Architectuur

Een goed ontwerp laat je maken bij architect Arnhem

Add-link

Om direct naar de gemeente te kunnen met je ontwerp van het huis of pand dat je wil bouwen, is het handig om een goed ontwerp klaar te hebben liggen. Hier kun je dan direct mee naar de gemeente en scheelt je overbodige wachttijden, wanneer je een aantal keer een nieuw ontwerp moet opsturen naar de gemeente, omdat er nog wat dingen miste in je oude ontwerp. Architect Arnhem is gespecialiseerd in het ontwerpen van bouwtekeningen en kan je goed te hulp schieten wanneer je tegen deze kwestie aanloopt. Niet alleen voor een nieuwe woning of nieuw ontwerp kun je de hulp van architect Arnhem inschakelen, ook wanneer je van plan bent een huidig pand helemaal op te knappen of iets aan de buitenkant van een pand te veranderen kunnen zij je van dienst zijn. Je kunt het maximale halen uit het ontwerp wanneer je dit laat ontwerpen door een professional. De architect in Arnhem heeft er net een andere kijk op dan iemand die hier geen verstand van heeft en zal met nieuwe inzichten komen waar je misschien zelf eerder nog niet aan had gedacht. 

Prijzen zijn duidelijk

architect Arnhem is een betaalbare architect die je van de beste ontwerpen kan voorzien. De prijzen zullen altijd helder worden beschreven in een duidelijke offerte. Zo weet je voorafgaand aan het ontwerp en het werk van architect Arnhem waar je aan toe bent en kom je niet onnodig voor vervelende verrassingen te staan. Het ontwerp van architect Arnhem zal je binnen een week ontvangen. Dit is erg fijn, want zo hoef je niet iedere keer heel lang te wachten totdat je een nieuw ontwerp binnen hebt. Als je zelf nog niet zo’n goed beeld hebt van je wensen, kan architect Arnhem je daar ook zeker mee helpen. Je geeft dan een richting aan en daar zal architect Arnhem dan verder mee aan de slag gaan om tot een mooi ontwerp te komen.

Voordelen van 3D laserscanning

BIM in the pointcloud en 3D laserscanning

BOM wordt in nieuwbouw projecten toegepast om alle betrokken partijen in een bouwproces informatie uit te laten wisselen en faalkosten te beperken. In dit model wordt alle relevante informatie tijdens het bouwproces voor de gehele levenscyclus van een gebouw opgeslagen, gebruikt en beheerd. De mogelijkheden van BIM laten zich niet beperken tot alleen nieuwe nieuwbouw projecten. Met de huidige 3D laserscanning technieken is het goed mogelijk om ook bestaande ruimten digitaal in te voeren. via bijvoorbeeld ‘puntenwolken’ ontstaan nieuwe mogelijkheden voor beheer en onderhoud van bestaande gebouwen die nog maar beperkt worden benut.

De huidige werkwijze

een gebouweigenaar wordt geconfronteerd met vele partijen waarmee samengewerkt moet worden in het lifecycle management van zijn gebouwen, installaties en processen. Deze informatiebehoefte is dan ook divers en kent vele aspecten. Het onderhouden van deze informatie wordt eerder als een last dan als een lust beschouwd en nogal eens achterwege gelaten. Hierdoor is niet alle informatie beschikbaar als vanuit de bouw vragen ontstaan. Over het algemeen wordt dan elke betrokken partij/leverancier zelf gevraagd de situatie in te meten. Met foto’s, meetlint en afstandmeters wordt de situatie vervolgens gedocumenteerd en worden de kosten hiervan meegenomen in de offerte. De verkregen informatie wordt het algemeen niet gedeeld met anderen en is dikwijls niet gestructureerd. Niet zelden worden er ook nog meetfouten gemaakt en essentiële zaken vergeten. Overbodig om te vermelden welke consequenties dit heeft ofwel kan hebben met betrekking tot de faalkosten.

Het voordeel van 3D laserscanning

3DLS was 10 jaar geleden één van de erste in Nederland ie acties was met het documenteren van ‘as built’situaties voor klanten in de bouwe en architectuur, maakindustrie en procesindrustie. Waar de klanten in 1e instantie nogal onwennig wagen ten aanzien van de verworden informatie, is er nu een trend ontstaan van sterk toenemende belangstelling in;

  • 3D laser scanning services
  • Inhuren van onze Faro 3D scan apparaat
  • 3D Fabriek simulatie
  • 3D bouwtekening
  • 3D infra scans
  • 3D constructie scans

Leidingwerk onder het dak, in de spant, in een kelder of in de kruipruimte, het zijn bij uitstek gebieden waar op klassieke wijze meten zeer lastig is. 3D scanning, mits goed toegepast, biedt dan enorme voordelen. In de installatiewereld lijkt de informatie echter nog geen gemeengoed. 2D informatie in tekeningvorm is de basis waarbij nog veel AutoCAD wordt gebruikt. Overigens kan ook de 2D informatie prima uit de scan worden gedestilleerd. Voor degene die niet met 3D scanning bekend izijn, een korte samenvatting van de werking van een 3d faseverschilscanner.

De Faro 3D laserscanner

De Faro 3D laser scanner bestaat uit een laser unit met een roterende spiegel. Terwijl de laser op de spiegel schijnt draait de spiegel met hoge snelheid om de horizontale as en het gehele apparaat langzaam om de verticale as. Zodoende kan een 360 graden scan van de omgeving worden gemaakt. de duur van het maken van een scan hangt af van de resolutie maar bedraag meestal tussen de 5 en 7 minuten.

Hoe 3D scan laten maken

Scanning is een optische techniek en om alle belangrijke structuren goed vast te leggen moet de scanner regelmatig verplaatst worden. De scans worden gekoppeld door middel van te plaatsen referentiepunten. De scanner het duizelingwekkende aantal van 976.000 punten per seconde meten. De verkregen hoeveelheid informatie is dan ook enorm en vereist een intelligente benadering om goed gebruik van te maken. De lasermetingen worden vertaal in een matrix met 3d meetpunten waarin de meten poolcoördinaten worden opgeslagen en voorzien van een reflectiewaarde(grijstint). Voor de normale gebruiker wordt dit vertaald naar een puntenwolk met x-, y- en z- coördinaten. Tegenwoordig is het mogelijk om ook een kleur aan de scaninformatie toe te voegen met behulp van een ingebouwde 70 megapixel camera. De nauwkeurigheid van scanpunten bedraag +/- 2mm op 25 meter.

https://www.3dls.nl/

Grondwerk Amsterdam voor een goede en mooie samenwerking

Add-link

 

Grondwerk in en rond Amsterdam is altijd weer een hele opgave. Vanwege smalle straten en wegen kunnen plekken onbereikbaar zijn. Tevens is Amsterdam een hele Drukke stad waardoor veel verkeer passeert en dus verhindert wordt. er is een specialist die precies weet wat te doen in deze omstandigheden namelijk Grondwerk Amsterdam. Smalle wegen met veel verkeer kan soms best voor moeilijkheden zorgen. Daarom van Grondwerk Amsterdam je helpen om snel, veilig en professioneel grondwerk uit te voeren. In combinatie met de juiste mensen en machines werkt Grondwerk Amsterdam voor de beste prestaties en de snelste klussen om zo snel mogelijk jouw wensen te vervullen op een zo goed mogelijke manier.

 

 

Wat biedt Grondwerk Amsterdam allemaal aan?

Door de smalle straten en kleine ruimtes kan het voor normale grondwerk bedrijven lastig zijn om tussen de smalle straten en in de kleine ruimtes te werken met grote machines die veel ruimte nodig hebben. Om beschadigingen en gebreken te voorkomen hebben ze hier nu iets op gevonden. Hier heeft Grondwerk Amsterdam een oplossing voor. Namelijk extra kleine machines die snel en flexibel zijn om de beste resultaten zo snel mogelijk te behalen om een tijd en geld besparing te verkrijgen zo ben je goedkoper en sneller uit en heb je zekerheid dat alles zorgvuldig en netjes gebeurt zonder dat anderen er last van hebben. Er zijn ook mobiele graafmachines die mobiel zijn en dus super makkelijk in gebruik voor een goede tijdsbesteding waardoor klussen sneller worden geklaard en hierdoor wordt natuurlijk geld bespaard. Ook zijn er rupsgraafmachines voor een goede grip op de grond en makkelijke voorplaatsing. Zo wordt het betreden van de te bewerken grond makkelijker en kan er makkelijker bewogen worden op de grond. Er zijn geen klussen die Grondwerk Amsterdam niet aankan want het grote aantal en specialisaties van de machines zijn eindeloos.