Alarmsysteem

Lockpicking is een handige vaardigheid

Of je nu een spion bent of gewoon een man die zijn sleutels steeds weer vergeet, lockpicking is een handige vaardigheid om te beheersen. Met enige oefening kun er je zo mee worden dat je nooit meer beroep hoeft te doen op een slotenmaker.
 

1) Wees goed voorbereid

Professionele slotenmakers hebben een breed scala aan gespecialiseerde gereedschappen voor het kraken van sloten. Deze lockpick gereedschappen zijn zeer nuttig, maar alleen als je de vooruitziende blik had om ze van te voren te bestellen en mee te nemen voordat je jezelf uit jouw appartement opsloot. Als je gedwongen wordt om te improviseren, verzamel dan een paar stevige paperclips en maak ze recht.
 

2) Weet dat je je vijand

Voordat je een slot kunt verslaan, moet je weten hoe het werkt. Als je een sleutel in een slot steekt, worden de ribbels van het slot op een reeks kleine pinnen in een cilinder gedrukt. Met de juiste sleutel kommen alle pinnen van de cilinder los te zitten, zodat deze kan draaien en het slot kan openen. Het is jouw taak om deze pinnen op de juiste plek te krijgen.
 

3) Leer snel lockpicken

Slotenmakers moeten jarenlang oefenen om er achter te komen hoe ze een slot kunnen kraken. De kans is groot dat je deze tijd niet hebt, dus het is het beste om een ruwere aanpak te kiezen die “raking” wordt genoemd. In plaats van elk van de interne pennen van het slot nauwgezet te strelen, gebruikt raking snelheid, kracht en een beetje geluk om de pinnen te plaatsen. Om dit doel te bereiken, moet je een uiteinde van een van je gestrekte paperclips in een tang buigen. Dit zal je “rake” zijn. De andere, rechtgetrokken clip zal uw “spanner” zijn.

4) Doel voor de Spelden

Schuif eerst uw spanner in de bodem van het sleutelgat en gebruik lichte druk in de richting waarin u het slot wilt draaien. Neem vervolgens uw rake en schuif deze snel heen en weer om de pinnen op hun plaats te duwen.
 

5) Breng een beetje spanning aan op de rake.

Na het heen en weer raken door het slot, haal je de rake snel uit het sleutelgat terwijl u de spanner probeert te draaien. Als alles precies goed is gegaan, zal het slot openklikken.
 

6) Blijf proberen

Raken is een onnauwkeurige kunst, dus je slot gaat waarschijnlijk niet open bij je eerste poging. Wees geduldig en blijf volhouden, en uiteindelijk kom je terug in je huis. Op dat moment zul je waarschijnlijk ontdekken dat je sleutels de hele tijd in je zak zaten.

Een veilig gevoel op elk moment van de dag. Personenalarmering is de uitkomst!

De kans is groot dat u weleens een personenalarmering voor thuis heeft gezien, bijvoorbeeld wanneer u op bezoek was bij een ouder familielid. Bij personenalarmering kan er een apparaat worde geïnstalleerd in huis, maar iemand die gebruik gaat maken van personenalarmering kan ook een alarm om uw pols of hals krijgen. Daarmee kunt u contact maken met een zorgcentrale. Deze alarmen, waaronder een valalarm, helpen u echter niet als u buitenshuis bent. U wilt natuurlijk ook een veilig gevoel hebben als u even een wandeling gaat maken, een vriend of vriendin bezoekt of als u boodschappen gaat doen. De oplossing is mobiele personenalarmering. Door middel van een mobiel alarmzendertje kunt u overal en altijd alarm slaan. Er wordt meteen contact gemaakt met uw partner, familie, vrienden of de zorgcentrale.

Personenalarmering met eigen zorgcentrale die 24 uur per dag beschikbaar is

Wordt er bij u thuis een alarmapparaat geïnstalleerd? Dan zult u zich waarschijnlijk spoedig een stuk veiliger en meer op uw gemak voelen. Wel is het belangrijk om te zorgen dat de personenalarmering in contact wordt gebracht met iemand die u snel te hulp kan schieten. Dat kunnen uw partner, vrienden, familie of andere mantelzorgers zijn. Het is echter ook mogelijk om een personenalarmering systeem te laten installeren dat u direct doorverbindt met een zorgcentrale. Op deze zorgcentrale zijn professionele hulpverleners aanwezig die u goed kunnen helpen. Zij hebben voldoende kennis en ervaring om goed te beoordelen welke hulp er het beste kan worden ingeschakeld. In geval nood zullen zij de hulpdiensten inschakelen. Wanneer de situatie minder ernstig is, kan een mantelzorger worden ingeschakeld. U bent altijd veilig op deze manier. Het personenalarm of valalarm waarschuwt de zorgcentrale meteen.

Valalarm voorkomt ernstig letsel na valpartijen

Een val door een ouder persoon, het is niet niks! Oudere mensen hebben vaak wat brozere botten dan jongere mensen. Daardoor houden ze al snel iets over aan een val. Zo breken ze bijvoorbeeld sneller iets en kunnen ze ernstige verwondingen overhouden. Om het letsel zoveel mogelijk te beperken, kan de installatie van een valalarm de oplossing zijn. Deze manier van personenalarmering wordt steeds vaker toegepast. Er wordt een apparaat aangesloten in uw huis dat een verbinding mogelijk maakt met de zorgcentrale. U draagt de alarmknop om uw hals of pols. Zodra u valt, kunt u deze knop indrukken en dan wordt er meteen contact opgenomen met de zorgcentrale. De hulpverleners daar zullen u meteen helpen. Personenalarmering, zoals een valalarm, vergroot uw gevoel van zelfstandigheid en veiligheid.