Auto’s en Motoren

Auto Tuning heeft een hit gemaakt in de motorsport

Add-link

Autotuning is een proces waarbij een auto wordt getuned om zijn vermogen en prestaties te vergroten. Autotuners zijn degenen die een auto afstemmen om het vermogen en de snelheid te vergroten. 

Auto tunen is een methode om een ​​auto af te stemmen om de prestaties en het vermogen te verbeteren. Auto-tuning is al een aantal jaren in zwang. Pas in de jaren negentig werd de auto-tuning-industrie een van de snelst groeiende industrieën ter wereld. Dit is grotendeels toe te schrijven aan de vooruitgang op het gebied van tuning van auto’s. 

De populariteit van tuning is enorm toegenomen bij zowel de consumenten als de autotuners. Dit heeft op zijn beurt geleid tot een stijging van de vraag van de auto-tuning-industrie. 

Autotuners moeten zeer bekwaam en ervaren zijn om een ​​auto optimaal te kunnen afstemmen. Het proces van automatische afstemming kent vele expertiseniveaus. Een technicus kan het proces van automatische afstemming ook zelf uitvoeren. Hij moet echter over gespecialiseerde vaardigheden beschikken. Om specialist te worden, moet men een opleiding volgen. 

De auto-tuning-industrie heeft vele mogelijkheden en agentschappen waardoor men een gekwalificeerde autotuner kan worden. Deze bureaus leiden professionals op en voorzien hen van de nodige certificering. 

Auto-tuning kan een lucratieve carrière zijn als iemand over het juiste soort talent en expertise beschikt. Dit geldt niet alleen voor de autotuner, maar ook voor de andere professionals die als team werken. Dit helpt bij een zeer efficiënte werkomgeving en een effectief systeem voor het leveren van resultaten. Er zijn een aantal bureaus die de autotuners helpen om een ​​gekwalificeerde autotuner te worden.

Er zijn onlangs veel autotuningscholen opgericht om aan de groeiende eisen van autotuners te voldoen. Deze scholen bieden de nodige kennis en opleiding aan hun leerlingen. Deze scholen bieden hun studenten verschillende trainingsniveaus om ervoor te zorgen dat ze het specifieke proces van auto-tuning onder de knie hebben. Deze scholen helpen bij het bieden van een perfecte oplossing voor de problemen van alle tuners. 

In feite wint autotuning in het huidige scenario enorm aan populariteit vanwege de toenemende eisen van de serviceproviders. Auto-tuning helpt ook om de groei van deze branche te stimuleren. 

Auto-tuning heeft een behoorlijke hit gemaakt in de wereld van motorsport en andere sportactiviteiten. Het heeft bijgedragen tot het ontstaan ​​van een tijdperk van revolutie op dit gebied. Het helpt ook om degenen die eerder niet in staat waren om hun auto af te stemmen een kans te bieden om het niveau van hun auto te verhogen

ChipPerformance

 

https://www.chipperformance.nl/

Gelijk Geslaagd helpt jou snel te slagen voor je CBR theorie examen

Supersnel je CBR theorie examen halen? Dat kan als je deelneemt aan de theoriecursus van Gelijk Geslaagd! Hoe snel is supersnel? Nou gewoon binnen 1 dag! Wij leren je de theorie zo goed aan, dat je dezelfde dag klaar bent om examen te maken.

Woon jij in de buurt van Den Haag of in Den Haag zelf? Dan kan je meedoen met onze theorieles in Den Haag. Woon je ergens anders in het land? Geen probleem, de theoriecursus geven wij op vele plekken verspreid door Nederland. Het is dus voor iedereen mogelijk om aan onze cursus deel te nemen.

Online inschrijven voor onze stoomcursus

Je kan zelf op onze site een datum kiezen waarop jij onze dagcursus wilt volgen. Bij elke locatie waar cursussen worden gegeven staan de beschikbare data. Lekker makkelijk dus. Let wel op het volgende: wij zijn afhankelijk van het CBR wanneer jij examen kan doen. Zodra wij een examenplek voor je hebben gereserveerd weten we of jouw cursusdag inclusief het examen op 1 dag door kan gaan. Je kan natuurlijk altijd zelf je examenplek bij het CBR reserveren en daarna een cursusdag bij ons inplannen. Elke dag wordt er een cursus gegeven waaraan jij kan deelnemen.

Na je inschrijving ontvang je van ons het adres van de cursuslocatie en de starttijd. De starttijd van de cursus is meestal 07.00 uur. Tot de lunch, die je van ons krijgt aangeboden, wordt je door een leuke docent klaargestoomd voor je examen. Van te voren boeken kopen is niet nodig, wij leren je de theorie op een andere manier aan. Het lesmateriaal dat wij gebruiken ligt al klaar voor je, je hoeft hier dus niet zelf achteraan.

Als jij je best doet en je goed inzet, ben je dezelfde dag geslaagd en heb je een deel van je rijbewijs al in the pocket!

Theoriecursus auto, theoriecursus motor en theoriecursus scooter

Naast onze auto theoriecursus geven wij nog twee andere cursussen, namelijk de theoriecursus motor en de theoriecursus scooter. Dus wanneer jij je motor- of scooter rijbewijs wilt halen kan je ook gewoon bij ons terecht om snel de theorie aan te leren!

https://www.gelijkgeslaagd.com/

Damesfiets met versnellingen

In de Nederlandse samenleving zijn fietsen niet meer weg te denken. Mensen fietsen naar het werk, naar de stad of naar familie. De eerste fietsen hadden pedalen die direct vast zaten aan het voorwiel. Wanneer mensen een heuvel op en af gingen kwamen ze al snel in de problemen. Rond 1870 werden de eerste fietsen met versnellingen geproduceerd. Dit zijn natuurlijk niet het soort versnellingen als die we nu kennen en gebruiken. In de huidige maatschappij kunnen fietsers dankzij de versnellingen kiezen hoe lang het achterwiel moet draaien per keer dat de fietser de pedalen een keer rondtrapt. 

Uit onderzoek is gebleken dat er meer dames fietsen dan heren. Het is dan ook van belang dat dames over een goede fiets beschikken. De damesfiets is ontworpen in een tijd waar veel vrouwen rokken en jurken droegen. Het was voor vrouwen erg lastig om op een herenfiets te stappen met een middenstang. Tegenwoordig is deze middenstang niet meer noodzakelijk. Deze stang levert de fiets wel meer stevigheid en stabiliteit op, daarom zijn damesfietsen minder stabiel. In deze tijd zijn er weinig mannen die op een damesfiets rijden, het is een traditie en daar komt niet snel verandering in. 

Een damesfiets met versnellingen is niet alleen voor vrouwen, veel mannen gebruiken dit model ook. Je ziet bijvoorbeeld veel mannen fietsen op een omafiets. Vanwege de extra lage instap wordt de omafiets veel gekocht, want dit extra gemak bij het op- en afstappen is natuurlijk wel heel fijn. Omafietsen zijn fietsen met een stevige constructie en brengen mensen comfortabel naar hun eindbestemming. Deze fietsen zijn dan ook ideaal voor op fietsvakantie, want je wilt graag comfortabel fietsen op vakantie. Hier wat tips voor fietsvakantie: investeer in een fiets met goede versnellingen, zorg dat de fiets een comfortabel zadel en een stevig frame heeft. 

De veiligheid staat voorop!

Add-link

Bij alles en bij iedereen zou de veiligheid om nummer één komen te staan. Het is misschien wel heel vet om acrobaten te zien stunten zonder veiligheidsnet, maar het kan dan wel echt goed misgaan. Dat willen we natuurlijk voorkomen, zeker als we in de auto zitten. Die rijden heel hard en met één verkeerde stuurbeweging bots je ergens tegen op. Heb jij wel eens een auto-ongeluk meegemaakt? Als dat zo is dan weet je hoe vervelend dat is. Nog jarenlang ondervind je er financiële, fysieke en mentale problemen. We moeten auto-ongelukken dus kost wat kost voorkomen! Hier over is al veel nagedacht en er zijn al heel veel veiligheidsmaatregelen standaard ingebouwd in auto’s. Voor elk type weg is er weer een ander veiligheidsmiddel en in dit artikel ga ik die bespreken.

 

We gaan van groot naar klein, dus we beginnen bij de woonerven. Hier woon je, dus moet je je auto hier parkeren. Fout rijden in een woonerf is ook heel makkelijk, dus dan zal je achteruit moeten rijden. Om deze twee maneuvres veiliger te maken, kan je je zicht verrijken met een achteruitrijcamera. Dit is als het ware een derde oog dat ongelukken voorkomt. Bij VanZwitserland vind je de beste achteruitrijcamera voor elk voertuig.

 

Vervolgens rijden we door naar de bebouwde kom. De situatie hier is heel onvoorspelbaar, soms mag je heel hard rijden en soms springt er ineens een kind voor je auto. In de bebouwde kom gebeurt het vaak dat je hard moet remmen en om deze noodstoppen veiliger te maken, zijn autogordels verplicht sinds 1992.

 

Dan komen we terecht op de snelweg. Dat is een stuk weg waar je heel veel voertuigen tegelijkertijd heel hard rijden. Door deze hoge snelheid is de schade bij een ongeluk meestal heel groot en ook het risico is aanzienlijk. Als je allemaal rechtdoor rijdt, is die hoge snelheid niet zo erg. Bewegingen, zoals in- en uitvoegen en inhalen worden een stuk veiliger gemaakt met de spiegels in de auto.

 

De bovengenoemde dingen maken elke auto veiliger, maak er dus gebruik van!

https://www.vanzwitserland.nl/

Een goede service voor je auto bij de autogarage in Hengelo

Add-link

De autogarage in Hengelo heeft veel soorten auto’s aan de klanten te bieden en dat betekent dat deze dan ook veel keuze hebben uit een breed assortiment. Er worden auto’s ingekocht door de autogarage in Hengelo en vervolgens weer verkocht. Het gaat hier niet alleen om de allernieuwste modellen, maar ook wat oudere modellen zullen worden aangeschaft en er worden ook tweedehands auto’s hier ingeleverd en weer doorverkocht. Op deze manier zal de autogarage in Hengelo je altijd kunnen voorzien van een model en een auto die goed past bij jouw wensen. Ga je een eerste auto kopen dan is een tweedehands auto misschien wel prima voor jou en dat is ook te koop met een wat lager budget. 

Inkopen en verkopen

De autogarage in Hengelo is niet alleen maar werkzaam voor het verkopen en inkopen van auto’s want naast dat zij dit deel aanbieden van de klanten, zijn zij ook een vak garage waar auto’s kunnen worden gerepareerd. Heb je dus een schade aan je auto dan kan je deze altijd langs de autogarage in Hengelo en er wordt dan gekeken of dit voor je kan worden opgelost. Zodra dit het geval is, wat meestal wel zo is, dan zal deze door de monteurs worden gerepareerd binnen een kort periode, zodat jij snel weer de weg op kunt met de auto. 

Een APK keuring laten uitvoeren

Ook kan je bij de autogarage in Hengelo een Apk keuring doen, die je eens in de vier jaar verplicht bent om uit te voeren met je auto, zodat je weet dat deze nog aan de veiligheidsnormen voldoet. Als hier uitkomt dat er een reparatie moet worden uitgevoerd, dan zal dit direct door de autogarage in Hengelo kunnen worden gedaan, dit wordt dan wel altijd eerst met de klant overlegd zodat hier geen misverstanden over ontstaan.


Laat uw auto nakijken bij de autogarage Harderwijk

Add-link

Een regelmatige onderhoudsbeurt aan uw auto is cruciaal voor de levensduur van uw wagen. Het is daarom belangrijk om uw auto met regelmaat te laten nakijken bij een autogarage. Bent u woonachtig in Harderwijk en rijdt u in een Nissan? Dan kunt u bij Nissan van de Bunte in Harderwijk altijd terecht voor check-ups en onderhoud. Deze autogarage Harderwijk staat altijd voor u klaar.

 

Groot onderhoud

Eens in de zoveel jaren is groot onderhoud nodig aan uw auto. Dan wordt er voor gezorgd dat alles weer soepel loopt en kleine reparaties worden direct gefikst. Groot onderhoud is een investering in uw auto. U kunt in contact komen met autogarage Harderwijk voor een grote onderhoudsbeurt voor uw Nissan. U vult simpelweg uw gegevens en automodel in online en Nissan van de Bunte neemt vanzelf contact met u op om een afspraak te maken.

 

Banden vervangen

Goede banden zijn niet alleen van groot belang voor een fijne rit, ook zijn goede banden belangrijk voor de duurzaamheid van uw auto. Een auto bent slechte banden verbruikt namelijk meer benzine, dan een auto met nieuwe banden. Bij Nissan van de Bunte kunt u uw banden laten vervangen en professioneel laten uitlijnen. Ook kunt u hier de zomer- en winterbanden laten verwisselen.

 

Auto inruilen

Zijn de kosten voor de reparatie van uw Nissan te prijzig? Dan kunt u bij deze autogarage Harderwijk ook uw auto inruilen. Dit betekent dat uw auto wordt verkocht aan de autogarage en dat u hierdoor een leuke korting kunt verwachten op de aankoop van een nieuwe auto bij Nissan van de Bunte.

 

Wilt u meer weten over deze autogarage Harderwijk of in contact komen? Neem dan een kijkje op hun website en vul het contactformulier in. Natuurlijk bent u ook van harte welkom om langs te komen bij de autogarage Harderwijk.

 

Top artikelen voor jouw Volkswagen classic

Op de website van Paruzzi kun je allerlei onderdelen en artikelen bestellen voor je VW. Zomaar wat voorbeelden zijn: Spijlbus schokbrekers, een Type 3 kachel, Karmann Ghia velgen en een Kever vooras. De vooras van het merk Igasa is geschikt voor een Kever 1200, 1300, 1500, 8.1965 en later LHD en ook voor een Karmann Ghia 8.1965 en later LHD. Igasa is een betrouwbaar Braziliaans auto-onderdelen merk. Je kunt de vooras van dit label bestellen onder Paruzzi-nummer 03399. Het is een versmalde vooras -ongeveer 5 cm smaller dan de standaard modellen- waardoor het mogelijk is verder te verlagen. Besef wel dat de draaicirkel van de auto groter wordt. Als je deze as combineert met verlaagde spindels dan kun je spreken van ‘ultra low’. Velgen die diep in de spatborden vallen zijn enorm populair. Zowel in de Verenigde Staten als in Europa. Aanvullende parts om te bestellen zijn:

-smallere torsie veren;

-een smallere stabilisatorstang;

-smallere spoorstangen.

De voorassen zijn niet toepasbaar in Kevers met de besturing aan de rechterkant.

Onderdelen bestellen voor Karmann Ghia

Bumpersteun afdekkapjes, vetnippels, verlichtingsknoppen en torsieveer blokkeerschroeven zijn zomaar wat voorbeelden van nieuwe onderdelen Karmann Ghia die Paruzzi kan leveren. Het aanbod velgen voor de Karmann Ghia is enorm groot. Populair is de volledig verchroomde EMPI 4-Spoke velg. Ook de 5-Rib velg in antraciet van EMPI wordt veel verkocht. Een heel eigen stijl hebben SSP velgen. Er zijn volledig gepolijste varianten en ook velgen met een zwart hart. MWS is een velgenfabrikant uit het Verenigd Koninkrijk. De letters staan voor Motor Wheel Service. Losse wieldoppen kun je ook bestellen via de website van Paruzzi. Je kunt onder meer kiezen uit de volgende stijlen: cal-look, onbehandeld, met het originele Wolfsburg embleem en verchroomd. Als je vandaag een bestelling plaatst bij Paruzzi zul je een en ander binnen een paar dagen in huis hebben. Is er haast bij? Bij deze ben je van harte uitgenodigd het onderdeel zelf op te komen halen bij Paruzzi. Dit is het adres: Kreeft 16, 4401 NZ, Yerseke.

 

https://www.paruzzi.com/

Waarom je moet kijken voor een volvo v60 occasion

Add-link

Ben je geïnteresseerd in en overtuigd van de Volvo v60 en wil je er zo snel mogelijk een in je bezit hebben? Kijk dan maar eens voor een volvo v60 occasion. Al aan het aanschaffen van een occasion opzicht zitten vele voordelen, en dan hebben we het niet alleen over de voordelen qua prijs zoals velen denken. Hiernaast zitten er ook zeker veel voordelen aan een volvo v60 occasion. Het is en blijft een prachtige auto voor een goede en lagere prijs dan normaal.

Waarom een occasion?

Waarom niet? Blijkbaar heb je al genoeg interesse, anders was je niet op deze pagina beland. Naast het feit dat het kopen van een occasion meestal prijsvriendelijker is dan het aanschaffen van een nieuw model, zitten er nog meer voordelen aan verbonden. Zo is de levertijd van een occasion vaak korter dan van een nieuw model. Ook is er een ruim aanbod van occasions. De kans dat jij jouw volvo v60 occasions vindt is hierdoor erg groot.

Waarom een volvo v60 occasion?

Dat een occasion kopen veel voordelen heeft, weet je nu wel. De vraag die nu speelt in je hoofd is: waarom dan een volvo v60 occasion? Er is toch veel aanbod (ook van andere merken)? Ja dat klopt, maar geen een is zoals een volvo v60 occasion. De v60 springt eruit door het fraaie moderne, maar ook elegante design. Deze wagen bied je veel comfort en is erg geschikt om zowel zakelijke, als privé ritten mee te maken. Het lijnwerk in de v60 is erg mooi geaccentueerd, hierdoor laat hij diepe indruk achter bij voorbijgangers. Qua motor heeft een volvo v60 occasion verschillend aanbod. Er zijn v60’s met dieselmotoren, benzinemotoren, maar ook hybridemotoren. Bovenstaande punten maakt de v60 een echte klassieker die je echt wilt hebben, en natuurlijk het liefst voor een beter prijsje!

Hondenrekken voor auto’s

Add-link

Voor sommige honden is een autorit een van de gelukkige ervaringen in het leven – bijna net zo goed als een rol in een dode eekhoorn. Voor anderen is het een zenuwslopende beproeving, die ze huiverend en gespannen achterlaat. Wat maakt het verschil?

Laten we het zo zeggen: Als de bestemming altijd het kantoor van de dierenarts is, zal uw hond waarschijnlijk niet genieten van wat hem daar brengt. Maar als de auto ze ook meeneemt naar parken, stranden en op shoppingexpedities, nou ja, dan zullen de auto’s rocken.

Car Parts Expert is de expert op hondenrekken voor auto’s. Car Parts Expert maakt het mogelijk om een kwalitatieve hondenrek auto te kopen tegen een goede prijs.

Als u er zeker van wilt zijn dat een roadtrip zo geweldig en stressvrij mogelijk is voor uw pup, dan zijn er een paar tips die u moet volgen. Hier zijn enkele suggesties om een ritje leuk en veilig te maken voor uw hond.

Wat inpakken
Als uw hond meegaat voor uw roadtrip, moet u een paar essentiële zaken meenemen. U moet bereid zijn om rotzooi op te vangen en uw hond alles te geven wat ze nodig hebben tijdens uw reis.

Hier zijn een paar dingen die u moet inpakken:

Papieren handdoeken, vlek- en geurverwijderaar en alles wat u na een ongeval nog meer moet opruimen.
Veel poepzakjes
Een kom, water en wat traktaties…
Een veiligheidsharnas, krat of barrière
Stoelhoezen (een oud vel met plastic tassen eronder werkt in een snuifje) als u uw auto wilt beschermen tegen vlekken en haren

Twee zusters die een taxiritje maken met een poedelhond, en terugkomen van het winkelen met boodschappentassen.

De belangrijkste aanwijzing is om het rijden in een auto een aangename ervaring te maken vanaf het moment dat je samen tijd doorbrengt. Veel dierenartsen raden u aan om uw nieuwe huisdier naar huis te brengen, in plaats van ze in een krat te stoppen en erheen te vliegen, omdat het veel minder stressvol is voor uw hond.

Als u uw hond voor het eerst mee naar huis neemt, vraag dan een vriend of familielid om mee te gaan zodat ze naast uw puppy of hond kunnen zitten, ze kunnen knuffelen en u de zekerheid bieden dat ze deze eerste reis zullen overleven.

Neem uw hond binnen de eerste dagen na thuiskomst mee naar een leuke plek in de auto, naar een park of een strand, zodat ze hem onmiddellijk met goede dingen gaan associëren. Zorg ervoor dat u elke reis aangenaam maakt – speel de muziek niet te hard, praat met ze als ze nerveus lijken en zorg ervoor dat ze zich op hun gemak voelen.

Car Parts Expert is de expert op hondenrekken voor auto’s. Car Parts Expert maakt het mogelijk om een kwalitatieve hondenrek auto te kopen tegen een goede prijs.

Tips voor een aangename reis
Behandel autoziekte. Als eenvoudige bewegingsziekte de oorzaak is, vraag uw dierenarts dan naar tegen misselijkheid. Als de zenuwachtigheid van de auto de boosdoener is, probeer dan uw hond in de auto te laten zitten zonder ergens heen te gaan, met veel lof en traktaties; oefen dan met korte ritten die eindigen op een leuke plek.

Neem het gebruikelijke voer van uw hond mee op lange reizen. Een plotselinge schakelaar kan de maag van uw hond van streek brengen, wat niet is wat u wilt als u vastzit in de auto.

Probeer uw hond niet te voeren vlak voor uw vertrek of wanneer u op de weg bent. Een hond met een volle buik en een auto in beweging kan een slechte combinatie zijn. Streef naar een maaltijd drie tot vier uur voor je vertrekt, en als je ze op de weg moet voeden, maak dan een pitstop.

Neem beddengoed en speelgoed van thuis mee voor langere reizen. Ze kunnen uw hond troosten wanneer hun gebruikelijke routine wordt verstoord.

Gebruik een veiligheidsharnas, barrière of krat om uw hond in bedwang te houden. Als u een krat gebruikt, zet hem dan vast zodat hij niet rond de auto glijdt.

Sommige mensen vinden dit een beetje obsessief, maar denk na over wat er gebeurt als u plotseling remt of neerstort. Een terughoudendheid zal dat wel doen:

Bescherm uw hond door hen tegen het raken van de voorruit of het vliegen uit de auto te houden.
Bescherm u en uw passagiers tegen de gevolgen van een vliegende hond.
Voorkom de stapeling die kan ontstaan als uw hond uit de auto vliegt en de weg opvliegt.
Houd honden op zijn minst uit de voorstoel, en zeker uit je schoot. Niet alleen kunnen ze je afleiden en een ongeluk veroorzaken, maar kleine pups kunnen ook gedood worden door een uitgeworpen airbag.

Laat uw hond niet achterin een open vrachtwagen rijden of hun hoofd niet uit het raam hangen. Het is te gemakkelijk voor een hond om uit een vrachtwagenbed te springen of te vallen. En zelfs het snuiven van de bries uit een open raam kan leiden tot een bezoek van de dierenarts als er een kiezel of iets van de weg in het oog van uw hond wordt geschopt.

Veiligheid van de weg af
Laat uw hond niet alleen in de auto achter op koude of warme of zelfs warme dagen. Op een dag van 85 graden is de temperatuur in een auto binnen tien minuten 102 graden, zelfs met opengesperde ramen. Slechts 15 minuten in een hete auto kan leiden tot hersenbeschadiging. En honden kunnen, en doen, doodvriezen als ze in de winter alleen in de auto’s worden achtergelaten.

Het komt er op neer: Auto’s zijn een van de beste manieren om met uw hond de weg op te gaan. Met een paar veiligheidsmaatregelen en wat voorbereidingen vooraf om angst en maagklachten in de auto te voorkomen, is de kans veel groter dat u allebei veel meer van de roadtrip zult genieten.

Neemt u uw hond mee voor ritten in de auto? Hoe houdt u ze veilig en gelukkig op de weg? Laat het ons weten in de opmerkingen hieronder!

Wezens van alle soorten en maten hebben een ritje gemaakt in de auto’s van de eigenaren, maar de ongebreidelde huisdieren kunnen ongelukken, bijna-ongelukken of noodstops veroorzaken.

Honden zijn het meest voorkomende huisdier dat een lift krijgt, maar kunnen de bestuurder afleiden.

https://www.carparts-expert.com/nl/bagage-transport/hondenrekken-scheidingsrekken.html

De perfecte oldtimerverzekering voor je wagen

Add-link

Wanneer spreekt men van een oldtimer?

 

Als je auto 25 jaar oud is, kan je spreken van een oldtimer. In 2022 blijkt dit te veranderen naar 30 jaar. Een oldtimer bezitten is uniek, dus kan je een speciale verzekering nemen en dit noemen we dan een oldtimerverzekering. Hier gaan we dus verder op in.

 

Welke verzekering past het beste bij jouw oldtimer?

 

Het is al heel wat om de trotse eigenaar te zijn van zo een uniek exemplaar. Ze bestaan in alle geuren en kleuren, maar het allerbelangrijkste is de juiste verzekering afsluiten. Dit kan ook met een gewone auto verzekering, maar aangezien je toch een wagen hebt met al redelijk wat jaren op de teller, is het aan te raden een oldtimerverzekering af te sluiten. Dit heeft vele voordelen en je kan in combinatie met een ander motorvoertuig een verzekering afsluiten.

Dan wordt jouw oldtimer uiteraard gezien als vrijetijdsvoertuig en dat is veel goedkoper.

 

De voordelen en nadelen van een oldtimerverzekering.

 

Je krijgt een Q-nummerplaat, wat dus wil zeggen dat je minder verkeersbelasting zal betalen. Je zal ook niet meer jaarlijks naar de technische autokeuring moeten gaan. Dit gebeurt eenmalig bij de inschrijving en dan ben je voor de rest vogelvrij. Let wel op, woon- werk en woon-school verplaatsing is verboden.

Bij sommige verzekeraars mag je niet in het donker rijden of niet op de autostrade, dat hangt van je verzekeraar af. Als je een vergelijking wil maken van verschillende prijzen kan je best naar Autoverzekering.nl – Ohra surfen en voor je het weet, heb je de juiste verzekering beet.

 

Waarop letten bij een autoverzekering?

 

De voertuigen met een Q-nummerplaat hebben geen keuringsbewijs waar een geldigheidsdatum op staat. Er staat enkel ‘staat van het voertuig’ vermeld. Vergeet niet dat je ook een omnium kan nemen op een oldtimer of een mini-omnium. De keuze ligt uiteraard bij jezelf of je dit al dan niet wilt. Zeker belangrijk is dat je pechverhelping en rechtsbijstand hebt. Meestal is dit er automatisch bij, maar soms zijn er addertjes onder het gras.

 

Indien je wenst kan je ook je oldtimer als gewone wagen inschrijven, dan heb je de bepaalde beperkingen niet. Het is gewoon een kwestie uit te vissen wat je wensen zijn. Dan zal je wel jaarlijks naar de controle moeten, maar mag je wel de autosnelweg op. Zo zie je maar elk voordeel heeft zijn nadeel en omgekeerd. Online zijn er ook veel autoverzekering te vinden, lees alles goed door of mail als je niet zeker bent of over iets twijfelt. Zo zal je oldtimer overal schitteren.

 

http://autoverzekering.nl