Bedrijven

Brandveiligheidskast kopen? Met deze tips koop je de juiste veiligheidskast

Add-link

Steeds meer bedrijven maken gebruik van een brandveiligheidskast voor de opslag van gevaarlijke stoffen op de werkvloer. In de PGS 15 wordt het gebruik van brandveiligheidskasten omschreven. De PGS 15 is de richtlijn voor de opslag van verpakte gevaarlijke stoffen in Nederland. Toch is de keuze van de juiste brandveiligheidskast niet zo eenvoudig. Bumax geeft je een handvol handige tips.

Formaat moet passen bij het doel van de veiligheidskast

Een goede en praktische veiligheidskast is voor ieder bedrijf weer anders. Belangrijk is om goed te inventariseren welke verpakkingen je in de veiligheidskast wilt opslaan. De grootte van de verpakkingen is vaak maatgevend voor het model en type veiligheidskast. Daarnaast is van belang waar je de veiligheidskast wilt inzetten in het bedrijf. Wij leveren bijvoorbeeld kleinere kasten die als onderbouwkast onder een bureau passen. Deze veiligheidskasten gebruik je direct tijdens de werkzaamheden op je werkplek.

Kies een brandveiligheidskast met Europees certificaat volgens EN 14470-1

Wanneer je een brandveiligheidskast koopt, doe je dat voor de langere termijn. Je wilt een kwalitatief goede veiligheidskast maar ook een veiligheidskast die over twee jaar nog steeds aan de regelgeving voldoet. Een belangrijk punt van aandacht is het productcertificaat volgens de Europese norm EN 14770-1. Brandveiligheidskasten met het certificaat EN 144770-1 zijn speciaal gemaakt voor de opslag van gevaarlijke stoffen en chemicaliën. Wanneer er brand uitbreekt, blijft het binnen koel en kan de brand niet in de veiligheidskast komen. De gevaarlijke stoffen blijven gegarandeerd veilig gedurende 30 of 90 minuten. Dit geeft je collega’s tijd om te vluchten en de hulpdiensten de tijd om de brand onder controle te krijgen.

Kies een veiligheidskast met automatisch sluitende deuren

Een veiligheidskast waarvan de deuren geopend blijven is natuurlijk erg handig. Verpakkingen plaatsen en uitnemen gaat makkelijker als de deuren niet steeds dichtvallen. Let op dat je veiligheidskast wel automatisch sluit bij brand, zodat de veiligheidskast goed afsluit. De deuren van een veiligheidskast vormen de zwakste schakel omdat deze open en dicht kunnen. Een goede veiligheidskast heeft ook ventilatiekanalen die automatisch sluiten bij brand, zodat het vuur onder geen enkele wijze de kast kan binnentreden.

Veiligheidskast met meerdere lekbakken

Misschien nog wel belangrijker zijn de gevaarlijke stoffen je in de brandveiligheidskast opslaat. Veel gevaarlijke stoffen kunnen met elkaar gevaarlijke reacties aangaan en mogen niet in dezelfde veiligheidskast worden opgeslagen. Deze onverenigbare combinaties moeten gescheiden van elkaar worden opgeslagen volgens de PGS 15. Tenzij je de veiligheidskast kast voorziet van lekbakken op alle niveaus. Op deze manier kun je verschillende gevaarlijke stoffen in een brandveiligheidskast opslaan en voorkom je gevaarlijke reacties bij lekkage, want iedere stof heeft zijn eigen lekbak.

Plaats je veiligheidskast volgens de gebruikshandleiding

Je hebt de juiste veiligheidskast gekozen, de kast is geleverd en geplaatst en je kunt beginnen met het veilig opslaan van je gevaarlijke stoffen. Let dan goed op de aanwijzingen in de gebruikershandleiding van je nieuwe veiligheidskast. Een juiste opstelling en ingebruikname van je veiligheidskast zijn net zo belangrijk als een certificaat van brandwerendheid. Let bijvoorbeeld op het waterpas plaatsen van de veiligheidskast. Hierdoor sluiten de deuren beter, sneller en zonder slijtage. Zorg ook dat de stiften in de deuren zijn aangebracht, deze zorgen voor het vergrendelen van de deur bij brand. Onze veiligheidskasten zijn voorzien van gebruikershandleiding en certificaat zodat je alles in een document bij je nieuwe veiligheidskast kan bewaren.

Heb je nog vragen over brandwerende veiligheidskasten en de PGS 15? Neem contact met ons op en we adviseren je graag.

https://www.bumax.com/nl/veiligheidskasten/brandwerende-veiligheidskasten

Muzikale ontwikkeling

Add-link

In de muziekwereld zijn er veel kansen om door te breken. Sinds de laatste jaren verstreken zijn, en de technologie opkomt zijn deze kansen echter wel een stuk gekrompen. Tegenwoordig bestaat de muziekwereld niet alleen uit de muzikanten die akoestische instrumenten bespelen, ook de artiesten die werken met digitale producties concurreren nu met de rest van de muziekwereld. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan diskjockeys, die via apparatuur zorgen voor een vermakelijke avond. Deze vorm van muziek produceren wordt door veel mensen vaak nog niet helemaal erkent als een legitiem iets: vooral de muzikanten van de oude stempel beschrijven het draaien van plaatjes als ‘knopjes drukken’. Het argument zou zijn dat er geen talent, ritmegevoel of inzet komt kijken bij het staan achter een draaitafel. Niets is echter minder waar, want ondanks dat je niet direct noten aan het spelen bent, komt er wel degelijk iets van muzikale kennis bij kijken. Ten eerste moet je beoordelen welke platen goed bij elkaar passen, en hoe je ze het beste in kunt mixen. Hierbij wordt vooral gelet op het tempo van de twee platen, dit is bijvoorbeeld iets wat je bij online drumles niet zult leren. Vaak is er wel te zien dat diskjockeys die succesvol worden iets van een muzikale achtergrond hebben. Zo hebben zij bijvoorbeeld lessen gevolgd van drummen voor beginners, of zijn zij bekend met het bespelen van een gitaar. Deze invloeden blijken in het latere leven toch wel flink te hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de muzikale kennis van de persoon in kwestie. De lessen op een vroege leeftijd zorgen er voor dat je al een stapje voor loopt op de leeftijdsgenoten die ook instrumenten spelen. Wanneer je iets op jonge leeftijd leert, blijf je het vaak redelijk lang kunnen uitoefenen, en ook op een latere leeftijd zul je de basis zeer waarschijnlijk nog kennen.

https://www.onlinedrumles.nl/

Scriptium biedt tentamentraining aan alle studenten

Add-link

Hoe werkt het?

Ga om te beginnen naar de website van Scriptium. Daar is niet alleen meer informatie over tentamentrainingen te vinden, je kunt ook ontdekken of er coaching wordt gegeven voor jouw specifieke opleiding, vak en leerjaar. Bepaal welke training voor jou het beste zou passen en op welke manier je deze graag zou willen ontvangen. Ga je liever voor een groepstraining waarbij je met studiegenoten kunt sparren over de stof? Of heb je liever een één-op-ééntraining met ruimte voor jouw persoonlijke vragen en worstelingen? Het is allemaal mogelijk met persoonlijke training of tentamencoaching in groepsverband. Scriptium biedt ook hulp bij scriptie aan.

 

De tentamencoaches

Scriptium houdt zich bezig met het zoeken en screenen van de perfecte tentamencoaches. Zij zijn allemaal professionals met veel ervaring in hun vakgebied. Natuurlijk is het noodzakelijk dat ze absolute experts zijn als het gaat om de tentamenstof en de opleiding. Het is eigenlijk net alsof je les krijgt van een privédocent die je ook nog eens precies vertelt wat je in het tentamen kan verwachten.

 

Online tentamencoaching?

In onze hedendaagse digitale samenleving kunnen we excellente en kraakheldere tentamencoaching bieden via een digitale weg. Deel documenten met elkaar, bezoek websites en aanvullende informatiebronnen en communiceer snel en helder via microfoon en camera. Bovendien gaat er niets boven studeren in eigen huis. Je hebt al je boeken en materialen bij de hand en hoeft kostbare tijd niet te verspillen aan reizen naar de leslocatie.

 

Coaching

Om te beginnen neemt de coach op de afgesproken tijd contact met je op via Skype. Als je in groepsverband tentamencoaching krijgt, zullen alle deelnemers en de coach tegelijkertijd online zijn. Vervolgens wordt de sessie begonnen met een gedetailleerde les over de tentamenstof. De coach geeft aan welke stof belangrijk is voor het tentamen en stelt eventueel oefenvragen ter controle. Je krijgt de kans alle vragen te stellen die je hebt, aanvullende uitleg te krijgen of te oefenen met vraagstukken die de coach voor je heeft opgesteld. Natuurlijk vertelt de coach je ook alles over de tips & tricks die jou aan een voldoende kunnen helpen voor het tentamen.

https://www.scriptium.nl

Criminelen

Add-link

Voor een groot deel van de Nederlanders is het de grootste angst: er wordt bij je ingebroken. Niet alleen kost het je veel geld, en gedoe met de verzekering: het boezemt ook angst in. Zeker wanneer je woonhuisbeveiliging hebt, maar de dieven alsnog binnen komen is dit erg eng. Het is namelijk je persoonlijke ruimte, waar je hard voor hebt gewerkt. Het feit dat er dan mensen zijn die er voor kiezen om niet zelf een baantje te gaan zoeken, maar hun inkomsten bij anderen mensen vandaan halen is erg moeilijk te accepteren. Sommige criminelen zijn gevaarlijker dan anderen. Er zijn kruimeldieven, die puur en alleen voor de spullen naar een huis komen. Wanneer zij een inbraakalarm af horen gaan, nemen zij de benen. Het blijft tuig, maar deze inbrekers zijn vaak minder kwaadgezind dan anderen. Soms kom je op het nieuw bizarre verhalen tegen, zoals bij het programma opsporing verzocht. Dit programma wordt gebruikt om kwaadwillende criminelen, die in eerste instantie zijn weggekomen met hun daad, alsnog op te sporen. Er zijn criminelen die niet terugdeinzen voor het gebruik maken van geweld. Wanneer zij op deze manier hun zin krijgen, interesseert het ze niet hoe het slachtoffer achterblijft. Dit soort mensen moeten ten alle tijden gemeden worden, zeker tijdens de inbraak is het verstandig om je niet te verzetten wanneer je merkt dat ze geweld gebruiken geen probleem vinden. Wanneer je je niet verzet, kun je er voor zorgen dat zij later makkelijker opgespoord kunnen worden door de politie om ze zo alsnog te berechten voor de misdaden. Met behulp van compositietekeningen, DNA sporen of achtergebleven attributen kan vaak een omschrijving van een persoon gemaakt worden waar de politie dan mee aan de slag kan gaan. Laten we hopen dat je een inbraak nooit mee hoeft te maken, want het is een ontzettend nare ervaring.

https://www.groenewegendelft.nl/

Koken

Add-link

Als je in een restaurant gaat eten, is het logisch dat iemand je eten moet bereiden. Dit wordt vaak gedaan door een team aan koks, die met zijn allen de gehele keuken voor de rekening nemen. Zo heb je een kok voor de ‘koude’ kant, en een kok voor de ‘warme’ kant. De koude kant bestaat dan vooral uit voorgerechten als salade, of desserts zoals een lekkere ijscoupe. De warme kant gaat eigenlijk over de rest van de gerechten. In een restaurant bestaat het grootste deel van de gerechten uit warme gerechten. Biefstuk, spareribs, lasagne of pasta, het zijn allemaal gerechten die door de warme kant van de keuken klaargemaakt worden. Met behulp van speciale gereedschappen is het mogelijk om op een grote schaal voor veel mensen eten klaar te maken, zoals dat in veel restaurants van middelbare tot extreme grootte het geval is. Een horeca koelkast is hierbij een niet te missen item. In zo’n grote koelkast kun je alle producten goed koelen. Het is van belang dat je een vitrine koelkast hebt met veel verschillende lagen. Deze lagen komen vaak in de vorm van ijzeren planken, welke je in een soort gleuf kunt glijden waardoor de planken erg makkelijk te verstellen zijn. Dit komt van pas, want wanneer je gerechten maakt, is de kans groot dat deze in vorm en grootte verschillen. Zo kun je bijvoorbeeld een pizza erg makkelijk opslaan in de koelkast, vanwege de platte vorm er van. Maar wanneer je ijscoupes zoals een dame blanche moet opslaan, zal dit toch een stuk meer ruimte innemen. Dit komt door de verticale vorm van de beker, en dan is het handig om de platen even een niveau hoger of lager te doen. Zo weet je zeker dat het gerecht een mooie vorm behoud!

https://www.horecaplace.eu/index.php?route=common/home

Productontwikkeling

Add-link

Heb jij een goed idee, maar weet je zelf niet goed hoe je het product moet ontwikkelen? Dan is het wellicht een goed idee om eens rond te kijken bij een design bureau. Een designbureau richt zich op het ontwikkelen van allerlei soorten producten. Er zijn verschillende soorten bureaus, afhankelijk van het bureau maken zij verschillende producten. Vooral kunststof producten kunnen ontwikkeld worden door zo’n soort bureau. Er zijn bureaus die kunststof spuitgieten, en op deze manier een product op de markt kunnen zetten. Dit spuitgieten gebeurd vaak binnenshuis, en gaat als volgt in zijn werk. Ten eerste wordt er een ontwerp gemaakt van het te maken product. Dit gebeurd eerst vaak op papier, waarna het product via speciale programma’s vorm wordt gegeven op de computer. Deze programma’s kunnen vervolgens het product naar een machine sturen die het product daadwerkelijk ontwikkeld. De machines die dit doen hebben veel weg van een 3D printer. In de vorm van het spuitgieten wordt vloeibare kunststof gespoten. Dit geeft de vorm van het product, en wanneer de vloeibare kunststof afkoelt kan het product uit de vorm worden gehaald. Het kunststof is dan gehard en in principe klaar voor gebruik. Voordat het product ook daadwerkelijk wordt verscheept, zijn er vaak nog een aantal aanpassingen vereist aan het product. Zo wilt de klant vaak dat de naam van het bedrijf op de vorm wordt gedrukt, om er zo voor te zorgen dat niet iedereen de vorm kan gebruiken. Ook serienummers, barcodes en productspecificaties worden vaak in de vorm gedrukt. Dit zorgt voor overzichtelijkheid, want niet alle werknemers weten precies wat zij in handen hebben. Zeker bij producten die erg op elkaar lijken is het verstandig om de vorm te coderen zodat de producten bijvoorbeeld samen opgeslagen kunnen worden. Dit is erg overzichtelijk en verstandig om de voorraad actueel te houden.

https://bpo.nl/

Jungle sfeer in uw bedrijf met een Kunststof Wandmat

Add-link

Jungle Wandmat een echte eyecatcher

Met deze Kunststof Jungle Wandmat haalt u echt een eyecatcher in uw bedrijf. Tegenwoordig is de Jungle style immers veel te zien in bedrijven en in openbare gelegenheden. Een Jungle style creeren is de trend van tegenwoordig.

Veel bedrijven zijn u voorgegaan met de Jungle Wandmat van KunsthaaEU. In showrooms, op beurzen, in de ontvangsthal zult u echt indruk maken op de omgeving. Met plaatsing van groen ontstaat er meteen een gezellige en positieve sfeer.

De Wandmat is onderhoudarm omdat deze van Kunststof is, dus geen onderhoudscontracten, water geven en rommer maar een duurzame en betaalbare oplossing in uw bedrijf. De mat is in principe heel goed zelf op te hangen.

Geschikt voor buiten en als interieurdecoratie

Als interieur decoratie is deze Jungle Wandmat zeer geschikt, en er ontstaat meer groenbeleving in junglestyle u zult echt versteld staan van het prachtige resultaat met plaatsing van deze wandmat, wat een verandering met een beetje groen kan doen.

Eveneens kunt u ze buiten ophangen bijvoorbeeld bij het buitenterras of aan de wand in een horeca tuin of denk eens aan expositie of aankleding op uw stand voor een beurs. Met een afmeting van 1m2 heeft u er niet veel van nodig voor het nodige effect.

Haal deze prachtige fraaie wandmat in Junglestyle met fraaie tropische planten in huis en maak indruk op de omgeving. Positieve reacties zult u zeer zeker ontvangen.

Groen maakt sfeer en ontspant

Het is ondertussen bewezen dat met meer groen in de omgeving men hierdoor ontspant en de omgeving sfeervoller maakt. Men blijft langer zitten in uw Horeca bedrijf omdat het zo gezellig is. Het werkt dus ook omzetverhogend en het neemt de akoustiek weg, dus irritante geluiden zullen beter worden geabsorbeerd. Het is eveneens leuk om er kunstbloemen of kunsplanten in te bevestigen.

Kortom

  • Sfeerverhogend
  • Meer groen ontspant
  • Een echte eyecatcher
  • Ideaal voor exposities en beurzen
  • Fraai in uw showroom
  • Een volle wandmat
  • Onderhoudsarm
  • UV bestendig
  • Zeer eenvoudig te bevestigen

De Kunststof Wandmat is 24 / 7 te bestellen en te bekijken in de webshop van www.kunsthaag.eu. Gewoon vanuit uw luie kantoorstoel te bestellen en binnen 2 werkdagen bij u afgeleverd.

 

https://kunsthaag.eu/winkel/kunsthaag-wandmat-jungle-style-1×1-mtr/

Sales trainingen met resultaat

Add-link

De voordelen van het volgen van goede sales trainingen zijn zonneklaar. Iedereen in de branche heeft er baat bij: je leert nieuwe klanten werven en bestaande klanten bijhouden. Het werven van nieuwe klanten zal makkelijker zijn en bestaande klanten kun je makkelijker binden. Wie de training volgt bij Excellent Commerciële Trainingen weet hoe belangrijk het is. Voor een aantrekkelijke prijs kun jij als salesmedewerker professioneler dan ooit aan de slag. Maak impact, breng klanten op een natuurlijke manier in beweging, verzilver koopsignalen en bouw duurzame klantrelaties op. Leer verkoopgesprekken voorbereiden en opbouwen en leer de behoeften van de klant boven tafel te brengen.
Volg een sales training, cursus, of opleiding bij jou in de buurt en verander voorgoed je blik op hoe verkoop aangepakt moet worden. Een aanrader voor iedereen in de salesbranche! Krijg grip op je eigen handelwijze en maak een impact in jouw business. Profiteer van de voordelen die een goede salestraining jou kan brengen. Een goede sales training die jou helpt je vak zo goed mogelijk uit te voeren. Want dat is uiteindelijk waar het voor jouw als salesmedewerker toch om draait? Deze sales trainingen brengen je waardevolle en beproefde verkooptechnieken bij waar jij, je business én je klanten veel aan zullen hebben.

https://www.excellenttrainers.nl/verkooptraining/sales-training/

Een goede kattenverzekering afsluiten

Add-link

Voor veel mensen maakt de kat ook deel uit van het gezin en wordt er een kattenverzekering afgesloten. Mocht de kat ooit wat mankeren en daarvoor naar de dierenarts gaan dan kun jij met een verzekering altijd de behandeling betalen omdat deze (deels) vergoed wordt.

Een kattenverzekering neemt je zorg uit handen

Een kattenverzekering is er in verschillende soorten en prijzen. Het is daarom altijd verstandig diverse verzekeringen met elkaar te vergelijken voordat je er eentje voor je kat afsluit. Het is vooral belangrijk dat de verzekering dekt wat jij wenst zodat jij nergens geen omkijken naar hebt als het beestje ziek wordt.

Hoogte van de premie

De hoogte van de premie wordt bepaald door diverse factoren. Zo speelt het geslacht van de kat een rol want het verzekeren van een poes is net even wat duurder dan een kater. Ook zijn het ras, het gewicht en de leeftijd van belang. Voor bepaalde rassen zijn behandelingen moeilijker en betaal je daar meer voor. Als je kat een wat zwaarder uitgevallen exemplaar is betaal je meer omdat de kans op bepaalde aandoeningen groter is. Is je kat nog jong? Dan betaal je minder premie dan wanneer hij of zij reeds op leeftijd is.

Hoogte eigen risico speelt een rol

Houd er rekening mee dat je bij nagenoeg iedere verzekering te maken hebt met een eigen risico. De hoogte daarvan kan verschillen en als je dit zo laag mogelijk wilt maken kun je dat doen door een hoger bedrag aan premie per maand te betalen. 

Maximale vergoeding

Bekijk goed wat het maximale bedrag is dat vergoed wordt per jaar. Bepaalde behandelingen zijn niet goedkoop bij de dierenarts dus het is zaak dat je kiest voor een verzekering die het bedrag uitkeert dat jij mogelijk nodig hebt voor je kat zonder dat je daar zelf nog veel bij hoeft te leggen. Hoe hoger de premie hoe hoger de uitgekeerde vergoeding uitvalt. Daarvoor betaal je dan wel wat meer per maand maar het geeft je rust te weten dat er tot aan een bepaald maximum vergoed wordt.

https://www.dierenverzekering.nl/

Overspannen, de symptomen en oplossingen.

Add-link

Overspannen zijn, iedereen heeft er weleens van gehoord. Maar wat houd het precies in om overspannen te zijn en wat zijn de symptomen ervan? Wanneer je lekker in je vel zit zul je niet snel problemen hebben met drukte of een strakke deadline, maar wanneer je een lange tijd onder spanning staat is dit niet het geval. Door de stress en druk kan je een lange tijd onder spanning staan, dit kan als gevolg hebben dat je de spanning niet meer goed kunt verwerken. Dit heeft diverse stressklachten als gevolg, hiervoor kun je gaan voor hulp bij stress maar misschien ben je wel overspannen.

Maar wat is overspannenheid precies? Wanneer je overspannen bent is je zenuwstelsel zo geprikkeld dat je niet meer normaal kunt functioneren. Dit beïnvloed je ook psychisch waardoor je minder makkelijk met stress om kan gaan dan normaal. Overspannenheid kan verschillende oorzaken hebben, stress op je werk, iets vervelend wat gebeurd is of een thuissituatie die niet lekker gaat. Wanneer al deze dingen bij elkaar komen kan je overbelast raken en kan het teveel worden. Dit heeft als gevolg dat je de grip kwijtraakt op de situatie en het niet meer onder controle hebt. Het is heel belangrijk om deze klachten serieus te nemen, wanneer de klachten langer dan een jaar aanhouden spreken we namelijk van een burn-out.

De overbelasting waardoor je overspannen raakt kunnen zowel privé als op de werkvloer plaats vinden. Wanneer je steeds de grens over moet gaan zorgt dit voor overspannenheid. Overspannenheid gaat gepaard met verschillende symptomen, let op, deze kunnen bij iedereen anders zijn. Het kan zorgen voor hoofdpijn, vermoeidheid en andere lichamelijke klachten. Het kan gepaard gaan met depressieve gevoelens, angst, een laag zelfbeeld en je emotioneel leeg en uitgeput voelen. Heb jij last van deze klachten, blijf dan niet stil zitten en doe de overspannen test en doe zo snel mogelijk wat aan de klachten die je ervaart.

https://drie60.com