierbij wordt vooral gelet op het tempo van de twee platen, dit is bijvoorbeeld iets wat je bij online drumles niet zult leren. Vaak is er wel te zien dat diskjockeys die succesvol worden iets van een muzikale achtergrond hebben. Zo hebben zij bijvoorbeeld lessen gevolgd van drummen voor beginners, of zijn zij bekend met het bespelen van een gitaar. Deze invloeden blijken in het latere leven toch wel flink te hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de muzikale kennis van de persoon in kwestie. De lessen op een vroege leeftijd zorgen er voor dat je al een stapje voor loopt op de leeftijdsgenoten die ook instrumenten spelen. Wanneer je iets op jonge leeftijd leert, blijf je het vaak redelijk lang kunnen uitoefenen, en ook op een latere leeftijd zul je de basis zeer waarschijnlijk nog kennen.

https://www.onlinedrumles.nl/