Alarmsysteem

Een veilig gevoel op elk moment van de dag. Personenalarmering is de uitkomst!

De kans is groot dat u weleens een personenalarmering voor thuis heeft gezien, bijvoorbeeld wanneer u op bezoek was bij een ouder familielid. Bij personenalarmering kan er een apparaat worde geïnstalleerd in huis, maar iemand die gebruik gaat maken van personenalarmering kan ook een alarm om uw pols of hals krijgen. Daarmee kunt u contact maken met een zorgcentrale. Deze alarmen, waaronder een valalarm, helpen u echter niet als u buitenshuis bent. U wilt natuurlijk ook een veilig gevoel hebben als u even een wandeling gaat maken, een vriend of vriendin bezoekt of als u boodschappen gaat doen. De oplossing is mobiele personenalarmering. Door middel van een mobiel alarmzendertje kunt u overal en altijd alarm slaan. Er wordt meteen contact gemaakt met uw partner, familie, vrienden of de zorgcentrale.

Personenalarmering met eigen zorgcentrale die 24 uur per dag beschikbaar is

Wordt er bij u thuis een alarmapparaat geïnstalleerd? Dan zult u zich waarschijnlijk spoedig een stuk veiliger en meer op uw gemak voelen. Wel is het belangrijk om te zorgen dat de personenalarmering in contact wordt gebracht met iemand die u snel te hulp kan schieten. Dat kunnen uw partner, vrienden, familie of andere mantelzorgers zijn. Het is echter ook mogelijk om een personenalarmering systeem te laten installeren dat u direct doorverbindt met een zorgcentrale. Op deze zorgcentrale zijn professionele hulpverleners aanwezig die u goed kunnen helpen. Zij hebben voldoende kennis en ervaring om goed te beoordelen welke hulp er het beste kan worden ingeschakeld. In geval nood zullen zij de hulpdiensten inschakelen. Wanneer de situatie minder ernstig is, kan een mantelzorger worden ingeschakeld. U bent altijd veilig op deze manier. Het personenalarm of valalarm waarschuwt de zorgcentrale meteen.

Valalarm voorkomt ernstig letsel na valpartijen

Een val door een ouder persoon, het is niet niks! Oudere mensen hebben vaak wat brozere botten dan jongere mensen. Daardoor houden ze al snel iets over aan een val. Zo breken ze bijvoorbeeld sneller iets en kunnen ze ernstige verwondingen overhouden. Om het letsel zoveel mogelijk te beperken, kan de installatie van een valalarm de oplossing zijn. Deze manier van personenalarmering wordt steeds vaker toegepast. Er wordt een apparaat aangesloten in uw huis dat een verbinding mogelijk maakt met de zorgcentrale. U draagt de alarmknop om uw hals of pols. Zodra u valt, kunt u deze knop indrukken en dan wordt er meteen contact opgenomen met de zorgcentrale. De hulpverleners daar zullen u meteen helpen. Personenalarmering, zoals een valalarm, vergroot uw gevoel van zelfstandigheid en veiligheid.