Banen en opleidingen

Voordelen van een traineeship bij de overheid

Add-link

Een steentje bijdragen aan de maatschappij

Werken bij de overheid betekent maatschappelijk betrokken zijn. Je kunt bijvoorbeeld het verschil maken door creatieve oplossingen, die in het belang van de burger zijn, te bedenken.

 

Iedere dag is anders

Het takenpakket van de overheid is zo divers, dat geen één dag hetzelfde is. Voor het uitvoeren van opdrachten werk je samen met verschillende afdelingen en projectteams, of bezoek je andere overheidsorganisaties om van elkaar te leren.

 

Netwerk opbouwen

Traineeship opdrachten voer je individueel en in teamverband uit. Dankzij het samenwerken met verschillende afdelingen, overheidsorganisaties en bestuurslagen, ben je in staat om een groot netwerk op te bouwen.

 

Trainingsdagen en persoonlijke ontwikkeling

Tijdens trainingsdagen ontwikkel je kennis en vaardigheden. Traineeships zijn echter vaak persoonlijk afgestelde programma’s. Persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Samen met je begeleider bespreek je hoe het gaat en kun je aangeven wat je nodig hebt om verder te komen.

 

Goed salaris

Een fijn voordeel van een traineeship bij de overheid is het salaris, dat iets boven het gemiddelde salaris van andere startersfuncties ligt.

 

Wil jij ook je carrière bij de overheid beginnen? Newpublic brengt je in contact met de overheid. Bekijk hier de Traineeship bij de overheid van Newpublic.

Ontwikkel je duikkwaliteiten met behulp van PADI duiken in Tilburg

Add-link

Heb je een duikbrevet, maar is het alweer een tijdje geleden dat je hebt gedoken en wil je het opfrissen? Of wil je jezelf meer ontwikkelen met andere cursussen? Bij Duikcentrum de Aalscholvers in Tilburg krijg je door middel van PADI duiken meer aspecten van het duiken onder de knie. Bij Duikcentrum de Aalscholvers heb je de mogelijkheid om verschillende cursussen te volgen. Als cursist sta jij centraal bij dit bedrijf en krijg je realistische trainingen.

Kies uit verschillende cursussen PADI duiken

Als je een aantal jaar niet hebt gedoken, kun je jezelf opgeven voor een opfrisles om het gevoel weer terug te krijgen. Naast een aantal standaard opleidingen, zoals Open Water Diver, Advanced Open Water Diver en Rescue Diver, geven de professionals van dit duikcentrum ook verschillende cursussen om jezelf te specialiseren. Zo geven ze de cursus technisch PADI duiken. Als duiken echt je passie is, kun hier zelfs een echte PADI Divemaster worden. Bij Duikcentrum de Aalscholvers combineren de professionals plezier met de hoogste veiligheidsstandaards. Bij elke cursus bestaat de groep uit maximaal twee personen, hierdoor ervaar je echt persoonlijk aandacht en ontwikkel je jezelf beter.

Goede service naast het PADI duiken

Als je regelmatig duikt, heb je goede materialen nodig. Bij Duikcentrum de Aalscholvers kun je alles halen wat je nog nodig hebt om je uitrusting compleet te maken. Je bestelt heel gemakkelijk online je producten. Als je liever persoonlijke service hebt of als je advies nodig hebt, staan de medewerkers altijd voor je klaar in de winkel net buiten het centrum van Tilburg. Dit duikcentrum biedt daarnaast ook diverse services aan om te zorgen dat je veilig kunt gaan duiken. Zo vullen ze jouw flessen met perslucht, repareren ze duikpakken en voeren ze reparaties uit aan al de andere duikapparatuur. Als je geen eigen duikapparatuur hebt, kun je dat bij dit bedrijf ook huren.

Waar draagt Paardencoaching aan bij?

Add-link

Ieder mens krijgt in zijn leven te maken met leermomenten. Hoe we met verschillende zaken omgaan, verschilt per persoon. Het vorm ons tot wie we zijn. Soms zijn we niet helemaal gelukkig of lukt het ons niet om het beste er uit te halen. Paardencoaching kan dan helpen, want met paardencoaching worden kwaliteiten en leerpunten inzichtelijk gemaakt.

Paardencoaching kan bijvoorbeeld bijdragen aan:

–    Het geven van inzicht
–    Loslaten van verlies en verdriet
–    Wegnemen van stress
–    Ontspanning bieden
–    Gedragspatronen doorbreken
–    Het leren stellen van grenzen
–    Het duiden van lichamelijke klachten
–    Maken van keuzes.

Daarnaast kan paardencoaching ook ondersteuning bieden bij outplacement trajecten en re-integratie spoor 2. Het paard kan troost bieden en een vriend zijn wanneer ze voelen dat diegene dan nodig heeft. Ook kan het paard staan voor iemand in je omgeving. Familiepatronen kunnen zichtbar worden. Tijdens een sessie paardencoaching kunnen dus zowel actuele thema’s naar boven komen als ook actuele thema’s. Paarden spelen vooral in op het gevoelsniveau waardoor praten over gevoelige kwesties niet noodzakelijk is. Wanneer een paard kennis maakt met een persoon wil het direct weten wie het is en hoe het met die persoon gaat. Dit komt doordat een paard een vluchtdier is en onmiddellijk wil inschatte of die persoon een gevaar vormt, maar bijvoorbeeld ook de leiding kan nemen bij naderend gevaar. Dat doet het paard door te spiegelen naar zijn omgeving.

Coaching met paarden is geschikt voor iedereen die er open voor staat en een sessie duurt ongeveer 1,5 uur. Je hoeft niet te kunnen paardrijden om er aan deel te nemen aan een sessie.

Wanneer je in je dagelijkse leven belemmeringen ondervindt waar je zelf niet uitkomt of wanneer je al eerder therapieën hebt gevolgd, maar zonder resultaat, is paardencoaching meestal een zeer goed alternatief. Maar paardencoaching ka ook als leukt teamuitje gevolgd worden. Horses and Coaching werkt voor uiteenlopende bedrijven, van zorgverzekeringen tot gespecialiseerde outplacementbureaus.

http://horsesandcoaching.nl/paardencoaching/

Vitaliteit onmisbaar op het werk

Add-link

Vitaliteit is onmisbaar op het werk en hier moet dan ook altijd rekening mee worden gehouden. Voldoende beweging, gezond eten en ontspanning op z’n tijd zorgen ervoor dat je lichaam in conditie blijft. Vitaliteit werkt dan ook als een persoonlijke batterij en als deze vol is dan beschik je weer over genoeg energie. Een batterij raakt leeg door energieverbruik en ook die batterij van ons, dus moet je ervoor zorgen dat deze energiebronnen regelmatig worden opgeladen. Er zijn vier hele belangrijke energiebronnen en dat zijn de volgende: fysieke vitaliteit, mentale en emotionele vitaliteit, zingeving en werkplezier.

De fysieke vitaliteit betreft de mate waarin het lichaam ons energie geeft om privé en in het werk zo goed mogelijk te functioneren. De mentale emotionele vitaliteit betreft de mate waarin iemand met emoties kan omgaan, zaken relativeert en reageert op drukke situaties. Dit heeft dan ook voornamelijk te maken met stressbestendigheid.  De derde energiebron is zingeving en dat heeft te maken met de mate waarin we ons bezighouden met de factoren die ons leven betekenis en meerwaarde geven. Vragen die je hierbij kan stellen zijn: Wat vind je belangrijk? Waar haal je motivatie uit? En ga zo maar verder. Ten slotte de vierde energiebron dat is werkplezier. Voelt werken als een plicht of opgave of haal je hier dagelijks voldoening uit? Als het werken als een plicht voelt dan is het verstandig om loopbaanbegeleiding (klik hier voor meer info) in te schakelen. Je bereid je dan met hulp voor op je volgende carrièrestap. Haal je plezier uit je werk? Dan krijg je daar weer veel energie voor terug. Zijn al deze energiebronnen in balans dan zal jouw vitaliteit goed zijn en ervaar je ook veel minder stress. Loopbaanbegeleiding inschakelen is dan ook waarschijnlijk niet nodig, ben je toch niet tevreden met je huidige werk? Dan kan je hier natuurlijk altijd wat aan doen. Lees hier meer.

Bron: carrierepoort

 

http://carrierepoort.nl